چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱:۱۴ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۴۷۱۲
حوزه بهداشت و رفاه

رئیس سازمان غذا و دارو:

میزان مصرف مواد آرایشی و بهداشتی در کشور ۴۵ صدم درصد است

گردهمایی شرکت های دانش بنیان,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
رئیس سازمان غذا و دارو گفت : برخی اعلام می کنند ایران بالاترین میزان مصرف مواد آرایشی و بهداشتی را دارد که آمار غلطی است ، میزان مصرف این مواد در ایران ۴۵ صدم درصد است.

به گزارش ایرنا ، رسول دیناروند امروز پنجشنبه در گردهمایی شرکت های دانش بنیان صادرات محور حوزه سلامت با بیان اینکه گام نهایی این شرکت ها پیش از تجاری سازی محصولات و ورود به بازار در سازمان غذا و دارو سپری می شود افزود : گرفتاری ها و بروکراسی های اداری در این مسیر وجود دارد که ما باید به رفع آن کمک کنیم تا با آسایش بیشتری بتوان وارد عرصه تولید شد . 

 

وی در مورد حجم بازار ظرفیت فعالیت شرکت های دانش بنیان گفت : کالاهای سلامت بجز بخش آشامیدنی ها و خوراکی ها است به دلیل اینکه حضور شرکت های دانش بنیان در این حوزه قوی نیست . 

 

دکتر دیناروند سهم بازار کالای حوزه سلامت به غیراز غذا را ۱۱ میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: این میزان معادل چهار دهم درصد بازار جهانی است . 

 

وی با اعلام اینکه جمعیت کشور ما بیش از یک درصد جمعیت جهان است افزود : سهم بازار ما در مقابل ۷.۵ میلیارد نفر جمعیت جهان حدود ۴/۰ درصد است که نشان می دهد به نرخ دلار حجم مصرف ما در این زمینه پایین است . 

دیناروند تصریح کرد : در هیچ کدام از حوزه کالای سلامت مصرف ما از نیم درصد جهان بالاتر نیست در حالیکه جمعیت ما بالاتر از یک درصد است . 

 

وی با اعلام اینکه حجم بازار جهانی یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون دلار است گفت: در تجهیزات پزشکی حجم بازار ما حدود ۳ میلیارد دلار و در بازار مکمل ، سنتی و طبیعی زیر یک میلیارد دلار است . 

 

این مسئول در سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه سهم تولید ما در بخش دارو وضعیت خوبی دارد افزود : ۷۰ درصد این بازار در اختیار تولید کنندگان داخلی است که سهم خوبی محسوب می شود . 

 

وی با اعلام اینکه ۳۰ درصد بازار در این حوزه وارداتی است افزود : بخش مربوط به داروهایی است تولید داخل ندارند و بخشی هم مربوط به داروهایی است که در رقابت با تولید داخل است . 

 

دکتر دیناروند گفت : در طول چهار سال گذشته سهم تولید داخلی ما از ۶۰ درصد به زیر ۷۰ درصد رسیده است که برای نخستین بار در ۲۵ سال گذشته سیر نزولی آن متوقف شده و سیر صعودی پیدا کرده است. 

 

وی اظهار کرد:در زمان جنگ میزان تولیدات داخلی کاهش پیدا می کرد که اواخر دولت دهم نیز به ۶۲ درصد و در دولت یازدهم این سهم افزایش پیدا کرد. 

 

رئیس سازمان غذا و دارو گفت : چشم انداز و هدف ما در برنامه ششم توسعه ۷۵ درصد است که با تلاش می توان در یک دوره چهار تا پنج ساله به این رقم دست پیدا کرد. 

 

وی با بیان اینکه سرمایه گذاری در این حوزه بسیار هزینه بر است، افزود : باید تا مدت ها انرژی خود را صرف تولید داروهای جدیدی که در دنیا تولید می شوند کنیم. 

 

دکتر دیناروند گفت : در چهار سال گذشته داروهایی در ایران تولید شده اند که یک سال است از زمان ورودشان به بازار در دنیا سپری شده که این اتفاق ارزشمندی است، زمانی که داروی داخلی تولید می شود قیمت ها کاهش پیدا می کند . 

 

دیناروند تاکید کرد : نمی توان مردم کشور را از داروهای ارزشمند و موثر محروم کرد اما باید این هنر را داشته باشیم که متکی و وابسته به واردات نباشیم و داروها را در داخل با هزینه کمتر تولید کنیم . 

 

وی اظهار کرد : باید به مردم اطمینان بدهیم وقتی دارویی را در داخل تایید کردیم دارای کیفیت و اثر بخشی لازم است و دوم اینکه از تولید داخل حمایت کنیم . 

 

رئیس سازمان غذا و دارو گفت : در بخش تجهیزات پزشکی سهم تولید داخلی ما حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد در اختیار واردات است. 

 

وی افزود : در بخش تولید محصولات آرایشی و بهداشتی عملکرد ضعیفی داریم و فراورده های مدرنی که وارد بازار می شوند بر اساس دانش روز و علم و تحقیقات است و سهم ما در این زمینه فقط ۳۵ درصد است . 

 

رئیس سازمان غذا و دارو اظهار کرد : در بخش مکمل ها سهم تولید و واردات ما برابر است و در چهار سال اخیر تولید در این حوزه رونق پیدا کرده است ، در بخش سنتی و طبیعی واردات کمتر و حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد است . 

 

وی با بیان اینکه کل تولید داخل ما در حوزه سلامت حدود ۵۴ درصد است، افزود : حدود ۳۳ درصد واردات داریم که یک سوم بازار کالاهای سلامت واردات رسمی و ۵۴ درصد تولید و مابقی قاچاق است . 

 

دیناروند گفت : سازمان غذا و دارو برای ثبت محصولات آرایشی محدودیتی قایل نیست بجز مسائل فنی و علمی اما با این وجود ۵۰ درصد این محصولات از راه قاچاق وارد کشور می شود. 

 

وی با بیان اینکه تولید از واردات رسمی در این حوزه آسیب نمی بیند گفت: بیشترین آسیب از قاچاق است . 

دکتر دیناروند گفت : در طول ۲۰ سال گذشته صادرات دارو از ایران حدود ۴ میلیون دلار بود ،در شرایط کنونی این رقم به ۲۰۰ میلیون دلار رسیده که این میزان۷۰ برابر شده است اما می تواند تا ۱۰ سال آینده پنج برابر شود که این کار امکان پذیراست . 

 

وی با تاکید بر اینکه در این حوزه باید به بازارهای خارج از مرز فکر کنیم افزود : برغم توانمندی ها ،نگاه ما به بیرون ضعیف است ، صادرات دارویی اردن ۳برابر ایران است و در حوزه کالای سلامت ،صادرات ما کمتر از ۲۵۰ میلیارد دلار است که رقم قابل توجهی نیست . 

 

دیناروند گفت: استراتژی ما در سال های اخیر بجای توسعه صادرات بر روی تولید به جای واردات بوده اگر چه خوب است اما سطح جهش آن کوتاه است . 

 

وی با تاکید بر اینکه در حوزه واردات به ویژه در بخش غذا ضوابط ما سختگیرانه است افزود: نسبت به استانداردهای ملی سختگیرانه برخورد کردیم ، در دارو هم همین استراتژی را داریم . 

 

گردهمایی شرکت های دانش بنیان صادرات محور حوزه سلامت با محمود بیگلر رئیس اداره کل تجهیزات پزشکی ، حسین وطن پور مدیر کل دفتر توسعه فناوری سلامت ، علی علیزاده رئیس مرکز رشد بین المللی فناوری سلامت کیش ، علی جیرفتی معاون اقتصادی ،ابراهیم رضوانی معاون فرهنگی و اجتماعی منطقه آزاد کیش ، نمایندگان و مسئولان شرکت های دانش بنیان در مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شد. 

 

 

 

 

 

  • 11
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش