پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳
۲۰:۵۷ - ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۱۲۰۲
حوزه بهداشت و رفاه

روزهای ٩ و ١٠ فروردین‌ماه ایام پیک کرونا در اصفهان بود

کدام شهرستان‌های اصفهان وضعیت بدتری درخصوص شیوع کرونا دارند؟/ حیدری: حداقل تا پایان اردیبهشت با کرونا درگیر هستیم

ویروس کرونا در اصفهان,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
دومین جلسه از سلسله نشست‌های مجازی «مثبت کرونا» برگزار شد ودر آن زهرا شیخی، منتخب مردم اصفهان در یازدهمین مجلس شورای اسلامی و کمال حیدری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به سؤالات مخاطبان درخصوص کرونا پاسخ دادند.

به گزارش فارس، زهرا شیخی در دومین جلسه از سلسله نشست‌های مجازی «مثبت کرونا» در پاسخ به سؤالی درباره زمان پایان شیوع بیماری کرونا، اظهار داشت: به دلیل ناشناخته بودن ریشه این بیماری و این‌که بیماری کرونا ابعاد متفاوتی دارد، به یک هم‌فکری جهانی و بررسی آزمایشگاهی قوی نیاز داریم.

لنفولوژیست و منتخب مردم اصفهان در مجلس‌ یازدهم شورای اسلامی ادامه داد: ولی با توجه به همه‌گیر شدن این بیماری و بنا به گفته‌های اپیدمیولوژیست‌ها مبنی بر این‌که این بیماری قدرت و سرعت شیوع زیادی دارد و زنجیره انتقال آن بسیار مهم است، در این چند وقت در تمام جلسات به این نتیجه رسیدیم که تمام توان خود را بر این بگذاریم که این زنجیره اتصال را قطع کنیم.

وی افزود: اگر بتوانیم بر این زنجیره غلبه کنیم، می‌توانیم پیش‌بینی کنیم که در آینده چه اتفاقاتی خواهد افتاد یعنی هرچقدر که سرعت انتقال آن بیشتر باشد، درگیری و مشکلات ما بیشتر خواهد شد و کنترل کمتری خواهیم داشت و درنتیجه نمی‌توان به پیش‌بینی صحیحی دست یافت.

روزهای ٩ و ١٠ فروردین‌ماه ایام پیک کرونا در اصفهان بود

شیخی تصریح کرد: در خانه ماندن، بهترین کمک را برای قطع این زنجیره به ما می‌کند، پیش‌بینی که برای استان اصفهان طبق رفتارهای مردم شده بود، به وقوع پیوست؛ پیش‌بینی ما برای زمان پیک بیماری در روزهای ١٠ و ٩ فروردین‌ماه بود که همان اتفاق هم رخ داد ولی پیش‌بینی این‌که چه زمانی به کنترل بیماری خواهیم رسید، کاملا به رفتار مردم و دولت و تصمیمات کلانی که گرفته می‌شود، بستگی دارد.

منتخب مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت:  سه مرحله قبل از شیوع، شیوع و پس شیوع برای بیماری‌ها وجود دارد که این‌ مراحل اقدامات خاص خود را می‌طلبد؛ قبل از شیوع باید بررسی‌های خاصی داشته باشیم و اجازه ورود افراد از کشورهایی که منشأ ویروس بودند را ندهیم و هرگونه همکاری را با آن‌ها قطع کنیم که متأسفانه این اتفاق برای ما رخ نداد.

وی بیان کرد: برای زمان شیوع بیماری باید تدابیر سخت‌گیرانه‌تری سنجیده می‌شد و پروتکل‌هایی می‌نوشتیم که بر اساس آن بهترین سناریو در نظر گرفته بشود.

شیخی عنوان کرد: با وجود این‌که ما در حال حاضر مسؤولیت اجرایی در کشور نداریم و تنها به عنوان منتخب مردم شناخته می‌شویم، اقداماتی را انجام دادیم.

منتخب مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: من به دلیل رشته تخصصی خود بیشتر درگیر این موضوع بودم و پیش‌بینی می‌کردم که چنین اتفاقی رخ بدهد و شیوع بیماری تمام ابعاد کشور را تحت‌تأثیر قرار دهد لذا از طریق وزارت بهداشت و درمان و مسئولین کشوری وارد مسئله شدم، برخی مسئولین هم به‌خوبی با ما همکاری داشتند.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت و درمان برای بحث کرونا عملکرد خوبی داشت و تا جایی که توان داشت به مردم خدمت کرد؛ ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت در زمینه پزشکان بدون مرز همکاری بسیار خوبی با ما داشت و در این زمینه با سرعت عمل بالا عمل کرد و در نتیجه این قضیه منتفی اعلام شد.

شیخی بیان داشت: البته هنوز بحث‌هایی در این زمینه وجود دارد و گفت‌وگوهایی با مسؤولان در سطوح مختلف انجام دادیم و نظریات خود را بیان کردیم، در این جلسات تصمیماتی اتخاذ شد که در تصمیمات کلان کشوری هم تأثیر داشت.

بیان گلایه‌ها از مسئولین استانی در جلسه با معاون ریاست جمهوری

منتخب مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: انتظاراتی که در این روزها از مسؤولان کلان کشوری و حتی استانداری داشتیم برآورده نشد لذا طی جلسه‌ای که با معاون ریاست جمهوری داشتیم گلایه مردم اصفهان را به او منتقل کردم، در پاسخ به گلایه‌ها گفته شد که مجبور به عمل کردن طبق سناریوهای مختلفی که در جهان رخ می‌دهد هستیم و برخی کشورها معتقدند که باید همه‌گیری رخ دهد ولی ما مثل دیگر کشورها معتقدیم باید این بیماری کنترل شود تا کادر درمان و امکانات درمانی پاسخ‌گوی نیازها باشند.

وی افزود: ولی شرایط به‌گونه‌ای است که به سخت‌گیری‌های بیشتری مخصوصا در سطح عملیاتی و اجرایی نیاز داریم، در استان اصفهان باید آگاهی مردم نسبت به بیماری بالاتر رود و در بخش‌های اجرایی محکم‌تر عمل شود.

شیخی گفت: پیش از جلسه با معاون ریاست جمهوری، نشست‌هایی نیز با مسئولین داشتیم و قول‌هایی گرفتیم، همچنین مانند نماینده‌های فعلی مجلس شورای اسلامی تمام تلاش خود را برای مطالبه‌گری و حل مشکلات استان که اکثرا به بحث‌های بودجه‌ای استان برمی‌گردد، به‌کار گرفتیم.

منتخب مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در خصوص نحوه ارتباط مردم با منتخبان مجلس یازدهم شورای اسلامی اظهار کرد‌: هر پنج منتخب مردم با یکدیگر درحال فعالیت هستیم، البته من به دلیل رشته تخصصی که دارم در حال بررسی بیشتر موضوع هستم و سفرهایی به تهران و دیگر شهرها داشتم که فرصت شرکت در برخی جلسات منتخبان را از دست دادم و در حال حاضر بیشتر در تهران حضور دارم ولی دفتر مجمع نمایندگان با مردم در ارتباط هستند.

وی تصریح کرد: علوم پزشکی اصفهان مجبور شد علاوه بر چهار بیمارستان خاصی که برای کرونا آماده کردند، بیمارستان‌هایی بحرانی تدارک ببیند و برای اندیشیدن به این تدبیرها نیاز به حضور بیشتر ما در جلسات و نشست‌های تخصصی در تهران بود، به همین دلیل در این روزها بیشتر در رفت‌و‌آمد بین اصفهان و تهران هستم.

نامه منتخبان مردم اصفهان دیرهنگام بود

شیخی درخصوص نامه‌ای که چهار تن از نمایندگان مجلس جهت مطالبه جدیت بیشتر دولت در بحث کرونا منتشر کردند، بیان کرد: به دلیل حضور نداشتن در جلسه‌ای که دوستان برگزار کردند و با تمام احترامی که برای آن‌ها قائل هستم و همچنین قول وحدت و همکاری را به مردم می‌دهم، در برخی موضوعات اختلاف نظرهایی وجود دارد، اما درخصوص این نامه معتقدم که برخی موضوعات ذکر شده درحال انجام بود و این نامه باید کمی زودتر ارسال می‌شد لذا به همین دلایل جزو امضاکنندگان این نامه قرار نگرفتم.

تطابق کامل آماراعلام شده با آماری که وزرات بهداشت در اختیار دارد

در ادامه این نشست مجازی، کمال حیدری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پاسخ به سؤالی درخصوص تطابق آمار اعلام شده با آمار واقعی اظهار کرد‌: آمار اعلام شده کاملا با آمار واقعی تطابق دارد، مردم طبق آمار دیگر کشورها مثل چین که ٢ درصد فوت را در پی داشت، اخبار را بررسی می‌کنند ولی نوع برخورد و رفتار ما با بیماران متفاوت است.

وی افزود: آن‌ها امکانات بهتری نسبت به ما در اختیار داشتند، خصوصاً در بحث کیت‌های تشخیص که ما در این مسئله مخصوصا در روزهای اول دچار محدودیت بودیم، تا جایی که تنها ٢۵ مورد آزمایش در آزمایشگاه پاستور انجام دادیم و هر چه زمان گذشت وضعیت بهتر بود، به همین دلایل در روزهای نخستین آمار درستی در اختیار نداشتیم و تنها افراد مرتبط با چین را بستری می‌کردیم ولی در حال حاضر تمام افراد مشکوک را مورد آزمایش قرار می‌دهیم.

تعداد دقیق افراد مبتلا به کرونا مشخص نیست

حیدری ادامه داد: آمار فوتی‌های کرونا دقیق است ولی به دلیل کمبود امکانات و اولیت‌بندی تعداد واقعی افراد مبتلا به کرونا دقیق نیست و تعدادشان خیلی بیشتر از آماری که داریم است، لذا درصد بالای فوت نسبت به تعداد بیماران نیز به همین دلیل غیر واقعی بودن آمار مبتلایان و کمبود امکانات است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درخصوص سیاست‌های انتخاب مراکز درمانی برای بیماری کرونا، تصریح کرد: سیاست‌های جنبی را در این انتخاب در نظر داشتیم، یک شکایت نیز در این خصوص به دادستانی رسیده بود ولی طبق آمار به دست آمده هیچ‌گونه ارتباطی بین شیوع بیماری در بین ساکنان محلات با فاصله از بیمارستان وجود نداشت چون این بیماری نهایتا تا یک متر محیط را آلوده می‌کند.

کدام شهرستان‌های اصفهان وضعیت بدتری درخصوص شیوع کرونا دارند؟

وی درخصوص آمار بالای بیماری در استان اصفهان عنوان کرد: در ابتدای کار به دلیل مهاجرت افراد از قم به گیلان، شمال کشور درگیر بیماری شد و به دلیل همسایگی قم با اصفهان شدت درگیری ما نیز زیاد بود، در این بین کاشان بیشترین درگیری را به دلیل همسایگی با قم داشت؛ درحال حاضر بدترین وضعیت را در شهرستان‌های آران و بیدگل، اردستان، نطنز، نائین، شاهین‌شهر و نجف‌آباد به همین دلایل داریم.

حیدری افزود: وضعیت اصفهان در حال حاضر اصلا مناسب نیست و قرمز اعلام شده است و رتبه سوم یا چهارم را در در درگیری با این بیماری در کشور داریم اما باید به این نکته توجه داشت که آماری که از تلویزیون اعلام می‌شود، با کاشان محاسبه می‌شود.

حداقل تا پایان اردیبهشت با کرونا درگیر خواهیم بود

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: متأسفانه علی‌رغم تلاش‌ها و انتظاراتی که از دستگاه‌های اجرایی استان داشتیم، فرصت را از دست دادیم و شلوغی‌های عید کار ما را سخت‌تر کرد.

وی ادامه داد: تصور ما این بود که بیماری در این روزها کنترل خواهد شد ولی به دلیل سیاست‌های غلط اجرایی این اتفاق رخ نداد و ما درحال حاضر مشغول  پذیرش بیمارهای زمان عید هستیم؛ در خانه ماندن مردم تاثیر زیادی دارد و امید است که شیب بیماری به‌زودی کاهش یابد ولی با این روند قطعا تا پایان اردیبهشت درگیر خواهیم بود.

گروه‌های مردمی از کادردرمان آموزش دیدند

حیدری درخصوص اقدامات گروه‌های جهادی در این روزها اظهار داشت: متأسفانه دستگاه‌های اجرایی که باید در این روزها کمک می‌کردند علی‌رغم تمام دستورات و جلسات، اقدامی صورت ندادند؛ گروه‌های مردمی به دفتر ما مراجعه کردند و به نوعی اقداماتی که باید مسئولان انجام می‌دادند را آن‌ها انجام دادند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: این گروه‌ها با آموزش‌هایی که از همکاران ما دیدند به خوبی اقداماتی صورت دادند ولی چیزی که بر روند بیماری مؤثر است قطع کردن حلقه ارتباط مردم است، لذا ماسک زدن و دستکش دست کردن تأثیر خاصی در این‌باره ندارند؛ ضدعفونی کردن معابر توسط گروه‌ها بیشتر جنبه روانی دارد ولی ضدعفونی کردن بانک‌ها و مناطقی از این دست تأثیر زیادی بر روند بیماری دارد.

وی ادامه داد: این اقدامات برای ما ارزش زیادی دارد ولی آن‌چه که بیشتر برای کنترل بیماری اهمیت دارد، قطع ارتباط مردم و توجیه آن در این زمینه است لذا همه ما از این گروه‌های داوطلب و مردمی که به نوعی وظیفه مسئولان را انجام می‌دادند کمال تشکر را داریم.

طب سنتی به بدن کمک می‌کند، اما درمان نه

حیدری در پاسخ به سؤالی در خصوص نقش طب سنتی در درمان بیماری بیان داشت: کسی منکر خدمات طب سنتی نیست، همان‌طور که در چین از طب چینی بهره بردند و در دیگر کشورها نیز از آن استفاده می‌شود ولی این موارد گفته شده در طب سنتی درمان این بیماری نیست و تنها به سیستم ایمنی افراد کمک می‌کند؛ البته تمام دنیا برای یافتن داروی درمان بیماری کرونا بسیج شده اند ولی هنوز دارو یا واکسنی برای درمان آن پیدا نشده اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: درحال حاضر گروه متخصصان طب سنتی در وزارتخانه هستند و ١١ صفحه از دستورات طب سنتی را در اختیار ما قرار دادند و ما نیز از این توصیه‌ها بهره می‌گیریم ولی این توصیه‌ها صرفا برای کمک به سیستم ایمنی بدن است و درمان تلقی نمی‌شوند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به روایتی ۴٠ تا ٧٠ درصد مردم دچار این بیماری خواهند شد ولی این نکته هم مهم است که اگر افراد این بیماری را با هم بگیرند سیستم بهداشت و درمان توان درمان آن‌ها را ندارند لذا از همه مردم خواهشمندیم که توصیه‌ها را جدی بگیرند و در این روزها نیز برای حال بیماران دعا کنند.

  • 20
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش