پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۰۸:۲۱ - ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۲۵۲۳
حوزه بهداشت و رفاه

کرونا ناباروری نمی آورد/چگونگی حضور مادران باردار در مراکز درمانی

وجود ویروس کرونا در اندام تناسلی افراد مبتلا و نگرانی ها درباره انتقال کویید ۱۹ از طریق رابطه زناشویی

یافته های جدید درباره کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
پزشکان معتقدند در دوران شیوع ویروس کرونا افراد برای برقراری رابطه جنسی امن باید از آمیزش با کسانی که دارای علائم اولیه ابتلا به بیماری کوید-۱۹ هستند، حداقل به مدت یک هفته اجتناب کند؛ این علائم شامل تب و سرفه می‌شود.

عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با یادآوری اینکه ویروس کرونا در همه بدن فرد مبتلا رسوخ می‌کند، گفت: به همین دلیل امکان انتقال آن از طریق رابطه زناشویی وجود دارد.

شیوع ویروس کرونا و راه های انتقال آن، بیشترین دغدغه فکری مردم شده و همواره تلاش می کنند تا با رعایت نکات بهداشتی و استفاده از مواد ضدعفونی کننده، ماسک، دستکش و بسیاری موارد دیگر این خطر را از خود دور سازند.

اما انتشار خبری از سوی محققان چینی مبنی بر وجود ویروس کرونا در اندام تناسلی افراد مبتلا به بیماری کووید ۱۹، به نگرانی ها در زندگی زناشویی افزوده شده است.   

براساس این تحقیق که تارنمای «مدیکال اکسپرس» آن را منتشر کرده، محققان این ویروس را در اسپرم ۶ نفر از ۳۸ مردی که به کووید ۱۹ مبتلا بودند مشاهده کرده‌اند که حال چهار نفر از آنها وخیم و دو نفر دیگر در حال بهبودی بود.

موضوعی که انجمن پزشکی دارو و درمان باروری آمریکا نسبت به آن واکنش نشان داده و عنوان کرده که با توجه به انجام تحقیقات درباره امکان انتقال ویروس کرونا از راه رابطه جنسی هنوز دقیقا مشخص نیست که میزان ماندگاری این ویروس در اسپرم افراد مبتلا تا چه زمانی‌ است اما عاقلانه است که برای رعایت ایمنی، از تماس زناشویی با مردان یا زنان دارای علائم، تا ۱۴ روز و عدم مشاهده علائم خودداری شود.

موضوعی که خبرنگار ایرنا را بر آن داشت تا در جهت رفع نگرانی خانواده های ایرانی از این موضوع و موضوع های مرتبط و جویا شدن پاسخ پرسش ها با مینو محرز عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به گفت وگو بپردازد.

محرز با بیان اینکه شواهد نشان داده که سایر ویروس‌های عفونی از جمله «زیکا» و «ابولا» با رابطه جنسی منتقل می شوند، خاطرنشان کرد: با این مطالعه جدید و یافته های پیشین، می توان گفت امکان انتقال ویروس از طریق رابطه جنسی امکانپذیر است.

وی  با تاکید بر اینکه رعایت فاصله فیزیکی به عنوان اصلی ترین راه برای مقابله با کرونا در تمامی صحنه های زندگی باید رعایت شود، افزود: وقتی یک بیماری در خون و همه جا وجود دارد، در ترشحات واژینال و اچ ای وی و بقیه موارد هم خواهد بود. بنابراین اگر فردی مبتلا به ویروس کرونا باشد به طور حتم انتقال دهنده ویروس هم خواهد بود.

یافته های جدید درباره کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

عضو کمیته مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه کسی که مبتلا است نباید در زمان مسری بودن رابطه زناشویی برقرار کند، تصریح کرد: در مورد افرادی که نمی دانند مبتلا به ویروس کرونا هستند یا نه، می توان یادآور شد در صورت ناقل بودن، از طریق نزدیک بودن به هم انتقال می دهد چرا که این ویروس بیشتر در حلق و بینی نهفته است.

کرونا ناباروری نمی آورد

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در بخشی دیگر از این گفت وگو، به پرسش های متداول از ابتلا به ویروس کرونا و ترس از ناباروری هم پاسخ داد.

وی ضمن بی ربط خواندن ابتلا به کرونا و احتمال افزایش ناباروری خاطرنشان کرد: تحقیقات و مشاهدات عینی هم ثابت کرده که کرونا از مادر مبتلا به ویروس به جنین هم منتقل نمی شود و گزارشی نداشتیم که ناباروری بیاورد.

محرز تاکید کرد: البته این نیاز به بررسی طولانی مدت دارد و از زمان شیوع این بیماری زمانی نگذشته که احتمال ناباروری مشخص شود. اما قانونا خانواده ها نباید از این موضوع نگران باشند زیرا اگر این احتمال وجود داشت، احتمال ابتلا ویروس کرونا از مادر به جنین هم باید دیده می شد که خوشبختانه تاکنون شاهد این مساله نبودیم.

احتمال ابتلای ویروس کرونا در مبتلایان به ایدز کمتر از افراد عادی است

عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره انتقال ویروس کرونا به افراد مبتلا به ایدز هم تصریح کرد: افراد مبتلا به ایدز که تحت درمان هستند، به دلیل اینکه سه نوع داروی ضدویروسی مصرف می کنند از ابتلا به ویروس کرونا مصون هستند.

محرز یادآور شد: ضمن اینکه در درمان اولیه کرونا هم به دلیل اینکه در تحقیقات مشخص شد به نوعی بخشی از ویروس اچ آی وی در ترکیب ویروس کرونا دیده شده از همین نوع داروهای اچ آی وی مثبت تجویز می شد.

وی ادامه داد: در مطالعه ای که در بیمارستان امام خمینی(ره) تهران هم داشتیم و بیش از ۲۰ هزار مریض مبتلا به کرونا بستری و ۱۸ هزار مراجعه کننده سرپایی داشتیم، تنها سه مورد اچ آی وی مثبت بودند که از آنها دو نفر اصلا از این موضوع خبر نداشتند و یک نفر آگاه به اچ آی وی خود بود که تست کرونای آنان منفی اعلام شد.

محرز توضیح داد: این افراد چون تحت درمان هستند نقص ایمنی بدن ندارند ضمن این که به علت داروهای ویروسی که مصرف می کنند عملا دیده شده که ویروس کرونا نگرفته اند.

وی خاطرنشان کرد: این افراد ناقل هم نیستند زیرا تست کرونای آنان همواره منفی است اما این به معنای رعایت نکردن نکات ایمنی نیست بلکه باید در کنار رعایت فاصله اجتماعی و نکات بهداشتی، مراقبت های سلامتی بیشتری نسبت به خود و دیگران داشته باشند.

چگونگی حضور مادران باردار در مراکز درمانی در شرایط کرونا

با شیوع ویروس کرونا و بیان اینکه یکی از گروه‌هایی که بیش از سایرین در معرض خطرند، مادران باردار هستند،‌ نگرانی‌هایی برای آنها جهت مراجعه به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها به وجود آمد. یکی از جدی‌ترین نگرانی‌ها این بود که آیا با مراجعه به بیمارستان برای زایمان به کرونا مبتلا خواهند شد؟

یافته های جدید درباره کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

در حالیکه گروه‌های مختلف و اعمال جراحی مختلف غیر ضروری در ایام شیوع کرونا به تاخیر افتاد اما،‌ زایمان طبیعی و سزارین از اعمالی بودند که به فراخور زمان و بدون آنکه بتوان تغییر خاصی در موعد آن ایجاد کرد باید انجام می‌شد...

در این راستا، دکتر آتوسا کریمی _ عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه پروتکل‌هایی از سوی وزارت بهداشت به مراکز درمانی داده شده‌است تا احتمال انتقال ویروس کرونا از فرد مبتلا را به حداقل برساند،‌ گفت: این موارد برای عدم انقال بیماری بین بیماران و یا از بیمار به کادر درمانی رعایت می‌شود؛ در نتیجه خانمی که هنگام زایمان به بیمارستان مراجعه می‌کند می‌تواند نسبت به این موضوع آگاه باشد که موارد بهداشتی رعایت می‌شود. حفظ فاصله مناسب بین بیماران،‌ استفاده پرسنل از محافظ صورت، گان مخصوص، چکمه مخصوص و... هنگام زایمان طبیعی یا در اتاق عمل از نکات حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه احتمال ابتلا به کرونا صرفا هنگام مراجعه به بیمارستان‌ها هنگام زایمان بالا نیست،‌ تصریح کرد: موعد زایمان بویژه زایمان طبیعی را نمی توان تغییر داد. پس از شروع دردها، سیر زایمان طبیعی آغاز می‌شود، پس نمی‌توان زایمان را پس از مهار کرونا انجام داد.

وی با تاکید بر اینکه خانم‌های باردار باید از مراجعات مکرر به درمانگاه‌ها و مراکز درمانی خودداری کنند، گفت: بهتر است موقعیت خود را با پزشک‌شان مطرح کنند. اکنون نیز بیشتر متخصصان زنان از طریق تماس تلفنی با بیماران خود در اتباط‌ هستند. بهتر است خانم‌هایی که قصد زایمان طبیعی دارند بر اساس آنچه در کلاس‌های آموزش زایمان آموخته‌اند و عمل به گفته‌های پزشک خود فقط وقتی درد واقعی زایمان آغاز شد به مراکز درمانی مراجعه کنند. 

کریمی ادامه داد: تمام خانم‌های باردار باید علائم هشدار را بدانند. علائمی مانند پارگی کیسه آب، افزایش فشارخون و... از موارد اورژانسی هستند که باید با پزشک خود در میان گذاشته و در صورتی که پزشک صلاح دید باید به بیمارستان مراجعه کنند؛ چراکه ممکن است سلامتی خود و نوزادش در آینده به خطر افتد. 

وی افزود: توصیه می‌کنم مادران باردار استرس نداشته باشند و هنگامی که از منزل خارج می‌شوند از ماسک و دستکش استفاده کرده و سطح مراجعه خود را در موارد غیراورژانسی کاهش دهند. مطمئن باشند تمام کادر درمانی در بیمارستان‌ها همگی سعی می‌کنند پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود تا سلامتی بیماران حفظ شود. بنابراین از مراجعه به مراکز درمانی در مواقع ضروری غافل نشوید.

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش