شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴
۱۴:۳۲ - ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۱۸۱۸
حوزه بهداشت و رفاه

ابتلا به ویروس کرونا در خراسان رضوی افزایش یافت

۱۶۶ فوتی کرونا در ۲۴ ساعت گذشته/ احتمال همزمانی شیوع کرونا و مشکلات تنفسی در خوزستان

تعداد موارد بستری بیماران کووید ۱۹,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
سخنگوی وزارت بهداشت، با اشاره به آمار فوتی‌های کرونا در شبانه روز گذشته در کشور، گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۶۶ نفر در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۴۱۹ هزار و ۴۳ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۶۶ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۲۴ هزار و ۱۱۸ نفر رسیده است.

سیما سادات لاری روز شنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به این ویروس در کشور بیان کرد: از دیروز تا امروز ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۸۴۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۱۴۹ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۴۱۹ هزار و ۴۳ نفر رسید.

وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۶۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۴ هزار و ۱۱۸ نفر رسید.

معاون وزیر بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۳۵۷ هزار و ۶۳۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۳۸۹۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

لاری افزود: تاکنون سه میلیون و ۷۱۹ هزار و ۲۱۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

وی بیان کرد: بر اساس آخرین اطلاعات کرونا در کشور، استان‌های تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استان‌های آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان در وضعیت هشدار قرار دارند.

کاهش استفاده از ماسک در کشور

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی تاثیر مستقیمی بر شدت شیوع بیماری کووید ۱۹ دارد و نقش استفاده از ماسک به عنوان مهم‌ترین عامل بازدارنده از انتقال ویروس کرونا، همواره مورد تاکید مسئولان و کارشناسان حوزه بهداشت و درمان است.

وی ادامه داد: طبق آخرین بررسی‌های انجام شده، میزان استفاده از ماسک در کشور سیر نزولی دارد و هم‌زمان با این روند کاهشی، شاهد افزایش موارد ابتلا و بستری روزانه در اغلب استان‌های کشور هستیم.

لاری افزود: بر اساس آخرین بررسی‌های انجام شده در هفته گذشته، میزان استفاده از ماسک توسط مردم در مراکز و اماکن عمومی ۵۹.۱۲ درصد گزارش شده که با کمال تاسف شاهد کاهش ۱۶.۴۵ درصدی میزان استفاده از ماسک نسبت به هفته قبل از آن هستیم. همچنین میزان استفاده از ماسک در وسایل نقلیه عمومی ۶۴.۲ درصد گزارش شده که کاهش ۸.۳ درصدی را نشان می‌دهد.

معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: بر اساس آخرین گزارش‌ها، میزان استفاده از ماسک توسط شاغلان صنوف و صنایع ۶۳.۲۵ درصد و توسط کارمندان اداره‌ها و بانک‌ها ۸۲.۱۶ درصد است که متاسفانه شاهد روند کاهشی محسوس در میزان استفاده از ماسک در این گروه‌ها نیز هستیم.

کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی

لاری بیان کرد: همچنین میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور در هفته گذشته به پایین‌ترین میزان خود در ۶ هفته قبل از آن رسیده است.

وضعیت کرونا بازخورد رفتار اجتماعی است

وی اظهار کرد: وضعیت اکنون بیماری در کشور بازخورد نوع رفتار ما در رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک در هفته‌های گذشته بوده و بدون شک، عادی انگاری شرایط و سهل انگاری در رعایت توصیه‌های بهداشتی مهم‌ترین عامل بروز خیز مجدد بیماری در کشور است.

سبک زندگی را با حضور کرونا تغییر دهیم

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: ویروس کرونا، این مهمان ناخوانده ماه‌ها با ما خواهد بود و باید سبک زندگی خود را با حضور این بیماری تغییر دهیم. اگر کشوری عملکرد موثرتری در کنترل این بیماری از خود نشان داده، این موفقیت مرهون همکاری مردم کشورشان در رعایت بیشتر پروتکل‌های بهداشتی است.

وی بیان کرد: امیدواریم با تقویت عزم و اراده مردم در رعایت بیشتر پروتکل‌های بهداشتی و استفاده جدی‌تر و همگانی‌تر از ماسک، شاهد کنترل و توقف روند صعودی در موارد ابتلا و بستری روزانه در کشور باشیم.

ابتلا به ویروس کرونا در خراسان رضوی افزایش یافت

سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در خراسان رضوی گفت: تعداد موارد بستری بیماران کووید ۱۹ و مرگ ناشی از ابتلا به ویروس همه‌گیر کرونا در مشهد و دیگر مناطق این استان دوباره روند صعودی پیدا کرده است.

تعداد موارد بستری بیماران کووید ۱۹,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

دکتر محمدحسین بحرینی روز شنبه پس از حضور در نشست ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونا در خراسان رضوی طی گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: پس از چند هفته ثبات در آمار تعداد مبتلایان به ویروس همه‌گیر کرونا در این استان، بخاطر رعایت نشدن صحیح پروتکلهای بهداشتی روند ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در خراسان رضوی دوباره رو به افزایش گذاشته است. 

وی ادامه داد: برخی از شهروندان استفاده از ماسک صورت و رعایت دستورات بهداشتی پیشگیرانه را کنار گذاشته‌اند که وضعیتی "بسیار بسیار خطرناک" برای انتقال ویروس همه‌گیر کرونا و شیوع بیماری کووید ۱۹ آن هم در آستانه فصل سرد سال است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به آغاز فصل مرسوم شیوع بیماری پاییزی و زمستانی آنفلوآنزا اشاره و بیان کرد: بر این اساس خراسان رضوی هم‌اینک در شرایط بسیار حساسی از نظر شیوع ویروس همه‌گیر کرونا و همزمانی آن با آنفلوآنزا قرار گرفته است.

وی در ادامه به موضوع واکسن نیز اشاره و بیان کرد: فراز و نشیبهای تولید و اثربخشی واکسن کرونا و اینکه هنوز دارویی برای درمان و مبارزه با این ویروس خطرناک کشف نشده همچنان دغدغه عمده مسوولان، متولیان و دست‌اندرکاران حفظ سلامت جامعه به شمار می‌رود. 

دکتر بحرینی گفت: همچنین با توجه به جمیع شرایط و تنگناهای موجود، هرگونه پیاده‌روی گروهی مذهبی در ایام پایانی ماه صفر ببا هدف پیشگیری از شیوع ویروی همه‌گیر و بیماری ممنوع است.

احتمال همزمانی شیوع کرونا و مشکلات تنفسی در خوزستان وجود دارد

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: امسال با توجه به احتمال همزمانی شیوع مجدد کرونا و باران‌های پاییزی با ایجاد مشکلات تنفسی برای مردم در خوزستان، هرس درختان کونوکارپوس از اهمیت بیشتری برخوردار است.

تعداد موارد بستری بیماران کووید ۱۹,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

به گزارش ایرنا دکتر فرهاد ابول نژادیان شنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد: کونوکارپوس یکی از عوامل اصلی مشکلات تنفسی در نخستین بارش‌های پاییزی است؛ در سال‌های گذشته و همزمان با شروع باران‌های پاییزی مشکلات فراوانی در زمینه بیماری‌های تنفسی برای مردم خوزستان به وجود می آمد.

وی افزود: اصطلاح علمی (Thunder Storm Asthma) که به معنی آسم به دنبال بارندگی است، یک پدیده شناخته شده در سطح جهان است؛ مطالعات جهانی نشان داده آسم به دنبال بارندگی ناشی از آلرژی به عوامل بیولوژیک (یعنی گیاهان، اسپور گیاهان یا قارچ‌ها) وابسته است و این همان پدیده‌ای است که در نخستین باران‌های پاییزی در برخی نقاط خوزستان رخ می‌دهد.

ابول نژادیان ادامه داد:  ‌پولن گیاه، ذره درشتی به اندازه حدود ۱۵ تا ۱۷ میکرون است و معمولا قادر به ورود به ریه نیست و بیشتر در بینی رسوب می‌کند به همین علت بیشتر آلرژی‌های فصلی، آلرژی بینی هستند.

این فوق تخصص آسم و آلرژی گفت: وقتی بارندگی رخ می‌دهد کپسول اطراف این ذره، آب را جذب کرده و در نهایت منفجر و مواد درون پولن به ذرات کوچکتر در حدود ۲ میکرون یا کمتر از آن تبدیل می‌شود که به راحتی وارد ریه و در نتیجه آن، فرد مستعد با تنگی نفس روبرو خواهد شد.

وی بیان کرد: به همین دلیل در نشست‌های شورای سلامت استان مصوب شد تا پیش از شروع باران‌های پاییزی تمامی درختان کنوکارپوس مستعد گرده افشانی هرس شوند که طبق گزارش میدانی، این کار از سوی شهرداری اهواز در حال انجام است.

ابول نژادیان ادامه داد: البته در این پروسه به حفظ فضای سبز شهر نیز بایستی توجه شود چون این درختان قطع نخواهند شد و صرفا برای جلوگیری از گرده افشانی، هرس می‌شوند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز گفت: همچنین ارگان هایی که دارای محوطه های وسیع با پوشش گیاهی کنوکارپوس هستند نیز باید نسبت به هرس این درختان در محدوده خود اقدام لازم را به عمل آورند.

وی اضافه کرد: با توجه وضعیت هشدار خوزستان در موضوع کرونا، از مردم درخواست می‌شود هنگام خروج از منزل ضمن استفاده از ماسک، تمامی پروتکل‌های بهداشتی را مورد توجه قرار دهند و از حضور در تجمع ها بپرهیزند.

اسماعیل ایدنی رییس وقت دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سال ۹۵ اعلام کرده بود که آمار مراجعه بیماران تنفسی به دنبال نخستین بارندگی‌های پائیزی، با هرس درختان ۷۰ تا ۸۰ درصد کاهش یافته است.

با گذشت ۶ سال از آغاز تنگی نفس شهروندان همزمان با نخستین باران های پاییزی، هنوز هم میان موافقان و مخالفان نظریه گرده افشانی گیاه کونوکارپوس به عنوان عامل تنگی نفس‌های پاییزی همزمان با نخستین باران‌ها اختلاف نظر وجود دارد.

در پی بارندگی قابل ملاحظه در خوزستان از ۲۷ مهر تا دهم آبان سال گذشته  ۱۲هزار و۵۷۶ نفر با عارضه تنفسی راهی مراکز درمانی شدند.  در روزهای ۲۶ و ۲۷ آبان سال گذشته نیز به دنبال بارندگی یک هزار و ۵۳۴ نفر راهی مراکزدرمانی شدند.

  • 16
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش