یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴
۱۴:۵۵ - ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۱۸۲۰
حوزه بهداشت و رفاه

قیمت احتمالی واکسن کرونا در ایران چقدر است؟

واکسن کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
با گذشت حدود ۹ ماه از آغاز شیوع ویروس کرونا (corona) اول در چین و سپس در تمام نقاط جهان، هنوز هیچ یک از تیم های پزشکی سراسر دنیا به دارو یا واکسن (vaccine) این ویروس نرسیده اند اما کار برای نتیجه دادن این پژوهش ها ادامه دارد. پیش بینی یک فعال صنعت دارو این است که واکسیناسیون ۸۰ میلیون ایرانی، عددی در حدود هشت میلیارد دلار اعتبار نیاز دارد.

به گزارش ایسنا، از آغاز شیوع ویروس کرونا (corona) در در ماه های آغازین سال ۲۰۲۰ بسیاری از شرکت های داروسازی در سراسر جهان اعلام کردند که کار خود را برای ساخت واکسن این ویروس آغاز خواهند کرد و در ماه های گذشته این روند ادامه یافته است. بر اساس اطلاعاتی که از گوشه و کنار جهان به گوش می رسد ، تعدادی از واکسن های پیش بینی شده برای کرونا، در گام های آغازین موفقیت آمیز بوده اند و اکنون در گام های نهایی ازمایش های بالینی و تست بر روی گروه گسترده ای از داوطلبان به سر می برند تا در صورت موفقیت آمیز بودن، به مرحله تولید انبوه برسد.

ناصر ریاحی، عضو اتاق بازرگانی تهران و فعال صنعت دارو در گفت و گو با ایسنا، درباره آخرین شرایط پیگیری روند رسیدن به واکسن کرونا، خاطرنشان کرد:امروز در نقاط مختلف دنیا، تعداد زیادی از شرکت های داروسازی در حال کار بر روی واکسن احتمالی کرونا هستند. البته موقعیت این شرکت ها در مسیر رسیدن به واکسن کرونا برابر نیست و هریک در گام های مختلفی به سمت هدف نهایی هستند.

به گفته او، در میان شرکت های فعال در این حوزه، حتی دو شرکت قطعاً اعلام نموده اند که تا پیش از پایان سال میلادی جاری به واکسن خواهند رسید و تولید آن را آغاز می کنند. حتی یک شرکت آمریکایی تعداد قابل توجهی واکسن را از هم اکنون تولید کرده زیرا به این قطعیت رسیده فرمولی که برای واکسن تولید کرده، قطعاً جوابگو خواهد بود.

وی درباره چالش های موجود در مسیر رسیدن به واکسن کرونا، خاطرنشان کرد :یکی از چالش های موجود در این حوزه، بحث احتمال ابتلای دوباره افرادی است که تاکنون کرونا گرفته اند. این نشان می دهد که احتمالا عمر مفید واکسن نیز محدود خواهد بود و نیاز به تکرار تزریق وجود دارد که البته نیاز به برنامه ریزی های خاص خود دارد. از سوی دیگر امروز تمام کشورهای جهان این واکسن را می خواهند و از این رو نحوه تولید و توزیع آن نیز مسئله جدی و پیچیده است.

عضو اتاق بازرگانی تهران خاطر نشان کرد :در حال حاضر بسیاری از کشورهای غربی در مراحل مختلف تولید واکسن سرمایه گذاری کرده و به نوعی آن را پیش خرید کرده اند. در چین هم شرکت هایی به جمع بندی رسیده اند اما صرف واکسیناسیون خود چین با جمعیت بیش از ۱.۵ میلیارد نفر خود کار پیچیده و زمان بری خواهد بود. در روسیه نیز خبر از نهایی شدن واکسن هایی مطرح شده اما با توجه به اینکه این کشور برای داروهایی خود مجوزهای بین المللی نمی گیرد، تردیدهایی درباره خرید یا نخریدن آن وجود دارد.

ریاحی درباره قیمت احتمالی واکسن (vaccine) کرونا نیز گفت:باید دید در نهایت چه واکسنی نهایی شده و به چه شکل در جهان توزیع می شود. شرکتی در هند از قیمت ۱۰ دلاری واکسن گفته بود و برخی کشورهای اروپایی از قیمت بیش از ۱۰۰ دلاری آن. از این رو برای واکسیناسیون تمامی ۸۰ میلیون ایرانی، عددی در حدود هشت میلیارد دلار اعتبار نیاز خواهد بود که البته با توجه به ملی بودن موضوع، دولت باید برای آن برنامه ریزی کند.

به گفته وی، با وجود نامشخص بودن سرنوشت دقیق پژوهش ها درباره کرونا (corona) اما پیش بینی می شود، واکسیناسیون در سطح بین المللی در سال ۲۰۲۱ میلادی کلید بخورد.

  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
چرا این واکسن به پول داره ها میرسع به ما نه میرس خالا انجا‌ما‌مریض هست من الان‌چه‌‌کاره کنم
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش