
به گزارش مهر، کیانوش جهانپور، در حاشیه آئین رونمایی از کارآزمایی بالینی واکسن مؤسسه سرم و واکسن سازی رازی (کووپارس)، اظهار داشت: واکسن رازی کوو پارس، نامزد واکسن، علیه بیماری کووید ۱۹ است و با طی مراحل کارآزمایی بالینی میتواند به عنوان یک واکسن ثبت شده در کشور، مجوز مصرف و تولید انبوه را پیدا کند.
وی افزود: تاکنون این واکسن در مرحله آزمایشگاهی ساخته شده و در مراحل مختلف، مرحله پیش بالینی و حیوانی خود را با موفقیت طی کرده است و با مجوز سازمان غذا و دارو و اخذ کد اخلاق از کمیته ملی اخلاق در پژوهش پزشکی، امروز رسماً وارد فاز کارآزمایی بالینی در فاز یک میشود.
جهانپور ادامه داد: در مرحله یک بیش از ۱۳۰ نفر تحت مطالعه قرار میگیرند و مراحل بعدی هم تا فاز سوم طی خواهد شد. بعد از طی این مراحل و در صورت تأیید و صدور مجوز سازمان غدا و دارو، این واکسن مجوز تولید انبوه و مصرف را خواهد گرفت.
وی درباره تفاوت این واکسن با سایر پلتفرمهای واکسن کرونا، گفت: واکسن کوو برکت ویروس غیر فعال شده است و واکسن کوو پارس بخشی از پروتئین اسپایک یا انتی ژن ویروس را به صورت نوترکیب بازسازی میکند و در دو فرم استنشاقی و تزریقی و ترکیبی از این دو در مطالعه بالینی مورد بررسی قرار میگیرد. نتیجه کارآزمایی بالینی، پروتکل نحوه استفاده از واکسن را مشخص خواهد کرد.
جهانپور افزود: با توجه به اینکه در وضعیت همه گیری جهانی بیماری کووید ۱۹ قرار داریم، قاعدتاً مسیرهای کارآزمایی بالینی واکسنها در تمام دنیا خلاصه شده است. به عنوان مثال فعلاً فاز چهارم به طور کامل نادیده گرفته شده است و همزمان با استفاده عمومی انجام میشود. فاز یک، دو و سه هم به نوعی خلاصه دنبال میشود. با این حال ساخت یک واکسن در کشور ما با وسواس و جدیتی که سازمان غذا و دارو و کمیته اخلاق دارند، ۵ تا ۶ ماه از ابتدای مرحله کارآزمایی بالینی تا انتهای آن طول میکشد.
وی درباره میزان ورود واکسن اسپوتنیک روسی به کشور نیز، گفت: واکسن روسی در مرحله اول حدود چند ۱۰ هزار دوز وارد شد و بخشی از آن هم برای نمونه برداری و تأیید نهایی و انطباق با اسناد فنی، به آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو خواهد رفت. با این حال با همین تعداد از روز سه شنبه ۲۱ بهمن اولین تزریق واکسن کرونا با اولویت بندی که مشخص شده است، آغاز میشود.
جهانپور گفت: احتمالاً این اقدام با یک مراسم نمادین در تهران کلید خواهد خورد و آغاز واکسیناسیون را ما با همین تعداد در همکاران بخشهای ICU بیمارستانهای ریفرال شروع میکنیم.
وی افزود: واکسیناسیون با روزانه ۱۰۰۰ نفر آغاز خواهد شد و سپس با توجه به ارزیابی مجدد سیستم، روزانه ۵ هزار، ۱۰ هزار و به صورت تصاعدی افزایش مییابد. البته واکسن در مرحله اول به کسانی تزریق میشود که تست مثبت PCR نداشته باشند، اما به طور کلی در پروسه واکسیناسیون منعی برای تزریق به افرادی که قبلاً مبتلا شدهاند، نداریم.
سفیر ایران در مسکو: محموله بعدی واکسن روسی کرونا آخر بهمن ارسال میشود
سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو گفت که محمولههای بعدی واکسن روسی کرونا آخر بهمن، دهههای اول و دوم اسفند و همچنین فروردین به کشور ارسال میشود.

فارس: «کاظم جلالی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه امروز (یکشنبه) در گفتوگویی در حاشیه سفر «محمدرضا شانه ساز» معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس سازمان غذا و دارو به مسکو درباره ارسال محمولههای بعدی واکسن روسی کرونا «اسپوتنیک وی» خاطرنشان کرد: محمولههای بعدی واکسن آخر بهمن، دهه اول اسفند و دهه دوم اسفند و فروردین ارسال میشود.
* انشاءالله بتوانیم ظرف دو تا دو ماه و نیم تولید مشترک را به نتیجه برسانیم
وی همچنین عنوان کرد: میتوانیم قرارداد درازمدتتر و با دوز بیشتر منعقد کنیم. شرکتهای بخش خصوصی توانمند ما اینجا هستند و قبل از این سفر مذاکرات اولیه را انجام دادند و مذاکرات ظرف فردا و پس فردا انجام میشود و انشاءالله بتوانیم ظرف دو تا دو ماه و نیم تولید مشترک را به نتیجه برسانیم و در داخل ایران این واکسن را تولید کنیم. کمااینکه تولید واکسن داخلی به خوبی پیش میرود.
سفیر ایران در مسکو خاطرنشان کرد: خدمتگزاران شما شدیدا پیگیر هستند و این پاندمی با واکسنهای تولیدی و توکل به خدا رفع خواهد شد.
«کاظم جلالی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو پیش از این در اظهاراتی درباره واکسن کرونا روسی «اسپوتنیک وی» عنوان کرده بود: در داخل روسیه وزیر دفاع روسیه و بسیاری از مسؤولان روسی از این واکسن استفاده کردند و نیروهای نظامی و انتظامی و کادر پزشکی روسیه هم واکسینه شدند. تا این زمان که با شما صحبت میکنیم هنوز هیچگونه اثر منفی از واکسن روسی به گوش نرسیده است در حالی که خبرهایی از عوارض برخی واکسنهای دیگر به گوش میرسد.
سفیر ایران در مسکو گفت: برخی کشورها از روسیه واکسن خریداری کرده و برخی کشورها از جمله کشورهای اروپایی در حال مذاکره با روسها هستند که از این واکسن استفاده کنند.
سورنا ستاری:ایران از ۳ روش برای تولید واکسن کرونا استفاده کرد
معاون علمی و فناوری گفت: در ایران ۳ روش برای تولید واکسن کووید ۱۹ انتخاب شده است. همه این کارها نیز با اتکا به توان دانشی داخلی امکان پذیر شد.

به گزارش معاونت علمی و فناوری، نخستین فرآورده آماده آزمایش بالینی تزریقی_استنشاقی پروتئین نوترکیب کووید ایران ساخت با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی و مسعود پزشکیان عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی رونمایی شد.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در این آئین، با اشاره به اینکه مؤسسه تحقیقات و سرم سازی رازی تاریخ پژوهش کشور است، گفت: این مؤسسه قدیمی ترین سازمان پژوهشی است که با ساخت این واکسن به جایگاه واقعی خود در کشور و منطقه رسیده است.
ستاری افزود: وزارت بهداشت از ابتدای شیوع کرونا شبانه روز جهادگونه در تلاش بود تا هر چه زودتر این بیماری را در کشور کنترل کند. مؤسسه رازی نیز یکی از مجموعههایی است که تلاش زیادی برای ساخت واکسن داشت. ایران یکی از کشورهای پیشرو در ساخت واکسن است البته در مقاطعی اشتباه حرکت کردیم اما امروز با ساخت واکسن کرونا دوباره به راه اصلی برگشتیم.
رئیس بنیاد ملی نخبگان تولید واکسن با روش پروتئین نوترکیب را یکی از مطمئنترین و بهترین روشها در دنیا برای تولید واکسن کووید ۱۹ دانست و گفت: مؤسسه رازی نیز با این روش اقدام به تولید واکسن کرده است.
ستاری با بیان اینکه استفاده از روشهای مختلف برای ساخت واکسن در ایران یک اتفاق خوب و اثرگذار است، بیان کرد: در ایران ۳ روش برای تولید واکسن کووید ۱۹ انتخاب شده است. همه این کارها نیز با اتکا به توان دانشی داخلی امکان پذیر شد. ایران در حوزه تولید دارو، واکسن و زیست فناوری توانمند است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افزود: بزرگترین شرکتهای فعال حوزه زیست فناوری در ایران فعالیت میکنند. شرکتهای توانمندی که در بروز بحرانها به میدان می آیند و نیازهای داخلی را به شکلی مطمئن تأمین میکنند.
ستاری تولید واکسن در ایران را یک افتخار ملی دانست و تاکید کرد: امروز با اتکا به توان دانشی جوانانمان انواع واکسن دام، طیور و انسانی در کشور تولید میشود و شرایط برای توسعه آنها نیز فراهم است. باید از این جوانان حمایت کنیم.
- 19
- 2