شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۲۰ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۰۷۲۵
حوزه بهداشت و رفاه

ممنوعیت سفر با خودروی شخصی به ۵۰ شهر/ اقامت در مدارس، اماکن دولتی و بوستان‌ها ممنوع شد

ممنوعیت سفر در ایام عید,قرنرطینه در عید
دکتر ایرج حریرچی در گفتگو با رسانه ملی افزود: گروه اول یعنی سفر با تور و اقامت در هتل و گروه دوم یعنی سفر بدون تور و اقامت در هتل فعلا بلامانع است و ادامه این روند نیز بستگی به وضعیت شیوع کرونا خواهد داشت.وی خاطرنشان کرد: اگر وضعیت انتشار ویروس انگلیسی بدتر شود، شاید جلوی سفر‌های تور‌ها و ... هم گرفته شود.

به گزارش اداره کل روابط عمومی دکتر ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در برنامه صبح بخیر ایران اظهار کرد: مشخص شدن شرایط سفرها  برعهده ستاد ملی مبارزه با کروناست و وزارت بهداشت مستقلا تصمیم گیری نمی‌کند.

وی  افزود: آنچه تاکنون مشخص شده این است که در ایام نوروز سفر به شهر‌های قرمز و نارنجی که حدود ۵۰ شهر است با خودروی شخصی و همچنین ورود و خروج خودرو‌های غیر بومی به این مناطق ممنوع است.

معاون وزیر بهداشت گفت: بیش از نیمی از شهر‌های کشور زرد هستند و افق چندانی برای کاهش آن‌ها وجود ندارد. استان‌های مسافر پذیر مثل مازندران، گیلان، گلستان، خوزستان، بوشهر و هرمزگان در شرایط زرد هم سفر به آن‌ها ممنوع است. یعنی سفر به این ۶ استان حتی با وجود رنگ زرد ممنوع است.

وی تاکید کرد: همچنین اصفهان، مشهد و شیراز هم اگر زرد باشند، سفر به آن‌ها امکان پذیر نخواهد بود. البته سفر به این شهر‌ها و محدودیت‌هایی که برای آن‌ها تصمیم گیری شده درباره خودروی شخصی است.

حریرچی ادامه داد: درباره سفر با قطار و هواپیما شرایط خاص است، برای مثال هم اکنون در خوزستان سفر با هواپیما با تست پی سی آر منفی امکان پذیر است. درکل بعضی سفرها مثل انجام کار اداری و بازدید پدر و مادر و یا سفرهایی که به جاهای کنترل شده مثل هتل و ... است، مشکلی ندارد.

به گفته وی افرادی که بلیت سفر خود را پیش از این خریداری کرده اند اگر سفرشان  با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی صورت بگیرد، فعلا در شهر‌های زرد بلامانع است.

 معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه ما ۴ نوع سفر داریم، گفت: گروه اول سفر با تور به هتل، گروه دوم سفر بدون تور به هتل، گروه سوم سفر با خودروی شخصی به خانه اقوام، ویلای شخصی و... و گروه چهارم سفر‌های غیر رسمی است که مردم در پارک چادر می‌زنند و یا در مدارس اسکان داده می‌شوند که این نوع چهارم امسال به کلی ممنوع است.

حریرچی  بیان کرد: ۹۰ درصد سفر‌ها مربوط به گروه سوم است. سفر گروه‌های یک و دو فعلا بلامانع است، اما با گسترش ویروس کرونای انگلیسی ممکن است جلوی آن هم گرفته شود.  

وی گفت: برخی بیان می‌کنند مردم با خودروی شخصی خود از در منزل  سفر می‌کنند و در ویلای شخصی خود پیاده می‌شوند؛ در پاسخ به آن‌ها باید گفت مگر چند درصد از مردم ویلای شخصی دارند، این عدد کمتر از یک درصد است. در هتل‌ها کسانی اسکان دارند که دسته جمعی و چند ماشینه می‌روند و قبل از سفر نیز خرید‌هایی دارند در حین سفر به رستوران هم مراجعه می‌کنند. کسی که برای سفر در هتل اسکان دارد قطعا در را به روی خود نمی‌بندد و تردد‌هایی هم دارد.

سفر با قطار و هواپیما تفاوتی با سایر سفر‌ها ندارد

حریرچی  ادامه داد: از حیث کارشناسی سفر با قطار و هواپیما تفاوتی با سایر سفر‌ها ندارد و ممکن است زمینه انتقال ویروس را ایجاد کند. با این وجود تصمیم گرفته ایم که درصد محدودی که سفر ضروری دارند، محدودیت نداشته باشند. درست است که مراکز اقامتی و گردشگری از کرونا و شیوع آن ضربه دیده اند، اما مهمترین بخش آسیب دیده از کرونا کادر درمان هستند.

وی خاطرنشان کرد: توصیه ما به مردم در شرایط کنونی و شیوع ویروس انگلیسی که مرگ و میر‌ها را افزایش داده، این است که سفر نروند.

وی با اشاره به این که اگر مردم شیوه نامه ها را رعایت کنند شاید تا دو هفته دیگر شرایط بهبود پیدا کرده و برای بالا بردن نشاط اجتماعی اجازه سفرها را به مردم می دهیم، اظهار کرد:  البته سخنگوی ستاد کرونا اعلام کرده اند که مردم حتی بلیت هم رزرو نکنند.

حریرچی توضیح داد: هم اکنون در هواپیما‌ها فقط ۶۰ درصد ظرفیت مسافر پذیرفته می‌شود که نسبت به سایر کشور‌های دیگر شرایط خیلی مناسب تری داریم. اما نمی‌توان گفت که  نقض قانون در عملکرد هواپیما‌ها نیست و با این موارد برخورد می‌کنیم.

۷۰ درصد بیماران کرونایی در قرنطینه نمی‌مانند

معاون کل وزیر بهداشت درباره شرایط تست پی سی آر در هتل‌ها گفت: متاسفانه مهمترین نقطه ضعف ما این است که افراد دارای تست مثبت در خانه نمی‌مانند. بر اساس آمار وزارت بهداشت ۷۰ درصد از کسانی که تستشان مثبت شده و کرونا دارند، بیش از ۲ کیلومتر از خانه خود خارج شده اند. در قرنطینه هم به دلایل فرهنگی و هم ضعف نرم افزار‌ها مشکل داریم. کشور‌های غربی به ازای هر یک نفر یک دهم تا ۱.۲ دهم دوربین‌های چهره زنی دارند که جلوی تردد افراد آلوده به شهر گرفته می‌شود. با توجه به این مسائل ضعف در اعمال صد درصدی قرنطینه داریم.

وزارت بهداشت در تصمیم گیری برای انجام سفر‌ها تناقض گو نیست

حریرچی با بیان این که مقابله با کرونا درسی است که کسی نمی‌داند باید با آن چگونه برخورد کند و منحصر به کشور ما هم نیست. تصریح کرد : نوسانات تصمیم گیری برای مقابله با کرونا در تمام کشور‌های جهان وجود دارد. ما تناقض گو نیستیم؛ بلکه نمی‌دانیم شرایط به چه صورتی است. برای مثال در عراق منحنی ابتلا فوق العاده عمودی است و میزان مبتلایان آن‌ها مثل خوزستان در کشور ما است.

وی  افزود: اگر ویروس ووهان در ۲ هفته در یک استان اوج می‌گرفت، ویروس کرونای انگلیسی در دو تا سه روز اوج می‌گیرد. اینکه امروز بگوییم مشکلی در سفر به فلان استان نیست، ولی هفته بعد به دلیل بالا رفتن شیوع سفر به آن استان هم لغو شود، تناقض گویی مسئولان وزارت بهداشت نیست بلکه مدیریت پویا و متحرک ما است.

نگران تور‌های انتخابات ریاست جمهوری هستیم

معاون کل وزیر بهداشت درباره انتخابات گفت: در انتخابات نگرانی ما از صندوق، رای گیری و حتی صف رای دهنگان نیست، بلکه نگرانی ما تور‌های انتخاباتی است. با توجه به اینکه کشور به برگزاری این مراسمات نیاز دارد مثل انتخابات و کنکور تصمیم به برگزاری با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی گرفته می‌شود.

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش