
به گزارش صدا و سیما, اهمیت خواب کافی در صد ها مطالعه در سال های اخیر مطرح شده و پژوهشگران در بررسی جدیدی، فهرستی از مسایل مهم را در این زمینه جمع آوری کرده اند.
خواب ناکافی، با چاقی، بیماری قلبی، دیابت، فشار خون و دیگر مشکلات سلامت مرتبط است و بر اساس اعلام اداره سلامت ترافیک جاده ها در آمريکا تا ۷۲ هزار تصادف و شش هزار کشته در سال با خواب ناکافی رانندگان در ارتباط است.
اکنون پژوهشگران در مقاله ای که در نشریه نورولوژی منتشر شد اعلام کردند خطر سکته مغزی را در نزدیک به ۳۲ هزار فرد بزرگسال که سن متوسط آنها ۶۲ سال است بررسی کرده اند.
نتایج بررسی پژوهشگران به این شرح بوده است:
کسانی که در شبانه روز ۹ ساعت و بیشتر خوابیده اند به ميزان ۲۳ درصد بیش از کسانی که کمتر از هشت ساعت خوابیده اند در خطر ابتلا به سکته مغزی قرار دارند.
خطر سکته مغزی در افردی که در طول روز دست کم ۹۰ دقیقه خوابیده اند در مقایسه با کسانی که کم تر از سی دقیقه در روز، خواب دارند ۲۵ درصد بیشتر است؛ در واقع افزایش خواب میان روز، خطر سکته مغزی را افزایش داده است.
خواب بی کیفیت نیز با افزایش خطر ابتلا به سکته مغزی همراه بوده است.
ترکیب این عوامل حتی به افزایش خطرات سکته مغزی منجر شده و کسانی که هر شب بیش از ۹ ساعت می خوابند و در روز نیز بیش از ۹۰ دقیقه استراحت می کنند به میزان ۸۵ درصد بیشتر از دیگران در خطر سکته مغزی قرار دارند؛ و کسانی که در شبانه روز بیشتر از هشت ساعت می خوابند و کیفیت خوابشان پایین است نیز به ميزان ۸۲ درصد در خطر ابتلا به سکته مغزی قرار دارند.
اگر شما در شبانه روز بیش از ۹ ساعت می خوابید، در روز نیز از خواب روزانه غافل نمی شوید و احساس می کنید کیفیت خوابتان پایین است باید منتظر نتایج نگران کننده ای باشید، ولی پیش از تلاش برای تغییر در عادات خواب، بخاطر داشته باشید که این قانون در باره همه مردم صادق نیست که خواب بیشتر به معنای خطر سکته مغزی بیشتری است!
کسانی که خواب بیشتر شبانه یا روزانه و یا کیفیت خواب پایین دارند اغلب با ديگر عوامل مرتبط با سکته مغزی همچون بیماری افسردگی هم سروکار دارند؛ و همچنین این افراد، زندگی غیر فعال تری نسبت به دیگران دارند و معمولاً خطر سیگار کشیدن و فشار خون بالا نیز به فهرست مشکلات خود افزوده اند.
ولی در هر صورت با تکیه بر این مطالعه میتوان خاطرنشان کرد:کسانی که خواب مناسب دارند و زمان و کیفیت آن را کنترل می کنند شرایط سلامت بهتری دارند و کمتر در خطر بروز مشکلاتی همچون سکته مغزی قرار می گیرند.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، دانشمندان می گویند سکته مغزی در کل دنیا دومین علت مرگ بشر است و اولین علت از کارافتادگی، اما در کشور های پیشرفته در حال حاضر سومین علت مرگ است که با پیر شدن جوامع در آینده نه چندان دور در آن کشور ها نیز دومین علت مرگ خواهد شد.
سکته مغزی یعنی بسته شدن یا پاره شدن یک شریان مغزی که به دنبال آن اختلال در گردش خون آن ناحیه از مغز ایجاد شده و موجب بروز علائمی مثل فلج نیمه بدن، اختلال تکلم و اختلال در راه رفتن می شود.
سکته مغزی، زمانی اتفاق می افتد که رگی خونی در مغز مسدود یا منفجر شود. به طور متوسط ۱۰ تا ۱۵ درصد افرادی که به سکته های مغزی مبتلا می شوند در اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند و ۶۰ تا ۷۰ درصد بیماران با درمان مناسب می توانند زندگی مستقل داشته باشند.
یکی از دلایل متداول سکته مغزی ضخیم و سخت شدن دیواره رگ های خونی است.
پلاکت های ساخته شده از چربی، کلسیم، کلسترول و ... انعطاف رگ های خونی را از میان می برند. لخته خون ممکن است باعث مسدود شدن رگ خونی غیر قابل انعطاف و بروز سکته مغزی ایسکمیک شود.
عامل اصلی سکته مغزی هموراژیک در اکثر موارد، درمان نشدن فشار خون بالا است که سبب انفجار رگ خونی ضعیف می شود. معمولاً این افراد علایم خبرکننده ای مانند سردرد و تشنج دارند که منجر به پاره شدن رگ های مغزی می شود.
یکی دیگر از دلایل بروز سکته های مغزی حرکت لخته خون از قلب یا عروق گردن است که وارد مغز می شود مبتلایان به رماتیسم قلبی یا بیماران قلبی که ریتم قلبشان دچار مشکل است و کسانی که دچار سکته های قلبی شده اند یا مشکل دریچه ای دارند مستعد ابتلا به سکته های مغزی هستند.
- 18
- 5