پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴
۱۹:۱۴ - ۱۱ تير ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۴۰۴۶۴
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

کابوس‌های شبانه و ارتباط آن با خوردن پنیر

پنیر,کابوس‌های شبانه و ارتباط آن با خوردن پنیر
نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که باور دیرینه درباره اینکه خوردن پنیر قبل از خواب باعث کابوس دیدن می‌شود، می‌تواند واقعا حقیقت داشته باشد. اما موضوع فقط پنیر نیست؛ خوراکی‌های دیگر و زمان خوردن آن‌ها نیز می‌تواند بر کیفیت خواب و رویا تاثیر بگذارد.

به گزارش ایسنا به نقل از نیواطلس، یک باور عمومی و قدیمی که ریشه در ادبیات و فرهنگ عامه دارد، این است که خوردن پنیر پیش از خواب باعث دیدن رویاهای آشفته می شود. با این حال، علیرغم این داستان های فولکلور، تحقیقات علمی بسیار کمی در مورد اینکه آیا خوردن پنیر یا دیگر غذاها پیش از خواب واقعا بر خواب و رویا تأثیر می گذارند، انجام شده است. ولی حالا، یک پژوهش تازه از دانشگاه مونترال کانادا ممکن است پاسخی برای این پرسش داشته باشد.

دکتر توره نیلسون، نویسنده اصلی مقاله از دپارتمان روانپزشکی و اعتیاد دانشگاه مونترال می گوید:شدت کابوس ها با عدم تحمل لاکتوز و سایر آلرژی های غذایی ارتباط قوی دارد.

این پژوهش بررسی کرده که آیا برخی غذاها مثل پنیر یا شیرینی جات، حساسیت های غذایی مثل عدم تحمل لاکتوز، و عادت های غذایی مثل خوردن غذا در اواخر شب میتوانند کیفیت خواب و ویژگی های رویا را تغییر دهند یا خیر. محققان ۱۰۸۲ دانشجوی دانشگاه مک ایوان در آلبرتا، کانادا را که میانگین سنی شان ۲۰ سال بود، مورد بررسی قرار دادند. این دانشجویان پرسش نامه ای آنلاین پر کردند که درباره رژیم غذایی ، کیفیت خواب، توانایی به یادآوری رویاها، حساسیت های غذایی و سلامت کلی شان بود.

نتایج نشان داد که ۴۰.۲ درصد از شرکت کنندگان گزارش کردند که غذا خوردن روی خواب شان تاثیر دارد. از این میان، ۲۴.۷ درصد گفتند که بعضی غذاها خواب شان را بدتر می کند، و ۲۰.۱ درصد گفتند که غذاها خواب شان را بهتر می کند. غذاهایی که بیشتر باعث بدتر شدن خواب معرفی شدند عبارت بودند از دسرها و شیرینی جات، غذاهای تند، و لبنیات. در مقابل، میوه ها، سبزیجات، و دمنوش های گیاهی از جمله غذاهایی بودند که به بهبود خواب نسبت داده شدند.

تنها ۵.۵ درصد از شرکت کنندگان معتقد بودند که غذا روی رویاهایشان اثر دارد. در میان آن ها ، شیرینی جات و لبنیات بیشترین ارتباط را با رویاهای عجیب، زنده، یا آزاردهنده داشتند. همچنین، افرادی که به لاکتوز حساسیت داشتند یا آلرژی غذایی داشتند، بیشتر از سایرین کابوس می دیدند. عدم تحمل لاکتوز با افزایش کابوس ها رابطه قابل توجهی داشت، ولی این رابطه عمدتاً به دلیل علائم گوارشی مانند نفخ یا دل پیچه توضیح داده می شد. آلرژی های غذایی هم با افزایش کابوس در ارتباط بود، اما این تاثیر مستقل از علایم گوارشی بود.

دکتر نیلسون می گوید:افرادی که به لاکتوز حساس اند و علائم گوارشی شدید دارند، کابوس های بیشتری تجربه می کنند. این منطقی است، چون می دانیم احساسات جسمانی میتوانند روی رویاها اثر بگذارند.

او افزود: کابوس ها میتوانند بسیار آزاردهنده باشند، به ویژه اگر مکرر رخ دهند، چون معمولا فرد را در حالت روحی منفی از خواب بیدار می کنند. این تجربه ها امکان دارد باعث شود افراد از خوابیدن اجتناب کنند و در نتیجه از خواب عمیق و ترمیم کننده محروم شوند.

در مورد عادت های غذایی نیز، غذا خوردن در اواخر شب در ساعات شب یا نزدیک به خواب با کیفیت خواب پایین تر، رویاهای منفی تر، و کابوس های بیشتر همراه بود. از سوی دیگر، تغذیه سالم تر، که شامل مصرف غذاهای متناسب با نیاز بدن و پرهیز از وعده های دیرهنگام بود، با توانایی بیشتر در به یادآوردن رویا و محتوای مثبت تر رویاها ارتباط داشت.

البته این مطالعه دارای محدودیت هایی نیز هست. چون یک مطالعه همبستگی بود، نمی تواند رابطه علت و معلولی را اثبات کند؛ فقط می تواند وجود یک ارتباط را نشان دهد. هنوز مشخص نیست که آیا رژیم غذایی روی رویا تاثیر دارد، یا برعکس، یا اینکه شاید عاملی دیگر هر دو را تحت‌تأثیر قرار دهد. همچنین، چون بیشتر شرکت کنندگان جوان و دانشجوی کانادایی بودند، امکان دارد نتایج برای سایر گروه های سنی یا جمعیت ها قابل تعمیم نباشد. از طرفی، اطلاعات مطالعه بر پایه خوداظهاری شرکت کنندگان است، که ممکن است دقیق یا قابل اعتماد نباشد. پژوهشگران همچنین اذعان کردند که باورهای فرهنگی یا داستان های عامیانه درباره غذا و رویا را مستقیما مورد ارزیابی قرار ندادند، در حالی که این باورها ممکن است در پاسخ ها تاثیرگذار باشند.

با این وجود، یافته های این مطالعه میتواند پیامدهای عملی داشته باشد. افرادی که از کابوس رنج می برند، شاید بتوانند با دنبال کردن رژیم غذایی (diet) خود و ایجاد تغییراتی در آن به ویژه کاهش مصرف لبنیات در صورت داشتن عدم تحمل لاکتوز وضعیت خود را بهبود بخشند. همچنین، پرهیز از غذاهای سنگین، شیرین یا لبنی پیش از خواب و افزایش مصرف غذاهای کامل ممکن است به کیفیت خواب بهتر و رویاهای آرام تر کمک کننده باشد. این مطالعه، شواهد فزاینده ای را در تایید این دیدگاه ارائه می دهد که سلامت روده میتواند بر وضعیت روانی و احساسی اثرگذار باشد. در نتیجه، تنظیم رژیم غذایی می تواند راهی کم خطر و بدون استفاده از دارو برای بهبود خواب و کاهش کابوس ها باشد.

دکتر نیلسون می گوید: نیاز داریم که روی افراد بیشتر، در گروه های سنی و سبک های زندگی متفاوت، با عادت های غذایی مختلف مطالعه کنیم تا مشخص شود آیا یافته های ما برای جمعیت عمومی قابل تعمیم هست یا خیر. «همچنین لازم است مطالعات آزمایشی طراحی کنیم تا ببینیم آیا افراد واقعا می توانند اثر خوراکی های خاص بر رویاها را تشخیص دهند یا خیر. به عنوان مثال، مطالعه ای انجام دهیم که در آن از شرکت کنندگان بخواهیم شب پیش از خواب محصولات پنیری یا یک غذای کنترل شده دیگر مصرف کنند، تا ببینیم آیا این موضوع بر خواب و رویاهایشان اثر دارد یا نه.

  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش