
به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، "اسرائیل کاتز" وزیر دفاع اسرائیل روز چهارشنبه گفت که نیروهای نظامی این رژیم به طور نامحدود در مناطق به اصطلاح "امنیتی" در نوار غزه، لبنان و سوریه باقی خواهند ماند، اظهاراتی که می تواند مذاکرات با حماس بر سر آتش بس و آزادی گروگان ها را پیچیده تر کند.
در همین حال، به گفته مقامات بهداشتی نوار غزه، حملات اسرائیل در سراسر غزه طی ۲۴ ساعت گذشته منجر به جان یاختن ۲۲ نفر دیگر از جمله نوزاد دختری را که هنوز یک سال نداشت، شده است. مادر این دختر که زخمی شده بود، قبل از اینکه او را برای خاکسپاری ببرند، دخترش را در آغوش گرفت؛ دختری که هنوز لباس آبی رنگی به تن داشت.
پس از پایان آتشبس بین اسرائیل و حماس در ماه گذشته، نیروهای اسرائیل بیش از نیمی از غزه را در یک کارزار مجدد برای تحت فشار قرار دادن شبهنظامیان حماس برای آزادی گروگانها به اشغال خود در آوردند.
اسرائیل همچنین پس از آتشبس با حزبالله لبنان در سال گذشته، از عقبنشینی از برخی مناطق در جنوب لبنان امتناع کرد و پس از سرنگونی بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه در دسامبر سال میلادی گذشته، یک منطقه حائل در جنوب سوریه را تصرف کرد.
اسرائیل کاتز، در بیانیه ای گفت: "برخلاف گذشته، (ارتش اسرائیل) مناطقی را که پاکسازی و تصرف شده اند، تخلیه نمی کند. ارتش در هر موقعیت موقت یا دائمی در غزه - مانند لبنان و سوریه - و در مناطق امنیتی به عنوان حائل بین دشمن و جوامع (اسرائیل) باقی خواهد ماند."
فلسطینی ها و هر دو کشور همسایه حضور نظامیان اسرائیل را اشغال نظامی می دانند که نقض قوانین بین المللی است.
"جوزف عون" رئیسجمهوری لبنان گفت که ادامه حضور اسرائیل در برخی مناطق لبنان مانع از استقرار کامل ارتش لبنان در آتشبس مورد مذاکره با اسرائیل میشود.
وزارت بهداشت لبنان نیز اعلام کرد ۲ شهروند لبنانی در حملات پهپادی روز چهارشنبه اسرائیل در جنوب لبنان کشته شدند. سازمان ملل اعلام کرد که حملات اسرائیل در لبنان از زمان اجرای آتش بس در نوامبر، بیش از ۷۰ غیرنظامی را کشته است.
حماس گفته است که بدون عقب نشینی کامل اسرائیل از غزه و آتش بس پایدار، ده ها گروگان باقی مانده را آزاد نخواهد کرد.
اسرائیل می گوید باید کنترل مناطقی را که از آن به عنوان "مناطق امنیتی" یاد می کند، حفظ کند تا از تکرار حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ جلوگیری کند.
به گفته وزارت بهداشت غزه حملات اسرائیل طی بیش از ۱۸ ماه گذشته به این باریکه، منجر به شهادت بیش از ۵۱ هزار فلسطینی شده که بیش از نیمی از قربانیان را زنان و کودکان تشکیل می دهند.
رژیم اسرائیل نیز بدون ارائه مدرک می گوید حدود ۲۰ هزار شبه نظامی حماس را طی حملات ۱۸ ماه گذشته به غزه، کشته است.
بمباران و عملیات زمینی اسرائیل مناطق وسیعی از غزه را غیرقابل سکونت کرده و حدود ۹۰ درصد از جمعیت بیش از ۲ میلیونی این منطقه را آواره کرده است. بسیاری از آنها چندین بار آواره شده اند.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، قول داده است که حماس را نابود کرده و ۵۹ گروگانی را که هنوز در غزه هستند - که ۲۴ نفر از آنها هنوز زنده هستند، بازگرداند.
روز چهارشنبه، گروه شبه نظامی جهاد اسلامی فلسطین ویدئویی از یک گروگان آمریکایی – اسرائیلی در اختیار خود منتشر کرد. در این ویدئو گروگان دوتابعیتی می گوید که در شرایط وحشتناکی نگهداری می شود و از نتانیاهو می خواهد که جنگ را متوقف کند و اجازه دهد کمک های بشردوستانه وارد غزه شود.
اسرائیل بیش از ۴۵ روز است که اجازه ورود هیچ نوع کمکی از جمله آب، غذا و دارو را به نوار غزه نداده است و سازمان ملل هشدار داده وضعیت غزه از حد فاجعه تمام عیار گذشته و بسیاری از جمعیت آن حتی آبی برای نوشیدن ندارند.
- 19
- 1