
به گزارش ایرنا از تاس، «آندری چرتکوف» رئیس موقت دولت جمهوری خلق دونتسک در ارتباط با این حملات در کانال تلگرامی خود نوشت که تاسیسات برقی این منطقه دچار حریق و آسیب جدی شده اند اما اقدامات فوری مهندسین و نیروهای خدماتی باعث شد تا برق در جنوب دونتسک پس از چند ساعت دوباره وصل شود.
خبرگزاری تاس با اشاره به افزایش حملات نیروهای اوکراینی، همچنین گزارش داد که وزارت دفاع روسیه در بیانیه ای اعلام کرده است سامانه پدافندی این کشور موفق شد طی شبانه روز گذشته ۲ بمب هوایی هدایت شونده و ۱۸۹ پهپاد اوکراینی را رهگیری و سرنگون کند.
وزارت دفاع روسیه در این بیانیه خاطرنشان کرد که از آغاز عملیات ویژه نظامی این کشور در اوکراین (اسفند ماه ۱۴۰۰) تا کنون، در مجموع ۶۶۳ فروند هواپیما، ۲۸۳ فروند بالگرد، بیش از ۶۹ هزار هواپیمای بدون سرنشین (پهپاد)، ۶۱۴ سامانه موشکی ضدهوایی، ۲۴ هزار فروند تانک و سایر خودروهای زرهی جنگی منهدم شده اند.
آمارها نشان می دهند که افزایش حملات اوکراین تلفات جانی جدی را برای این کشور نیز به همراه داشته است؛ به طوری که تنها در ۲۴ ساعت گذشته بیش از هزار و ۲۸۰ تن از نیروهای این کشور در درگیری با روسیه کشته شده اند.
وزارت دفاع روسیه در بیانیه ای جداگانه تصریح کرد که نیروهای مسلح این کشور نیز شب گذشته با استفاده از سلاحهای دوربرد و پهپادهای تهاجمی، حملات گسترده ای را علیه مواضع نظامی اوکراین در شهرهای کی یف، خارکیف و لوتسک انجام دادند.
این وزارت خانه تاکید کرد که هدف حمله محقق شد و تمامی اهداف تعیین شده مورد اصابت قرار گرفتند.
حملات متقابل این دو کشور در حالی صورت می گیرد که ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین بامداد امروز در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: ما پیام های سیاسی در بالاترین سطح داریم، به ویژه از آمریکا و از دوستان اروپاییمان. طبق همه گزارشها، ارسال تسلیحات نظامی از سر گرفته شده است.
روز جمعه نیز کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای آمریکا، ۵۰۰ میلیون دلار کمک امنیتی به اوکراین را به عنوان بخشی از پیشنویس قانون مجوز دفاع ملی سال مالی ۲۰۲۶ تصویب کرد.
در همین حال، «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا هفته گذشته دستور داد که ارسال برخی سلاحها به اوکراین متوقف شود.
بر اساس این گزارش، موشکهای پاتریوت، راکتهای GMLRS، موشکهای هلفایر و گلولههای هوویتزر از جمله تسلیحاتی بود که در پی دستور هگست ارسال آنها به اوکراین متوقف شد.
این دستور نه تنها مقامهای اوکراین و متحدان کییف بلکه قانونگذاران و برخی از بخشهای دولت ترامپ از جمله وزارت خارجه آمریکا را غافلگیر کرد.
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز در واکنش به ارسال سلاح های غربی به اوکراین خاطرنشان کرد: کسانی که به رژیم کییف سلاح میدهند، در کشتار غیرنظامیان و تخریب زیرساختهای غیرنظامی همدست هستند، چرا که با وجود این که کاملاً از نتیجه اقدامات خود با خبر هستند، همچنان به حمایت از اراذل تروریست در کی یف ادامه میدهند.
- 10
- 3