یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۲۳ - ۱۰ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۱۹۷۱
امنیتی و دفاعی

رحیم صفوی:

نباید جهت‌گیری سیاست خارجه به سمت یک منطقه خاص باشد

نباید جهت‌گیری سیاست خارجه به سمت یک منطقه خاص باشد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت
دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا گفت: جهت گیری سیاست خارجی ما باید به سمت همه دنیا منهای آنچه خط قرمز ما است باشد تا بتوانیم با روسیه و چین و هند و غیره کار کنیم.

به گزارش ایسنا، سردار صفوی که به مناسبت سالروز شکست حصر آبادان در همایش تخصصی جبهه فیاضیه سخنرانی می کرد  با اشاره به دلاور مردی‌های فرزندان مومن، شجاع و هوشمند جوانان  شهرستان فلاورجان اصفهان در فیاضیه گفت: مردم فلاورجان  در دوران دفاع مقدس  یک‌هزار و ۳۰۰ شهید و ۲هزار و ۷۰۰ جانباز تقدیم کرند که در مقایسه با جمعیت آن زمان رقم بالایی است و نمایانگر ولایت‌مداری و ایمان مردم فلاورجان است.

 

 وی اظهار داشت: جوانان زیر ۴۰ سال ما نمی‌دانند در انقلاب  و در  جنگ  چه گذشت  و جبهه فیاضیه و آبادان و خرمشهر کجا بود و در این ۸ سال چه مصیبتی بر مردم ما گذشت.

 

دستیار و مشاور عالی رهبر انقلاب افزود: برخی از رویدادها در طول تاریخ چند هزار ساله جهان دارای خاصیت انتشار و اشاعه فضایی و مکانی هستند، رویدادهایی که از یک نقطه آغاز شده اما در همانجا نمی‌ماند و با سرعت غیر قابل تصوری قدرت نفوذ پیدا می‌کند و از قلمروهای سرزمینی عبور می‌کند و  از ماهیت ملی تبدیل به ماهیت جهانی و فراملی می‌شود و افکار بشریت را تحت تاقیر قرار می‌دهد و حوادث پس از خود را می آفریند.

 

وی با بیان اینکه رویداد سال  ۶۱  هجری قمری و حماسه حسینی از این دست رویدادهاست، خاطرنشان کرد: این حماسه‌ بعدها به حماسه‌های بهمن ۵۷ و مقاومت امروز سوریه و یمن و عراق تبدیل شده، سوری‌ها ۷ سال جنگیدند و ۹ میلیون نفر از سوریه و عراق و یمن  در داخل و خارج کشورشان آواره شدند اما با ایستادگی حماسه آفریدند.

 

صفوی با تاکید بر اینکه انقلاب ما شعاعی از حماسه عاشورا بود، تصریح کرد: شهیدان سند حقانیت، صلابت و عامل اقتدار و عزت و بالندگی ایران در طول صدها سال آینده خواهند بود، آن‌ها سند شکست ناپذیری و قدرت منطقه‌ای شدن ایران هستند.

 

دستیار و مشاور عالی رهبر معظم انقلاب با اشاره به درس‌هایی که از دفاع مقدس می‌توان گرفت، خاطر نشان کرد: نخستین درس از دفاع مقدس درس مدیریت در شرایط بحران است ما در آن زمان باید کشور و جنگ را اداره می‌کردیم، در سطح راهبردی امام و مسئولان در صدر کشور و در جنگ فرماندهان برای پیروزی طرح ریزی کردند.

 

وی افزود: ما بعد از شکست حصر آبادان ۱۲ عملیات را طرح ریزی کرده و می‌دانستیم چه زمانی چه عملیاتی انجام دهیم و در آذر ماه سال ۶۰ در عملیات طریق القدس آزادی بستان، فروردین ۶۱ عملیات فتح المبین را انجام دادیم.

 

سرلشکر صفوی بیان کرد: در  دوران دفاع مقدس و آن زمان ما استراتژی داشتیم و رزمندگان طی ۹ ماه ۴عملیات و ۸ هزار کیلومتر مربع از مناطق اشغالی را آزاد کردند و بیش از ۲۵ هزار اسیر از دشمن گرفتیم، مدیریت بحران را می‌توان در شرایط فعلی با عبرت گیری از زمان جنگ در سطوح مختلف الگو قرار  داد.

 

وی با اشاره به درس دوم گفت: در زمان جنگ همه عوامل قدرت ملی را به کار گرفتیم هرچند ظرفیت تهدید بالاتر از ظرفیت نیروهای مسلح ارتش و سپاه بود اما امام بیش از ۲٫۵ میلیون نفر مردم را از بسیج و جهاد سازندگی  راهی جبهه کرد.

 

دستیار و مشاور عالی رهبر انقلاب تصریح کرد: در آن زمان ما ۱۲درصد تولیدات ملی را برای پشتیبانی جنگ گذاشتیم در حالی‌که صدام ۵۷ درصد منابع ملیش را گذاشت، در آغاز جنگ عراق ۳۵ میلیارد دلار ذخیره ارزی داشت و ۸۵ تا ۹۰ میلیارد دلار وام بلاعوض گرفت  و در طول جنگ هم  حدودا ۶۵ میلیارد دلار هزینه کرد، صدام از ۱۶ میلیون جمعیت آن زمان ۲ میلیون نفر را با زور به جنگ آورد و در ابتدای جنگ که ۱۲ لشکر و تیپ مسلح داشت آخر  جنگ  به  بیش از ۵۰ تیپ  ولشکررسید حتی صدام اول جنگ ۳۶۰ هواپیما و آخر  جنگ ۶۰۰ تا داشت   و در آن زمان  حمایت کشورهای بسیاری  پشت سر صدام قرار داشت.

 

صفوی اظهار داشت: داشتن سیاست خارجه جامعه نگر چهارمین درس ما از انقلاب و دفاع مقدس  است، نباید  جهت گیری  سیاست خارجه به سمت  یک منطقه خاص  باشد بلکه جهت گیری سیاست خارجی ما باید به سمت همه دنیا منهای آنچه خط قرمز مااست باشد تا بتوانیم با روسیه و چین و هند و غیره کار کنیم.

 

وی افزود:  در ابتدای جنگ بنده ۲۸ سال داشتم، طرح شکستن حصر آبادان را  در اردیبهشت سال ۱۳۶۰ ما در ستاد عملیات جنوب تهیه کردیم و به شورای عالی دفاع در  پایگاه هوایی دزفول ارائه کردیم، طرح را بنده ارائه کردم، بنی صدر و مرحوم ظهیر نژاد کمی مخالفت کردند، اما با حمایت قاطعانه مقام معظم رهبری فعلیمان طرح تصویب شد، مرحوم ظهیر نژاد، فرمانده نیروی زمینی ارتش اعلام کردند  که بایستی  این طرح را لشکر ۷۷  بپذیرد. من و  شهید حسن باقری به مدت ۳ ماه از  اهواز به ماهشر و ستاد  لشکر ۷۷ خراسان می رفتیم  تا آنها را قانع کنیم و سرانجام  با هماهنگی  و وحدت سپاه و ارتش طرح شکستن حصر آبادان انجام شد.

 

وی افزود: ما در زمان جنگ به جوانان میدان دادیم و به آنها اتکا کردیم، فرماندهان جنگ زیر ۳۰ سال سن داشتند و ما به جوان‌ها اعتماد کردیم و گردان‌ها را با فرماندهان جوان تشکیل دادیم.

 

دستیار و مشاور عالی رهبر انقلاب با بیان اینکه جنگ عقلانیت می‌خواست، تصریح کرد: عراقی ها  در ۱۹ مهر سال ۵۹ از رود کارون ۲ پل ساختند و داشتند آبادان را محاصره می‌کردند آن‌ها ما را ۲۷۰ درجه محاصره کرده بودند و راه زمینی نداشتیم.

 

وی افزود: امام(ره) در ۱۴ آبان ۵۹  فرمودند حصر آبادان باید شکسته شود، از آن زمان طرح ریزی آغاز شد که از محور  دارخوین و فیاضیه این دو پل تصرف شود یعنی عقبه دشمن را از بین ببریم و دشمن را با تمام تجیهزاتش اسیر کنیم.

 

صفوی خاطر نشان کرد: شکستن حصر آبادان یکی از ظرفیت‌های نیروهای جوان بود و ما باید  هم اکنون  از آن استفاده کنیم، ما در زمان جنگ استراتژی دشمن را فهمیدیم و در مقابل آن راهبرد خودمان را ترسیم کردیم و او را شکست دادیم، در زمان جنگ دو گفتمانی نبود و یک گفتمان داشتیم اکنون هم برای اینکه بتوانیم در اقتصاد مقاومتی و عبور از شرایط فعلی  پیروز شویم باید یک گفتمان داشته باشیم.

 

وی افزود: در زمان جنگ مردم به کمک دولت آمدند اکنون هم با مشارکت مردم در اقتصاد می‌توان اقتصاد مقاومتی را  شکل داد ، هم اکنون  بیش از ۷۰ در صد اقتصاد کشور  دولتی  است و  هزینه حقوق  و امور جاری دولت بسیار بالا است و دیگر  بودجه ای  برای توسعه نمی‌ماند، اکنون بدون مشارکت مردم در اقتصاد مقاومتی کار جلو نمی‌رود و اجرایی کردن برنامه ششم  بدون حضور مردم انجام نمی‌شود.

 

وی بیان کرد: در زمان جنگ  فضای فرهنگی خوبی  در کشور و ملت وجود داشت.

 

صفوی در ارتباط با فضای مجازی گفت: هم اکنون فضای مجازی شمشیر دولبه شده و در آن هم علم و پیشرفت و ارتباطات هست هم بالاترین تهدید خانواده‌ها و جوانان در آن وجود دارد چراکه یکی از عوامل انحراف جوانان و طلاق همین فضای مجازی است.

 

دستیار و مشاور عالی رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: یکی از عوامل اصلی نجات دهنده فرهنگ ما فرهنگ حسینی، حفظ بنیان خانواده و روضه و زیارت عاشورا و حدیث کساء و حضور در مساجد  و نمازهای جمعه  و معرفت و توسل به ائمه اطهار  است و امسال شاهد  حضور بیش از ۲۰ میلیون نفر از سراسر کشورهای جهان در اربعین حسینی خواهیم بود.

 

 

 

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش