شنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۵
۰۸:۱۶ - ۲۵ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۲۰۱۱
سیاست داخلی

روزنامه جمهوری اسلامی: مسئولان ‌مثل مردم عادی زندگی کنند تا ببینند نارضایتی در جامعه فراوان است

روزنامه جمهوری اسلامی,انتقادهای روزنامه جمهوری اسلامی

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:در گرماگرم ناآرامی‌ها که هنوز در بعضی نقاط کشور ادامه دارد، انتظار این بود که حکمرانان ما با اقدامات عملی نسبت به کسانی که اعتراض دارند انعطاف‌هایی نشان می‌دادند و زمینه را برای برطرف شدن مشکلات موجود فراهم می‌کردند. مدیریتی که ذره‌ای انعطاف نشان ندهد آیا می‌تواند مانع ادامه یافتن ناآرامی‌ها شود؟!

درست است که باید اغتشاش را از اعتراض جدا دانست ولی آیا نباید به سخن معترضین اعتنا کرد؟ اگر قرار است صف اعتراض‌ کنندگان از صف اغتشاشگران جدا شود، راهکار اساسی اینست که مطالبات برحق و قانونی آنان برآورده شود. عدم اقدام برای حل بعضی مشکلات اقتصادی را چگونه می‌توان شنیدن سخن معترضان دانست. مردم می‌خواهند زندگی کنند. حتی اگر مسائل سیاسی و حقوق شهروندی و بسیاری از مطالبات دیگرشان را هم کنار بگذارند، آنچه بر سر سفره‌شان می‌آید را که نمی‌توانند نادیده بگیرند. چرا به این واقعیت ملموس معیشت مردم توجه نمی‌شود؟ چرا با زبان ملایم همانگونه که در شأن مردم است و در توصیه‌های قرآنی آمده با معترضین سخن گفته نمی‌شود؟

دشمن برای ایجاد اغتشاش، سوء‌استفاده کردن از نارضایتی‌ها را بهترین ابزار می‌داند. اینکه معترضان را در عده‌ای از جوانان که تحت تأثیر القائات دشمن قرار گرفته‌اند محدود بدانیم، چیزی غیر از نادیده گرفتن واقعیت‌های جاری در زندگی مردم نیست. گرانی، بیکاری، فقر، تبعیض و ضعف مدیریت، اموری هستند که مستقیماً به زندگی و معیشت مردم مرتبطند. اینها زمینه‌ساز نارضایتی می‌شوند و دشمن از همین زمینه است که بهره‌برداری می‌کند و هنگامی که موجی به راه افتاد، بر آن موج سوار می‌شود و درصدد تحقق اهداف خود برمی‌آید.

مدیریت ضعیف است که سایر عوامل را به وجود می‌آورد. اگر مسئولان با تدبیر و درایت عمل کنند و عملکردهایشان با وعده‌ها و گفتارهایشان منطبق باشد، قطعاً سایر عوامل بروز نمی‌کنند و زمینه نارضایتی فراهم نمی‌شود. چرا به جای اعتراف به ناتوانی و تصحیح سیاست‌ها، اصرار بر درست بودن راه خود داریم و بر ادامه آن پافشاری می‌کنیم؟ در ماجرای مرگ مهسا امینی درست است که اعلام‌ نظر پزشکی قانونی فصل‌الخطاب است، اما براساس همین تشخیص با توجه به اینکه این واقعه زمانی رخ داد که او در اختیار گشت ارشاد بود، مسئولین شرعاً و قانوناً وظایفی برعهده دارند که عذرخواهی، یکی از آنهاست و باید به این وظایف عمل کنند ولی انجام نداده‌اند. این کوتاهی حتی اگر ناشی از غفلت هم باشد، پذیرفتنی نیست. انجام این وظایف در قبال خانواده امینی و جامعه، با اینکه کار دشواری نیست آثار مهمی دربردارد که یکی از آنها گرفتن فرصت سوء‌استفاده از اغتشاشگران است.

نکته بسیار مهمی که مسئولان باید به آن توجه جدی نمایند اینست که مردم ایران دارای ویژگی‌های ممتازی هستند که به دلیل آن ویژگی‌ها هرگز دشمن نمی‌تواند از آنها به نفع خود بهره‌برداری کند. اگر گاهی دشمن فرصت سوء‌استفاده پیدا می‌کند، به این دلیل است که ما زمینه را برایش فراهم می‌کنیم. مردم به اسلام وفادارند، از مسئولین خدوم و دلسوز حمایت می‌کنند، به قانون پای‌بندی نشان می‌دهند و حتی خودشان با افراد خاطی برخورد و آنها را طرد می‌کنند.

این مربوط به زمانی است که مسئولان کشور به وظایف خود عمل کنند و شرایط زندگی را در حد معمول برای آنان فراهم نمایند و عرصه را برای معیشت آبرومندانه تنگ نکنند. هرچند از سخنان این روزهای مسئولین اینطور فهمیده می‌شود که به نظر آنها همه چیز بر وفق مراد است و هیچ مشکلی برای زندگی راحت وجود ندارد، ولی واقعیت این نیست. اگر حضرات از اطاق‌های دربسته تصمیم‌گیری‌ها خارج شوند و از حقوق و مزایای ویژه خود بگذرند و در میان مردم و هم‌سطح با مردم درآمد داشته باشند و با ادارات به مثابه افراد عادی فاقد رانت و جایگاه مسئولیتی مراجعه کنند، به این واقعیت پی خواهند برد که نارضایتی در جامعه فراوان است.

دشمن این را می‌داند و با استفاده از همین نارضایتی است که اهداف شوم خود را پی می‌گیرد. حتی فضای مجازی را هم می‌توان از دشمن گرفت به این شرط که مردم از مسئولین چیزی غیر از صداقت، خدمت، عدالت و یکرنگی نبینند و فشارهای اقتصادی عرصه زندگی را بر آنها تنگ نکند. اگر مردم چنین رفتاری را از مسئولین ببینند، به آنها اعتماد می‌کنند و در تمام زمینه‌ها حتی در فضای مجازی عرصه را بر دشمن تنگ خواهند کرد بدون آنکه نیازی به فیلتر کردن باشد. شما مردم را داشته باشید، مردم دشمن را فیلتر خواهند کرد.

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
منم بانظرجنابعالی موافقم .باید مشکلاتو حل کردوبه نظرات جوانان وجامعه وگرانیها توجه کرد .بیشترمردم اختشاشگرنیستن .حق بحقشونو طلب میکنند که درچندین سال نادیده گرفته شده اند .
سلام بنظر بنده بسیار مطالب معقول و منطقی است. امید است که گوش شنوا باشد
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش