شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳
۰۹:۲۴ - ۱۵ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۱۳۷۵
سیاست داخلی

محرومیت از خدمات اجتماعی برای زنان و دوقطبی خطرناک 

مکانیزم جدید مقابله با بی‌حجابی؛ پلمب به جای ارشاد❗️

مکانیزم جدید مقابله با بی‌حجابی,پلمب به جای ارشاد

روزنامه همدلی:  اگرچه به گفته دادستان کل کشور، گشت ارشاد تعطیل شده است و چندماهی هم است که  فعالیت‌های گشت ارشاد- بعد از مرگ مهسا امینی در مقر پلبس امنیت اخلاقی -  در خیابان‌ها متوقف شده و از برخوردهایی پیشین گشت ارشاد و رفتارهای خشن و نامعقول، خشونت‌های فیزیکی و کلامی آنان با زنان و دخترانی که حجاب را جدی نمی‌گیرند، خبری نیست. اما گویا محدودیت‌های حجاب به نحو و مدلی دیگر به جامعه بازگشته است. براساس این مدل جدید، ارائه خدمات اجتماعی برای زنان بدون حجاب سخت کرده‌اند و ارائه خدمات به آنان مواخذه، احضار، جریمه و برکناری را به دنبال دارد. بدیهی است این شیوه جدید از سخت‌گیری‌های حجاب را می‌توان آغاز ایجاد یک دو قطبی دیگر در جامعه تعبیرکرد.

در چند روز اخیر خبرهای از برکناری مدیر یا پلمب مراکزی به گوش می‌رسد که به افراد به زعم آنان بی‌حجاب خدمات ارائه داده یا پرسنل آن حجاب را جدی نگرفتند. اولین خبر از این دست مربوط به عزل مدیر بانکی در قم بود که از سوی استاندار آن شهر و ان طور که رسانه ها نوشتند به دلیل«ارائه خدمات بانکی به یک زن بی‌حجاب» برکنار شد. 

دو روز پیش نیز خبر پلمب یک شهربازی در تهران به دلیل کشف حجاب منتشر شد. براساس گزارش‌های منتشر شده، شهربازی پاساژ مجتمع تجاری الماس در تهران‌پارس که اخیراً تصاویر کشف حجاب متصدیان آن منتشر شده بود، با دستور مقام قضایی پلمب شد. برهمین اساس، برای متصدیِ «متخلف» پرونده قضایی تشکیل شده است. گفتنی است مرکز تجاری الماس ایران، مرکز خریدی در شمال شرق تهران  است که بیشتر به فروش اجناس برند معروف شده است .

در همدان نیز مدیر یک فروشگاه زنجیره‌ای به دلیل حضور مشتریان بدون حجاب به ستاد امر به معروف این شهر احضار شد. بنا بر گزارش وب‌سایت ستاد امر به معروف «در پی کشف حجاب تعدادی از بانوان در یک فروشگاه زنجیره‌ای در همدان و برخورد توهین‌آمیز نسبت به آمر به معروف و همچنین سهل‌انگاری و عدم رسیدگی پرسنل حراست فروشگاه مورد نظر به شکایت آمر به معروف، بنابر وظیفه حمایتی ستاد از آمران به معروف و ناهیان از منکر، مدیر و مسئول حراست فروشگاه به ستاد امر به معروف و نهی از منکر همدان فراخوانده شدند.»

 سابقه محرومیت زنان از خدمات اجتماعی

البته محرومیت زنان از خدمات اجتماعی پیشنهاد چندماه پیش دبیر جنجالی ستاد امربه معروف و نهی از منکر بود. محمدصالح هاشمی گلپایگانی در اواخر مرداد خواهان جریمه مغازه‌دارانی شد که به زنان به‌زعم او به زنان بدحجاب خدمات ارائه می‌دهند. 

مکانیزم جدید مقابله با بی‌حجابی,پلمب به جای ارشاد

این ستاد همچنین طی یک بخشنامه به بانک‌ها نیز اعلام کرده بود به کسانی که مشکل حجاب دارند خدماتی ارائه نشود. در همان زمان علی صالح‌آبادی، رئیس کل بانک مرکزی توضیحاتی را درباره بخشنامه ستاد امر به معروف درخصوص خدمات‌دهی به کسانی که مسئله حجاب دارند، ارائه کرده و گفته بود که که به گفته سخنگوی دولت، دولت بنا ندارد شهروندان را برای ارائه خدمات دسته‌بندی کند، وی همچنین تاکید کرده بود: « اینکه بگوییم خدمات نمی‌دهند، خیر چنین چیزی قطعا صحت ندارد.»

 اما با این حال، چندماه بعد از این سخنان استاندار قم -برخلاف کوضع دولت در مورد عدم دسته‌بندی شهروندان برای دریافت خدمات- رئیس بانکی در این شهر را بخاطر ارائه خدمات به یک زن بی‌حجاب برکنار کرد. خبری که هنوز تکذیب نشده است.

البته نظرات جنجالی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در یکی دو مورد خلاصه نمی‌شود، کافی است سری به آرشیو رسانه‌ها بزنید تا با اظهارات عجیب این شخص بیشتر آشنا شوید. همین چند وقت پیش و در اوج اعتراضات به مرگ مهسا امینی- دختر سقزی که بخاطر حجاب دستگیر و در مقر گشت ارشاد جان باخت- محمدصالح هاشمی گلپایگانی گفته بود:« چند میلیون راننده تاکسی اینترنتی اگر بدانند که با سوار کردن فرد بی‌حجاب جریمه می‌شوند بالای ۵۰ درصد مشکل کشف حجاب در خودرو‌ها حل می‌شود و در این صورت ۴ میلیون آمر به معروف و ناهی از منکر بدون هرگونه تنشی خواهیم داشت.»

راه‌کار عجیب دبیر ستاد امر به معروف انتقادات بسیاری را حتی در طیف اصول‌گرا برانگیخت و حتی نفوذی بودن وی نیز مطرح شد. مجتبی امینی تهیه کننده سریال گاندو در توییتی از دستگاه‌های اطلاعاتی خواست پرونده و عقبه دبیر ستاد امر به معروف را بررسی کنند. وی نوشت: «به عنوان یک دلسوز نظام و شهروند از دستگاه‌های اطلاعاتی کشور خواهشمندم پرونده و عقبه جناب آقای هاشمی گلپایگانی دبیر ستاد امر به معروف را بررسی کنند. پروژه تولید نفرت و دوقطبی سازی مشهود است، ردپای خرابکاری و نفوذ دیده می شود.»

 دوقطبی خطرناک 

بسیاری بر این باورند محرومیت از خدمات اجتماعی برای زنانی که حجاب را جدی نمی‌گیرند می‌تواند یک دوقطبی خطرناک دیگری را درباره حجاب در فضای عمومی جامعه شکل دهد و باعث تقابل‌ها و تنش‌های زیادی بین مردم شود، آن هم درست در برهه‌ای که فضای سیاسی واجتماعی کشور به‌شدت متلاطم است و خطر دو شقه شدن جامعه بیش از هر زمان دیگر کشور را تهدید می‌کند و بیشتر از هر زمان دیگر نیاز به اتحاد و همبستگی بین آحاد جامعه احساس می‌شود.در این شرایط طبیعتا انتظار می‌رود که مقامات و مسئولان با اعتمادسازی و  راه‌کارهای مشفقانه تلاش کنند از بحران موجود بکاهند و آرامش را به کشور بازگردانند، نه این که با محدودیت‌های و مانور رسانه‌ای و تحریک‌آمیز درباره آن تازه شرایط را بحرانی‌تر از قبل کنند.

در این روزها ملتهب و پرتلاطم جامعه، تمرکز بر حجاب  و خلق محدودیت های جدید برای بخشی از زنان کشور خود موضوعی قابل تامل است. برخی معتقدند تمرکز در حوزه حجاب و سخت‌گیری‌های در این حوزه، به خاطر انحراف نگاه مردم از مسائل مهم‌تر و کلان‌تر جامعه است. آن‌ها می‌گویند «حجاب» در ایران دستاویزی شده است که تا در بزنگاه‌های حساس از آن استفاده کنند.

پلمب به خاطر همراهی با فراخوان اعتصاب

موضوع پلمب برخی واحدهای تجاری البته روز گذشته در موارد دیگری نیز خبرساز شد که اگرچه ظاهرا ربط مستقمی به ارایه خدمات به افراد بی‌حجاب ندارد، اما از سوی برخی رسانه‌ها به علت «همراهی با فراخوان‌های اعتصاب»  اعلام شده است. روز گذشته خبرگزاری فارس نوشت:«رستوران و مغازه جواهرفروشی «علی دایی» پلمب شد.»

این خبرگزاری نوشت:« دایی در همراهی با فراخوان ضدانقلاب اعلام کرده بود که فروشگاه‌هایش در روزهای ۱۴ الی ۱۶ آذرماه تعطیل است.»

مرکز رسانه قوه قضاییه نیز در این باره اعلام کرد:«در پی همراهی با گروه‌های ضد انقلاب در فضای مجازی در راستای اخلال در آرامش و کسب و کار بازار، دستور قضایی برای پلمب گالری جواهرآلات نور واقع در مجتمع روماسنتر صادر شد.»

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش