سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
۱۲:۰۶ - ۰۸ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۰۷۱۶
سیاست داخلی

سهم‌خواهی رئیسی از بیت‌المال | اقتصاددان اصولگرا: مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت در صدر وحشت‌هایم قرار دارد❗️

‎مولدسازی دارایی‌های دولت,جزئیات ‎مولدسازی دارایی‌های دولت

محمدقلی یوسفی-اقتصاددان و استاد‌تمام دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در واکنش به  مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت به «جهان‌صنعت» گفت: تجربه عملی و اجرایی کشور طی سالیان گذشته نشان داده که نباید چنین تصمیماتی را غیرعادی بدانیم؛ چرا که عمده تصمیماتی که دولتمردان می‌گیرند براساس ضوابط و قوانین و استانداردهای بین‌المللی نبوده و نیست. حتی قانون اساسی در کشور به درستی اجرا نمی‌شود و سران قوا نیز در اجرای این قانون همکاری نمی‌کنند. این موضوعات نشان می‌دهد که قانون اساسی مستمسکی در اختیار مقامات کشوری است که هر زمان لازم بدانند و به نفع‌شان باشد به آن مراجعه می‌کنند و در مواردی غیر از آن قوانین را کنار می‌گذارند.

وی اظهار کرد: به طور کلی کشورمان در شرایط عادی قرار ندارد و نمی‌توانیم بگوییم این تصمیمات چه مبنا و هدفی می‌تواند داشته باشد. این احتمال وجود دارد که تجربه‌های ناموفق گذشته در مورد واگذاری‌ها که به ایجاد رانت برای گروه‌های خاص منجرشده، در برهه حساس کنونی به ایجاد اختلاف بین سران قوا انجامیده و همین مساله باعث شکل‌گیری این تصمیم‌شده که شیوه واگذاری و فروش اموال مازاد دولتی را تغییر دهند. برای مثال ممکن است قانونی وجود داشته باشد که دولت را مکلف می‌سازد در یک دوره معین اقدام به واگذاری اموال مازاد کند، اما با هدف مقابله با این قانون تصمیمات جدیدی در راستای چگونگی واگذاری و فروش اموال دولتی اتحاذ شده است. این مساله نیز می‌تواند به دلیل اختلافات و شکاف بین سران قوا باشد.

یوسفی افزود: حفظ قدرت و موقعیت همواره تصمیم اصلی مسوولان بوده و هست و این را می‌دانیم که اگر قرار باشد اصلاحاتی در قوانین و مقررات کشور ایجاد شود باید از پایین به بالا و از مسیر پیروی از قانون اساسی باشد. اما شرایط کشور به‌گونه‌ای است که دولت با کسری بودجه مواجه بوده و کیک ملی اقتصاد آنقدر کوچک شده است که کم‌شدن سهم قوا از آن نیز باعث ایجاد اختلاف بین آنها شده است. به نظر نمی‌رسد مسوولان به دنبال برداشتن قدم‌های جدی برای اصلاح قانون اساسی یا تضمین حقوق مالکیت و آزادی‌های فردی و اجتماعی باشند. هدف اصلی مقامات این است که واگذاری اموال به صورت غیرشفاف باشد و مقامات تصمیم دارند برای دورشدن از بوروکراسی‌های پیچیده اداری دست به ارزش‌گذاری و فروش اموال به شیوه‌های محرمانه بزنند که فساد را به دنبال دارد و تنها در جهت تامین هزینه‌های دولت است.

وی تاکید کرد: اگر قرار باشد که واگذاری‌ها تداوم داشته باشد اما نظارتی بر روند آنها وجود نداشته باشد، خلاف قانون و در جهت ایجاد رانت برای گروه‌های خاص خواهد بود.

واگذاری‌ها طبق قانون باید شفاف باشد و در نتیجه نمی‌توانیم تصور کنیم که در غیاب قانون و در شرایطی که حقوق مالکیت افراد در جامعه تضمین نمی‌شود سرمایه‌های ملی محرمانه و به‌طور مخفیانه واگذار شود. این مساله به معنای حیف‌و‌میل کردن منابع کشور است و نشان می‌دهد حداقل نظارتی که قانون در امور جاری کشور در نظر گرفته را نیز می‌خواهند دور بزنند.

این اقتصاددان ادامه داد: به طور کلی برخی تصمیمات و سیاست‌هایی که در بلندمدت نتیجه می‌دهد و همه آحاد جامعه از آن تاثیر می‌پذیرند، نیازمند طی کردن فرآیند قانونی است.

اما حتی اگر دولت اموال مازاد خود را در بهترین شکل ممکن واگذار کند، به نظر نمی‌رسد گره‌ای از مشکلات کشور باز شود. سوال این است که هدف اصلی از واگذاری اموال مازاد دولتی چیست؟ واگذاری این اموال قرار است مشکلات چه کسانی را برطرف کند؟

وقتی حقوق مالکیت و آزادی افراد در جامعه تضمین نمی‌شود و دولتمردان در خصوص شیوه زندگی افراد نیز تصمیم‌گیری می‌کنند چگونه می‌توانیم انتظار داشته باشیم که افرادی بخواهند سرمایه‌های جدید را به کار گیرند و در مسیر مولدسازی و فعالیت‌های تولیدی گام بردارند؟

به باور این استاد دانشگاه، واقعیت این است که واگذاری‌ها به طور کلی کمکی به حل مشکلات کشور نمی‌کند اما اینکه قوانین مربوط به این حوزه محرمانه تغییر کند، می‌تواند نشان‌دهنده بحران تصمیم‌گیری باشد. واگذاری اموال باید به صورت شفاف و علنی و در شرایط عادی انجام گیرد و بسترهای قانونی لازم برای آن نیز فراهم شده باشد.

اما هیچ‌یک از این بسترها در ایران فراهم نشده است. حتی اگر همه صنایع کشور را از دولت بگیرند و در همین بستر و ساختار بخواهند دست به واگذاری اموال بزنند، شرایط پیچیده‌تر خواهد شد. دلیل این موضوع نیز این است که واگذاری اموال و دارایی‌ها مستلزم فهم این مساله است که آزادی یک امر تفکیک‌ناپذیر است و نمی‌توانیم مسائل اقتصادی را آزاد کنیم و در کنار آن تلاشی برای آزادسازی مسائل سیاسی و فرهنگی و اجتماعی صورت نگیرد.

تا زمانی که بسترهای مناسب برای ایجاد یک نظم آزاد متکی به قانون فراهم نشود، واگذاری‌ها تنها ایجاد رانت می‌کند و باعث فربه شدن افرادی می‌شود که نه علاقه‌ای به پیشرفت کشور دارند و نه به توسعه آن می‌اندیشند.

اقتصاددان اصولگرا: مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت در صدر وحشت‌هایم قرار دارد!

حسن سبحانی اقتصاددان اصولگرا در واکنش به مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت نوشت: ‏در زندگی کاری‌ام مواقع بسیاری بوده است که حتی از شنیدن بعضی از تصمیمات اقتصادی، که توسط مقاماتی اتخاذ می‌شد وحشت داشتم و از خسارت‌هایی که در فقدان آگاهی از ساز و کار و پیآمد تصمیمات، متوجه جامعه می‌شد بر خود می‌لرزیدم. تصمیم اخیر «مولد سازی دارایی‌های دولت» در صدر آن موارد می‌باشد.

‎مولدسازی دارایی‌های دولت,جزئیات ‎مولدسازی دارایی‌های دولت

وی در این باره نوشت: ‏در زندگی کاری‌ام مواقع بسیاری بوده است که حتی از شنیدن بعضی از تصمیمات اقتصادی،که توسط مقاماتی اتخاذ می‌شد وحشت داشتم و از خسارت‌هایی که در فقدان آگاهی از ساز‌ و کار و پیآمد تصمیمات،متوجه جامعه می‌شد بر خود می‌لرزیدم.

 تصمیم اخیر «مولد سازی دارایی‌های دولت» در صدر آن موارد میباشد.

مصوبه عجیب و محرمانه‌ای  به اسم " مولد سازی" 

بر اساس مصوبه شورای عالی سران قوا هیاتی هفت‌نفره به ریاست معاون اول رئیس جمهور مسئول واگذاری یا مولدسازی اموال مازاد دولتی شده است.

بر اساس این مصوبه، شناسایی، تشخیص مازاد بودن، روش ارزش‌گذاری و تعیین شیوه واگذاری این اموال از جمله اختیارات این هیات است. همچنین تمام قوانین جاری کشور در این حوزه به مدت دو سال متوقف می‌شود.

اما رئیس سازمان خصوصی‌سازی درخصوص این مصوبه گفت: مصوبه محرمانه نیست و منتشر شده است، همه فرآیند به صورت شفاف و زیر ذره‌بین مردم و رسانه‌ها خواهد بود!

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
بیژن بنفشه خواه بیوگرافی بیژن بنفشه خواه بازیگر خوش سابقه سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱ فروردین ۱۳۵۲

محل تولد: دروازه شمیران، تهران، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۳

تحصیلات: فارغ‌التحصیل رشته نمایش از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد

ادامه
یان کوم بیوگرافی یان کوم؛ بنیانگذار برنامه واتس اپ

تاریخ تولد: ۲۴ فوریه ۱۹۷۶

محل تولد: اوکراین، کی یوف

ملیت: آمریکایی

حرفه: تاجر، برنامه نویس، کارآفرین

دلیل شهرت: راه اندازی واتساپ

ثروت: ۱۵/۱ میلیارد دلار

ادامه
جلال الدین مارشاریپوف بیوگرافی جلال الدین مارشاریپوف بازیکن قوی ازبکی

تاریخ تولد: ۱ سپتامر ۱۹۹۳

محل تولد: گرگانج، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: استقلال تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
بیوگرافی و اشعار عثمان بختیاری زندگینامه عثمان بختیاری شاعر سده پنجم و ششم

تاریخ تولد: بین سال های ۴۵۷ تا ۴۶۹ هجری قمری

ملیت: ایرانی

زمینه فعالیت: شاعر و حماسه سرا

آثار: شهریار نامه - هنرنامه یمینی

وفات: بین سال‌ های ۵۱۲ تا ۵۴۸

ادامه
ابو حتوف بن حارث انصاری زندگینامه ابوحتوف بن حارث انصاری از دشمنی با امام علی تا شهادت در کربلا

محل زندگی: کوفه

دوران زندگی: همزمان با دوران زندگی امام حسین (ع)

از یاران: امام حسین (ع)

شهادت: روز دهم محرم

ابو حتوف بن حارث انصاری در سپاه عمر سعدزندگینامه ابو حتوف بن حارث انصاری

ادامه
محمد نادری بیوگرافی محمد نادری بازیگر سینما و تلویزیون

تاریخ تولد: ۱۰ تیر ۱۳۵۷

محل تولد: اردبیل

حرفه: بازیگر، فیلمنامه نویس، صدا پیشه، مجری

تحصیلات: کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر از دانشگاه تربیت مدرس

آغاز فعالیت: ۱۳۸۸ تاکنون

ادامه
محمد بن راشد آل مکتوم بیوگرافی محمد بن راشد آل مكتوم حاکم موفق دبی

تاریخ تولد: ۱۵ ژوئیه ۱۹۴۵

محل تولد: دبی

ملیت: امارات متحده عربی

لقب: والاحضرت شیخ محمد

حرفه: حاکم دبی

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش