شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۴۱ - ۰۵ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۰۲۷۳
سیاست داخلی

چرا «دولت رئیسی» به مردم درباره حمله به زنان با گاز فلفل گزارش نداد؟

حضور بانوان در روزشگاه های ایران,حمله به زنان با گاز فلفل در ورزشگاه
حضور زنان در ورزشگاه آزادی در جریان بازی ایران و روسیه، در حالی انجام شد که فروردین ماه سال قبل و در جریان دیدار تیم ملی ایران و لبنان در ورزشگاه ثامن الائمه مشهد، با گاز اشک آور از ورود زنان جلوگیری کردند.در آن روزها اگرچه همه مسئولان به مردم قول رسیدگی و شناسایی عاملان حادثه را دادند اما تا به امروز گزارشی از شناسایی عاملان حمله به زنان با گاز اشک آور منتشر نشده است. 

حضور زنان در جریان بازی فوتبال ایران و روسیه در ورزشگاه آزادی، بار دیگر نگاه‌ها را به حضور زنان در ورزشگاه‌های ایران به‌خود جلب کرد. یک‌سال از حضور پرشور زنان در جریان بازی‌های استقلال و پرسپولیس می‌گذرد که تصاویر آن، شادی و امید زنان بعد از مدت‌ها تلاش برای حضور در ورزشگاه‌ها را به‌همراه داشت، و علی‌رغم حضور زنان در برخی بازی‌های لیگ برتر و بازی‌های بین‌المللی ایران، چرایی هزینه‌زایی برای کشور متاثر از برخی تصمیمات مدیران برای ممانعت از حضور زنان در ورزشگاه مشخص نشده است.

مدیرانی که با تدابیر سوء خود نه‌تنها به اعتمادعمومی ضربه زدند بلکه کوشش نکرده بودند با تصمیم‌سازی‌های عاقلانه از تحمیل هزینه به‌کشور جلوگیری کنند. وضعیتی که دست‌کم تا فروردین ماه سال ۱۴۰۱، یک روز با اتوبوس شادی برخورد می‌شد، یک روز کارت مربی‌گری زنان را تعلیق می‌کردند و روز دیگر به آن‌ها اسپری فلفل می‌زدند. شرایطی که در اوج خود با اتفاقات مشهد و برخورد با زنانی که برای بازی ملی ایران و لبنان، بلیت تهیه کرده بودند با گاز فلفل استقبال شد. اگرچه با وجود وعده‌های مکرر برای رسیدگی به پرونده اتفاقات مشهد که یک فاجعه ورزشی را رقم زد، با گذشت یکسال از آن واقعه، هنوز مقصری معرفی نشده است.

انتشار تصاویر تلخ و ویدئوهایی از منع ورود زنان به ورزشگاه ثامن‌الائمه مشهد که با گاز اشک‌آور همراه بود، انتقادات زیادی را به‌همراه داشت. بسیاری از نمایندگان مجلس و اعضای هیات دولت با ابراز تاسف از این رویداد، قول پی‌گیری مسئولانه این اتفاق تلخ را دادند. کار تا آن‌جا بالا گرفت که این رویداد به‌خوراک رسانه‌ای برای رسانه‌های خارجی در جهت فشار به فیفا برای جریمه یا تعلیق ایران از بازی‌های جام‌جهانی تبدیل شد. در همان زمان شایعاتی از حذف ایران از جام جهانی و بالا آمدن تیم ایتالیا منتشر شد که بعدا با تکذیب فیفا همراه شد.

عاملان گاز اشک‌آور در ورزشگاه مشهد شناسایی نشدند

همان زمان نمایندگان مجلس و مسئولان دولت سیزدهم قول پیگیری حادثه را دادند. روح اله نجابت سخن‌گوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها گفته بود: «قرار است ظرف ۴۸ ساعت آینده دستگاه‌ها همه مدارک، مستندات و صورت جلسات خود را پیرامون حادثه رخ‌داده در ورزشگاه امام رضا (ع) مشهد را برای کمیسیون ارسال کرده و در صورت نیاز یک هیئت تحقیق و تفحص به‌صورت میدانی از ورزشگاه امام رضا(ع) مشهد نیز بازدید خواهد کرد.»

احمد راستینه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس از جلسه فوری کمیسیون خبر داده و تاکید کرده بود «با توجه به‌حواشی و مسائل پیش آمده در حاشیه بازی فوتبال بین دو تیم ایران و لبنان در مشهد، وزیر ورزش و جوانان و سرپرست فدراسیون فوتبال برای توضیح درباره این مسائل در کمیسیون فرهنگی مجلس حاضر خواهند شد.» این واکنش‌ها برای پی‌گیری حادثه مشهد در حالی صورت گرفت که تا به امروز گزارش شفافی از دلایل حادثه منتشر نشده است.

حضور بانوان در روزشگاه های ایران,حمله به زنان با گاز فلفل در ورزشگاه

گزارش‌های حادثه مشهد به قالیباف ارائه شده است

همان زمان محمدصالح جوکار رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس از ضرورت گزارش وزرای ورزش و کشور خبرداده بود. جوکار تاکید کرده بود: «پس از بررسی‌های لازم، گزارشی از سوی اعضای کمیسیون تهیه و برای ارزیابی در اختیار هیئت رئیسه قوه مقننه قرار خواهد گرفت.» در همین ارتباط، حجت الاسلام نصرالله پژمانفر نایب رئیس کمیسیون اصل نود از تشکیل پرونده‌ای ویژه در این کمیسیون برای بررسی علل بروز این حواشی خبر داده بود. در حالی نمایندگان مجلس از ارائه گزارش‌ها به دولت رئیسی خبر دادند که جمع‌بندی گزارش‌های ارائه شده به رئیسی رسانه ای نشده است.

واکنش دولت رئیسی؛ از دستور پی‌گیری تا توجیه گاز فلفل

دولت رئیسی بعد از فاصله گرفتن از روزهای اول فشار افکارعمومی، تغییر لحن داد. با گذشت چند روز از حادثه و فشار افکارعمومی، وزیر کشور با علم به تعهد ایران به فیفا برای حضور زنان در بازی‌های ملی، با دفاع تلویحی از ممانعت از حضور زنان در ورزشگاه ثامن الائمه مشهد گفته بود: «اختلال در سامانه فروش بلیت ایجاد شده بود و ۹ خانم بلیت تهیه کرده بودند ولی بعد از بررسی‌ها مشخص شد آن ۹ بلیت برای آقایان صادر شده و در اختیار بانوان قرار گرفته است.»

وزیر کشور که از سوی رئیسی مامور رسیدگی به حواشی فوتبال در مشهد شده بود، در نخستین گزارش خود تاکید کرد که « ۲۷ هزار قطعه بلیت جعلی توسط دو کافی‌نت در مشهد فروخته شده بود که این مسئله نیز باعث ایجاد ازدحام در ورزشگاه امام رضا شد.» وحیدی در پاسخ به انتقادها درباره عملکرد یگان ویژه مشهد که در ورزشگاه ثامن‌الائمه مستقر بودند، تاکید کرده بود: «نیروی انتظامی به وظیفه ذاتی خود عمل کرده است»

رئیسی در همان روزهای اول حادثه از قصور مسئولان انتقاد کرده بود. رئیس جمهور گفته بود: « برخی کوتاهی‌هایی در نحوه اجرای تصمیمات دارند. همه دستگاه‌ها موظف به اجرای سیاست‌ها و قوانین هستند، اما گاهی اوقات مدیران به وظایف خود به‌درستی عمل نمی‌کنند.»

استاندارد دوگانه برای ورود زنان به ورزشگاه‌ها

در جریان این حادثه، حجت‌الاسلام منتظری دادستان کل کشور خطاب به دادستان مشهد تاکید کرده بود: در خصوص این‌که گفته می‌شود جعل بلیت ورود و استفاده از سند مجعول در سطح بسیار وسیع و گسترده صورت گرفته، همچنین نحوه برخورد با تعدادی از مراجعین خانم، لازم است با سرعت و دقت موضوع از جهات مختلف و مرتبط با وظایف و تکالیف قانونی قضائی و حقوق عامه در دستور رسیدگی قرار داده شود. دادستان کل کشور همچنین دستور داد، بدون اغماض با عوامل و اشخاص موثردر به‌وجود آمدن این قضیه طبق قانون و مقررات برخورد شود.

حادثه ورزشگاه مشهد اگرچه تلخ اما اراده همه مسئولان برای شناسایی عاملان آن را آشکار کرد. نمایندگان مجلس و اعضای دولت رئیسی از پیگیری حادثه و برخورد با خاطیان خبر دادند. اگرچه دولت و مجلس و قوه قضاییه در آن زمان خود را ملزم به پاسخ‌گویی به افکارعمومی می‌دانستند اما با گذشت یک‌سال از آن حادثه، گزارش رسمی از شناسایی و برخورد با خاطیان این رویداد منتشر نشده است.

چه آن‌که هنوز حضور زنان در ورزشگاه‌ها به‌صورت رسمی اعلام نشده و سیاست‌های دوگانه درباره حضور بانوان در ورزشگاه‌ها، در مواردی از جمله حادثه ثامن‌الائمه به برخوردهای سلیقه‌ای منجر می‌‍شود. برخوردهای سلیقه‌ای که پتانسیل تبدیل به بحران‌های مشابه اعتراضات اخیر را دارد.

  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش