شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۴۷ - ۰۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۲۰۰۶۵
سیاست داخلی

امام جمعه قشم، جای پاسخگویی، طلبکار شده/ «فیلم کامل» بازدید میدانی را «منتشر» کنید

امام جمعه قشم,صدور دستور پلمب کسب و کارها
درباره اثبات ادعای تقطیع این فیلم و آنکه حجت الاسلام حاجبی مشغول کار دیگری بوده نه صدور دستور پلمب مغازه، کار سختی در پیش نیست. ایشان می‌گویند فیلم تقطیع شده. خب کافی است ایشان یا دفترشان فیلم تقطیع نشده و کامل بازدید از مغازه‌ها را منتشر کنند تا مشخص گردد اتفاق واقعی چه بوده.

فرازدیلی نوشت: در روزهای اخیر فیلمی از امام جمعه قشم منتشر شد که وی و جمعی از همراهانش را در حال بازرسی سرزده از پاساژهای این جزیره نشان می‌داد. نکته حساسیت برانگیز این فیلم آنجا بود که این امام جمعه شخصا دستور پلمب برخی واحدهای صنفی که در حال ارائه خدمات به افراد بی‌حجاب بودند را صادر می‌کرد.

همین نکته باعث بروز انتقادات بسیاری از امام جمعه قشم شد چرا که نه تنها صدور دستور پلمب و گرفتن مجوز کسب و کارها در حیطه مسئولیت ائمه جمعه نیست بلکه فقط مقامات و ضابطان قضایی چنین اختیار قانونی دارند. مهمتر اینکه طبق ماده ۵۷۷ قانون مجازات اسلامی، دخالت در امور مربوط به حوزه اختیارات قضایی بین ۲ ماه تا ۳ سال حبس دارد.

با اشاره به همین موضوع روز پنجشنبه علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری در روزنامه اعتماد نوشت که دستگاه قضایی باید با این امام جمعه برخورد کرده وی را تحت پیگرد قضایی قرار دهد.

اکنون امام جمعه قشم در توضیحاتی، صدور دستور پلمب و لغو مجوز صنوف را تکذیب کرده است.

به نوشته تسنیم، حجت‌الاسلام غلامرضا حاجبی در واکنش به این این اخبار و ادعاها گفت:«در روزهای نخست سال نو و همزمان با ماه مبارک رمضان، بنده به همراه برخی از مسئولان شهرستان و اتحادیه اصناف با حضور در مراکز تجاری، مراتب تشکر خود را از همکاری خوب مردم و کسبه در رعایت حرمت‌های ماه مبارک رمضان و همچنین رعایت انصاف در معامله را اعلام کردیم.

در این بازیدها، یکی از قشموندان که مغازه‌اش در روزهای گذشته از سوی ضابطین قضائی پلمب شده بود، توضیحاتی ارائه داد و خواستار وساطت بنده مبنی بر رفع این پلمب شد. در فیلم‌های تقطیع شده در حال بازنشر، به گونه‌ای عنوان شده که گویا بنده و اعضای همراه در حال پلمب واحدهای متخلف هستیم که این گونه اقدامات در راستای اختلاف افکنی میان مردم و مسئولان است و همه باید هوشیار باشند.

وی خاطرنشان کرد: در فیلم‌های در حال بازنشر در فضای مجازی، قسمت‌هایی قطع و خلاف واقع نشان داده می‌شود.

مردم ولایت‌مدار و خداجوی قشم همواره پشتیبان این نظام و ولایت فقیه هستند و این حمایت و پشتیبانی را بارها و بارها با حضور در صحنه‌های مختلف نشان دادند.»

علی رغم این توضیحات اما همچنان بازبینی فیلم منتشر شده از امام جمعه قشم نشان می‌دهد او در مواردی مشغول صدور دستور پلمب مغازه‌هاست و به همین دلیل این شائبه ایجاد می‌شود که توضیحات اخیر با هدف عدم پذیرش مسئولیت این کار توسط وی انجام شده.

استدلال اصلی حجت الاسلام حاجبی در این توضیحات بر تقطیع شدن فیلم حاشیه‌ساز اخیر است. در این باره باید به دو نکته اشاره کرد؛ اول اینکه این فیلم نه توسط شهروند-خبرنگاران بلکه به وسیله دفتر خود امام جمعه منتشر شده و مشخص است که تهیه آن نیز با جدیت انجام می‌شود. به این شکل که یک یا چند فیلمبردار مراحل مختلف بازدید امام جمعه از پاساژها را ضبط و ثبت کرده‌اند. بنابراین مسئولیت تهیه این فیلم با خود نهادها و مراجع رسمی شهرستان قشم است.

نکته دوم در ادامه نکته اول این است که فیلم مذکور توسط همین مراجع رسمی منتشر شده است. یعنی اگر تقطیع و دستکاری هم در آن صورت گرفته مسئولیت آن متوجه همین مراجع و روابط عمومی آنهاست که این فیلم را تهیه کرده اند. بنابراین امام جمعه محترم قطعا نمی تواند طلبکار تقطیع و دستکاری این فیلم باشد. ایشان شکایت‌شان بابت تقطیع این فیلم و «اختلاف افکنی میان مردم و مسئولان» را باید خطاب به دفتر خود مطرح کند نه جای دیگری. یعنی اگر چنین اتفاقی رخ داده و اختلافی ایجاد شده، این کار توسط دفتر امام جمعه قشم صورت گرفته نه رسانه‌ها و فضای مجازی. پس اتفاقا اینجا بهتر است دفتر امام جمعه پاسخگو باشد نه طلبکار.

اما در نهایت درباره اثبات ادعای تقطیع این فیلم و آنکه حجت الاسلام حاجبی مشغول کار دیگری بوده نه صدور دستور پلمب مغازه، کار سختی در پیش نیست. ایشان می‌گویند فیلم تقطیع شده. خب کافی است ایشان یا دفترشان فیلم تقطیع نشده و کامل بازدید از مغازه‌ها را منتشر کنند تا مشخص گردد اتفاق واقعی چه بوده.

به هر حال با ابهامات یاد شده و توضیحات غیرقانع کننده آقای حاجبی، ایشان کماکان در معرض اتهام موضوع ماده ۵۷۷ قانون مجازات اسلامی هستند.

  • 20
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۱۵
غیر قابل انتشار: ۱۷
جدیدترین
قدیمی ترین
قانون اصلا معنی نداره کدوم یکی از قوانین همین کشور را مقامات مختلف کشور با نظر و تصمیمات شخصی خراب نکرده اند نمونه اش همین قانون اساسی خیلی از بندهای قانون اساسی را اصلا اگر اجرا که هیچ در صدا سیما هم بیان کنند خط قرمز است
آتش ب اختیار
چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی اینا برای اظهار ندامت و پشیمانی رو هم بلد نیستن مثل آدم بیان کنن و باز دیگران رو مقصر میکنن .
کدام قانون ، اینها خود را خود قانون میدانند آتش به اختیارهای حکومتی
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش