جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۲:۴۱ - ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۳۷۹۰
سیاست داخلی

آقای رئیسی مسئله احمدی نژاد را باید در دادگاه حل می کردید

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران,رئیسی و احمدی نژاد
پس از مناظره جمعه شب خبری منتشر شد که آقای رییسی به عنوان اصلی‌ترین نامزد اصولگرایان اظهار داشته است که «مناظره‌ای بین رییس دولت‌های نهم و دهم و رییس فعلی دولت برگزار کنند تا بحث‌های این زمینه تمام شود و دولت نسبت به عملکرد خودش پاسخگو باشد، چرا که ما هر وقت حرفی می‌زنیم می‌گویند دولت قبل، دولت قبل.»

به گزارش روزنامه اعتماد، این درخواست چه معنایی دارد؟ واضح است که آقای رییسی یا متوجه نظرات آقای روحانی در نقد دولت گذشته نشده‌اند یا متوجه شده‌اند و خود را به آن راه زده‌اند. نقدهای آقای روحانی یا جهانگیری فقط متوجه آن دولت نیست، بلکه متوجه نامزدهای فعلی اصولگرایان است که تمامی یاران و ستاد آنان از همان افراد تشکیل می‌شوند.

 

دولت آقای احمدی‌نژاد از آسمان یا آن سوی مرزها نیامد که امروز کسی جرأت نکند مسوولیت آن را بپذیرد. آن دولت محصول همین اندیشه اصولگرایان تندرو است که تماما در ستادهای آقایان حاضر هستند. نیازی به مناظره با آقای احمدی‌نژاد نیست. آنان که امروز می‌خواهند راه و رسم او را زنده کنند، باید آنقدر شجاعت و صداقت داشته باشند که از آن سیاست‌ها دفاع کنند. پرونده عملکرد احمدی‌نژاد با انتخابات سال ١٣٩٢ بسته شده بود. ولی آنان که می‌خواهند آن پرونده را در انتخابات اخیر دوباره باز کنند باید شهامت دفاع از آن را داشته باشند.

 

مساله فقط نقد احمدی‌نژاد نیست، بلکه نقد احمدی‌نژادیسم است. اگر کسانی مدعی هستند که  سالانه ۱.۵   میلیون شغل تولید می‌کنند و تمام فعالان ستاد آنان اصلی‌ترین کارگزاران احمدی‌نژاد بوده‌اند که طی ٨ سال هیچ شغلی ایجاد نکرده‌اند و الان مدعی‌اند که فقط طی ٤ سال ٦ میلیون شغل ایجاد خواهند کرد، پس وظیفه همه است تا نشان دهند کارنامه و سابقه این افراد چیز دیگری را می‌گوید. بنابراین کارزار انتخاباتی فعلی؛ نقد احمدی‌نژاد نیست که بخواهند با او مناظره کنند، بلکه نقد احمدی‌نژادیسم شرمنده است که حتی شهامت کافی ندارد که موضع سیاسی خود را در دفاع از سیاست‌های احمدی‌نژاد شفاف بیان کند.

 

برای اطلاع آقای رییسی باید گفت اگر نامزدهای اصولگرا از دولت اصلاحات انتقاد کنند، به طور قطع آقای جهانگیری نخواهد گفت که یک مناظره میان آقای خاتمی و شما برگزار شود. چنین رفتاری غیرمسوولانه است. آقای جهانگیری حتما باید درباره آن نقد به طور مستقل نظر دهد. یا بپذیرد یا رد کند. نه اینکه بگوید بروید با دیگران مناظره کنید. بنابراین طبیعی است که همه انتظار داشته باشند نامزدهای اصولگرا که تا سال ١٣٩٠ دربست از احمدی‌نژاد حمایت کردند و اکنون نیز ستادشان به وسیله اعضای همان دولت اداره می‌شود، حداقلی از مسوولیت را بپذیرند و از عملکرد دولت مورد علاقه خود که می‌خواهند راه آن را ادامه دهند حمایت کنند.

 

به علاوه مهم‌ترین شعارهای این دو نامزد اصولگرا کپی‌برداری از روی دست شعارها و سیاست‌های احمدی‌نژاد است. اگر پرداخت یارانه و کارانه! و ایجاد ٦ میلیون شغل واهی را کنار بگذاریم، چه چیز نزد آنان می‌ماند؟ هیچ. حتی ادبیات مناظره آنان نیز کپی‌برداری ناشیانه از احمدی‌نژاد است. پس چرا سعی می‌کنند از زیر بار مسوولیت شانه خالی کنند؟ کسانی که در انتخابات تا این حد از پذیرش مسوولیت گریزان هستند، پس از کسب قدرت، چگونه حاضر خواهند بود که حداقلی از مسوولیت‌پذیری را از خود نشان دهند؟

 

درباره مناظره با آقای احمدی‌نژاد نیز باید به یک نکته مهم‌تری اشاره کرد. مناظره میان دو نفر، درباره عملکردها و سیاست‌هاست. هرکدام از دو نفر از موضع برابر می‌توانند علیه یکدیگر و به نفع خود سخن بگویند. در حالی که مساله دولت موجود با آقای احمدی‌نژاد و سیاست‌های دولت گذشته بسیار فراتر از این موضوع است. در واقع این دولت معتقد است که اتهاماتی به سیاست‌های دولت پیش وارد است که باید از طریق قضایی رسیدگی شود. یک نمونه کوچک و مرسوم آن در زیر آورده می‌شود.

 

مطابق قانون منابع پرداخت یارانه‌ها باید از طریق افزایش قیمت حامل‌های انرژی تامین می‌شد. این منابع باید به سه قسمت ٥٠، ٣٠ و ٢٠ درصدی تقسیم می‌شد.

 

 ٥٠ درصد میان مردم توزیع می‌شد، ٣٠ درصد به واحدهای تولیدی و ٢٠ درصد برای تامین افزایش هزینه‌های دولت. اگر این قانون اجرا می‌شد، در درجه اول تورم به میزان بسیار اندکی افزایش می‌یافت و ممکن بود در حد ١٢ تا ١٥ درصد بماند. در حالی که در اثر اجرای غیرقانونی آن طرح، تورم به ٣٥ تا ٤٠ درصد رسید.

 

به علاوه مبلغی که قابل توزیع میان مردم می‌شد، ماهانه ١٥ هزار تومان بود. حالا پرسش این است که چرا این مبلغ ٣ برابر شد و ٣٠ هزار تومان اضافی از کجا تامین شد؟ قطعا دولت پیشین، ارثیه‌ای نداشتند که به مردم بدهند. حتما از جای دیگری و برخلاف قانون این کار را کردند.

 

او باید در این باره در دادگاه پاسخ دهد و نه در مناظره. حالا ربط آن به نامزدهای اخیر چیست؟ شعارهای نامزدهای اخیر نیز دقیقا در چارچوب همان سیاست‌هاست، از اساس غیرقانونی است و تصمیم‌گیری درباره آنها نیز در اختیار رییس‌جمهور نیست. پس اگر به اقدامات احمدی‌نژاد رسیدگی قضایی می‌شد، اصولا شعاری برای نامزدهای فعلی اصولگرا نمی‌ماند تا بخواهند در انتخابات شرکت کنند.

 

 

  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش