جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴
۱۳:۰۲ - ۱۵ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۳۶۴۷
سیاست داخلی

در نشست خبری با اهالی رسانه مطرح شد;

توضیح موسسه تنظیم آثار امام درباره جلوگیری از چاپ خاطرات ابراهیم یزدی

موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
معاون پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام گفت: ما به دنبال ممیزی منفی و سانسور نیستیم و چنین حقی را هم برای خود نمی شناسیم اما مرحوم یزدی در جلد سوم خاطرات خود، در مواردی خلاف گویی کرده که یکی از آنها خلاف وصیت نامه امام است که تا اصلاح انجام نشود نمی توانیم به این کتاب مجوز دهیم.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام علی کمساری در نشست خبری معاونان موسسه تنظیم و نشر آثار امام (ره) که به مناسبت سالروز تاسیس این موسسه برگزار شد، با بیان اینکه حفظ اسناد و آثار مربوط به امام خمینی هدف اصلی تاسیس این موسسه بوده است، گفت: این موسسه کار خود را از همان ماه های پایانی عمر امام آغاز کرد و شاید این آخرین نهادی است که با موافقت امام تاسیس شده است.

 

وی افزود: وقتی امروز از نشر آثار امام خمینی صحبت می کنیم منظورمان توسعه و ترویج اندیشه ایشان است که تخصصی ترین مرکزی است که سعی کرده مسئولیت خود را به درستی انجام داده است.

 

معاون فرهنگی موسسه تنظیم و نشر آثار امام با بیان اینکه لازم است سخنان بنیان‌گذار انقلاب اسلامی از تحریف مصون بماند، اظهار کرد: در ترویج اندیشه امام معاونت فرهنگی این موسسه بیشترین مسئولیت را بر عهده دارد و شوراهای متعددی از جمله شورای هنرهای تجسمی، شعر، داستان و سینما را تشکیل داده ایم و در آن اصلی ترین هدفی که دنبال می کنیم تولید آثار هنری است از جمله اینکه ۳۱ شهریور در سالن کتابخانه ملی اختتامیه دهمین جشنواره شعر یار و یادگار برگزار می‌شود.

 

وی افزود: امسال بعد از چند سال هفت عنوان رمان که با مضمون انقلاب اسلامی است، بزودی منتشر می‌شود. همچنین انتشار آلبوم های موسیقی را مورد توجه قرار داده ایم و با همکاری اساتید اوکراینی کار ضبط سمفونی روح الله را انجام دادیم.

 

وی افزود: ما برنامه ای داریم که اماکن منتسب به امام از جمله خانه پدری ایشان را مرمت کردیم و در پی این هستیم که این خانه را هم با اجرای آثاری در حوزه هنر مفهومی توام سازیم. همچنین خانه امام در قم و خانه استیجاری ایشان در تبعیدگاه نجف هم بازسازی شده تا بازدیدکنندگان بتوانند از آن بازدید کنند.

 

معاون فرهنگی موسسه تنظیم و نشر آثار امام ادامه داد: ما تصمیم داریم جایزه ادبی امام خمینی را هم تشکیل دهیم که دبیرخانه آن تاسیس شده و تا اوایل سال آینده اولین دوره از مراسم اهدای این جایزه ادبی را برگزار می کنیم.

 

همچنین در بخش دیگری از این نشست علی داستانی، معاون پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام با بیان اینکه بازخوانی آرا و اندیشه بنیان‌گذار انقلاب یک ضرورت است، گفت: ملت ما با اتکا به اندیشه امام در مبارزه با رژیم شاه پیروز شد و چنین اندیشه ای باید همواره ترویج شود چرا که هرگاه از این فضا دور شده ایم، مشکلات مختلفی را تجربه کرده ایم.

 

وی ادامه داد: امام از آغاز تا پایان هرچه انجام داد، به نام خدا و برای خدا بود که در راستای ترویج همین اندیشه معاونت پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام اهدافی از جمله جمع آوری و حفظ و نشر آثار امام، بررسی تحقیق و تدوین پژوهش های بایسته در این زمینه، ارتباط با مراکز علمی جهت تحقیقات لازم و پاسخگویی به شبهات مردم در زمینه اندیشه امام را دنبال می‌کند.

 

معاون پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام با بیان اینکه مجموعه چهارصد، پانصد جلدی ما در زمینه کنگره‌ها و نشست های مربوط به اندیشه امام، منبع قابل رجوعی برای محققان است، گفت: ما بیش از شش هزار و پانصد ساعت از خاطرات همراهان و یاران امام در انقلاب را ضبط کرده ایم و این کار همچنان ادامه دارد و سالانه بین هفتاد تا صد عنوان کتاب را پس از بررسی های لازم برای تطبیق محتوای آن با اندیشه های امام، مجوز چاپ می دهیم و تا کنون بیش از دوهزار و پانصد عنوان کتاب را مجوز داده ایم.

 

داستانی ادامه داد: ما با وجود همه محدودیت هایی که داشتیم، ۱۵ هزار نفر را برای حضور در کلاسهای مجازی تفسیر وصیت نامه سیاسی امام ثبت‌نام کردیم و یکی از نقاط قوت مان را ارتباط خوب با محققان و نویسندگان می دانیم.

 

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر علت ایراد گرفتن این موسسه به چاپ جلد سوم خاطرات مرحوم ابراهیم یزدی، گفت: خاطرات مرحوم یزدی مثل ده ها کتاب دیگری است که طبق قانون وزارت ارشاد به موسسه تنظیم آثار امام فرستاده می‌شود و ما هم کارشناسی ها را انجام دادیم و در نامه ای به ناشر موارد پانزده گانه ای را برای اصلاح اعلام کردیم که البته ناشر تاکنون در این زمینه با ما همراهی نکرده است.

 

وی در پایان توضیح داد: ما به دنبال ممیزی منفی و سانسور نیستیم چنین حقی را هم برای خود نمی شناسیم اما آقای یزدی در مواردی خلاف گویی کرده که یکی از این موارد خلاف وصیت‌نامه امام است و تا اصلاح انجام نشود نمی توانیم مجوز دهیم.

 

 

 

 

  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش