جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۳:۵۵ - ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۵۸۰۰
سیاست داخلی

هاشم‌زاده هریسی:

برجام برای کشور فرصت بود/ ملتهب کردن فضای کشور برسر برجام موجب باخت همه می‌شود

هاشم‌زاده هریسی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
عضو مجلس خبرگان رهبری در واکنش به مخالفت‌ها بر سر ادامه برجام گفت: اختلاف گروه‌ها موجب ناراحتی و بیزاری مردم می‌شود. در واقع موجب می‌شود این گروه‌ها به جنگ یکدیگر بیایند و فضای جامعه ملتهب شود و نتیجه‌ دیگری در بر نخواهد داشت.

خروج آمریکا از برجام و واکنش‌ها نسبت به این اتفاق در حال ورود به فاز جدیدی است؛ با وجود اینکه در روزهای ابتدایی به انسجام و اتحاد ملی تاکید می‌شد و رهبری هم در صحبت‌های خود به این موضوع تاکید کردند اما در یکی دو روز گذشته لحن مخالفان برجام و دولت تفاوت کرده است.

 

به جز واکنش‌های تندی که در مجلس از طرف نمایندگان مطرح شده، بیانیه‌ای هم امروز از طرف احمد جنتی، رئیس مجلس خبرگان رهبری درباره برجام صادر شد که در آن تاکید کرده که مسئولان برجام باید به دلیل خسارت‌هایی که این توافق‌نامه برای کشور داشته است، از مردم عذرخواهی کنند.

 

هاشم هاشم‌زاده هریسی، عضو مجلس خبرگان رهبری درباره انتشار این بیانیه، در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین» با تاکید بر این موضوع که تمایلی ندارد تا به اختلافات دامن بزند، در واکنش به رفتارهای مخالفان گفت: جامعه تب‌دار است و مردم درباره موضوعات مختلف یا مخالف شدید هستند یا موافق شدید. این اتفاقات فقط موجب ناراحتی و بیزاری مردم می‌شود، فضای جامعه ملتهب می‌شود و نتیجه‌ دیگری ندارد. به گفته او، این اتفاق برد و باخت ندارد بلکه همه طرف‌ها در این وضعیت خواهند باخت.

 

ادامه گفت‌وگو با هاشم هاشم‌زاده هریسی را در زیر می‌خوانید؛

 

*نظرتان درباره موضع‌گیری‌های تندی که علیه دولت گرفته می‌شود و از مسئولان مشارکت‌کننده در مذاکرات هسته‌ای خواسته می‌شود که از مردم عذرخواهی کنند یا از برجام خارج شوند، چیست؟

این اختلافات و تعدد نظرها همیشه وجود دارد و نباید به عاملی برای اختلاف بین مردم تبدیل شود. اگر این اتفاقات به حرف و حدیث و گفت‌وگوی بین مردم بدل شود؛ دنیا می‌گوید دو کار کردیم که هم کارشان را خراب کردیم و زحمتشان را به باد دادیم و هم بینشان اختلاف افکندیم. به همین دلیل باید رعایت شود که بین جامعه و در این برهه حساس چنین اختلافی بروز نکند، اما به هر حال هر کسی می‌تواند نظر خود را بدهد.

 

*با این اتفاقات و فشارهایی که به دولت وارد می‌شود مانند واکنشی که به وضعیت برجام وجود دارد و فیلترینگ تلگرام به هر حال بخشی از مردم رای‌دهنده به دولت و این حاکمیت از رایی‌که داده‌اند، ناامید می‌شوند. تبعات این ناامید شدن مردم چیست؟

به هر حال هر گروهی نظرات متفاوت دارند و سعی می‌کنند که مدام به این نظرهای متفاوت هم پاسخ دهند. این اتفاق به ضرر دولت، جامعه و مردم و ... است. نباید به مسائل اختلافی ورود کرد. جامعه تب‌دار است و مردم درباره موضوعات مختلف، مخالف و موافق شدید هستند. اینگونه نیست زمانی که درباره موضوعی صحبت می‌شود یک طرف کمتر بگوید و دیگری کم بیاورد، نه این چنین نیست بلکه این اتفاقات فقط موجب ناراحتی و بیزاری مردم می‌شود. در واقع موجب می‌شود این گروه‌ها به جنگ یکدیگر بیایند و فضای جامعه ملتهب شود و نتیجه‌ دیگری در بر نخواهد داشت. این اتفاق برد و باخت ندارد بلکه همه طرف‌ها در این وضعیت خواهند باخت، بنابراین نباید به این مباحث دامن زده شود.

 

*به نظر شما توافق برجام که در دولت اول حسن روحانی انجام شد به نفع کشور تمام شد یا به ضرر آن؟

به مسائل دیگر کاری ندارم اما حداقل اتفاقی که این توافق و خروج آمریکا از برجام داشت این بود که عهدشکنی آمریکا را در جهان مشخص کرد و مردم دنیا و دولت‌ها فهمیدند که کدام طرف زور می‌گوید و عهدشکن است و کدام طرف اهل مذاکره، قانون و عهد و پیمان است. خودمان هم می‌گوییم که گمان نکنید که ما بیخود با آمریکا درافتادیم بلکه می‌خواستیم ثابت کنیم که آمریکا عهدشکن است. منفعت بعدی توافق این است که وفاق بین‌المللی علیه ایران بودن، تحریم‌ها را اضافه کردن و به آن افتخار کردن تمام شد. آن زمان تحریم‌ می‌کردند و به آن افتخار هم می‌کردند الان ممکن است که تحریم کنند و تحریم وجود داشته باشد اما تحریم علیه ایران دیگر افتخار ندارد و ارزش نیست. الان دیگر عمل کردن به تحریم و پایبند بودن به آن ارزش اخلاقی به حساب نمی‌آید بلکه یک ارزش خیلی اخلاقی است، در واقع اجماع عقلی و بین‌المللی در این خصوص شکست.

 

برجام فرصتی بود البته فرصت کم و کوچکی بود. من نظراتی درباره برجام دارم اما این نظرها کارشناسی نیست؛ بنابراین صحیح نمی‌دانم که در این خصوص اظهارنظر کنم.

 

*به نظرتان ایران باید برجام را با طرف‌های اروپایی ادامه دهد یا مانند صحبتی که برخی از مخالفان دارند باید از آن خارج شود؟

حتما باید ادامه دهیم. باید کار را ادامه دهیم تا نتیجه مشخص شود. باید ثابت کنیم که اروپایی‌ها نسبت به این موضوع چگونه عمل کرده‌اند، آزمایش کنیم و بدانیم که اروپایی‌ها چگونه هستند و این آزمایش را به جهانیان اعلام کنیم. مردم دنیا بدانند که چه کسی دورغ‌گو است و چه کسی حقیقت می‌گوید. نباید اجازه دهیم که ما را ناقض برجام و تعهدات بین‌المللی بدانند اما زمانی که اروپایی‌ها نقض کردند و به تعهد عمل نکردند می‌گویند که آمریکا ناقض بود و پس از آن هم اروپا برجام را نقض کرد، اما ایران تا آخر پای کار و تعهد خود باقی ماند. در همان روز هم ایرانیان می‌توانند هر کاری که خواستند انجام دهند چون تا آخر پای کار ماندند. در این صورت نه چیزی از دست می‌دهیم و در مقابل جامعه بین‌الملل هم زبانمان دراز است.

 

 

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش