جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۴۷ - ۳۱ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۸۹۸۱
سیاست داخلی

احمدی‎نژادِ بدون یار حریف می‎طلبد

محمود احمدی نژاد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
در روزهایی که احمدی‌نژاد رویای مذاکره با آمریکا را با یک رسانه خارجی در میان می‌گذارد و در سویی دیگر برخی یاران او خبر از سکته مغزی بقایی در زندان می‌دهند که هنوز صحت و سقم آن تایید نشده است، دو لیست انتخاباتی منتسب به او با هدف حضور در انتخابات مجلس ۹۸ در فضای مجازی چرخید.

به گزارش خبرآنلاین، محمود احمدی‎نژاد همچنان در سودای قدرت است. حتی اگر اپوزیسیون‌ترین فرد در داخل کشور باشد باز هم فکر می‎کند که آن قدر حامی دارد که صلاح نیست از انتخابات دور بماند. یک روز انتخابات ریاست‌جمهوری و امروز انتخابات مجلس.

احمدی‌نژاد به بهارستان چشم دوخته است؟

در میان خوف و رجای اصلاح‌طلبان برای ورود به انتخابات و سرگردانی اصولگرایانی که هنوز نمی‌دانند این بار هم همای وحدت بر شانه‎هایشان می‏‌نشیند یا نه، محمود احمدی‎نژاد گاه و بیگاه سرکی در دنیای سیاست می‌کشد. البته نه بیانیه‎ای علیه قوه قضاییه صادر کرده و نه عکس و فیلمی از مراسم بدرقه دو یار زندانی‌‏اش نشر داده است. او این بار رسانه خارجی را محفل اظهار نظر دیده تا هم ترامپ را مرد عمل بنامد و هم از ضرورت مذاکره ایران و آمریکا بگوید.

اما این تنها خبر احمدی‌نژادی این روزها نیست، اگر خبر عجیب سکته مغزی بقایی را هم که هنوز صحت و سقم آن مشخص نشده فاکتور بگیریم، روز گذشته انتشار یک لیست انتخاباتی در فضای مجازی باز هم احمدی‌نژاد را وارد فضای خبری کرد.

در فاصله ۸ ماه مانده تا انتخابات مجلس یازدهم دو لیست منتسب به احمدی‌نژاد منتشر و گفته شد یکی با عنوان «زنده‌باد بهار» به سرلیستی بهمن شریف‌زاده و دیگری با نام «مهر عدالت» به سرلیستی عبدالرضا شیخ‌الاسلام قرار است وارد رقابت‌های ۹۸ شوند.

هرچند این لیست‌ها که دیروز در فضای مجازی منتشر شده، بلافاصله از سوی بهمن شریف‌زاده یکی از اندک یاران باقیمانده‎ احمدی‌نژاد تکذیب شد اما فراتر از تکذیب یار احمدی‌نژاد نمی‌توان از نظر دور داشت که احمدی‌نژاد و احمدی‌نژادی‌ها این روزها نیم‌نگاهی به بهارستان و نیم‌نگاهی دیگر به فضای کلی جامعه دارند تا باز هم اگر فضا را برای عرض اندام انتخاباتی مناسب دیدند وارد گود رقابت شوند. اما اگر اظهارات شریف‌زاده را حمل بر صحت بگیریم که لیست منتشر شده مربوط به چند سال قبل است، سوال این است که آیا احمدی‌نژاد به اندازه همان چند سال قبل در اطرافش کسانی را دارد که نه یک لیست که با دو لیست وارد انتخابات شود؟

کدام یار؟ کدام لیست؟

با رد صلاحیت احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۶، حملاتش به ارکان نظام هم تشدید شد. این حملات که بیشتر ناشی از داغی بود که از بازداشت دو یار غارش یعنی بقایی و مشایی بر دلش مانده بود، برخی دیگر از شیفتگان و همراهانش را که تا آن روز در کنارش بودند، هم راند و دورش خلوت‌تر از قبل شد. چه آن که پیشتر هم ۴۳ نفر از دولتمردانی که روزی خط قرمز محمود احمدی‌نژاد بودند و کسی قادر به نازک‎تر از گل گفتن به آنان نبود، وقتی رفتارهای او را دیدند در بیانیه‎ای از رییس خود تبری جستند و هر یک دنباله کار خود گرفته بودند.

بخش عمده‎ای از آن همراهان روزهای دور احمدی‌نژاد علم یکتا و بعد هم جمنا (جبهه مردمی نیروهای انقلاب) را بالا بردند و به تنها چیزی که فکر نمی‎کرده و نمی‎کنند، همراهی و حمایت محمود احمدی‌نژاد است.

عده‌ای دیگر نیز ترجیح می‌دهند زیر علم حزب و تشکیلات خود سینه بزنند تا این که گرد فردی حلقه بزنند که محال است مانند گذشته تز پوپولیستی او پاسخگو باشد. مهم‌تر از همه این که از میان اعضای جبهه پایداری هم که روزی عاشق سینه‌چاک محمود احمدی‌نژاد بودند، کسی دیگر دل به او نبسته یا علنا ابراز حمایت از او نمی‌کنند. هر چند تک و توک هستند کسانی در جمع پایداری‌ها که هنوز احمدی‌نژاد این روزها را احمدی‌نژاد آن‌روزها می‌دانند.

حال محمود احمدی‌نژاد اگر به‌مانند انتخابات مجلس قبل قصد و عزم ورود به انتخابات مجلس را هم کرده باشد با کدام عِده و عُده قرار است لیستی را بسته و پای آن را امضا کند؟ به فرض تصمیم او به ماندن در خارج از گود و همراهی و حمایت از نزدیکان خود برای ورود به مجلس، او چه کسی را دارد که نماینده خود در پارلمان کند؟ پُر کردن دو یا حتی یک لیست، یعنی این که محمود احمدی‌نژاد همین حالا باید ۳۰ تا ۶۰ نفر را در چنته و کنار خود داشته باشد. این در حالی است که به راحتی می‎توان اصحاب او را با کمک انگشتان دو دست شمرد.

بقایی و مشایی که تنها باقیماندگان از دسته عاشقان و مشتاقان احمدی‌نژاد محسوب می‎شوند، هر دو در زندان هستند و به فرض آزادی هم با کدام صلاحیت خواهند توانست از شورای نگهبان مُهر تایید بگیرند؟ عبدالرضا شیخ‌الاسلام که زمانی وزیر کار محمود احمدی‌نژاد بود و تا مدت‌ها پس از پایان ریاست‌جمهوری او نیز جز حلقه نزدیکان او به حساب می‎آمد، همچون بسیاری دیگر از دولتمردان کابینه دهم، او نیز مدتی است از نظرها پنهان شد؛ آنچنان که دیگر چندان خبری از الهام و ثمره هاشمی و حتی تمدن هم در اطراف احمدی‌نژاد نیست.

بهمن شریف‌زاده هم که سرلیست دیگر فهرست انتخاباتی منتسب به او بود، چقدر شانس عبور از شورای نگهبان و چقدر شانس رای‌آوری دارد؟ تقریبا هیچ. جوانفکر و داوری هم که از مریدان این روزهای او هستند آیا با پرونده‌های قضایی که دارند قادر به گرفتن تایید صلاحیت از شورای نگهبان هستند؟ حتی اگر این چند یار همیشه همراه را کنار بگذاریم آیا احمدی‌نژاد که نه تشکیلات حزبی و سیاسی دارد و نه تشکیلات حزبی و سیاسی حاضر است از او حمایت کند توان بستن لیستی چهره‌محور برای انتخابات ۹۸ را دارد؟

تنها یک راه باقی می‎ماند و آن این که محمود احمدی‎نژاد با چهره‌های ناشناخته‌ای که بیشتر حامیان مردمی او هستند وارد رقابت شود. چهره‎های ناشناخته‌ای که تنها بتوانند لیست‌پرکن باشند، چه عایدی برای رییس دولت‌های نهم و دهم دارد. آیا چیزی غیر از باخت را نصیب او خواهد کرد؟

  • 20
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش