سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
۱۴:۵۲ - ۱۲ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۲۴۰۶
سیاست داخلی

لیلا واثقی؛ فرمانداری که دستور تیر صادر کرد، کیست؟/ در قلعه رودخان چه گذشت؟

لیلا واثقی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
لیلا واثقی فرماندار قلعه رودخان در پی اعتراضات به افزایش قیمت بنزین، در مصاحبه‌ای گفته دستور تیر صادر کرده است. سخنان او موجی از واکنش‌ها را به همراه داشته است.

به گزارش رویداد۲۴، نام لیلا واثقی این روزها زیاد در فضای مجازی شنیده می‌شود. البته کاربران زیاد از او دل خوشی ندارند؛ چه آنکه او دستور شلیک به معترضانی که قصد ورود به فرمانداری شهر قدس (قلعه رودخان) را داشتند صادر کرده است. حامیان او گفته‌اند اقدامش درست بوده و منتقدان او، سخنانش را نوعی اعتراف تلقی کردند و گفتند به خاطر صدور فرمان تیر به معترضان باید محاکمه شود. البته برخی نیز نوشتند او به خاطر هراسش چنین فرمانی صادر کرده است؛ اگرنه قرار نبوده نیروهای کشور خارجی او را به اسارت ببرند که او این چنین فرمانی صادر کرده است.

لیلا واثقی درباره اتفاقات آن روز می‌گوید دوبار به مردم در این مورد هشدار داده بود که احتمال تیراندازی است. «معترضان در را شکستند و وارد شدند. سینه سپر می‌کردند و می‌گفتند اگر می‌توانید ما را بزنید. چون می‌دانستند نیروی انتظامی دستور شلیک ندارد. به نیروی انتظامی دستور دادم به هر کس که وارد ساختمان فرمانداری شد شلیک کند.»

واثقی البته تاکید دارد بعد از تیر هوایی، معترضین صحنه را ترک کردند با این حال قسمت دوم صحبت‌های او در فضای مجازی شنیده نشد.

کامبیز نوروزی حقوقدان می‌گوید: «خانم لیلا واثقی با صداقت گفته دستور تیر صادر کرده اما در اظهارات او تبختر و خوی خشونت دیده می‌شود و باید از این اتفاق تحقیق و تفحص کرد تا مشخص شود نتیجه دستور تیر چه بوده، آیا کسی به خاطر این دستور کشته شده و اینکه آیا بدون صدور فرمان آتش امکان حراست از ساختمان فرمانداری نبود؟»

نوروزی بر پایه سخنان لیلا واثقی که گفته «ماموران حفاظت فرمانداری برای حفاظت از شهرداری رفته بودند» به این نتیجه رسیده که «اگر آنها در محل فرمانداری بودند، قادر به مهار مهاجمان بودند و با رفتاری اصولی و حرفه‌ای نیازی به شلیک گلوله نبود.»

او می‌گوید بعد از اینکه خبر حمله را شنیده به مقر سپاه رفته و بعد از چند ساعت به فرمانداری بازگشته و از ساعت ۵ تا ۹ در ساختمان سپاه حضور داشته و در این مدت، معترضین بیشتر اموال شهرداری را سرقت کردند.

برخی فعالان سیاسی معتقدند ترک کردن فرمانداری توسط فرماندار معنای خوبی ندارد و به معنای سقوط شهر است. برخی دیگر گفته‌اند «قرار نبوده کسی ساختمان ریاست جمهوری را فتح کند که دستور تیر صادر شده است.»

کاربری نوشته «جوری می‌گوید فرمان تیر صادر کردم انگار قشون خارجی به ایران حمله کرده و با فتح فرمانداری، نپام سرنگون می‌شود. وقتی متخصص فیزیک با رانت به پستی منصوب می‌شود که اصول امنیت را نمی‌داند، نتیجه‌ای این می‌شود که به صراحت بگوید فرمان تیر صادر کردم.»

احسان مازندرانی روزنامه نگار در توییتی نوشته «معتقدم فرماندار شهر قدس را نه بخاطر دستوری که ادعا می‌کند صادر کرده بلکه برای EQ حداقلی و عدم صلاحیت مدیریتی باید برکنار کرد. کسی که نمی‌داند در مقابل دوربین چه بگوید حتی اگر آنچه کرده در فهرست وظایفش باشد، فاقد هوش هیجانی کافی است. رییس شورای تامین نباید خنگ باشد!»

یکی از کاربران درباره تخصص لیلا واثقی نوشته و گفته «او برادرزاده یکی از فرماندهان نظامی بوده که به خاطر این روابط خانوادگی به این پست منصوب شده اگرنه مشخص است که تخصص فیزیک مناسب پست سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی فرمانداری نیست.» 

محمودی شاه نشین نماینده مجلس درباره تخریب‌های شهر قدس می‌گوید «ساختمان شهرداری شهر قدس تغییر کرده و شهرداری از ساختمانی دیگری خدمات می‌دهد فرمانداری به جای خود برگشته چون تخریب ساختمان فرمانداری جزئی بوده، تنها مشکل در شهر قدس از بین رفتن مرکز دیالیز امام علی است که روزانه حداقل ۷۵ نفر در سه شیفت دیالیز می‌شدند این مکان به حدی تخریب شده که امکان جایگزینی برای آن نیست. باید هر چه سریع‌تر مکان دیگری در نظر گرفته شود.»

به گزارش رویداد۲۴ بر اساس قانون فرماندار نمایندۀ اوّل دولت در شهرستان است و به این عنوان بر تمام ادارات کشوری محل مأموریت خود به جز دادگاه‌ها و امور نظامی نظارت عالیه دارد. از طرفی برقراری امنیت و حفظ نظم عمومی شهرستان از وظایف فرماندار است و نیرو‌های انتظامی که تابع وزارت کشور هستند، مکلفند دستور فرمانداری را اجرا کنند.

البته گزارش‌های متعددی از اختلاف میان فرمانداران دولت روحانی و البته بیشتر دولت خاتمی با فرماندهان نیروی انتظامی و سپاه منتشر شده، اما لااقل قانون این اجازه را به فرماندار می‌دهد که از امنیت شهر دفاع کند. البته عموم ساختمان‌های فرمانداری در زمان عادی، توسط نیرو‌های امنیتی محافظت نمی‌شوند. با این حال در شرایط خاص امنیتی، وظیفه حفظ امنیت آن با نیروی انتظامی است.

لیلا واثقی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

لیلا واثقی کیست؟

لیلا واثقی حالا مشهورترین فرماندار ایران است. با وجود اینکه زنان در ایران به سختی در مسئولیت‌هایی مثل فرمانداری قرار می‌گیرند، اما واثقی با مدرک تحصیلی فیزیک توانست یکی از معدود فرمانداران زن در ایران باشد.

اولین فرماندار زن استان تهران سوابقی همچون مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی، مدیر کل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری مازندران و همچنین معاونت توسعه و برنامه ریزی فرمانداری شهرستان شهریار را پس از حضور محسنی بندپی به عنوان استاندار تهران در کارنامه خود دارد.

زمانی که وی به عنوان فرماندار شهر قدس انتخاب شد، بعضی چهره‌های اصلاح طلب و حامی حقوق زنان از این انتصاب دفاع کردند؛ از جمله معصومه ابتکار که وظیفه خود را در دولت دوم روحانی، افزایش حضور زنان در عرصه مدیریتی تعریف کرده است.

به گزارش رویداد۲۴ لیلا واثقی دیپلم ریاضی و فیزیک دارد و در تهران فوق لیسانس خود را گرفته و استاد دانشگاه شده و مدتی بعد هم وارد استانداری مازندران می‌شود و پس از آن برای اخذ مدرک دکترای فیزیک به تاجیکستان می‌رود و به محض بازگشت به عنوان دبیر ستاد مقاومتی استاد و مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی منصوب می‌شود. واثقی در خرداد امسال به عنوان فرماندار قلعه رودخان منصوب شد.

معمولا کسانی که در پست‌های حساس فرمانداری منصوب می‌شوند، باید در موضوعات امنیتی و سیاسی شناخت کافی داشته باشند اما به نظر می‌رسد آنچنان که کاربران شبکه‌های اجتماعی می‌گویند این انتصاب نه به خاطر هوش سیاسی اجتماعی او، بلکه به خاطر روابط او بوده است.

لیلا واثقی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

  • 18
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
حتما با رابطه پست گرفته باید محاکمه بشه و جوابگوی کاری که کرده
اگه فرض هم بکنیم فرمان تیر داده وکسی هم کشته نشده باشه باز باید محاکمه بشه که افکار عمومی نسبت به نظام یه نظام ظالم ودلبخواهی نشه ،دستور تیر درکجا وچه موقعیتی وبر چه اساسی و توسط چه کسی هست؟مگه مملکت قانون نداره؟مگه مردم خونشون هدره تو این مورد ادم بخواد راحت چشم پوشی کنه
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
عین القضات همدانی زندگینامه عین القضات همدانی عارف و شاعر قرن ششم هجری

تاریخ تولد: سال ۴۹۲ هجری قمری

محل تولد: همدان، ایران

حرفه: حکیم، نویسنده، شاعر، مفسر قرآن، محدث و فقیه

مدت عمر: ۳۳ سال

درگذشت: در ششم جمادی‌الثانی سال ۵۲۵ هجری قمری

ادامه
اسماعیل محرابی بیوگرافی اسماعیل محرابی؛ بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۵ فروردین ۱۳۲۳

محل تولد: تنکابن، مازندران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۱۳۴۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس تئاتر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش