جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴
۱۳:۰۷ - ۲۱ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۴۷۱۶
سیاست داخلی

انتقادات صریح شکوری‌راد از مواضع انتخاباتی سردار جعفری و نظارت استصوابی شورای نگهبان

علی شکوری راد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
دبیرکل حزب اتحاد ملت گفت: انتخابات سال ۸۸ و حوادث پس‌از آن به عنوان تجربه‌ای تلخ است که خسارت آن عظیم بود.  فرایند پرهزینه سال ۸۸ با رویکرد مشارکت‌پذیری حاکمیت از یک‌سو و حسن تدبیر رهبری اصلاحات از سوی دیگر به فرآیند برد-برد در سال ۹۲ تبدیل شد.

علی شکوری راد در پنجمین کنگره حزب اتحاد ملت که صبح امروز در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد، گفت: حضور اعضای حزب در کنگره موجب دلگرمی ما برای پیمودن راهی سخت و دشوار در مسیر سیاست در ایران و بخصوص سیاست ورزی حزبی، آن‌هم از نوع اصلاح‌طلبانه است. شما همگی سختی این راه را دانسته و با آگاهی و ایثار در آن قدم گذاشته‌اید. قدم‌های‌تان را گرامی می‌داریم.

اهم اظهارات وی را در ادامه بخوانید؛

* راه اصلاح  هنوز مسدود نشده است که رهبری نظام همچنان افزایش مشارکت در انتخابات را مهم‌ترین ضامن بقا و امنیت نظام می‌داند و چنین است که رأی مردم همچنان می تواند ارزشمند و اثرگذار باشد. بااین‌حال بخشی از حاکمیت که بدون تکیه مستقیم به آراء دوره‌ای مردم شکل می‌گیرد روز به روز فربه‌تر و قدرتمندتر و بخشی که مستقیماً بر اساس رأی توده‌های مردم شکل می‌گیرد روز به روز نحیف‌تر و ضعیف‌تر شده است، تا جایی که اکنون دولت موازی از دولت رسمی و منتخب مردم بزرگ‌تر و تعیین‌کننده‌تر است. به‌عبارت‌دیگر هرچند هنوز رأی مردم در انتخاب برخی از کارگزاران و نمایندگان مؤثر است اما دامنه این انتخاب بر اساس اعمال نظارت استصوابی تنگ‌تر و منتخبین مردم متعاقباً بی‌اختیارتر و کم اثرتر شده‌اند.

* انتخابات سال ۸۸ و حوادث پس‌از آن به عنوان تجربه‌ای تلخ است که خسارت آن عظیم بود.  فرایند پرهزینه سال ۸۸ با رویکرد مشارکت‌پذیری حاکمیت از یک‌سو و حسن تدبیر رهبری اصلاحات از سوی دیگر به فرآیند برد-برد در سال ۹۲ تبدیل شد. رأی مردم و لو با محدودیت در محل اثر خود نشست و حاکمیت نیز از فرآیند انتخابات حیثیت خود را تقویت نمود. این اتفاق منشاء امید برای بخش بزرگی از مردم، جامعه و کشور شد.

* متأسفانه مواهب این رویکرد و رخ داد که می‌توانست ضامن بقا و اقتدار نظام از طریق پیمودن فرآیند اصلاحات و جلب اعتماد عمومی مردم باشد، چندان شامل حال مردم و کشور نشد و همان فرآیند گذشته که کشور را در بحران سال ۸۸ غوطه‌ور ساخت ادامه یافت. تغییر رویکرد انتخاباتی این فرصت را به مردم داد که در انتخابات ۹۴ و ۹۶ نیز پیروزی‌های انتخاباتی بزرگی کسب کنند. بااین‌حال تنگ‌نظری‌ها پس از انتخابات همچنان ادامه یافت و اجازه نداد که مردم از نتیجه انتخاب محدود خود آن‌طور که باید و شاید بهره ببرند. منتخبین مردم می‌بایست با دست و پای بسته و با مانع‌تراشی‌ها و بحران‌سازی‌های پی‌درپی وظایف خود را به انجام برسانند و وقتی در چنین حالتی نتوانند کار را پیش ببرند متهم به ناکارآمدی شده و عملاً موجبات سرخوردگی مردم از انتخابشان فراهم می‌شود. نتیجه این چرخه معیوب، ناامیدی و خشم شدید در جامعه و در میان مردم است.

* روند منتهی به انتخاب احمدی‌نژاد و مقطع شکل‌گیری فسادهای عظیم اقتصادی عواملی که بنیان اعتبار نظام اسلامی را در معرض تهدید جدی قرار می‌دهد و بر ضرورت پرهیز از تقسیم‌بندی جامعه به خودی و غیرخودی تاکید می کنم. وقتی خودی بودن، حتی در بهترین حالت بر اساس معیار، موجب امتیاز در برخورداری از قدرت، منزلت و ثروت باشد، فرد اگر ابوذر و سلمان باشد نیز در معرض لغزش و خطا قرار می‌گیرد، چه رسد به آنان که از ابتدا به طمع امتیازات، خود را پایبند به معیارها و وفادار به نظام معرفی و در میان خودی‌ها جا زده باشند.

* { با اشاره به ریشه یابی فساد}: مبارزه با فاسد مبارزه با معلول است و به‌جایی نمی‌رسد و چه‌بسا بسیاری از آلودگان به فساد خود قربانیان فاسد بودن سیستم و چرخه کار ناصواب هستند. کسانی که وقتی گرفتار می‌شوند، تازه به خود می‌آیند که چرا چنین پست و آلوده شده‌اند و یا اطرافیان‌شان حیرت می‌کنند که چرا افرادی که زمانی موجه بوده‌اند این اندازه آلوده به فساد و سوءاستفاده از بیت‌المال و اموال مردم شده‌اند.

علی شکوری راد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

*{ درباره وقایع آبان ماه ۹۸}: حوادث خونین و خسارت‌بار اخیر که به دنبال افزایش قیمت بنزین رخ داد تأثیر عمیقی بر باور باورمندان به نظام جمهوری اسلامی ایران گذاشته است به‌طوری‌که اثربخشی رویکردهای اصلاحی را به‌شدت زیر سؤال برده است. سیاست‌ورزان و کنشگران مدنی هیچ‌گاه تا این اندازه دچار بی‌انگیزگی و تردید نسبت به فایده‌مندی و اثربخشی فعالیت‌های خود نبوده‌اند. این رخداد تکرار حوادث دی‌ماه ۹۶ در ابعاد بسیار بزرگ‌تر بود. برای مردم فرقی نمی‌کند که چه کسی در رأس دولت است. آن‌ها مجموعه مسئولان را عامل و موجب بدبختی، بی‌نوایی، بیکاری و بی فردایی خود می‌دانند؛ مسئولانی که دانسته یا ندانسته با اتهام زنی و تخریب یکدیگر موجب اجماع مرکب شده‌اند.

* { با اشاره به پیش‌قدم شدن حزب اتحاد ملت برای ثبت نام در انتخابات و با ترغیب اعضاء خود به ثبت‌نام و انتقاد از واکنش دبیر و سخنگوی شورای نگهبان و فرمانده سابق سپاه نسبت به این اقدام }: اگر قرار بود ما از این حرف‌ها بترسیم و از میدان بدر شویم و صحنه را خالی بگذاریم دیگر حزب اتحاد ملت نبودیم. ما آمده‌ایم که بمانیم. با توکل بر خدا و تکیه بر حمایت مردمی که عهد کرده‌ایم جز برای تقلیل مرارت و بهروزی و رفاه آن‌ها نکوشیم.

*{ با اشاره به حوادث پس از اصلاح قیمت بنزین و برخوردهایی که با برخی معترضین صورت گرفت}: اکنون بر دردهای آن‌ها مصیبت از دست دادن عزیزانشان و زخم آسیب دیدگان و رنج و نگرانی بازداشت‌شدگان افزوده‌شده است. رسیدگی به این دردها نیاز به توجه بیشتر و سریع‌تر ازآنچه در جریان است، دارد. باید مردم را بیش از پیش دریافت و دید.

*رفع حصر میرحسین موسوی، مهدی‌کروبی و زهرا رهنورد و رفع ممنوع التصویری سیدمحمدخاتمی و هم‌چنین آزادی برخی زندانیان و بازداشتی‌های اخیر را خواستاریم.

isna.ir
  • 9
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش