شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴
۱۰:۵۶ - ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۲۰۹
سیاست خارجی

عراقچی:بازگشت طرفین به برجام در یک مرحله صورت می‌گیرد /اتحادیه اروپا: نیازمند تلاش‌های مشترک برای رفع تحریم‌های ایران هستیم

بازگشت همزمان ایران و آمریکا به برجام,مذاکرات وین جزئیات
سیاسی وزیر امور خارجه گفت: آمریکا در هیچ جلسه ای که ایران حضور داشته باشد نخواهد بود، این سیاست قطعی ماست و در آن تردیدی نیست و همه امور هم بر همین ترتیب برنامه ریزی شده است.

سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه و رئیس هیأت ایرانی در نشست کمیسیون مشترک برجام در وین، تأکید کرد که تیم ایرانی صرفاً زمانی مذاکرات را جلو خواهد برد که بداند روند مذاکرات در راستای منافع جمهوری اسلامی ایران است.

به گزارش تسنیم، سید عباس عراقچی ساعاتی پس از پایان نشست کمیسیون مشترک برجام در وین اظهار داشت: جلسه امروز نشست معمولی کمیسیون مشترک بود که هر سه ماه یکبار برگزار می شود. البته الان مصادف شده بود با شرایط جدیدی که به وجود آمده و فرصتی که برای بازگشت همه طرف ها به برجام پیش آمده است. نشست اول را روز جمعه به صورت ویدیو کنفرانس برگزار کردیم و این نشست جلسه دوم بود.

وی ادامه داد: می‌توانم بگویم که در مجموع جلسه سازنده ای بود ما توافق کردیم که دو گروه کاری تشکیل بشود؛ یکی در حوزه تحریم‌ها و دیگری در حوزه هسته‌ای و این دو گروه کاری که متشکل از همه اعضای کمیسیون مشترک یعنی این کارشناسان ایرانی به اضافه کارشناسان کشورهای ۱+۴ بدون حضور آمریکا.

عراقچی تصریح کرد: آمریکا در هیچ جلسه ای که ایران حضور داشته باشد نخواهد بود، این سیاست قطعی ماست و در آن تردیدی نیست و همه امور هم بر همین ترتیب برنامه ریزی شده است.

معاون وزیر امور خارجه افزود: این جلسات کارشناسی در قالب دو کارگروه تشکیل می شود، وظیفه آنها این است که مجموعه اقداماتی را که آمریکایی ها باید انجام بدهند تا رفع کامل تحریم ها در یک مرحله صورت بگیرد را مشخص کنند. فهرستی از اقداماتی که باید صورت بگیرد و تحریم هایی که باید رفع شود، اینها همه در یک مرحله خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در کمیسیون مشترک هم پذیرفته شده است که بازگشت طرفین به صورت گام به گام نیست و احتیاجی به سیاست‌های گام‌به‌گامی نداریم. اقداماتی که آمریکایی‌ها باید انجام بدهند کاملاً روشن است و همینطور کارهایی که ایران برای بازگشت به تعهدات برجامی خود باید انجام دهد مشخص است. بنابراین هر دو مجموعه اقدامات در یک مرحله می تواند انجام شود البته ما مجموعه اقدامات خود را پس از آنکه آمریکایی‌ها انجام دادند و راستی‌آزمایی کردیم صورت خواهیم داد.

عراقچی توضیح داد: وظیفه این دو گروه کاری این است که مجموعه اقداماتی را که دو طرف باید در یک مرحله انجام بدهند را مشخص و نهایی بکند و بعد ما دوباره در کمیسیون مشترک ترتیب و توالی اقدامات و جزئیات مربوط به زمان بندی آنها را مشخص بکنیم. در همه مراحل مذاکرات بین ما و کشورهای ۱+۴ در قالب کمیسیون مشترک صورت می گیرد و ما هیچ مذاکره ای با آمریکا یا هیچ کشور دیگری نداریم. اینکه کشورهای ۱+۴ این موارد را چگونه به طرف امریکایی منتقل می‌کنند و با آنها چگونه صحبت می‌کنند تا آنها را به شرایط جمهوری اسلامی راضی بکنند موضوعی است که با ما ارتباطی ندارد.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان تأکید کرد: حرکت گام به گام نداریم و همه مراحل در یک گام نهایی صورت می‌گیرد و مذاکرات ما در خصوص همان گام نهایی است. مقصود از مذاکره در حقیقت گفتگوهای فنی و حقوقی است که صورت می گیرد. در خصوص برجام هیچ مذاکره ای نداریم چه برسد به فرا برجام یا موضوعات دیگر. ما فقط در مورد اینکه بازگشت به برجام شامل چه اقداماتی باید باشد گفت‌وگوهای فنی و حقوقی را در قالب این دو گروه کارشناسی انجام می‌دهیم.

وی در ادمه گفت: امیدوار هستیم که ظرف روزهای آینده گروه های کارشناسی به نتایجی برسند وما به طور مرتب کار این گروه ها را رصد خواهیم کرد. قرار ما این هست که روز جمعه صبح یک بار دیگر کمیسیون مشترک کار این دو کارگروه را بررسی بکند و پیشرفت کار، مشکلات و موانع را ارزیابی بکنیم اگر هم پیشرفتی وجود نداشته باشد ما به کار خود خاتمه خواهیم داد

سید عباس عراقچی تأکید کرد: حتی اگر همین فردا ببینیم طرف‌های مقابل ما در این کارگروه ها جدی نیستند طبیعی است که ما اینجا نیامده ایم که وقت خود را تلف بکنیم و عجله‌ای هم در این امر نداریم، ما زمانی مذاکرات را جلو می‌بریم که بدانیم در راستای منافع ملی جمهوری اسلامی ایران پیش می رود.

وی افزود: بنابراین در دو سه روز آینده ما کار گروه های دوگانه را به طور مرتب ارزیابی می‌کنیم، گزارش همکاران خود را می شنویم، اگر کار به سمت پیشرفت باشد کارگروه‌ها به کار خود ادامه خواهند داد و اگر که پیشرفتی صورت نگیرد طبیعی است که این روند ادامه پیدا نخواهد کرد ولی تا الان کشورهای ۱+۴ جدیت و قصد خود را برای احیای مجدد برجام به صراحت اعلام کرده‌اند، برداشتی هم که ما از رفتار آنها در جلسات دو جانبه و جلسه کمیسیون مشترک داریم همین است که این اراده وجود دارد.

معاون سیاسی وزیر خارجه در ادامه اظهار داشت: من قبل از جلسه کمیسیون جلسات جداگانه‌ای را با هیات های چین و روسیه داشتم، ما همواره رایزنی‌های نزدیک با این دو کشور داشتیم و الحمدلله مواضع مان در راستای خوبی با یکدیگر قرار دارد و همکاری خوبی هم در جریان کمیسیون مشترک بین سه کشور صورت می‌گیرد. با طرف اروپایی هم صحبت داشتیم. قبل از جلسه کمیسیون مشترک دوبار با آقای مورا دیدار داشتم و تنظیمات اجرایی و ترتیبات کار را مشخص کردیم

عراقچی در پایان گفت: در مجموع فعلاً در مسیر درستی قرار گرفتیم ولی ادامه این مسیر بستگی به رفتار جدیت و حسن نیت طرف مقابل دارد و ما به محض اینکه احساس بکنیم چنین حسن نیت و جدیتی وجود ندارد طبیعی است که به این مسیر ادامه نخواهیم داد و هیچ عجله و شتابی هم نداریم.

اتحادیه اروپا: نیازمند تلاش‌های مشترک برای رفع تحریم‌های ایران هستیم

سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام در وین تاکید کرد: ما در ابتدای یک مسیر پیچیده قرار داریم و موفقیت در این مسیر نیازمند تلاش های مشترک است.

بازگشت همزمان ایران و آمریکا به برجام,مذاکرات وین جزئیات

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، نبیلا مسرالی سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یک نشست خبری در بروکسل درباره برگزاری نشست روز سه شنبه کمیسیون مشترک برجام در پایتخت اتریش اظهار داشت: ما در ابتدای یک روند پیچیده قرار داریم و اکنون زود است که بخواهیم درباره نتیجه این مسیر ارزیابی داشته باشیم.

وی در ادامه تصریح کرد: ما آنچه را که لازم است انجام می دهیم و مسئولیت اتحادیه اروپا بازگرداندن برجام به مسیر اصلی اش است.

مسرالی همچنین خاطر نشان کرد: برای رسیدن به نتیجه؛ اینکه ببینیم چه تحریم هایی می تواند برداشته شود و چگونه می تواند موضوع هسته ای (ایران) را حل وفصل کرد به تلاش های مشترک نیاز داریم.

این مقام اروپایی خواستار برداشتن گام های جسورانه از سوی هر دو طرف شد تا آنچه روند مذاکرات بدان احتیاج دارد، به آن تزریق شود.

  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش