شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۲:۰۸ - ۱۳ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۱۰۸۲
سیاست خارجی

کمالوندی: ذخایر اورانیوم ۲۰ درصد ایران به ۲۱۰ کیلو و اورانیوم ۶۰ درصد به ۲۵ کیلو رسیده است

بهروز کمالوندی,سخنگوی سازمان انرژی اتمی
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه تسخیر لانه جاسوسی حرکتی علیه نظام سلطه بود، تاکید کرد: سلطه‌ای که آمریکا به دنبال آن بود، نه تنها امروز کنار رفته است بلکه روزبه‌روز در حال افول است. آمریکا امروز بیش از یک تصویر نیست.

به گزارش اداره‌کل دیپلماسی عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان انرژی اتمی، نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور تحت عنوان نمایشگاه در مسیر پیشرفت عصر امروز چهارشنبه با حضور «سید محمد حسینی» معاون پارلمانی رییس‌جمهور، «بهروز کمالوندی» معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی، جمعی از نمایندگان مجلس از جمله «مجتبی ذوالنوری» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، اساتید دانشگاه‌ها، جمعی از دانشجویان و بسیجیان و نیز با حضور فرزند شهید فخری‌زاده و فرزند شهید علیمحمدی در مرکز شهید فخری‌زاده مجتمع ۱۳ آبان سازمان بسیج دانشجویی (لانه جاسوسی) افتتاح شد.

کمالوندی در بخشی از این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و عظمت شهدای اسلام، انقلاب، حرم و شهدای هسته‌ای و در صدر ایشان، شهید فخری‌زاده، به تاریخچه ای از مبارزات پیش از انقلاب پرداخت و تسخیر سفارت آمریکا در ۱۳ آبان را انقلاب دوم خواند که باعث شکوفایی در کشور شده است.

وی با اشاره به سابقه ۴۰ ساله در حوزه دیپلماتیک بین‌المللی گفت: سلطه‌ای که آمریکا به دنبال آن بود، نه تنها امروز کنار رفته است بلکه روزبه‌روز در حال افول است. آمریکا امروز بیش از یک تصویر نیست. مولفه‌های قدرت در این کشور ضعیف‌تر و کشوری انقلابی مثل جمهوری اسلامی در این مولفه‌ها قوی‌تر شده است. کشورمان در مولفه‌های قدرت نرم دست برتر را دارد. قدرت کشوری که با انگیزه ایمان در پی اهدافش است قابل مقایسه با کشوری که با هدف مادی کاری را انجام می‌دهد، نیست.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه تسخیر لانه جاسوسی حرکتی علیه نظام سلطه بود، اظهار داشت: این سلطه نمادی بود که باید کنار می رفت. امروز نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور نمونه هایی از تلاش های جوانان باانگیزه جهادی است که در این صنعت گاهی تا ۳ شیفت کار می کنند. ما دستاوردها و توانمندی هایی داریم که در کشور دیگری وجود ندارد. متاسفانه غالباً درباره غنی سازی و سانتریفیوژها صحبت شده است، در حالیکه در بخش "غیر انرژی" دستاوردهای زیادی داریم.

کمالوندی با بیان اینکه دوتره‌ها که قیمت یک میلی گرم برخی از آنها به ده ها هزار دلار می‌رسد و به ما نمی‌دادند و اکنون ۱۵۰ نوع دوتره تولید می‌کنیم، کیت غربالگری نوزادان تازه متولد شده که از طریق آن می‌توان وجود بیش از ۱۰۰ نوع بیماری را تشخیص داد، تصریح کرد: رادیوداروهای تشخیصی و درمانی برای بیماری های مختلف از جمله سرطان ها که از نظر کیفیت با بهترین های دنیا رقابت می کنند، بهترین آب سنگین دنیا را داریم که در پیشرفته ترین آزمایشگاه آمریکا آن را تایید کردند، در بحث لیزر و کاربردهای آن در بهداشت و درمان، صنعتی و حتی نظامی حرف برای گفتن داریم. در یک کلام باید گفت پیشرفت‌های این صنعت معجزه‌وار است. و صنعتی بالنده و رو به جلو است. ما مدتی محدودیت داشتیم اما خوشبختانه با قانون اقدام راهبردی مجلس شورای اسلامی دست و بالمان باز شد. طبق قانون از ما ۱۲۰ کیلو ۲۰% خواستند، در حالیکه الان از ۲۱۰ کیلو عبور کرده‌ایم. تاکنون ۲۵ کیلو ۶۰% تولید کرده‌ایم که به استثنای کشورهای دارای سلاح هسته ای هیچ کشوری قادر به تولید آن نیست.

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر هسته‌ای به عنوان حوزه اقتدار، خاطرنشان کرد: ما هر چه در فناوری‌های پیشرفته مثل هسته ای، نانو و... دستاورد و توانمندی داریم، مثل سلاح است و بازدارندگی ایجاد می کند. در این صنعت، کیفیت ۲۰% از دیگر صنایع بالاتر است. یعنی باید ۱۲۰% به آن اطمینان داشته باشید. به همین دلیل خواستند آن را از ما بگیرند. اما اعتراف کردند که دیگر نمی‌توانند. در این سازمان هر چه اراده کنیم انجام می‌دهیم.

معاون سازمان انرژی اتمی افزود: به این جمع‌بندی می‌رسیم که اگر هر کاری را بخواهیم انجام دهیم، با لطف الهی شدنی است. تا وقتی به منشاء قدرت لایتناهی ایمان داریم، قوی هستیم و کسی حریف ما نمی‌شود. ما در سخت‌ترین شرایط جلو می‌رویم. قطار انقلاب در سلامت در حال پیشرفت و متکی به خون شهداء است. دانشجویان هم همین راه را ادامه می دهند.

در این نمایشگاه بخشی از دستاوردهای مهم و قابل عرضه صنعت هسته‌ای کشور از جمله در حوزه‌های کاربرد پرتوها، کشاورزی هسته‌ای، سانتریفیوژهای صنعتی و پزشکی، رادیوداروهای تشخیصی و درمانی، لیزر پزشکی جراحی پروستات، چرخه سوخت هسته‌ای، تولید آب سنگین و دوتره، تولید کیک زرد، مجتمع سوخت، ژئوفیزیک هوابرد، گداخت هسته‌ای و نیروگاه اتمی بوشهر به همراه زنجیره ۱۰ تایی سانتریفیوژ IR۱، ماکت آبشار سانتریفیوژ، کیت غربالگری، ماکت واحد تولید استون دوتره، ماکت فناوری کوانتوم و اندازه گیرهای هسته‌ای چگالی سنج، سطح سنج و اسکنر برج‌های تقطیر در صنایع پتروشیمی به نمایش در آمده است. این نمایشگاه تا ۱۹ آبان ماه همه روزه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸ در معرض دید عموم مردم قرار می‌گیرد.

در این مراسم، حسینی، ذوالنوری و تنی چند از میهمانان به ایراد سخن در بزرگداشت یوم‌الله ۱۳ آبان و اقتدار جمهوری اسلامی ایران پرداختند.

در بخشی از مراسم از کتاب و سامانه اسناد لانه جاسوسی رونمایی شد. همچنین از دو تن از کسانی که با موضوع ۱۳ آبان و لانه جاسوسی فعالیت‌های رسانه‌ای و تهیه مستند داشتند، تقدیر شد.

  • 15
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش