یکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳
۱۱:۵۵ - ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۲۱۸۳
سیاست خارجی

واکنش ایران به بیانیه اروپا و نشست شورای حکام/ منتظر دریافت پاسخ رسمی آمریکا هستیم

ناصر کنعانی در نشست خبری هفتگی,اهپیمایی اربعین و حضور زائران ایرانی در این راهپیمایی
واکنش ایران به بیانیه اروپا: این بیانیه یک موضع نادرست و نسنجیده در یک زمان نادرست بود.اینکه اروپا چرا با وجود مشکلات فراوان نمی خواهد از ظرفیت انرژی ایران استفاده کند باید از دولتمردان اروپایی سوال کرد.

به گزارش ایسنا ، ناصر کنعانی در نشست خبری هفتگی خود با اشاره به برگزاری راهپیمایی اربعین و حضور زائران ایرانی در این راهپیمایی گفت: از میزبانی شایسته و کریمانه دولت و ملت  عراق از زائران اربعین حسینی از جمله زائران ایرانی تشکر و قدردانی می‌کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به بیانیه اخیر تروئیکای اروپایی در مورد مذاکرات رفع تحریم ها و طرح ادعاهایی از سوی آنها علیه فعالیت های هسته ای  ایران گفت : این اقدام اروپایی‌ها ، اقدامی نادرست و نسنجیده بود که در زمان نادرستی صورت گرفت و همانطور که قبلاً تاکید کرده‌ایم ناشی از  محاسبات نادرست طرف اروپایی بود.

سخنگوی وزارت خارجه در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این ارتباط گفت: توصیه  ما به شرکای اروپایی مذاکره برای رفع تحریم ها این است که مسیر سازنده‌ای  را در پیش بگیرند، خطای گذشته را جبران کنند و تلاش کنند که  مسیر برای توافق باز شود .

وی ادامه داد:  ایران آمادگی خود را برای ادامه همکاری سازنده با آژانس اعلام کرده و می کند و آمادگی دارد که در مسیر زدودن تصاویر ساختگی و غیر واقعی در خصوص فعالیت‌های هسته‌ای ایران با آژانس همکاری  کند، اما تاکید می‌کنیم همکاری با آژانس هم در مسیر حقوق است و هم در مسیر تکالیف .  ایران همانطور که تکالیفی دارد، حقوقی هم دارد و این دو در کنار هم معنا و مفهوم پیدا می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که در  برخی از اظهارنظرها مطرح شده که ادامه مذاکرات برای رفع تحریم‌ها  و حصول توافق در این زمینه  به بعد از برگزاری انتخابات میان دوره‌ای کنگره آمریکا موکول شده است و آیا پیشنهاد و درخواستی  از سوی طرف‌های مقابل در این ارتباط به ایران ارائه شده است، گفت : ما چنین درخواستی را تا این لحظه دریافت نکرده‌ایم .

سخنگوی وزارت خارجه در مورد نشست امروز شورای حکام و احتمال تصویب  قطعنامه‌ای در  نشست شورای حکام علیه ایران گفت: تا آنجا که اطلاع داریم پیش نویس قطعنامه ای در شورای حکام و  آژانس در مورد ایران ارائه نشده  است.

وی ادامه داد: ما انتظار یک رویکرد سازنده از آژانس و شورای حکام را داریم.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: در  ارتباط با روند مذاکرات، ایران پاسخ خود را داده است و  منتظر دریافت پاسخ رسمی از سوی طرف مقابل هستیم.

سخنگوی وزارت خارجه با رد مجدد  اتهامات مطرح شده مبنی بر حمله سایبری ایران به آلبانی  گفت:  به نظر می‌رسد که در این زمینه شاهد یک  سناریوی طراحی شده  علیه ایران هستیم.

کنعانی ادامه داد : جمهوری اسلامی ایران قویا این اتهامات را رد می کند و به دولت آلبانی توصیه می‌کند که منافع  ملی خود و مردم کشور ش را فدای اهداف سیاسی آمریکا ، رژیم صهیونسیتی و طرف ‌های ثالث دیگر نکند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال مطرح شده مبنی بر انتشار برخی اخبار مبنی بر آزادی خدمه  نفت‌کش‌های توقیف شده یونانی در ایران گفت: تا این لحظه خبر رسمی و تایید شده‌ای در این ارتباط ندارم.

وی افزود: انتظار می‌رود در سایه ارتباطاتی که بین دو کشور وجود دارد در آینده شاهد اتفاقات مثبتی باشیم.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که امروز رئیس موساد در اظهارنظری اعلام کرده که حتی اگر برجام به امضا برسد ایران از عملیات‌های موساد در امان نخواهد بود، تصریح کرد: از رژیمی که ذات آن مبتنی بر تروریسم است بطور طبیعی جز انجام رفتارهای تروریستی و خرابکارانه انتظار دیگری نمی‌رود و به قول معروف از کوزه همان تراود که در اوست.

کنعانی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا تحول جدیدی در پرونده اسدالله اسدی دیپلمات بازداشت شده ایرانی در بلژیک رخ داده است، گفت: تحول جدیدی رخ نداده است ولی همانطور که بارها گفته‌ایم پیگیری این پرونده جزو موضوعاتی است که به صورت مستمر از سوی ایران در حوزه قضایی، دیپلماتیک و کنسولی پیگیری می‌شود و ما از تمام ظرفیت‌های خود در این ارتباط استفاده می‌کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه امروز برخی از رسانه‌های یونانی خبر داده‌اند که خدمه دو نفتکش توقیف شده یونانی در ایران آزاد شده‌اند و آیا شما چنین خبری را تایید می‌کنید، گفت: تا کنون خبر تایید شده و رسمی در این ارتباط ندارم.

وی افزود: انتظار می‌رود در سایه ارتباطاتی که بین دو کشور وجود دارد شاهد اتفاقات مثبتی در این زمینه باشیم.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در این نشست در پاسخ به سوالی با تاکید بر اینکه گسترش ارتباطات و استفاده از ظرفیت‌های آفریقا جزو اولویت‌های سیاست خارجی دولت سیزدهم است، افزود: در این ارتباط چندی پیش شاهد سفر وزیر خارجه به چند کشور آفریقایی بودیم و تا کنون چندین هیات از کشورهای آفریقایی نیز به ایران سفر کرده‌اند.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا در خصوص روابط ایران با مصر تحول جدیدی رخ داده است، گفت: در این خصوص تحول جدیدی رخ نداده است و ما امیدواریم در پرتو شرایط ایجاد شده در منطقه شاهد بهبود روابط و گسترش مناسباتمان با کشورهای مختلف منطقه باشیم و ما از گسترش مناسبات با کشورهای منطقه همانطور که پیش از این بارها گفته‌ایم استقبال می‌کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد حضور رئیس جمهور در اجلاس سران شانگهای که قرار است اواخر هفته جاری در سمرقند ازبکستان برگزار شود تصریح کرد: همانطور که می‌دانید در نشست سال گذشته سران این سازمان موضوع عضویت دائم ایران در این سازمان به تصویب سران کشورهای عضو رسید و گام‌های اجرایی برای عضویت رسمی ایران در این سازمان در حال طی شدن است.

وی با بیان اینکه سازمان همکاری شانگهای به عنوان سازمان چند جانبه منطقه‌ای از ظرفیت‌های زیادی در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصادی، تجاری، فنی، حمل و نقل و ترانزیت دارد تصریح کرد: عضویت در سازمان همکاری شانگهای یک مصلحت و منفعت دو سویه است، هم برای ایران که از ظرفیت این سازمان و کشورهای عضو آن استفاده کند و از دیگر سو ایران نیز کشوری است که می‌تواند با توجه به ظرفیت‌های خود در خدمت اهداف این سازمان به خصوص اهداف اقتصادی و انرژی آن باشد.

سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه روند عضویت ایران در حال تکمیل شدن است و در نشست آتی این سازمان سند روند ترکیبات اجرایی الحاق ایران به این سازمان از سوی وزیر خارجه امضا می‌شود در پاسخ به این سوال که آیا در حاشیه این اجلاس، نشست سه جانبه روسای جمهور ایران، چین و روسیه برگزار می‌شود، گفت: به طور معمول این یک امر طبیعی است که در حاشیه این نشست‌های دو جانبه و یا چند جانبه بین سران کشورهای شرکت کننده برگزار شود و در مورد برنامه‌های رئیس جمهور در این نشست دفتر رئیس جمهور اطلاع رسانی می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه این نشست در پاسخ به این سوال که از امروز نشست شورای حکام آغاز می‌شود و آیا این احتمال وجود دارد که قطعنامه ضد ایرانی در این نشست از سوی اعضا منتشر شود، گفت: در رابطه با نشست شورای حکام تا جایی که اطلاع دارم تا الان قطعنامه‌ای برای نشست ارائه نشده است. ما معتقدیم که هر گونه تکرار اقدام غیر سازنده مشابه اقدام غیر سازنده قبلی در آژانس، مجددا نتیجه غیر سازنده‌ای خواهد داشت. امیدواریم برخی از کشورهایی که اعتبار آژانس برای آنها اهمیت دارد اعتبار این سازمان بین‌المللی را به عنوان سازمانی تخصصی، فنی و غیر سیاسی، قربانی دیدگاه‌ها و منافع سیاسی خودشان نکنند.

این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه ما امیدواریم مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز نقش حرفه‌ای خودش را در این زمینه ایفا کند و به حفظ اعتبار و جایگاه این سازمان بین‌المللی توجه بیشتری کند، گفت: ما انتظار یک رویکرد سازنده از آژانس و اعضای شورای حکام داریم. ایران هر گونه اقدام و واکنش خود را در ارتباط با تحولات آتی متناسب با تحولی که در آژانس و شورای حکام رخ خواهد داد تنظیم می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که روز گذشته مقامات رژیم صهیونیستی ادعا کردند که اسناد جدیدی را در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران به کشورهای اروپایی و آژانس ارائه داده‌اند تصریح کرد: رژیم صهیونیستی هیچ وقت نقش سازنده‌ای در روند مذاکرات نداشته و نقش مخرب وی و اقدامات خرابکارانه این رژیم همواره روشن بوده است.

سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: انتظار ما از طرف‌های مذاکره کننده مذاکرات رفع تحریم‌ها این است که منافع ملی خودشان را در اولویت قرار دهند و تحت تاثیر رفتارهای غیر سازنده رژیم صهیونیستی قرار نگیرند. چرا که این رژیم همواره نقش مخربی در این فرآیند داشته است.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا طرف مقابل مذاکرات پاسخ ایران را داده‌اند و همچنین ادعای آمریکایی‌ها مبنی بر اینکه ما برخی شکاف‌ها در مذاکرات را پر کردیم و ایران از برخی درخواست‌های غیر مرتبطش با برجام کوتاه آمده است، گفت: همانطور که می‌دانید ما پاسخ خود را چندی پیش ارائه دادیم و منتظر دریافت پاسخ رسمی طرف دیگر هستیم.

وی ادامه داد: ما همواره بر این موضوع تاکید کرده‌ایم که طرف‌های دیگر مذاکرات مخصوصا آمریکایی‌ها باید رفتارهای سازنده‌ای را برای دستیابی به توافق در پیش بگیرند. آمریکا کشوری است که از برجام خارج شده است و با اعمال تحریم‌های غیر قانونی و یکجانبه هزینه‌های زیادی را به دولت و ملت ایران تحمیل کرده است و با توجه به این عملکرد اکنون حق ندارد در مقام مدعی قرار بگیرد و ژست طلبکارانه به خودش بگیرد. این آمریکاست که باید برای بازگشت به روند توافق اثبات کند که عضوی قابل اعتماد است و یک رژیم قانون گریز و بحران آفرین نیست. دولت واشنگتن است که باید اثبات کند که به هنجارهای بین‌المللی پایبند است و به نرم‌های بین‌المللی احترام می‌گذارد.

سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در پاسخی که به هماهنگ کننده مذاکرات داده به هیچ وجه موضوعات جدیدی که مانع شکل گیری توافق و جمع بندی مذاکرات شود مطرح نکرده است. مطالبات جدیدی طرح نکرده است.

وی افزود: ایران نه به زیاده خواهی‌های طرف‌های مقابل تمکین می‌کند و نه از خطوط قرمز خود عقب نشینی خواهد کرد.

وی ادامه داد: هم آمریکا و هم اروپا (تروییکای اروپایی) باید اثبات کند که در روند مذاکرات به نرم‌های بین‌المللی پایبند هستند و منافع رژیم صهیونیستی را در اولویت تصمیم گیری سیاسی خود قرار نمی دهند. همانطور که بارها گفته‌ایم اگر در طرف مقابل اراده سیاسی لازم برای دستیابی به توافق وجود داشته باشد. امکان دستیابی به یک توافق همه جانبه و خوب وجود دارد.

سخنگوی وزارت خارجه در این نشست مطبوعاتی که بیش از یک ساعت به طول انجامید در ابتدای سخنانش با اشاره به برگزاری راهپیمایی اربعین حسینی، گفت: در اینجا لازم می‌دانم که از میزبانی شایسته و کریمانه دولت و ملت عراق از زائران اربعین حسینی از جمله زائران ایرانی تشکر کنم. این مهمان نوازی کریمانه هر ساله صورت می‌گرفت و دوستان ما در عراق امسال هم به رغم مشکلات دار و ندار خود را در خدمت میزبانی زائران اربعین حسینی قرار دادند و این شایسته قدردانی است.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد نقش وزارت خارجه بر برگزاری هر چه با شکوهتر راهپیمایی اربعین و ایجاد تسهیلات لازم برای سفر زائران اربعین حسینی به عراق اظهار کرد: نقش ما در ارتباط با همایش جهانی اربعین حسینی نقش هم افزا بود. ما در این زمینه به صورت جدی فعال بودیم. بخشی از نقش ما در داخل جغرافیای عراق است. سفارت ایران در بغداد و کنسولگری‌های ما در این کشور در خدمت زائرین اربعین حسینی هستند و از ماه‌های گذشته به صورت جدی و سنگین در این ارتباط در حال ایفای نقش هستند. وزیر امور خارجه نیز تا کنون دو بار در جریان برگزاری این راهپیمایی با همتای عراقی خود گفت‌وگو کرده است و ضمن تشکر از مهمان نوازی دولت عراق آمادگی ایران را برای کمک به دولت بغداد جهت تسهیل شرایط اعلام کرده است.

وی افزود: همچنین وزیر خارجه با سفیر ایران در بغداد و سرکنسولگرهای ایران در عراق به صورت تلفنی گفت‌وگو کرده و توصیه‌های لازم را انجام داده است. بنابراین در این حوزه نقش وزارت خارجه نقش مکمل و هم افزا در کنار سایر دستگاه‌های مسئول بوده و نقش مستقل دستگاهی خود را نیز در این زمینه ایفا کرده و می‌کند.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا در حاشیه نشست سران شانگهای دیداری بین مقامات عالی رتبه ایران و چین برگزار خواهد شد؟ تصریح کرد: این اجلاس فرصت خوبی برای انجام دیدارهای دو جانبه و حتی چند جانبه است و همانطور که پیش از این گفته‌ام جزئیات شرکت رئیس جمهور در اجلاس سران شانگهای توسط ریاست جمهوری اطلاع رسانی می‌شود.

وی افزود: میان ایران، جمهوری خلق چین و روسیه موضوعات عدیده‌ای در حوزه‌های دو جانبه به خصوص اقتصادی وجود دارد و این نشست و دیدارهای دو جانبه و چند جانبه فرصت خوبی است که مقامات عالی کشورها برای ایجاد فضای مناسب‌تر جهت تقویت روابط در حوزه‌های مورد علاقه رایزنی و گفت‌وگو کنند. افق‌های همکاری‌های آینده را تدوین و ریل گذاری و فضای مناسب‌تری را برای توسعه روابط ایجاد کنند.

سخنگوی وزارت خارجه در ارتباط با ادعاهای مطرح شده از سوی آلبانی مبنی بر انجام اقدام سایبری علیه این کشور از سوی تهران تصریح کرد: ما در این ارتباط مواضع خود را به صورت صریح اعلام کردیم و اینگونه اتهام زنی‌ها به ایران را قویا رد می‌کنیم.

وی با بیان اینکه ایران خود بارها در معرض حملات سایبری قرار گرفته است، تصریح کرد: جای تاسف دارد در شرایطی که زیرساخت‌های هسته‌ای ایران مورد هجوم سایبری قرار گرفته شاهد واکنش از سوی کشورهای مدعی و محکومیت این حملات سایبری نبودیم ولی در مورد اتهامات و ادعاهای مطرح شده از سوی آلبانی در کمترین زمان شاهد انتشار بیانیه‌هایی هستیم در مورد ادعاهایی که اثبات نشده و احتمالا اثبات شدنی نخواهد بود. جای تاسف است که دولت آلبانی به عنوان کشوری که میزبان یک سازمان معلوم‌الحال و نشان دار تروریستی شده اینگونه ادعاها را با زمینه سازی طرف‌های دیگر علیه ایران مطرح می‌کند و اساسا به نظر می‌رسد که در این زمینه از ابتدا شاهد یک سناریوی طراحی شده هستیم.

وی گفت:‌ ایران بعد از طرح این ادعا از سوی دولت آلبانی به تیرانا اعلام کرد که تهران از لحاظ فنی آمادگی دارد که به این کشور کمک کند که ابهامات مرتبط با این موضوع را برطرف کند و توانمندی‌های خود در حوزه سایبری را برای روشن شدن ابعاد این قضیه در اختیار این کشور قرار دهد. ما به دولت آلبانی توصیه می‌کنیم که منافع ملی خود و مردمش را فدای خواسته‌ها و اهداف سیاسی آمریکا، رژیم صهیونیستی و طرف‌های ثالث دیگر نکند.

کنعانی با تاکید مجدد مبنی بر اینکه ما اینگونه ادعاها را رد می‌کنیم در پاسخ به این سوال که روز گذشته مجددا آلبانی ادعاهای جدیدی علیه ایران مطرح کرد، گفت: ما هرگونه مشارکت در حملات سایبری را چه در ادعای قبلی و چه ادعای اخیر رد می‌کنیم. ما کشوری هستیم که بارها مورد هجوم حمله سایبری قرار گرفته‌ایم و نسبت به خسارات این حملات واقف هستیم و توسل به اینگونه روش‌ها را محکوم می‌کنیم. ما معتقدیم که اینگونه اتهام پراکنی‌ها نه از آلبانی بلکه از هزاران کیلومتر دورتر هدایت می‌شود و دولت تیرانا در سناریویی قرار گرفته که طراح آن طرف‌های ثالثی هستند.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در حالیکه پنج دور مذاکرات بین ایران و عربستان برگزار شده است در این روزها شاهد اقداماتی از سوی عربستان سعودی علیه ایران هستیم از جمله حمایت عربستان از بیانیه اخیر دولت آلبانی علیه ایران و یا بازداشت خلیل دردمند حاجی ایرانی در عربستان تصریح کرد: کشورهای منطقه نیازمند اتخاذ تدابیری برای تقویت صلح، ثبات و آرامش در منطقه هستند. به صورت طبیعی وجود ثبات در منطقه زمینه ساز توسعه اقتصادی است و آن چیزی که می‌تواند به ایجاد ثبات در منطقه کمک کند توجه به مسائل ملی و عمومی منطقه و کشورهای منطقه است. ما همواره بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های جمعی برای ایجاد شرایط بهتر در منطقه تاکید داریم و همواره بر آمادگی و تعامل خود تاکید کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه اتخاذ سیاست‌های غیر سازنده و غیر اصولی در این مسیر کمک کننده نیست، افزود: ما بر مسیر تعامل تاکید داریم و انتظار داریم که همه کشورهای منطقه در این مسیر قدم بردارند.

وی در مورد مذاکرات ایران و عربستان نیز گفت: ما ناظر بر نگاه ایران بر ضرورت حل و فصل اختلافات منطقه‌ای و استفاده از ظرفیت‌های جمعی برای تامین مصالح مشترک دو کشور و منطقه وارد مذاکرات شدیم. پنج مرحله مذاکره انجام شده، توافقاتی در جریان این مذاکرات حاصل شد و با انجام توافقات حاصل شده و اجرایی شدن آنها زمینه برای برگزاری نشست‌های بعدی در سطوح دیگر فراهم خواهد شد. تاکید ما بر اتخاذ رویکردهای سازنده است و ایران به هر رویکرد سازنده به صورت مناسب پاسخ می‌دهد.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با انتشار برخی از اخبار مبنی بر اینکه احتمالا ادامه مذاکرات رفع تحریم‌ها به بعضی از انتخابات میان دوره‌ای کنگره آمریکا موکول شود و آیا ایران چنین درخواست و پیشنهادی را از سوی طرف‌های مذاکره کننده دریافت کرده است، گفت: تا این لحظه چنین درخواستی را دریافت نکردیم.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه صحبت‌های خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا اروپایی‌ها علی رغم اینکه نیاز به انرژی و همچنین حصول توافق برای احیای برجام دارند اقدام به انتشار بیانیه علیه فعالیت‌های هسته‌ای ایران کردند، تصریح کرد: اینکه اروپایی‌ها چرا به رغم نیاز به انرژی و نیاز مردم‌شان به شرایط بهتر در این حوزه مایل نیستند از ظرفیت‌های موجود به ویژه از ظرفیت‌های انرژی ایران برای تامین بخشی از نیاز مردمشان استفاده کنند سوالی است که باید از دولتمردان اروپایی پرسید و آنها باید پاسخگوی مردم خودشان در این زمینه باشند.

سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه ایران بطور طبیعی به عنوان یک بازیگر بسیار مهم در حوزه بازار بزرگ انرژی این توانمندی را دارد که بخشی از نیاز بازار جهانی را برای کسانی که علاقه‌مند به استفاده از این ظرفیت هستند تامین کند، در مورد بیانیه اخیر سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران تصریح کرد: همانطور که پیش از این اشاره کردم این اقدام اروپایی‌ها اقدامی نادرست و نسنجیده در یک زمان نادرست بود. این اقدام ناشی از محاسبات نادرست طرف اروپایی بود.

وی با بیان اینکه ایران در روند مذاکرات احیای برجام همه تلاش خود را به کار برد که مبتکرانه و سازنده عمل کند و مسیر را به سمت حصول توافق باز کند، تصریح کرد: توافق یک مسیر دو طرفه است و انتظار این بود که طرف‌های دیگر مذاکرات در این مسیر سازنده عمل کنند.

کنعانی با تاکید بر اینکه فعالیت‌های هسته‌ای ایران صلح آمیز است، ادامه داد: در مباحث امور پادمانی نیز ایران به همان اندازه که حامی ثابت قدم خلع سلاح هسته‌ای بوده و هست به همان میزان نیز هم نسبت به موضوع عدم اشاعه متعهد و پایبند است و در همین چارچوب بر اجرای غیر تبعیض آمیز و بیطرفانه نظام پادمان‌ها توسط آژانس تاکید دارد. ما بارها تاکید کرده‌ و می‌کنیم که‌ آژانس باید به وظایف خود به صورت حرفه‌ای و فارغ از فشارهای ثالث به خصوص اتهامات بی اساسی که از سوی یک رژیم غیر پایبند و غیر عضو در نظام جامع پادمان‌ها مطرح می‌شود عمل کند.

کنعانی ادامه داد: جای تاسف دارد که صادر کنندگان این بیانیه به جای پاسخ مثبت به اقدام سازنده ایران در مسیر دستیابی به توافق و به جای تشکر و قدردانی از نقش سازنده ایران در همکاری با آژانس متاسفانه تحت تاثیر و فشارپذیری از سوی رژیمی قرار گرفته است که عضو هیچ کدام از نظام‌های جامع پادمانی آژانس نیست و متاسفانه آنها در مسیر یک رویکرد غیرسازنده قرار گرفتند.

کنعانی تاکید کرد: توصیه ما به شرکای اروپایی مذاکرات رفع تحریم‌ها این است که مسیر سازنده‌ای را در پیش بگیرند. خطای گذشته را جبران کنند و تلاش کنند که مسیر برای توافق باز شود. ایران آمادگی خود را برای ادامه همکاری سازنده با آژانس اعلام کرده و می‌کند و آمادگی دارد که در مسیر زدودن تصاویر ساختگی و غیر واقعی در خصوص فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای خود با آژانس همکاری کند اما تاکید می‌کنیم که همکاری با آژانس هم در مسیر حقوق است و هم در مسیر تکلیف و ایران همانطور که تکالیفی دارد حقوقی هم دارد و این دو در کنار هم معنی پیدا می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با موضوع یمن و سفر اخیر سخنگوی انصارالله یمن به ایران و دیدارش با مقامات تهران تصریح کرد: ایران از مهمترین کشورهای فاقد نقش در روند سیاسی یمن است. ما بارها تاکید کرده‌ایم که راه حل بحران یمن سیاسی است و روند سیاسی بهترین روش برای حل و فصل این بحران غیر ضروری است.

وی ادامه داد: سفر اخیر آقای محمد عبدالسلام به ایران در استمرار گفت‌وگوهای سازنده تهران با طرف‌های مختلف این بحران از جمله طرف‌های یمنی به منظور کمک به ادامه آتش بس و در عین حال کمک به روند شکل گیری یک راه حل سیاسی پایدار در بحران یمن است. ما هفته پیش نیز در همین چارچوب گفت‌وگوهایی را با نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور یمن در تهران داشتیم. تمام این تلاش‌ها در راستای تحکیم آتش بس و اینکه این آتش بس به یک روند با ثبات و پایدار سیاسی تبدیل شود انجام می‌گیرد. ما معتقدیم آنچه که می‌تواند به تحکیم روند آتش بس در یمن کمک کند رفع کامل محاصره یمن است و اینکه اجازه داده شود کمک‌های انسانی به یمن وارد شود و نیازهای مردم تحت محاصره یمن تامین شود. ما تاکید داریم که بحران یمن باید از طریق گفت‌وگوهای یمنی یمنی حل و فصل شود و مردم این کشور باید برای آینده آن تصمیم بگیرند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی تاکید کرد: ما روند اقتصاد و معیشت مردم را به مذاکرات برجام گره نزده‌ایم. سخنگوی وزارت خارجه همچنین در این نشست در پاسخ به سوالی در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر بلاتکلیفی دانش آموزان افغانستانی برای حضور در مدرسه در ایران با توجه به اینکه مدت کوتاهی تا آغاز سال تحصیلی جدید باقی مانده است تصریح کرد: موضوع افغانستان از موضوعات مهم پیش روی جمهوری اسلامی ایران است. علاوه بر اینکه مسائل انسانی این کشور یک موضوع بین‌المللی است و باید همه به مسائل انسانی مردم این کشور توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه متاسفانه در نتیجه ۲۰ سال اشغال افغانستان توسط دولت آمریکا شاهد ویرانی زیرساخت‌ها و انهدام زیرساخت‌های اقتصادی این کشور هستیم، ادامه داد: در طول این سال‌ها هیچ اقدام موثری در جهت تقویت و ایجاد زیرساخت‌های آموزشی برای فرزندان افغانستانی فراهم نیامد و متاسفانه در سایه تغییر و تحولات یک سال اخیر در این کشور بخش زیادی از جامعه دانش آموزان افغانستانی و حتی دانشجویان این کشور به ویژه دانش آموزان و دانشجویان دختر این کشور از تحصیل باز ماندند.

کنعانی با بیان اینکه یکی از ابعاد مهم مناسبات ایران با هیات سرپرستی موقت افغانستان کمک به موضوعات انسانی و تامین مایحتاج انسانی مردم افغانستان است، افزود: ایران در این سال‌ها پذیرای تعداد زیادی از خواهران و برادران افغانستانی بوده و در طول یک سال گذشته نیز میزان زیادی به جمع خواهران و برادران افغانستانی مقیم ایران اضافه شده است. ما در این سال‌ها همواره بسیاری از امکانات ملی خود را در اختیار شهروندان افغانستانی حاضر در ایران قرار داده‌ایم. در بخش آموزش بخش قابل توجهی از فضا و امکانات آموزشی خود را در اختیار دانش آموزان و دانشجویان افغانستانی قرار داده‌ایم و در این زمینه تلاش‌های مضاعفی صورت گرفته است و با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری تسهیلاتی بیش از گذشته در اختیار این عزیزان قرار داده شده است.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت: باید بپذیریم که امکانات ایران محدود است و از دیگر سو جامعه بین‌الملل از جمله سازمان ملل، کشورهایی که در وضعیت کنونی افغانستان نقش داشته‌اند و همچنین کشورهایی که در ارتباط با صلح و امنیت بین‌الملل احساس مسئولیت می‌کنند و ادعا دارند در این زمینه وظیفه دارند و باید در این زمینه در کنار ایران به نیازهای این شهروندان افغانستانی به ویژه دانش آموزان و دانشجویان افغانستانی توجه کنند و کمک‌های لازم را ارائه دهند. میزان کمک‌هایی که ایران در این زمینه دریافت می‌کند بسیار ناچیز است. در طول سالیان گذشته ایران بخش وسیعی از امکانات ملی خودش را با نگاه انسانی در اختیار این عزیزان قرار داده و همانطور که گفتم در این زمینه جامعه بین‌المللی دارای مسئولیت‌هایی است و باید به مسئولیت‌های خود عمل کند.

  • 10
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش