شنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۴
۰۸:۱۶ - ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۱۱۶۵۷
سیاست خارجی

مقام آمریکایی: دور دوم گفت‌وگوها با ایران برای تعیین چارچوب مذاکرات است

غریب‌آبادی: در دور دوم مذاکرات با آمریکا، چارچوب‌ها مورد بحث قرار خواهد گرفت/ واکنش معاون وزیر خارجه به ماجرای خودکار طلایی

کاظم غریب آبادی,معاون وزیر خارجه
معاون وزیر امور خارجه در گفتگوی ویژه خبری با بیان اینکه دور دوم مذاکرات در رم برگزار می‌شود، گفت: ما موضوع رفع تحریم‌ها و مسئله هسته‌ای را داریم و در خصوص موضوعات دیگر گفتگویی نخواهیم داشت.

به گزارش تسنیم، کاظم غریب‌آبادی معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه با حضور در گفتگوی ویژه خبری در خصوص مذاکرات ایران و آمریکا گفت: ما موضوع رفع تحریم‌ها و مسئله هسته‌ای را داریم و در خصوص موضوعات دیگر گفتگویی نخواهیم داشت.

معاون وزیر امور خارجه اظهار داشت: مکان برگزاری دور دوم مذاکرات تا این لحظه رم است؛ مذاکرات هر جا باشد، عمان واسطه است، نباید وقتمان را صرف مکان و زمان مذاکرات کنیم، با تغییرات دو سه باره مکان مذاکرات موافقت کردیم و این موضوع مهم نیست.

وی افزود: ایران آماده رسیدن به تفاهم پایدار است. این دور مذاکرات پایان یافته است و ما اکنون وارد دور دوم خواهیم شد. در دور دوم تمرکز بر تعیین چارچوب‌ها خواهد بود. باید رفع تحریم‌ها به‌صورت ملموس برای ایران باشد و باید ببینیم روی چه موضوعاتی تمرکز کنیم. چارچوب‌ها مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت و اگر این چارچوب خوب پیش برود می‌توانیم کار متن‌نویسی را در دستور کار قرار دهیم.

غریب‌آبادی همچنین گفت: اگر با همان رویکرد و سیاستی که طرف ما در دور اول وارد شد، وارد شود دور از ذهن نیست که در دور دوم پیشرفت داشته باشیم.

وی با اشاره به نگرانی‌های ادعایی در خصوص سلاح هسته‌ای گفت: این‌ها مرجعش مشخص است و آژانس باید گزارش دهد و تاکنون گزارشی در این خصوص نداده است، مادامی که نظارت آژانس باشد ابراز نگرانی‌ها مفهومی ندارد، برخی‌ها دنبال ساختن بحران مصنوعی هستند.

معاون وزیر امور خارجه اضافه کرد: نگرانی‌ها دقیق و واقعی نیست ولی با وجود این، ایران همواره آماده است که اگر نگرانی‌هایی دارند بنشینیم و گفتگو کنیم و به چارچوبی برسیم.

وی درباره دور دوم مذاکرات اظهار داشت: برداشت ما این است که طرف آمریکایی آمادگی دارد که اگر در چارچوب‌ها تفاهم شود دور بعدی کارشناسان در حوزه درگیر شوند، این منوط است به این‌که موضوعات اساسی برای یک تفاهم مورد بررسی و تفاهم قرار گیرد.

غریب‌آبادی در واکنش به تناقض‌گویی ویتکاف گفت: برای هیئت مذاکره‌کننده آن چیزی که مهم است اطلاع و آگاهی  از نظرات طرف مقابل سر میز گفتگو است، نمی‌توان مواضع رسانه‌ای طرف مقابل را نادیده گرفت و باید رصد کرد ولی باید روی مواضعی حساب کنیم که سر میز گفتگو بیان می‌شود. نکته دوم این است که برنامه غنی‌سازی ایران کاملاً بومی و متکی بر تلاش دانشمندان جوان ایرانی است، ما هیچ‌وقت در فعالیت‌های خود از تعهدات فراتر نرفتیم، همچنین ما هیچ مقرری را نداریم که کشورها حق غنی‌سازی ندارند، فقط نباید غنی‌سازی به‌سمت انحراف برود، این موضوعی نیست که بر سر میز مذاکره مورد سوءاستفاده قرار بگیرد.

وی افزود: درخواست ما این است که اگر طرف مقابل جدی است باید با درخواست‌های واقعی و منطقی وارد گفتگو شود.

معاون عراقچی در ادامه در خصوص تحریم‌های جدید آمریکا پیش از مذاکرات گفت: یکی از دلایل اصلی که ایران مذاکره مستقیم را نپذیرفت همین استفاده آنان از مدل تهدید و تحریم است. آمریکا پیشتر به یک توافق پایبند نبود و از برجام خارج شد و سیاست حداکثری را در پیش گرفت، حالا اگر می‌خواهد گفتگویی شکل بگیرد باید سعی شود اصولی بررسی شود و امکان اینکه به صلح برسیم وجود دارد یا خیر، این بدعهدی وجود دارد و در این زمینه تهدید و فشار با مذاکره همخوانی ندارد، برای همین مذاکره غیرمستقیم را مورد تأکید قرار دادیم.

وی اضافه کرد: ما سیاست خودمان را داریم و اگر تهدید بکنند ایران هم سیاست خودش را دارد و اگر تهدیدی علیه امنیت ملی ما صورت گیرد ما هم آنان را تهدید می‌کنیم، اما تهدید کارا نبوده است، آیا آمریکا به اهداف خودش رسیده است؟ خیر.

این دیپلمات ایرانی تصریح کرد: باید این موضوع را مورد توجه قرار دهیم اما تهدید کارآمدی نداشته است، ما با ضعف مواجه نیستیم و هیچ‌وقت تهدید را نپذیرفتیم، این‌که آمریکایی‌ها پیشنهاد مذاکره دادند به این معنی است که ایران همچنین در موضع قدرت است و تهدید و تحریم جواب نداده است.

وی در خصوص اهداف آمریکایی‌ها گفت: طرف آمریکایی اعلام کرده است که ایران به سلاح اتمی دست نیابد، ما این را قبول داریم و اصلاً در دکترین دفاعی و نظامی ما قرار ندارد، اگر چنین چیزی را می‌خواهند و فراتر از این نیست ما برایش فرمول داریم؛ اعتمادسازی در برابر رفع تحریم با انتفاع اقتصادی برای مردم ایران، این را می‌شود با گفتگو مورد توجه قرار داد، نگرانی آنان فرمول دارد و می‌توان راجع به عناصرش صحبت کرد و آژانس نهاد ذی‌صلاح برای نظارت است.

معاون عراقچی درباره سفر گروسی گفت: ما با آژانس همواره تعامل داشتیم و فراز و نشیب هم بوده است، ما همواره تعامل داشتیم و قطع نشده است. اگر در خصوص مسئله هسته‌ای که ما تعهدات فراپادمانی خود را متوقف کردیم در مقابل آژانس نبود، طرف‌های دیگر تعهدات خودشان را کنار گذاشتند و طبیعی بود که ایران هم این کار را انجام دهد، اما تعاملات ما با آژانس همیشه ادامه داشته است، طبیعی است که با آژانس یک رابطه مستحکم داشته باشیم.

وی ادامه داد: اگر تفاهمی شکل بگیرد یک طرف راستی‌آزمایی آژانس خواهد بود، البته هنوز زود است که راجع به این صحبت کنیم اما اگر تفاهمی شکل بگیرد آژانس دعوت خواهد شد و راستی‌آزمایی مورد بحث قرار خواهد گرفت، همچنین باید رفع تحریم هم مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد و این مورد نظر هیئت ایرانی قرار دارد.

غریب‌آبادی تأکید کرد: آژانس نباید تحت تأثیر فشارهای سیاسی دیگران قرار بگیرد و تهدیداتی که علیه ایران صورت می‌گیرد آژانس باید در قبال آنان موضع بگیرد، آقای عراقچی هم تذکر لازم را دادند و انتظارات را بیان کردند.

وی درباره سفر وزیر امور خارجه به روسیه گفت: روسیه کشوری مهم است و روابط ما با روسیه راهبردی است. روابط راهبردی اقتصائات خاص خود را دارد و سفر دو هدف دارد؛ اوّل، پیام مقام معظم رهبری را به آقای پوتین ابلاغ می‌کنند و دوم، راه‌های گسترش همکاری‌های دوجانبه و بین‌المللی مورد بحث قرار خواهد گرفت. در موضوع هسته‌ای هم با روسیه و چین تبادل نظر داشتیم و مواضع نزدیک داریم، موضع آنان اصولی است که باید تهدیدات متوقف شود و ضرورت رفع تحریم‌ها. ما در نظر داریم همواره روابط خود را با طرف‌های روس و چین تقویت کنیم.

وی افزود: بعد از گفتگوهای دور اول با آمریکا من خودم به روسیه رفتم و ملاقاتی را داشتم. آقای عراقچی هم وزیر خارجه روسیه را در جریان مذاکرات قرار خواهند داد، با چین هم با سفیر این کشور در ارتباط بودیم و این تعامل ادامه خواهد داشت.

غریب‌آبادی در خصوص گفتگوها با اروپا گفت: ما با اروپا چهار دور مذاکره داشتیم، ما در تعامل هستیم ولی یک نکته کلیدی است، کشوری که تحریم را وضع کرده آمریکاست و شما باید کشوری را که تحریم را وضع کرده است مورد توجه قرار دهید برای ضمانت رفع تحریم. اروپایی‌ها گفته بودند؛ "اگر گفتگو با آمریکا صورت نگیرد ما توانایی رفع تحریم را نداریم."، ما هم واقف به این هستیم، ولی ما تماس‌های دیپلماتیک خود را با طرف اروپایی داریم.

معاون وزیر امور خارجه در خصوص چشم‌انداز مذاکرات گفت: اگر شاهد تغییرات مواضع آمریکایی‌ها باشیم فرایند گفتگوها پیچیده خواهد شد، باید دید در دور دوم چه اتفاقی خواهد افتاد.

وی درباره سطح مذاکره‌کننده‌ها گفت: آقای ویتکاف جایگاهی را که در آمریکا دارد از وزیر بالاتر است. ویتکاف در سفر با فرانسه با رییس جمهور دیدار خواهد کرد اما وزیر خارجه آمریکا با همتای فرانسوی دیدار می‌کند و آمریکا جایگاهی ویژه‌ای برای ویتکاف در نظر می‌گیرد، نباید به این موضوع پرداخت.

وی در خصوص حواشی پیش‌آمده در دور اول مذاکرات و اخبار جعلی گفت: ما نمایندگان ایران هستیم و مردم ایران باید اعتماد کنند که دیپلمات‌هایشان نمایندگان ایران هستند، منافقین روششان مشخص است و به‌هرطریقی می‌خواهند ضربه بزنند، ما در مسیر تزلزلی به خود راه نخواهیم داد.

مقام آمریکایی: دور دوم گفت‌وگوها با ایران برای تعیین چارچوب مذاکرات است

یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که دور بعدی گفت‌وگوها میان واشنگتن و تهران که قرار است روز شنبه ۳۰ فروردین ماه برگزار شود، با هدف تعیین چارچوبی برای مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران انجام خواهد شد.

ویکتوریا تیلور، معاون دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور عراق و ایران، در سخنانی در سلیمانیه عراق، دور نخست مذاکرات ایران و آمریکا در روز شنبه در عمان را مثبت و سازنده توصیف کرد.

تیلور درباره گفت‌وگوهای روز شنبه که به رهبری استیو ویتکاف، فرستاده ویژه رئیس‌جمهور ترامپ در امور خاورمیانه، و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران انجام شد، گفت: گفت‌وگوی نخست مثبت و سازنده بود و دو طرف توافق کرده‌اند که در روزهای آینده گفت‌وگوها ادامه یابد.

این مقام وزارت خارجه آمریکا افزود: ما هنوز در مراحل ابتدایی هستیم و پارامترهای مشخصی تعریف نشده‌اند، اما مذاکرات پیشِ رو به ما کمک خواهد کرد تا مسیر آینده را ترسیم کنیم.

دو طرف پس از گفت‌وگوهای اولیه تایید کردند که دور دوم مذاکرات روز شنبه آینده برگزار خواهد شد و تیلور این مرحله را «گامی بسیار مثبت» توصیف اما تاکید کرد: «هنوز راهی طولانی در پیش داریم.»

تیلور در ادامه درباره سیاست فشار حداکثری آمریکا گفت: کارزار فشار حداکثری همچنان پابرجاست، حتی در حالی که ما در حال پیگیری مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران هستیم.

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
قرار بود درباره خودکار هم بنویسید؟ حالا معلوم شد چرا تحریم ها برداشته نمی شود. کسانی که چشم و دلشان هیچوقت سیر نمی شود، حتی به قیمت آبروریزی یک کشور، چگونه اجازه می دهند سفره تحریم ها برچیده شود؟
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش