سه شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۲۹ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۱۵۴۹
سیاست خارجی

گرفتاری جدید سفیر ایران در کنیا/ تلاش برای فراری دادن دو ایرانی بازداشت شده در نایروبی

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
 خبرگزاری‌های کنیا از گرفتاری جدید سفیر ایران در این کشور خبر داده و نوشته‌اند هادی فرجوند به دلیل نقشی که در طراحی نقشه ناموفق فرار دو مظنون ایرانی که با ادعای دست داشتن در یک توطئه ترور در بازداشت پلیس کنیا هستند، داشته، گرفتار شده است.

به گزارش رویداد۲۴، «ایست افریکن» که یک رسانه کنیایی است، در گزارشی نوشته است روز جمعه بازپرسان دایره بازجویی جنایی کنیا دو مظنون را به جرم فریب دادن هادی فرجوند سفیر ایران در کنیا و دریافت مقادیر نامشخصی پول بازداشت کرده‌اند. این دو مظنون خودشان را رابط مقامات وزارت کشور کنیا معرفی کرده و مدعی بودند که قرار است موجبات آزادی «احمد ابولفتحی محمد» و «سید منصور موسوی»، دو ایرانی بازداشت شده در کنیا، را که منتظر رای دادگاهشان هستند فراهم کنند.

 

پلیس کنیا در حال بازجویی از «وسلی کیپتانوی» و «شمگرنت اگی» برای نقشی است که این دو در طراحی نقشه فرار دو بازادشت شده ایرانی که از فیلم‌های جاسوسی الهام گرفته شده بود دارند.

 

این دو تن که آخر هفته را در بازداشت پلیس گذرانده‌اند؛ تحت بازجویی قرار گرفته و احتمالا روز دوشنبه به دادگاه فرستاده خواهند شد. منابع پلیس ادعا کرده‌اند که سفیر به دنبال یافتن روابطی در سطوح بالای دولت برای کمک به آزادی غیر قانونی «منصور موسوی» و «ابوالفتحی محمد» بوده و می‌خواسته آن‌ها را قاچاقی از کشور خارج کند.

 

«ایست افریکن» در بخشی از گزارش خود مدعی شده که این دو تن از اعضای سپاه قدس هستند.

 

روزنامه «نیشن»، چاپ مومباسا، در گزارشی به دستگیری احمد ابوالفتحی محمد و منصور موسوی از سوی نهاد‌های امنیتی کنیا در تابستان سال ۲۰۱۲ میلادی پرداخته است.

 

این دو تبعه ایرانی در دادگاهی در کنیا در سال ۲۰۱۳ میلادی به حبس ابد همراه با ۱۰ و ۱۵ سال دیگر زندان محکوم شدند، اما این احکام در دادگاه تجدید نظر در سال ۲۰۱۶ میلادی، تغییر کرد و مجازات حبس ابد لغو شد و حکم آن‌ها به ۱۵ سال حبس کاهش یافت.

 

 دادگاه تجدید نظر کنیا با آزادی احمد ابوالفتحی محمد و منصور موسوی موافقت کرد، اما آن‌ها در پی مخالفت دولت و دادستانی ممنوع الخروج شده‌اند.

 

احمدنصیر عبداللهی، وکیل مدافع این دو تبعه ایرانی، در دادگاه تجدیدنظر گفته بود که مرتبط دانستن حضور آن‌ها در مومباسا با پیدا شدن کیسه حاوی مواد انفجاری در زمین گلف، نادرست و گمانه زنی است و آن دو به طور اتفاقی در محل بوده‌اند.

 

احمد ابوالفتحی محمد و منصور موسوی در تابستان سال ۲۰۱۲ میلادی با ویزای توریستی دو هفته‌ای به فرودگاه بین‌المللی «جومو کنیاتا» رسیدند، سپس با یک پرواز داخلی به مومباسا رفتند و در هتل «رویال کاستل» که یک آژانس در تهران به مدت ۱۰ روز برای آن‌ها رزور کرده بود، اقامت کردند. آنها چهار روز بعد به هتل «لایسیون ریجنسی» نایروبی رفتند و تا سه روز در آن اقامت داشتند. آن‌ها هنگام رفتن به فرودگاه برای خروج از کنیا از سوی پلیس ضد ترور کنیا دستگیر شدند.

 

دادستانی کنیا در اتهامات وارد شده به این دو ایرانی، به کشف ۱۵ کیلوگرم ماده انفجاری «هیکسوژن آر دی اکس» از آن‌ها استناد کرد و گفت که آن‌ها در مدت اقامت در مومباسا، دو بار از یک زمین بازی گلف بازدید کردند؛ مکانی که این ماده در یک کیسه بزرگ در زمین پنهان شده بود. نهاد‌های امنیتی کنیا مدعی شده بودند که با یکی از دستگیرشدگان با این محل رفته بودند.

 

در روند قضایی علیه دو ایرانی دستگیر شده در کنیا، یک شیمیدان به دادگاه این کشور گفته بود که ماده انفجاری کشف شده که پنهان کردن آن در زمین بازی گلف مومباسا به این دو نسبت داده شده بود، یکی از قوی‌ترین مواد تخریبی بوده است که می‌توانست برج تایمز، دومین برج بلند در کشور کنیا را ویران کند.

 

نیشن در عین حال نوشت که ماجرای دستگیری این دو ایرانی لایه‌های عمیق‌تری نیز دارد و افزود: ماموریت این دو ایرانی در کنیا احتمالا بخشی از تلاش برای گرفتن انتقام از کشته شدن دانشمندان هسته‌ای ایران به دست اسرائیل بود.

 

بازپرسان می‌خواهند نقش «وسلی کیپتانوی» را در بازجویی‌ها کشف کنند. به نظر می‌رسد او خود را رابط یکی از مقام‌های ارشد وزارت کشور معرفی کرده است که می‌خواهد آزادی این دو تن را تضمین کند.

 

این مردی که «وسلی کیپتانوی» مدعی بوده با کمک او قرار است آزادی دو تبعه ایرانی را تضمین کنند کسی جز «آگی» نبوده که یک غنایی الاصل است.

 

رسانه‌های کنیا مدعی شده‌اند که مشخص نیست که این‌ها چه برنامه‌ای را قرار بوده به «فرجوند» بفروشند یا چه مقدار پول از او گرفته‌اند، اما سفیر ایران مطمئن بوده که این دو مظنون ایرانی قرار است روز ۸ فوریه از بازداشت آزاد شوند و به همین منظور او به دفتر یک ایرلاین مراجعه کرده و به همراه یکی از دوستانش سه بلیط برای محمد و موسوی و خودش تهیه کرده تا نایروبی را از طریق فروگاه بین المللی جومو کنییاتا ترک کنند.

 

دوربین‌های دفتر نمایندگی ایرلاین نشان میدهد که او وارد این دفتر شده و دفتر را ترک کرده است. اما اتفاقی که افتاده این بوده که «فرجوند» متوجه شده برنامه‌ای برای آزادی این افراد وجود ندارد و از این رو بلیط‌ها را کنسل کرده است.

 

بازپرسان میگویند که او با مقامات دولتی کنیا در این باره تماس گرفته تا درباره دو نفری که خود را رابط وزارت کشور خواندند تحقیق کند. در همین زمان دایره رسیدگی به جرایم کنیا متوجه شده و موجبات دستگیری این دو نفر فراهم شده است.

 

  • 19
  • 10
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش