پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱:۴۱ - ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۶۶۳۳
سیاست خارجی

قانون لوگان چیست؟/ آیا جان کری با ایران در تماس است؟

محمد جواد ظریف و جان کری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
دونالد ترامپ روز پنجشنبه جان کری را به نقض قانون لوگان و ارتباط با ایران متهم کرد و گفت «جان کری به ایرانی‌ها خط میدهد و به آنها گفته به من زنگ نزنند». این اظهارات در حالی مطرح شده که ماه های اخیر شاهد رشد فزاینده تنش‌ها میان ایران و آمریکا بوده‌ایم و خطر درگیری دو کشور روز به روز به خطری جدی‌تر مبدل شده است.

پنجشنبه، ۹ می ۲۰۱۹: «من دوست دارم که آن‌ها به من زنگ بزنند.»

 

۹ سپتامبر ۲۰۱۸: «من میتوانم تصور کنم که در آینده‌ای نه چندار دور آن‌ها به من زنگ خواهند زد.»

 

۱۲ جولای ۲۰۱۸: «از یک جهت فکر میکنم آن‌ها به من زنگ میزنند.»

 

این‌ها بخش‌هایی از اظهارات دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا درباره ایران است؛ رییس جمهوری که در بدو ورود به کاخ سفید از توافقی که بار‌ها آن را را بدترین توافق تاریخ خوانده بود، خارج شد و روابط تهران-واشنگتن را وارد مرحله جدیدی از تنش‌ها کرد.

 

در خلال تنش‌ها میان ایران و آمریکا، که با لغو معافیت نفتی کشور‌های وارد کننده نفت از ایران، اعزام ناوگروه لینکلن و استقرار جنگنده بمب افکن بویینگ به منطقه، آغاز شده، دونالد ترامپ روز پنجشنبه در سخنرانی خود در کاخ سفید گفت: «دوست دارم ایرانی‌ها با من تماس بگیرند، اما جان کری با آن‌ها خیلی صحبت می‌کند و به آن‌ها می‌گوید که با من تماس نگیرند. (کری) ملاقات‌های زیادی با ایرانی‌ها داشته است و به آن‌ها می‌گوید که چه کار کنند.

 

ترامپ خواستار تعقیب قضایی جان کری، وزیر خارجه آمریکا در دولت پیشین به دلیل نقض قانون لوگان شد.

 

پیش از این نیز ترامپ در توئیتی، جان کری را متهم به نقض قانون لوگان کرده و نوشته بود: «جان کری و دیگر افرادی که به او کمک کردند تا آمریکا وارد یک توافق بد هسته‌ای با ایران شود، به ایران توصیه‌های خیلی بدی کرده‌اند. آیا این نقض بزرگ قانون لوگان نیست؟»

 

قانون لوگان چیست؟

بر اساس این قانون مذاکره افراد غیر مسئول با دولت‌های خارجی که با آمریکا در مناقشه باشند، جرم تلقی می‌شود. این قانون با هدف جلوگیری از تضعیف موضع دولت آمریکا در برابر دولت‌های خارجی توسط افراد غیر مسئول وضع شده است.

 

قانون لوگان پس از مذاکره غیر قانونی «جرج لوگان» با فرانسه در سال ۱۷۹۸ تصویب و به امضای «جان آدامز» رییس جمهور وقت آمریکا رسیده است. در این سال تنش‌ها میان آمریکا و فرانسه بالا گرفته بود و رییس جمهور آمریکا سه نماینده خود را برای مذاکره با فرانسوی‌ها به فرانسه فرستاد. مذاکرات موفقیت آمیز نبود. «جرج لوگان» نماینده کنگره آمریکا یکی از نمایندگان بود. او سعی کرد به طور شخصی با دولت فرانسه وارد مذاکره شود. افشای این خبر رسوایی بزرگی برای سیاست خارجی آمریکا به بار آورد.

 

«کوین کرنی» در مجله «اموری لا» در این باره نوشته: لوگان به محض ورود به پاریس با تعدادی از مقامات فرانسه دیدار کرد. در این دیدار‌ها او خود را یک شهروند عادی معرفی کرد و به آن‌ها گفت که احساسات ضد فرانسوی در آمریکا شیوع پیدا کرده. او در این مذاکرات پیشنهاداتی درباره چگونگی بهبود روابط با آمریکا ارائه کرد که به نفع هر دو کشور باشد. او به طرف فرانسوی گفت که مقامات آمریکا سعی دارند فرانسه را فاسد جلوه دهند و معتقدند هر کسی که به اصول فرانسه پایبند باشد باید دشمن آمریکا شناخته شود.

 

به گفته «کرنی»، چند روز بعد از دیدار لوگان، فرانسوی‌ها اقداماتی برای کاهش تنش میان دو کشور را کلید زدند. آن‌ها تعرفه‌های تجاری را برداشتند و تعدادی از ملوانان آمریکایی را که در زندان‌های فرانسه بودند آزاد کردند.

 

با وجود موفقیت ماموریت لوگان، اقدامات او با مخالفت‌های حزب فدرالیست در کنگره مواجه شد که در نهایت به تصویب این قانون در مجلس انجامید.

 

بر اساس قانون اولیه، هر شهروند آمریکایی که بدون مجوز دولت به طور مستقیم یا غیر مستقیم با دولت‌های خارجی که با آمریکا در تنش هستند رابطه داشته یا مکاتبه‌ای داشته باشد به کمتر از سه سال زندان یا جریمه نقدی و یا هر دوی این‌ها محکوم خواهد شد.

 

بر اساس اصلاحیه قانون لوگان، کسانی که مرتکب چنین جرمی شوند ۵۰۰۰ دلار جریمه نقدی خواهند شد.

 

تا کنون تنها دو نفر به جرم نقض این قانون متهم شده اند. یکی در سال ۱۸۰۲ و دیگری در سال ۱۸۵۲ که هیچ کدام نیز جرمشان ثابت نشده است.

 

در سال ۱۸۰۳ «فرانسیس فلورنوی» کشاورز اهل کنتاکی که در یک مجله با نام مستعار «آمریکایی غربی» مقاله‌ای نوشته بود به جرم نقض قانون لوگان متهم شد. او در این مقاله از یک دولت جدایی طلب در غرب آمریکا که میخواهد متحد فرانسه باشد دفاع کرده بود. جرم او در دادگاه محرز نشد.

 

درسال ۱۸۵۲ نیز «جوناس فیلیپس لوی» دومین فردی بود که به اتهام نقض این قانون مورد تعقیب قضایی قرار گرفت. او یک ملوان آمریکایی اهل مکزیکو بود. «دنیل وبستر» وزیر خارجه وقت به دنبال درخواست از مکزیک جهت پذیرش پیمانی بود که به گروه‌های مختلف تجاری آمریکا اجازه میداد تا در ساخت راه آهن مشارکت داشته باشند. لوی در آن زمان در نامه‌ای به رییس جمهور وقت مکزیک از او خواسته بود تا پیمان وبستر را رد کند.

 

دادگاه فدرال آمریکا در آن زمان «لوی» را به نقض قانون لوگان متهم کرد، اما زمانی که رییس جمهور مکزیک از ارائه کپی اصل نامه به دادگاه سر باز زد، دادگاه مجبور شد اتهامات لوی را پس بگیرد.

 

در سال ۱۹۴۰ «سامر والز» معاون وزیر خارجه آمریکا به خبرنگاران گفته بود که هربرت هوور رییس جمهور پیشین آمریکا باید به جرم مذاکره با اروپایی‌ها و ارسال کمک‌های غذایی به آن‌ها مورد تعقیب قضایی قرار بگیرد.

 

در سال ۱۹۷۵ «جان اسپارک من» و «جرج مک گاورن» سناتور‌های آمریکایی زمانی که برای دیدار با مقامات کوبا به این کشور سفر کرده بودند به نقض این قاعده متهم شدند.

 

در سال ۲۰۰۷ نیز «استیو کینگ» قانونی را به مجلس ارائه کرد که طی آن نانسی پلوسی رییس مجلس نمایندگان آمریکا را از استفاده از اموال فدرال برای سفر به کشور‌های خارجی که به نظر آمریکا حامی تروریسم هستند، منع میکرد. کینگ در آن زمان مدعی بود که مذاکرات پلوسی با دولت اسد نقض قانون لوگان بوده است. طرح او در مجلس تصویب نشد.

 

در سال ۲۰۱۶ «تام ویلسیک» وزیر کشاورزی آمریکا دونالد ترامپ را به نقض قانون لوگان و تلاش برای تشویق روس‌ها به هک کردن ایمیل‌های هیلاری کلینتون در طول رقابت‌های انتخاباتی متهم کرد.

 

پیشینه اتهام نقض قانون لوگان در رابطه با ایران

در سال ۲۰۱۵، ۴۷ سناتور آمریکایی در نامه‌ای سرگشاده به دولت ایران، اقدامات دولت باراک اوباما برای میانجی گر در مذاکرات هسته‌ای میان ایران و شش قدرت جهانی را زیر سوال بردند. در این نامه به ایران هشدار داده شده بود که مفاد توافقی که باراک اوباما به دنبال آن است بسیار محدود است و این توافق با خطی بر روی کاغذ در دولت بعدی قابل برهم خوردن است.

 

بسیاری از تحلیل گران معتقد بودند این نامه نقض قانون لوگان بوده است. مذاکره کنندگان هسته‌ای آمریکا نیز پس از به نتیجه رسیدن توافق بار‌ها این اقدام سناتور‌های جمهوری خواه را مورد عتاب قرار داده و از خللی که این نامه بر روند مذاکرات وارد کرده بود صحبت کرده اند.

 

همزمان نامه‌ای با ۳۲۰ هزار امضا منتشر شد که خواستار تعقیب قضایی این ۴۷ سناتور آمریکایی به جرم نقض قانون لوگان شده بود.

 

آیا جان کری با ایران در تماس است؟

در سال ۲۰۱۸ جان کری، وزیر خارجه سابق آمریکا، در مصاحبه‌ای اذعان کرده که در دو سال اخیر با مقام‌های ارشد ایرانی دیدار‌هایی داشته است.

 

کری گفته است که در نروژ، مونیخ و چند نشست بین‌المللی دیگر با محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، ملاقات کرده است. او گفته مجموعا "سه-چهار بار" با آقای ظریف دیدار کرد.

 

او گفته کارش مشاوره دادن به جواد ظریف، برای مواجهه با سیاست خارجی دونالد ترامپ نبوده است، بلکه خواسته در دیدارهایش متوجه شود «ایران ممکن است چه کاری برای بهبود مناسبات منطقه انجام دهد؟ بحران یمن چه طور حل می‌شود؟ برای صلح در سوریه چه کار خواهند کرد؟»

 

او در این مصاحبه گفته بود: «ایرانی‌ها آماده مذاکره هستند تا این مسایل را حل کنند، اما دولت دونالد ترامپ خط دیگری را دنبال می‌کند.»

 

سی‌ان‌ان در گزارشی به نقل از یک منبع آگاه نزدیک به جان کری گفته که وی از زمانی که دونالد ترامپ اعلام کرد، که آمریکا از توافق هسته‌ای خارج می‌شود، با مقامات ایران صحبتی نکرده است.

 

این منبع آگاه در ادامه اظهار کرد: جان کری، قبل از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، با ایرانی‌ها ارتباط برقرار می‌کرد تا از آن‌ها بخواهد در توافق بمانند.

 

وی همچنین این موضوع را که کری ایرانی‌ها را از مذاکره با ترامپ دلسرد کرده باشد، رد کرد و گفت که کری در آن زمان [خروج آمریکا از برجام]از همه تقاضای گفتگو و به کار بستن دیپلماسی داشت.

 

کانال دیپلماتیک ایران و آمریکا با روی کار آمدن ترامپ قطع شد. پیش از آن در جریان مذاکرات هسته‌ای این کانال به طور مستقیم میان وزرای خارجه دو کشور برقرار شده بود به گونه‌ای که در جریان بازداشت ملوانان آمریکایی در خلیج فارس، جان کری مستقیما با جواد ظریف در تماس بوده و در نهایت موضوع بدون تبدیل شدن به یک بحران حل و فصل شد.

 

ماه گذشته ظریف در جریان سفر به نیویورک به طور ضمنی درخواست کرد این کانال بار دیگر برای استرداد زندانیان فعال شود. او گفت: من به عنوان وزیر خارجه این صلاحیت را دارم که از طرف آمریکایی بخواهم زندانیانمان را تبادل کنیم.

 

ظریف در مصاحبه خود از نامه نگاری ایران با آمریکا در شش ماه گذشته برای راه اندازی این کانال با هدف تبادل زندانی خبر داد و گفت: این نامه‌ها تاکنون هیچ پاسخی از سوی آمریکایی‌ها نداشته است.

 

صبح روز گذشته یک منبع آگاه از نامه اوبرین نماینده ویژه آمریکا در امور گروگان‌ها به وزارت خارجه ایران برای تبادل زندانی به شرط آزادی یکی از زندانیان دوتابعیتی در ایران خبر داد.

 

بر اساس گفته‌های این منبع آگاه، در نامه اوبرین گفته شده ایران به عنوان پیش شرط باید باقر نمازی زندانی ایرانی-آمریکایی بازداشت شده در زندان اوین را آزاد کند؛ اما ایران این درخواست را رد کرده و گفته هیچ پیش شرطی را برای تبادل زندانی قبول نمیکنند.

 

 

rouydad24.ir
  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش