سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۳۲ - ۲۹ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۶۹۲۲
سیاست خارجی

سخنگوی وزارت خارجه:

گام چهارم طراحی شده است/از آزادی پول‌های بلوکه شده ایران توسط امارات اطلاعی ندارم/حمله به نفتکش ایرانی پشتوانه دولتی داشته است

عباس موسوی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان اظهار کرد: موضوع FATF در ایران علیرغم روشنگری‌هایی که وزارت خارجه و دیگر نهادهای ذی‌ربط انجام داده‌اند خوب جا نیفتاده است یا اراده‌ای برای حل آن نیست.

به گزارش ایسنا، سید عباس موسوی در نشست خبری امروز خود با اشاره به حمله چندی پیش به نفت کش ایرانی گفت : پیگیر این موضوع هستیم و گزارشی در این ارتباط به شورای امنیت و سازمان ملل ارائه کردیم.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین گفت : پویش صلح هرمز  که توسط رییس‌جمهور  مطرح شده را به سران کشورهای ذی‌ربط ارسال کردیم  و امیدواریم آنها به این طرح در راستای صلح و امنیت منطقه بپیوندند.

موسوی همچنین  از سفر وزیر امورخارجه و رییس‌جمهور به کشور آذربایجان برای شرکت در نشست وزیران امور خارجه و سران کشورهای جنبش نم خبر داد.

موسوی در مورد خبر منتشر شده از سوی یکی از نمایندگان مجلس  مبنی براین که  که امارات حدود۷۵۰ میلیون دلار از پول‌های بلوکه شده ایران را آزاد کرده است  گفت: تحرکات جدید در مناسبات ایران و امارات را تایید می‌کنم ولی این مبلغ که فرمودید را نمی‌توانم تایید کنم و اطلاع ویژه ای از این موضوع ندارم.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به تلاش‌های ایران برای آزاد کردن ایرانیانی که به اتهام واهی دور زدن تحریم‌های یک جانبه دولت واشنگتن علیه ایران  توسط آمریکا و یا دولت های دیگر به درخواست  دولت آمریکا بازداشت شده اند گفت : تلاش های دیپلماتیک و حقوقی ایران برای آزاد کردن این افراد ادامه داد و ما حتی لیستی را برای مبادله ارائه کردیم و اسامی را دادیم که آنها بایستی آزاد شوند.

وی تصریح کرد : امیدواریم تلاش‌ها در این زمینه به زودی به نتیجه برسد .

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در ادامه اظهارات خود در پاسخ به سوالی در ارتباط با جزئیات گام چهارم کاهش تعهدات برجامی ایران و این که آیا مواردی که روز گذشته از سوی برخی از مقامات سازمان انرژی اتمی مطرح شد شامل این امر خواهد بود یا نه  اظهار کرد: گام چهارم طراحی شده است و بخشی از آن چه که دیروز سازمان انرژی اتمی اعلام کرد شامل این موارد است مواردی دیگری نیز وجود دارد البته ما امیدواریم که به گام چهارم نکشد و شاهد اجرای تعهدات برجامی از سوی کشورهای عضو برجام به خصوص کشورهای اروپایی باشیم.

این دیپلمات همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد تحولات شمال سوریه و حضور نظامیان ترکیه در این منطقه گفت: ما تاکید بر این داریم که باید به حاکمیت ارضی و ملی سوریه احترام گذاشته شود و اگر اختلافی وجود دارد از طریق مکانیزم‌های مشخصی که هست حل و فصل شود که یکی از مکانیزم‌های مهم در این زمینه توافق آدانا است  که چندی سال پیش بین دو کشور ترکیه و سوریه به امضا رسیده است.

وی با بیان این که ایران اعلام آمادگی کرده که در راستای نزدیک کردن دیدگاه‌های دو کشور ایران و سوریه تلاش و حرکت کند اظهار کرد: در چارچوب تلاش‌های ایران  در ارتباط با این موضوع شاهد رایزنی‌های تلفنی وزیر امور خارجه ایران با همتایان سوریه‌ای، ترکیه‌ای، روسی و عراقی بوده‌ایم. این رایزنی‌ها ادامه دارد و امیدواریم که این تلاش‌ها منجر به راه حلی جهت ایجاد ثبات در آن منطقه شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر این که طرحی  از سوی ژاپن و فرانسه به ارزش ۱۸ میلیارد دلار به ایران پیشنهاد شده است و جزئیات این طرح چیست گفت: همانطور که پیش از این اعلام کرده بودیم فرانسوی‌ها به دنبال اجرای طرحی جهت انجام معاملات با ایران بودند و تا جایی نیز این ابتکار را به پیش بردند ولی چون باید از کسی دیگری اجازه می‌گرفتند این موضوع بی نتیجه ماند و به جای نرسید طرح مشابهی نیز قبلا توسط ژاپنی‌ها ارائه شده بود و آنها نیز تلاش کرده بودند که در این مسیر اقداماتی انجام دهند. بنده اطلاعی جدیدی نداریم و هر آن چه که در این زمینه مطرح شده مربوط به گذشته است و ما چیز جدیدی در این حوزه مشاهده نکرده ایم.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در مورد انتشار برخی از اخبار مبنی بر تلاش ترکیه جهت ایجاد پایگاه نظامی در شمال سوریه اظهار کرد: ترک‌ها می‌توانند در منطقه سرزمینی خود هر پایگاهی را ایجاد کنند ولی اگر منظور شما حضور نظامی ترکیه در سوریه است همانطور که ما پیش از این گفته‌ایم این موضوع غیر قابل قبول است و به نوعی تعرض به حاکیمت ملی سوریه محسوب می‌شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در مورد برخی اخبار منتشر شده در ارتباط با فعالیت‌های تجاری و اقتصادی بین ایران و انگلستان اظهارات سفیر ایران در لندن در این ارتباط و این که آیا با توجه به  این اخبار پنجره‌ای در روابط اقتصادی ایران و لندن ایجاد شده است تصریح کرد: ایران همواره خواهان رابطه خوب با اتحادیه اروپا و اعضای اروپایی برجام بوده است و تلاش کرده که روابط مناسبی از نظر اقتصادی با آنها داشته باشد.

وی تصریح کرد: عادی سازی روابط اقتصادی با ایران یکی از وظایف کشورهای عضو برجام طبق توافق‌نامه ۲۲۳۱ است. بنابراین هر تحرکی از سوی انگلیس در این زمینه در راستای اجرای تعهداتی است که آنها دارند.

موسوی گفت: ما از این رویه و رویکرد استقبال می‌کنیم ولی باید توجه داشته باشیم که ایران با اتحادیه اروپا و بدون اتحادیه اروپا به حیات اقتصادی خود و مناسبات اقتصادی‌اش با کشورهای دیگر ادامه می‌دهد و امیدواریم که اروپایی‌ها در مسیر صحیح و اجرای تعهدات‌شان گام بردارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد اخبار منتشر شده از زبان یک نماینده مجلس مبنی بر این که از سوی امارات عربی حدود ۷۵۰ میلیون دلار از پول‌های ایران آزاد شده است   و آیا این خبر صحیح است گفت: من وقوع تحرکات جدید در مناسبات ایرانی و امارات را تایید می‌کنیم ولی این مبلغی که فرمودید را نمی توانم تایید کنم و اطلاع ویژه‌ای ندارم.

وی ادامه داد: ما از هر اقدامی که منجر به  کاهش تنش بین  ایران و کشورهای منطقه از جمله امارات شود استقبال می‌کنیم  و طرح‌هایی که در این زمینه ارائه کرده ایم شامل این کشور و بقیه کشورهای خلیج فارس می‌شود.

موسوی همچنین در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر سفر یک مقام ارشد امنیتی امارات به ایران طی روزهای اخیر تصریح کرد: این سفر را من تایید نمی‌کنم البته در طی این مدت شاهد سفر مقامات دو کشور بوده‌ایم و امیدواریم که این تحرکات دیپلماسی به کاهش سوءتفاهم‌ها منجر شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در مورد ناآرامی‌های اخیر در لبنان و نگاه ایران به این موضوع گفت: ما در مسائل داخلی کشورها دخالتی نمی‌کنیم مردم لبنان مطالباتی دارند و دولت لبنان نیز در حال شنیدن صدای معترضین و بررسی این مطالبات است و امیدواریم با درایت و هوشمندی که در ملت لبنان سراغ داریم و با توجه به سختی‌هایی که آنها پشت سر گذاشتند آنها بتوانند از این مرحله نیز عبور کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد برگزاری کنفرانس امنیتی منامه در بحرین که طی چند روز آینده باحضور رژیم صهیونیستی و با اهداف ضد ایرانی برگزار می‌شود اظهار کرد: جای تاسف دارد که یک کشوری که مدعی اسلامیت و عربیت است تلاش کند با رژیمی که سال‌ها است دست به جنایت و کشتار علیه یک کشور مسلمان و عربی دیگر زده دست به عادی سازی روابط بزند و از آن رژیم برای دعوت به یک مجمع دعوت کند این حضور،  حضور ناخوشایندی است.

وی با اشاره به اهدافی که جهت برگزاری این کنفرانس بیان شده است گفت: گفته شده که این کنفرانس با هدف مقابله با نفوذ ایران در منطقه برگزار می‌شود در حالی که نفوذ یک مقوله معنوی است و نفوذ ایران در این منطقه تاریخی و قدیمی است و با چنین تحرکات مذبوحانه‌ای کسانی که می‌خواهند با نفوذ ایران مقابله کنند به اهداف خود  نمی‌رسند آن هم با همکاری با رژیم ستمگری چون رژیم صهیونیستی.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به این سوال  که طبق برخی از اخبار منتشر شده در توافق اولیه که بین ایران و فرانسه انجام شد آنها تلاش داشتند در طرح خود امکان تجارت بین ایران و اروپا فراهم کنند ولی در طرح ژاپنی- فرانسوی که اخیرا مطرح شده است گفته شده که این طرح در راستای ارائه یک وام جهت تامین غذا و دارو از سوی ایران است و آیا این موضوع را تایید می‌کنید گفت: من چنین چیزی را تایید نمی کنیم بحث وام مطرح نیست.

آنها اعلام کرده بودند که تعهدات خود را در قالب خط اعتباری و پیش خرید نفت و مسائلی از این گونه عملیاتی و اجرایی کنند که اصلا این پیشنهادات به مسائل فنی نرسید و قبل از رسیدن به این مرحله دچار اخلال و یا خوداخلالی شد و آنها قادر نبودند آن چه را که گفته‌اند، اجرایی کنند.

وی تاکید کرد: آن چه در ارتباط با  بحث وام مطرح شده تایید نمی‌شود.

موسوی در پاسخ به این سوال که از بازداشت مسعود سلیمانی استاد دانشگاه  ایرانی در آمریکا یک سال می‌گذرد و در این مدت ایران چه اقداماتی برای آزادی این شهروند خود انجام داده است خاطر نشان کرد: فقط بحث ایشان مطرح نیست حدود ۲۰ نفر از ایرانیان به اتهام واهی دور زدن تحریم‌های آمریکا که ما آن را غیر قانونی و بدون پشتوانه می‌دانیم دستگیر و بازداشت شده‌اند.

موسوی این بازداشت‌ها را غیر قانونی و خلاف مقررات عنوان کرد و گفت: این اقدامات به نوعی آدم ربایی است و هیچ محکمه‌ای آنها را تایید نمی‌کند.

وی ادامه داد: ایران از لحظه اول باخبر شدن از این اقدامات به این گونه رفتارها اعتراض کرده و در قالب فعالیت‌های دیپلماتیک و حقوقی تلاش کرده که این شهروندان که توسط آمریکا و یا کشورهای دیگر به اتهام دور زدن تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران بازداشت شده‌اند را آزاد کنند. ما در همین ارتباط حتی لیستی را برای  مبادله ارائه کردیم اسامی را دادیم که آنها باید آزاد شوند.

وی تصریح کرد: امیدواریم که این تلاش‌ها به زودی به نتیجه برسد.

سخنگوی وزارت  امور خارجه در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا ضرب الاجل تعیین شده از سوی ایران به طرح فرانسوی‌ها گره خورده است؟ گفت: گره نخورده است. آن چیزی که گره خورده، کاری است که فرانسوی‌ها یا اروپایی‌ها کردند که ابتکاراتی که در ذهنشان برای اجرای تعهداتشان در برجام بود را به خواست این و آن و اجازه گرفتن از برادر بزرگ‌تر گره زدند. ما و آنها در این مدت به طور شفاف به وضوح با هم نشستیم و گفتگو کردیم و تعهدات آنها را به آنها یادآوری کردیم و به تعهدات خود تا جایی که امکان داشته پایبند بودیم.

وی افزود: در حال حاضر ایران به کلیت برجام پایبند است و اعلام کردیم این روند قابل دوام نیست و گفتیم بین حقوق و تکالیف ایران در برجام، باید توازنی برقرار باشد و این توازن بعد از خروج آمریکا از برجام به هم خورد و اروپایی‌ها هم حداقل اعلام و وانمود کردند می‌توانند خروج آمریکا از برجام را جبران کنند و تعهدات ۱۱ گانه‌ای را دادند.

موسوی ادامه داد : تا این لحظه ابتکارات آنها به نتیجه نرسیده و راهکارهایی که ما جلوی پای آنها گذاشتیم هم به نتیجه نرسیده است. تا حالا فکر می‌کردیم آنها اراده لازم را ندارند، الان شاهدیم توان لازم را در اجرای تعهداتشان ندارند و این برای کشورهای اروپایی که سابقه دیرینه‌ای دارند خوب نیست.

 وی در همین راستا گفت : ما  کماکان امیدواریم در فرصت باقیمانده بتوانند به تعهداتی که روشن و صریح است بازگردند و آنها را اجرا کنند. اگر نکنند ایران گام‌های خود را طراحی کرده و تا آخر ادامه می‌دهد که این توازن بین حقوق و تکالیف ما در برجام ایجاد شود.

  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش