جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۰:۵۸ - ۰۳ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۰۶۹۸
سیاست خارجی

پیشنهاد جدید شینزو آبه به روحانی تاکنون بهترین پیشنهاد به ایران بوده است

امیر موسوی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
کارشناس مسائل استراتژیک بر این باور است که در شرایط فعلی بخشی بزرگ از طلب‌های کشورمان در هند، چین، ژاپن و حتی کشورهای دوست نیز در وضعیتی نامشخص قرا دارد و همه تحریم را بهانه کرده‌اند. در چنین فضایی رهبریت ما در ایران منافع ملی کشور را مورد لحاظ قرار می‌دهد؛ بنابراین اگر واشنگتن گامی بر دارد؛ تهران نیز گامی بر خواهد داشت. زمانی که آمریکا می‌گوید هرگز، ایران نیز می‌گوید هرگز.

امیر موسوی، کارشناس مسائل استراتژیک و دیپلمات سابق در گفتگو با انتخاب، در ارتباط با امکان آغاز مذاکرات میان ایران و آمریکا بعد از رفت‌وآمدهای میان مقامات کشورهای خارجی با مقامات ایراتی، به ویژه سفر حسن روحانی به کشور ژاپن و مذاکرات انجام شده میان طرفین، اظهار داشت: «امکان برداشته شدن سریع تحریم‌ و اغاز گفتگو بسیار بعید به نظر می‌رسد اما در موقعیت کنونی نباید از این امر غافل شد که ترامپ در حال دست و پا زدن برای آغاز گفتگو با ایران است. ترامپ در جنگ تمام عیاری با اعضای کنگره دارد و بحث استیضاح او مطرح است، ظاهرا با شرایطی سخت مواجه خواهد شد.

آمریکایی‌ها امیدوار بودند که وضعیت ایران نیز همانند عراق و لبنان شود اما با درایت مقام معظم رهبری و مسئولین و البته مردم با ناکامی مواجه شد. در چنین شرایطی که وضعیت داخلی ایران در مسیر خواسته آمریکا پیش نرفت، شاهد هستیم پیشنهاداتی برای مذاکره مطرح می‌شود که دلیل آن را یا می‌توانیم خریدن وقت دانست و یا رسیدن به راه‌حلی میانی برای حصول تفاهم.»

وی افزود: «زمانی که پیشنهادات از سوی آمریکا طرح می‌شود به واسطه تبلیغات خاص، در سطح کشور مسئولین و بخشی از مردم تحت تاثیر قرار می‌گیرند اما در حقیقت، پیشنهادات ارائه شده تا حد زیادی غیرواقعی هستند و در عمل اجرا نمی‌شود. با این اوصاف، در مقطع کنونی نیز شاهد هستیم که از سوی شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن پیشنهاداتی ارائه شده که حتی می‌توان از آن به عنوان بهترین پیشنهاد تاکنون یاد کرد. پیشنهادی بر این مبنا که تحریم‌ها لغو شود و محدودیت‌های هسته‌ایی، با مشابهت نزدیک به برجام بر تهران اعمال شود. این موضوع مساله‌ای نیست که برای ایران قابل اجرا نباشد، زیرا بر اساس فتوای مقام معظم رهبری، هیچ‌گاه جایز نیست ایران به سوی ساخت سلاح هسته‌ای و کشتار جمعی حرکت کند.»

این کارشناس مسائل استراتژیک در بخشی دیگر از گفته‌های خود تصریح کرد: «بر این باور هستم ترامپ در پی به دست آوردن برگه‌ای برنده برای مقابله با دموکرات‌ها در انتخابات ۲۰۲۰ است. علی‌الخصوص بعد از شکست ترامپ در به نتیجه رساندن مذاکره با کره شمالی و طرح شدن موضوع استیضاح او در پی آن است مذاکره با ایران را به عنوان دستاوردی مهم برای خود مطرح کند. اکنون ترامپ پیشنهاداتی را مطرح کرده و به نظر می‌رسد در شورای عالی امنیت ملی مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در سطحی دیگر، مقام معظم رهبری نیز باید ابعاد طرح و جدی بودن آن را مشاهده کنند.»

دیپلمات سابق کشورمان، در ادامه تاکید کرد: «در ارتباط با بحث مذاکره جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گونه لجاجت و عنادی ندارد اما این‌که پیشنهادات آمریکا قابل اعتماد نیست و آن‌ها در پی کسب امتیاز بدون دادن امتیاز به ایران هستند، قابل قبول نیست. در صورت تغییر رویکرد آمریکا، به نظر می‌رسد رویکرد ایران نیز تغییر خواهد کرد. در مجموع، به نظر می‌رسد پیرامون بحث مذاکره وارد «شور» شده‌ایم؛ حتی به نظر می‌رسد ژاپن تضمین‌هایی بیشتر از فرانسه را برای ایران ارائه کرده است. اکنون پیام‌های زیادی با پیشنهادات مختلف برای مقامات کشومان ارائه می‌شود. در مدت اخیر باید این پیشنهادات بررسی شود و اگر آمریکا بتواند اطمینان ایران را جلب کند و پیشنهاداتی منطقی را ارائه دهد، درهای گفتگو از سوی ایران باز خواهد بود. تجریه ثابت کرده که تهدید بر روی ایران اثرگذار نخواهد بود و باید واشنگتن در مواضع خود تغییر دهد.»

موسوی در بخشی دیگر از گفته‌های خود پیرامون این‌که آیا ایران می‌تواند با دولت ترامپ وارد مذاکره شود، گفت: «در قضیه نوع مواجهه ایران با آمریکا و ورود به بحث مذاکره باید منطقی رفتار کرد. همان‌گونه که آمریکا فشار حداکثری را مطرح می‌کند، ایران نیز رد حداکثری مذاکره را باید طرح کند.

اگر آمریکا از مواضع سفت و سخت خود کوتاه بیاید، ایران نیز بر اساس منافع ملی خود رفتار خواهد کرد و احتمال ورود گام به گام به مذاکره نیر باید مورد توجه قرار گیرد. باید بپذیریم که در شرایط فعلی بخشی بزرگ از طلب‌های کشورمان در هند، چین، ژاپن و حتی کشورهای دوست نیز در وضعیتی نامشخص قرا دارد و همه تحریم را بهانه کرده‌اند. در چنین فضایی رهبریت ما در ایران منافع ملی کشور را مورد لحاظ قرار می‌دهد؛ بنابراین اگر واشنگتن گامی بر دارد؛ تهران نیز گامی بر خواهد داشت. زمانی آمریکا می‌گوید هرگز، ایران نیز می‌گوید هرگز. زمانی این هرگز شکسته شود، مذاکره آغاز شد.اکنون توپ در زمین آمریکا است، چون آغاز کننده روند تحریم و دشمنی بوده است. ایران باید منتظر گام منطقی و عملی ایران و آمریکا باشد؛ بدین معنی اگر  ۵ میلیارد دلار آزاد شد، باید به همان اندازه گام برداشت و اگر ۱۰ میلیارد دلار شد باید همان اندازه باشد.»

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
فکر کردم پیشنهاد پناهندگی داده
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش