دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۲:۲۳ - ۱۷ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۱۳۶۹
دولت

روحانی: مردم نباید همه سرمایه خود را به بورس بیاورند

حسن روحانی,رئیس جمهور
رئیس جمهور گفت: مردم وقتی می‌خواهند در بورس وارد شوند همه سرمایه خود را نباید در بورس بیاورند، باید در حدی بیاورند که فراز و نشیب بورس زندگی آن‌ها را بهم نزند.

به گزارش فارس، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز در آئین بهره‌برداری از طرح‌های ملی وزارت صنعت، معدن و تجارت که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: امروز هفتادو نهمین افتتاح ما است و در هفته‌های پیش رو هم افتتاح‌ها ادامه خواهد یافت و تا فرصت داریم طرح‌های مهمی که آماده است افتتاح می‌شود.

وی ادامه داد: این طرح‌ها برای دوستان ما این پیام را دارد که ایران با استعدادش، شرکت‌های دانش بنیان و بانک‌هایش، قادر است در شرایط جنگ اقتصادی جهش تولید را به پیش براند.

رئیس جمهور تاکید کرد: دولت و ملت در شرایط سخت اقتصادی پروژه‌‌های بزرگی را به ثمر رساندند. با پول کم مردم و به تدریج با مشارکت مردم، می‌توان یک طرح بزرگ را به ثمر رساند. در بحث‌های امروز روشن شد ما در زمینه فولاد از خام فروشی فاصله گرفته‌ایم.

روحانی تصریح کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم بورس کار عظیمی را در کشور انجام داد برای اینکه بازار سرمایه ما یک بازار فعال باشد البته در بازار سرمایه معمولا ریسک هم هست، یعنی رشد بازار سرمایه ممکن است در یک سالی خیلی خوب باشد اما چند ماه روند نزولی داشته باشد.

وی افزود: معمولا در بورس ما یک خط مستقیم به سمت بالا نداریم؛ بهرحال خط های شکسته است و در مجموع و در این ماه‌های اخیر بازهم یک مقدار بورس نشاط پیدا کرده است. تلاش ما در دولت یازدهم و دوازدهم توسعه و تعمیق بورس بود.

رئیس جمهور تاکید کرد: ما می‌خواستیم شرکت‌های دولتی بیایند و وارد بورس شوند؛ من از ابتدای دولت یازدهم تصمیمم این بود که کاری کنیم شرکت‌‌های اقتصادی دولتی را وارد بورس کنیم و مدیریت بنگاه‌ها بر عهده دولت نباشد و اگر لازم هست دولت فقط سهام داشته باشد؛ نه اینکه مدریت بنگاه‌های اقتصادی را داشته باشد.

وی اضافه کرد: یک بخش بزرگی از این کار انجام گرفت؛ یک بخش زیادی هم انجان نگرفت که بخاطر مقاومت دستگاه‌ها بود. معمولا دستگاه‌ها برای اینکه از پول و کاسبی فاصله بگیرند مقاومت می‌کنند. بورس امروز یک بازار مهمی است، البته مردم وقتی می‌خواهند در بورس وارد شوند همه سرمایه خود را نباید در بورس بیاورند، باید در حدی بیاوردند که فراز و نشیب بورس زندگی آن‌ها را بهم نزند. 

متن کامل سخنان رئیس جمهور به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

بسیار خوشحالیم که طرح‌ها و برنامه‌های پنج‌شنبه‌های افتتاح از آغاز سال ۱۳۹۹ تاکنون به طور منظم ادامه پیدا کرده و امروز هفتاد و نهمین افتتاح است و ان‌شاء الله در هفته‌های پیش رو هم ادامه خواهد یافت و تا آخرین فرصتی که در این دولت داریم طرح‌های مهمی که آماده می‌شود آنها را افتتاح خواهیم کرد.

افتتاح این طرح‌ها یک معنا و مفهوم بسیار مهمی برای دوستان و دشمنان دارد برای دوستان این پیام را دارد که ملت بزرگ ایران با استعدادش و شرکت‌های دانش‌بنیان، بانک‌ها و سرمایه‌گذاری و بورس و حضور مردم و استفاده بهینه و درست از همه امکانات کشور و تکنولوژی‌های مهم قادر است  در شرایط جنگ اقتصادی تولید و جهش تولید را به پیش براند و هر روز و هر هفته شاهد افتتاح‌های بسیار مهم در کشور باشیم.

مردم شاهد بودند که امروز ۴۰ هزار میلیارد تومان طرح و پروژه در یک روز آن هم در یک استان افتتاح می‌شود این نشانگر توانمندی این ملت و برنامه‌ریزی درست دولت است و نشانگر کارآمدی دولت و ملت است.

دولت و ملت در کنار هم در سخت‌ترین شرایط مهم‌ترین پروژه ها را به ثمر رساندند اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی یک مجتمع بزرگ فولادی را با طرح کوره‌بلند برای اولین بار افتتاح می‌کنیم، نشان داده می‌شود که مردم، جوانان و مهندسین و کارگران به طور منظم برای سربلندی ایران عزیز آنی درنگ نمی‌کنند و راه و مسیر خودشان را ادامه می‌دهند.

در طرح‌های امروز علاوه بر اینکه موضوع کوره بلند برای ما بعد از انقلاب اولین کار عظیم و بزرگ صنعتی بود، به هر حال در یک مکانی که ما دارای ذغال‌سنگ هستیم و می‌توانیم استفاده کنیم باید از این انرژی هم بهره‌برداری و استفاده شود.

امروز نکات قابل ملاحظه‌ای هم بیان شد و آن اینکه می‌شود در یک سرمایه‌گذاری بزرگ از سرمایه‌های خرد به راحتی یک سرمایه‌گذاری بلند و بزرگ را تولید کرد و از طریق آن سرمایه یک طرح بزرگ را به ثمر رساند و به تدریج پول کم مردم را می‌شود در کنار هم قرار داد و با مشارکت مردم یک طرح عظیم و بزرگ را به ثمر رساند و آن طرح را در فرابورس و بورس عرضه کرد.

همانطوری که رئیس محترم بانک پاسارگاد اشاره کردند ارزش این کار از آغاز تاکنون نزدیک به ۲ برابر شده و این نشان می‌دهد اگر در مسیر تولید حرکت کنیم، می‌توانیم هم سود کافی داشته باشیم و هم برنامه ریزی درستی برای تحول و تولید در کشور داشته باشیم.

باز هم در بحث‌های امروز روشن شد که در زمینه فولاد به طور کامل از خام‌فروشی فاصله گرفته ایم، در یک مقطعی بود که بسیاری از سنگ‌آهن‌هایمان را به صورت خام به فروش می‌رساندیم، از کشور صادر می‌کردیم اما امروز زنجیره تولید کامل شده و به فولاد رسیدیم و امروز دیگر سنگ خام صادر نمی‌کنیم، مراحل مختلف تولیدی را در اختیار داریم و این زنجیره در کنار هم متصل است و محصول نهایی را تولید می‌کنیم و نشانگر این است که از ارزش افزوده بالای کار و تلاش و فعالیت مردم استفاده می‌کنیم. نه اینکه فقط از معدن استخراج کنیم و آن را در اختیار دیگران قرار دهیم.

چند نکته دیگر در بحث امروز بود. امروز طرح عظیمی در تولید فولاد افتتاح شد. همانطور که شنیدید ظرفیت تولید ۱.۷ میلیون تن است که ظرفیت بسیار بالایی است. در آغاز به تدریج شروع می‌شود و به ظرفیت کامل می رسد و  می‌تواند برای توسعه کشور تاثیرگذار باشد و همانطوری که ملاحظه کردید، تقریباً این مجتمع در یک استان ادعای خودکفایی دارد. یعنی هم زنجیره‌اش را در استان تأمین می‌کند از سنگ آهن گرفته تا مراحل بعدی‌اش. کنستانتره و گندله تا می‌رسد به مجتمع فولاد و هم آب را از داخل استان از طریق آبفا تأمین می‌کند که این بسیار مهم است و همین‌طور از طریق برق، نیروگاه لازم را تولید کند و خودکفا شود.

این خودکفایی حائز اهمیت فراوان است. مشارکت مردم در اینگونه طرح‌ها بسیار مهم است و اینکه همه مردم حضور و مشارکت داشته باشند. هر کسی در حد توان خودش باید بیاید.

 دولت یازدهم و دوازدهم در بورس یک کار عظیم و بزرگی را در کشور انجام داد برای اینکه بازار سرمایه یک بازار فعال باشد. البته در بازار سرمایه معمولاً ریسک است. بازار سرمایه ممکن است در یک سالی روند رشدش خیلی خوب باشد، چند ماه روند نزولی داشته باشد، معمولاً در بورس یک خط مستقیم به سمت بالا نداریم و خط‌های شکسته است و در مجموع در این ماه‌های اخیر باز هم بورس یک مقدار نشاط پیدا کرده است.

 تلاش ما در دولت یازدهم و دوازدهم توسعه و تعمیق بورس بود و می‌خواستیم شرکت‌های زیادی و دولتی وارد بورس شوند. از ابتدای دولت یازدهم تصمیم‌ من بر این بود تا کاری کنیم که شرکت‌های اقتصادی دولتی را وارد بورس کنیم و مدیریت بنگاه‌ها در اختیار دولت نباشد. اگر لازم است فقط دولت سهام داشته باشد نه اینکه مدیریت بنگاه‌های اقتصادی داشته باشد.

البته بخش بزرگی از این کار انجام گرفت یک بخش بزرگی هم بخاطر مقاومت دستگاه‌ها انجام نگرفت. معمولاً دستگاه‌ها مقاومت می‌کنند برای اینکه از پول و کاسبی فاصله بگیرند و جدا بشوند. سخت است و شما دیدید در شستا که یک شرکت عظیم و مهم است بخش بزرگی‌ اش در بورس آمد و این بسیار تأثیرگذار بود.

بورس امروز یک بازار بسیار مهمی است. البته مردم وقتی در بورس وارد می‌شوند،  نباید همه سرمایه‌شان را در بورس بیاورند باید در حدی بیاورند که فراز و نشیب بورس زندگی آنها را بهم نزند. اما در عین حال بورس اهمیت دارد در بلند مدت هم سود قابل ملاحظه‌ای دارد.

بورس را در یک زمان ۱۰ ساله حساب کنید، حتی حساب کنید با پولی که مردم در بانک می‌گذارند، حتی با سکه و دلار همه این چیزها حساب کنید در بلندمدت بورس از آنها پایین نیست و الان هم محاسبه می‌کنیم درآمدش درآمد بالاتری است. در میان‌مدت طبیعی است که فراز و نشیب داشته باشد و از طریق همین بورس توانستیم میلیون‌ها نفر مردم را وارد کسب و کار جدیدی کنیم.

ان‌شاء الله امیدواریم با دقت‌هایی که در بورس انجام می‌گیرد و شورای عالی بورس انجام می‌دهد و مصوبات فراوانی که در ماه‌های اخیر راجع به بورس داشتیم تا پایان دولت بورس در مسیر درست خودش حرکت کند. دولت بعدی، دولت سیزدهم هم از این بازار به خوبی بتواند استفاده کند. این بازار می‌تواند حتی اعتبارات مالی سرمایه‌گذاری‌های بزرگ را هم تأمین کند بنابراین این هم مسأله مهمی است که در این پروژه‌ها شاهدیم و می‌بینیم.

۲ نکته دیگر هم گفته شد که به نظر من مهم است. یکی در کنار این بخش‌های بزرگ صنعتی، مسأله فضای سبز است. یعنی ممکن است این بخش‌های بزرگ صنعتی یک مقدار آلودگی را ایجاد کند که باید این آلودگی را با درختکاری جبران کنیم. اگر جنگل‌کاری شود در اطراف این مجتمع‌ها همانطور که اشاره کردند ۴ هزار هکتار جنگل کاری در اطراف این جاها انجام گرفته، بسیار می‌تواند تأثیرگذار باشد هم برای زیبایی، محیط زیست و هم برای آب و هوا بسیار مهم است.

نکته آخر اینکه از نیروهای بومی حداکثر استفاده شود. اگر یک جایی، یک مجتمع بزرگ صنعتی را بپا می‌کنیم باید جوان‌های همان منطقه، شهرستان و استان، حداکثر استفاده را ببرند. ممکن است به متخصصینی احتیاج داشته باشیم که از بخش‌های مختلف حضور پیدا کنند و فعال شوند، از همه آنها باید استفاده کنیم.

در اینجا از بانک‌ها در این مجتمع که بانک پاسارگاد فعال است هم تشکر می‌کنم. راجع به بانک‌ها حرف‌های زیادی زده می‌شود ممکن است اشکالاتی در بانک‌ها باشد اما در عین حال کارهای عظیم و بزرگی هم توسط بانک‌ها انجام می‌گیرد نباید خدمات بانک‌ها را در آبادانی ایرانی فراموش کنیم و مسلماً برای سرمایه‌گذاری‌های بزرگ یا باید بانک‌های داخلی یا بانک‌های خارجی وارد شوند یا باید بازار سرمایه وارد شود یا باید صندوق توسعه وارد شود. این ۴، ۵ تا، منابع بزرگی هستند که باید بیایند کمک کنند و بدون اینها نمی‌شود سرمایه‌گذاری‌های عظیم و بزرگ را انجام داد.

ان‌شاء الله امیدواریم بتوانیم در مسیر آبادانی ایران بیش از گذشته تلاش کنیم و مردم شاهد یک تحول بزرگ در کشور عزیزمان باشند.

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش