پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۴۲ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۲۱۹۳
دولت

غلامعلی رجایی: کابینه رئیسی ناکارآمدترین کابینه بعد از انقلاب است

غلامعلی رجایی, کارشناس سیاسی
غلامعلی رجایی کارشناس سیاسی می‌گوید دولت فعلی بسیار ناکار آمد است و برخی از مدیران و وزرا حتی سابقه مدیرکلی هم نداشتند بعد به یکباره پست‌های کلان گرفته‌اند و این یعنی معدل مدیران بالا نیست و این مهمترین ضعف دولت است. در چنین شرایطی تیم اقتصادی، شامل وزارت کار و وزارت صنعت و اقتصاد، وزرا باید تغییر کنند.

 بیش از شش ماه از روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی می‌گذرد و همچنان وعده‌هایی که مطرح شده بود، تحقق نیافته است؛ مشکلات اقتصادی و گرانی به بالاترین حد خود تا این لحظه رسیده است و به نحوی کار گره خورده است. برخی می‌گویند بزرگترین مشکل دولت، بی‌برنامگی و استفاده از مدیران ناکارآمد است و برخی نیز بر این باورند که دولت زمان کافی برای تحقق وعده‌هایش نداشته است.

رویداد۲۴ برای بررسی کارنامه دولت در چند ماهه اخیر و اینکه بزرگترین نقطه ضعف کابینه چیست، با غلامعلی رجایی استاد علوم سیاسی گفت‌وگو کرده است. رجایی فعال می‌گوید: مهمترین مشکلی که اکنون دولت دارد، موضوع ناکارآمدی است و متاسفانه باید بگویم معدل ناکارآمدی مدیران در دولت فعلی و مجلس بسیار پایین است، چرا که بسیاری از مدیران حتی سابقه مدیر کلی هم نداشتند بعد به یکباره پست‌های کلانی را دریافت کردند. معدل مدیران بالا نیست و این یکی از ضعف‌های دولت است. خود رئیسی هم از قوه قضاییه به قوه مجریه آمده و این در حالی است که ماهیت این قوه کاملا متفاوت است.

وی ادامه داد: بحث سرخوردگی و مایوس شدن جامعه نیز نکته مهمی است. شرایط اقتصادی جامعه و کوچک شدن سفره مردم، اعتماد عمومی به دولت را از بین برده است و زندگی مردم روز به روز سخت‌تر می‌شود و دولت هم برنامه‌ای ندارد. برخی از مشکلات هرچند که ریشه در سیاست‌های گذشته دارد، اما اکنون ۶ ماه از روی کار آمدن دولت جدید می‌گذرد و شرایط بدتر شده است. امیدواریم با امضای احیای برجام و رفع تحریم‌ها و ورود سرمایه‌گذاران خارجی به کشور، شرایط بهتر شود، اما اعتماد عمومی مردم بازهم با این شرایط بهتر نخواهد شد و نظام باید برای این اتفاق کاری کند.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه نظام در یکدست‌ترین حالت ممکن خود به سر می‌برد، یادآور شد: این یکدست‌بودن باعث حل مشکل نمی‌شود چراکه دولت هیچ برنامه‌ای برای حل مشکلات کشور ندارد. در حال حاضر دولت رئیسی برای احیای برجام جدی عمل می‌کند، اما در سایر زمینه‌ها چه برنامه‌ای دارد؟ این همه در زمان انتخابات گفتند فلان صفحه برنامه برای حل مشکلات دارند، خب چه شد؟ الان برای حل مشکل تورم چه برنامه‌ای دارند؟

وی ادامه داد: ۶ ماه از دولت گذشته و یک‌هشتم زمان دولت گذشته، خب در این مدت اگر برنامه‌هایشان را رو نکرده‌اند دیگر چه زمانی می‌خواهند تا از برنامه‌هایی که در دوران انتخابات می‌گفتند را رونمایی کنند! از قیمت برنج گرفته تا سیب زمینی که ربطی به تحریم‌ها ندارد. بالاخره اینهمه از برنامه‌های منسجم و مدون در زمان انتخابات صحبت کردند که رای مردم را داشته باشند، اما باز هم دیدیم که رای زیادی نداشتند و کمترین رای و مشارکت در انتخابات را از آن خود کرد. به نظرم دولت و کابینه رئیسی ضعیفت‌ترین دولت بعد از انقلاب است.

رجایی می‌گوید سپاه با امکاناتی که دارد می‌تواند دولت را کمک کند و مثلا نهاد‌هایی مانند سپاه و ... می‌توانند افراد کارامد را به دولت معرفی کنند. رئیسی به عنوان رئیس‌جمهور اختیاراتی دارد، اما وقتی تیم قوی و کارآمد نداشته کاری از پیش نمی‌رود و در اولین اقدام باید مدیران و وزرای خود را تغییر دهد. به هرحال بعد از این همه مدت عملکرد مدیران را دیده و می‌تواند آن‌ها را تغییر دهد. خصوصا در تیم اقتصادی، شامل وزارت کار و وزارت صنعت و اقتصاد، رئیس جمهور در اولین فرصت باید وزرا را تغییر دهد. بعد از آن هم، برنامه مدونی ارائه دهند و بر اساس آن مشکلات را حل و فصل کنند. دیگر وقتی وارد پاستور شده‌اند نمی‌توانند باید و نباید کنند، اکنون وقت عمل کردن است نه دستور دادن.

او با بیان اینکه باید دید با گشایش‌های برجام باز هم شرایط به همین منوال باقی می‌ماند یا خیر، گفت: باید صبر کنیم نتیجه رفع تحریم‌ها را ببینیم و بعد نتیجه عملکرد دولت به طور کامل را قضاوت کنیم. اکنون در بر همان پاشنه است. این عملکرد‌ها در آینده ابراهیم رئیسی بی‌تاثیر نیست. مردم به کارآمدی نگاه می‌کنند و بعد نمره می‌دهند. بر پایه همسن کارآمدی است که مانند افرادی همچون آیت‌الله هاشمی، مهندس موسوی و خاتمی ماندگار می‌شوند یا از یاد می‌روند و تمام می‌شوند. دولت نمی‌تواند به نظر و خواست مردم بی‌تفاوت باشد. دولت مانند ماشینی است که در جاده‌ای حرکت می‌کند و آن جاده خواست و نظر افکار عمومی است. فکر می‌کنم رای و اقبال پایین مردم به انتخابات و رئیسی و درصد بالای آرا باطله، منجر به تصمیمات جدیدی در نظام شود مانند پارلمانی شدن.

زینب غبیشاوی

rouydad24.ir
  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
نیازی به گفتن نبود خودم اینو خوب میدونستم
بهتره بگویی حزبی شدن آن هم تک حزبی مانند کره شمالی افغانستان طالبانی هم بد نیست بلاخره یکی بمب اتم دارد وآن دیگری آمریکا را با رسوایی اخراج کرد هردو ایدآل همفکران آقای رئیسی
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش