شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۰:۳۲ - ۲۷ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۲۲۴۱
دولت

توقع نا‌بجای « رییسی»

ابراهیم رئیسی, رئیس جمهور

ابراهیم رییسی، رییس‌جمهور، با بیان اینکه فعالیت هر سکوی خارجی که حاضر به مسوولیت‌پذیری و پاسخگویی با ایجاد دفتر در داخل کشور باشد، هیچ منعی ندارد، گفت: سیاست دولت جلوگیری از تبدیل‌شدن فضای مجازی به بستری برای ایجاد ناامنی در کشور است. رییسی در بخشی از نشست با فعالان دانشجویی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان درباره موضوع فیلترینگ، با تاکید بر اینکه سیاست دولت جلوگیری از تبدیل‌شدن فضای مجازی به بستری برای ایجاد ناامنی در کشور است، گفت: «در این راستا، فعالیت هر سکوی خارجی که حاضر به مسوولیت‌پذیری و پاسخگویی با ایجاد دفتر در داخل کشور باشد، هیچ منعی ندارد.» او همچنین درباره رفتار با پلتفرم‌های خارجی گفت: «ما همانند برخی کشورهای مدعی آزادی بیان، قائل به برگزاری دادگاه برای سکوهای خارجی نیستیم.» اشاره او احتمالا به برگزاری دادگاهی در آمریکا برای محاکمه «تیک‌تاک» است.

نامه‌ای با فرصت پاسخ ۱۰روزه همچنان بدون پاسخ است

رییس‌جمهور یک بار دیگر شرط غیرممکن فعالیت پلتفرم‌های بین‌المللی در کشور را درحالی مطرح کرد که پیش از این مرکز ملی فضای مجازی با ارسال نامه‌ای به متا، اولتیماتوم ۱۰روزه‌ای برای ادامه فعالیت این پلتفرم در ایران تعیین کرده بود. نیمه آذرماه سال ۱۴۰۱ بود که در پی گذشت دو ماه و نیم از آغاز فیلترینگ «اینستاگرام» و «واتساپ» توسط مراجع ذی‌صلاح، مرکز ملی فضای مجازی با مدیرعامل شرکت متا نامه‌نگاری رسمی کرد. در این نامه رسمی ضمن اعتراض به نقش پلتفرم‌های این شرکت در ناآرامی‌های اخیر و عدم پاسخگویی به نامه‌های پیشین، حداکثر ۱۰ روز به «متا» مهلت داده شد تا نماینده رسمی مسوولیت‌پذیر مستقر در ایران را معرفی کند. براساس این نامه، معرفی نماینده شرط ادامه فعالیت «اینستاگرام» و «واتساپ» در ایران اعلام شد.

پایان اولتیماتوم، ادامه فیلترینگ

این خواسته‌ البته پیش از این به صراحت در «طرح صیانت» پیگیری می‌شد. با پایان یافتن اولتیماتوم ۱۰‌روزه مرکز ملی فضای مجازی به «متا»، مجددا این فرصت تا ۱۰ روز دیگر تمدید شد و بازهم خبری از پاسخ نامه نشد. «ابوالحسن فیروزآبادی»، رییس وقت مرکز ملی فضای مجازی نیز بعد از اعلام تمدید اولتیماتوم گفت: «تا الان مجوزی برای بستن «اینستاگرام» در هیچ‌جا به تصویب نرسیده است. آن چیزی که منجر به محدودسازی دسترسی به پیام‌رسان‌های متا شده، درخواست شورای امنیت کشور بوده و به شرایط خاص امنیتی کشور برمی‌گردد.»

از نیمه آذر‌ماه سال ۱۴۰۱ تا به امروز، بیش از ۴ ماه گذشته و متا همچنان پاسخی به نامه ارسالی نداده است. از سوی دیگر، شرط طرح‌شده مبنی بر راه‌اندازی دفتر رسمی و مسوولیت‌پذیری درباره امکان ادامه فعالیت متا در ایران در بیان کاربران این پلتفرم‌ها به‌عنوان شرطی محال شناخته می‌شود. تحریم‌های بین‌المللی علیه برقراری ارتباط اقتصادی و تجاری با ایران و از سوی دیگر، قوانین و دستورالعمل‌های شرکت «متا» هر کدام به ‌نوعی روشن می‌کنند که این شرکت دفتری در ایران تاسیس نخواهد کرد. در‌ مقابل اما روند فیلترینگ همچنان ادامه دارد و آینده امکان استفاده از این شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان همچنان در ابهام است.

نباید به دلیل مباحث امنیتی باقی حوزه‌ها را فراموش کنیم

در همین خصوص دکتر شهریار شفیعی رییس هیات علمی آکادمی برند ایران به «جهان‌صنعت» گفت: شرط اینکه دفتر‌ها و سرورهای پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی بین‌المللی داخل ایران قرار بگیرند بارها از سوی مقامات و مسوولان بیان شده و این شرط به نظر می‌رسد که شرط جدی‌ است. می‌توانیم درک کنیم که در شرایط بسیار پیچیده و حساس سیاسی، دسترسی به یکسری از این داده‌ها و سرورها برای مقامات و مسوولین امنیتی مهم باشد. ضمن اینکه در حیطه ما نیست که بخواهیم دخالت کنیم اما یک نقدی به این داستان داریم. آن هم این است که همانقدر که حوزه امنیت مهم است، حوزه‌ اقتصاد هم مهم و اساسی است. همچنین توجه به حوزه‌های فرهنگ و نشاط اجتماعی هم امری واجب است و شرایط نباید به‌گونه‌ای باشد که به دلیل مباحث امنیتی بخواهیم باقی حوزه‌ها را فراموش کنیم.

وجود چنین شبکه‌هایی برای هر جامعه‌ای نیاز است

شفیعی در ادامه بیان کرد: شبکه‌های اجتماعی بخشی از کارکرد نشاط اجتماعی را دارا هستند و بسیار ارزان قیمت هستند و از این شبکه‌ها برای دسترسی به اطلاعات و اوقات فراغت استفاده می‌شود. از طرفی افرادی که در این شبکه‌ها حضور دارند، اخبار جهان و صفحاتی که علاقه‌مند هستند را دنبال می‌کنند و چنین امکاناتی برای هر جامعه‌ای نیاز است. از سویی دیگر بحث اقتصاد و فرهنگ هم که دیگر لازم نیست گفته شود و بارها بیان شده است که اقتصاد و بخش بزرگی از گردش اقتصادی و اشتغالزایی کشور، داخل این شبکه‌های اجتماعی است. اما این شرطی که سرورها باید داخل ایران قرار بگیرند، هر چقدر هم که دوستان بخواهند مخفی کنند و بگویند که این نیست، می‌دانیم که به دلیل اولویت‌های امنیتی است و می‌دانیم مباحث امنیتی برای هر کشوری مهم است و به آن بها می‌دهند، اما نمی‌توانیم به دلیل مباحث امنیتی، بخش بزرگی از جامعه را دچار مشکل کنیم.

نمی‌توانیم به خاطر یک‌درصد، ۹۹ درصد را در فشار قرار دهیم

شفیعی در ادامه افزود: از سویی دیگر چند درصد از افراد فعال در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها افراد سیاسی هستند؟ آمار معتبری وجود ندارد اما شنیده‌ها و گفته‌ها نشان می‌دهند که تعداد اکانت‌ها و افرادی که رفتار سیاسی دارند در پیام‌رسان‌ها کمتر از یک‌درصد و در فضای دیجیتالی کمتر از ۵ درصد هستند. البته که این آمار، آمار دقیقی نیست، اما طبق این آمار نمی‌توانیم به خاطر آن یک درصد، ۹۹ درصد را در فشار قرار دهیم. این موضوع همانند داستان حضرت موسی است که قرار بود تمام نوزادان پسر را به خاطر یک کودک خاص بکشند. چنین چیزی اصلا شدنی نیست.

وی در ادامه گفت: طبق این مثال پس باید تمام بازار سکه و ارز هم بسته شود، به این دلیل که عده‌ای دلال حضور دارند که اقدام به پولشویی می‌کنند و اخلالگر بازار هستند. بنابراین این‌گونه نیست که به خاطر اقلیت بسیار کوچکی، اکثریت بسیار بزرگی را از یک شاهراه جهانی محروم کنیم. هر چقدر که هم بگوییم این شاهراه نیست، باید مثالی را بیاورید. اگر شما به عنوان ابر پلتفرم‌های جهانی، پلتفرم‌های دیگری را می‌شناسید، اعلام کنید. او در پایان گفت: همچنین این سیاست که ما باید شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های داخلی داشته باشیم، سال‌هاست که سرمایه‌گذاری‌هایی انجام شده اما به هیچ جایی نرسیدند.

jahanesanat.ir
  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
تامذهبی ها نفهمند کشور در حال غارته مشکلی حل نمیشه
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش