سه شنبه ۰۹ دی ۱۴۰۴
۱۰:۵۷ - ۱۰ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۲۱۰۷
بین الملل

روابط چین و آمریکا بر سر کره شمالی پیچیده شد

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل,کره شمالی
یک بار دیگر روابط پر تنش چین و آمریکا بر سر مناسبات دو کشور با کره شمالی و برخورد با مساله هسته ای شبه جزیره کره پیچیده شد.

به گزارش ایرنا ، آمریکایی ها که می گویند سیاست های چین در برابر کره شمالی کارگر نیفتاده است ،این کشور را حالا مسوول ارتباطات تجاری گسترده با پیونگ یانگ می دانند و شرکت هایی از چین را در زمینه های حمل و نقل و همچنین یک بانک را تحریم کرده اند.

 

وزارت خارجه چین بی درنگ در بیانیه ای از آمریکا خواست این اشتباه خودر ا اصلاح کند و افزود که چین با قطعنامه های شورای امنیت در باره کره شمالی همراهی کرده است و تحریم های آمریکا تحمیل قوانین آن کشور بر چین است.

 

این در شرایطی است که در همین اثنا «مون جایه این» رییس جمهور کره جنوبی در آمریکا با دونالد ترامپ رییس جمهور آن کشور گفت و گو کرده است و هر دو طرف بار دیگر از چین خواسته اند تا فشار بر کره شمالی را افزایش دهد.

 

اما به نظر می رسد زمانی که چین در این راستا حاضر به همراهی با راهبردهای آمریکا نشده واشنگتن سیاست گذشته فشار و تحریم بر پکن را به اجرا گذاشته است و تحریم های اخیر بخشی از آن محسوب می شود.

 

در حالی که بتازگی به نظر می رسید بعد از دیدار شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین در ماه آوریل در فلوریدا با ترامپ مناسبات رو به بهبود است ، تحریم های موجود و انتقادهای مکرر ترامپ از چین اوضاع را بدتر کرده است.

آمریکا که حالا شمشیرش را برای چین از رو بسته است این باره ضربه دیگری به روابط دوجانبه زد و بر اساس برنامه اعلام شده از سوی شماری ازنمایندگان کنگره این کشور می خواهد به اررش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار ، سلاح به تایوان بفروشد.

 

پیشتر نیز تصور می شد که وقتی روابط چین و آمریکا بر سر کره شمالی پر تنش شود ، واشنگتن سیاست های فروش تسلیحاتی به کشورهای دیگر از جمله جزیره تایوان و تحریم ها علیه چین را به اجرا بگذارد.

بی جهت نیست که درست در موقعی که رییس جمهور کره جنوبی به آمریکا سفر کرد ، واشنگتن تصمیم گرفت هم موضوع فروش تسلیحاتی به تایوان را مطرح کند و هم شرکت های چینی را تحریم کند.

 

این پس از آن است که چین با جدیت از استقرار سامانه موشکی پیشرفته تاد آمریکا در کره جنوبی مخالفت کرد و با ابزارهای تجاری کره راتحت فشار قرار داد تا دست از این برنامه بکشد و به نظر می رسد که دو کشور آمریکا و کره هم متحد شده اند تا با اقتدار پاسخ چین را با اهرم هایی نظیر فروش تسلیحات به تایوان و تحریم بدهند.

 

روزنامه گلوبال تایمز چین می نویسد که اوضاع اصلا مطلوب نیست. سیاست های آمریکا برای فشار بر چین مساله هسته ای شبه جزیره کره را حل نمی کند و تحریم های جدید نیز نوعی تازه از فشارهای واشنگتن است.

به نظر می رسد که این اولین بار باشد آمریکا به این شکل یک بانک چین و برخی از افراد و شرکت های حمل و نقل این کشور را مورد تحریم قرار می دهد و این به معنای بدتر شدن روابط دو کشور و حساس تر شدن شرایط در شبه جزیره کره است.

 

آمریکا همچنین برای خنثی کردن فشارهای چین بر کره اعلام کرده است روابط تجاری تازه ای را با کره تعریف می کند و ترامپ بر توافقات تجاری و بازرگانی بیشتر بر کره در جریان مذاکرات با مون تاکید ورزیده است.

 

آنطور که گزارش خبرگزاری یونهاپ از کره هم نشان می دهد قرار است شرکت های کره ای تا پنج سال دیگر نزدیک به ۱۳ میلیارد دلار در آمریکا سرمایه گذاری کنند و هر دو کشور خواستار افزایش تعاملات شرکت ها شده اند.

با شرایط مذکور به نظر می رسد که اوضاع برای چین اکنون مطلوب نیست. کره جنوبی و آمریکا همچنان بر گفت و گو با کره شمالی در صورتی تاکید می ورزند که این کشور برنامه موشکی بالستیک و هسته ای تسلیحاتی اش را متوقف کند که این درخواست هم از سوی کره شمالی رد شده است.

 

هر دو کشور در سیاستی که کاملا مغایر با خواست چین می باشد اعلام کرده اند بیشترین فشارها را بر کره شمالی وارد خواهند کرد و حتی تحریم را بخشی از ابزار دیپلماسی معرفی کرده اند که از آن بهره گرفته خواهد شد تا اینکه نهایتا به طور قابل تایید برنامه هسته ای نظامی کره شمالی متوقف شود.

 

شرایط منطقه ای برای چین بغرنج تر شده است و سیاست های پکن در مقابل راهبردهای واشنگتن باعث شده است تا دو طرف بار دیگر مسیر مناقشه سنگین را در پی گیرند و این می تواند بر مخاطرات و منازعات منطقه ای بیفزاید و شبه جزیره کره را هم در بحرانی عمیق تر فرود ببرد.

 

 

 

  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش