جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۱۳ - ۰۵ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۰۹۱۴
بین الملل

جدایی هند و پاکستان

هند و پاکستان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
هند و پاکستان در نگاه افراد جوان همیشه دشمن یکدیگر بوده‌اند اما نگاهی به تاریخ این دو کشور نشان می‌دهد آنها دوست‌های خوبی بوده‌اند که اکنون روابط ثمربخش اقتصادی‌شان به روابط خصمانه تبدیل شده‌است.

به گزارش اتاق تهران، هند و پاکستان آگوست امسال هفتادمین سالگرد تولد مشترک خود را جشن خواهند گرفت اما این جشن در حالی برگزار خواهد شد که هنوز بخش‌های بسیاری با هم درگیر هستند.هندی‌ها و پاکستانی‌هایی که سن‌وسال کمتری دارند تصور می‌کنند کشورهای آنها از ابتدا دشمن همدیگر بوده‌اند.

 

تنها قدیمی‌ترها به خاطر می‌آورند که در دوران نوجوانی آنها دو کشور با هم دوست بوده‌اند. روابط بسیار عمیقی نیز میان دو کشور حاکم بود. هند و پاکستان هردو قوانین و عرف‌های یکسانی به ارث برده‌اند؛ هردو فقیر، چندزبانه و چندقومیتی بودند. روشنفکران آنها مثل هم فکر می‌کردند و با زبانی مشترک حرف می‌زدند. همه آنها علاوه بر زبان‌های اردو و پنجابی، با زبان انگلیسی نیز آشنا بودند.

 

محمد الجناح رهبر پاکستانی تأکید داشت که مسلمانان برای خودشان ملیتی جدا به پا کنند و از دولت سکولار فاصله بگیرند. او در طول حیات خود بر این ایده تأکید داشت. در دهه ۵۰ میلادی، موفق شدند یکی از مشکلات خود را در زمینه پناهندگان به صورت مسالمت‌آمیز حل کنند. در سال ۱۹۶۰ نیز دو کشور قراردادی در زمینه سهم آب امضا کردند.

 

در آن سال‌ها تیم کریکت پاکستان به سرتاسر نقاط هند می‌رفت و مسابقه می‌داد؛ در مقابل تیم هندی نیز به پاکستان می‌رفت. تا سال ۱۹۶۵ هر شهروندی از هند یا پاکستان می‌خواست به کشور دیگر سفر کند به راحتی ویزا دریافت می‌کرد و به سفر می‌رفت.

 

دلایل بسیاری باعث جدایی این دوقلوها شد. درگیری نخست مربوط به زمینی می‌شد که پاکستان ادعا می‌کرد هند آن را تصاحب کرده در حالی‌که حق پاکستانی‌هاست. برخی از مناطق مشکلات دیگری داشتند، مثلاً جمعیت مسلمانان در اکثریت بود اما حکمران آنها فردی هندو بود. به دنبال همین جریان‌ها بود که پاکستان جنبش‌های مسلمانان را به راه انداخت. از همان زمان بود که نواحی خاصی از هند و پاکستان به منطقه جنگ بدل شد.

 

هرچه دو کشور بالغ‌تر می‌شدند، سیستم سیاسی‌شان آشفته‌تر می‌شد. هندی‌ها می‌گویند: «آنها ژنرال داشتند و ما بوروکرات». هند دموکراسی بسیار آشفته و پیچیده‌ای را از سر گذرانده‌است. شرایط دو کشور در زمینه رهبری و مدیریت کاملاً متفاوت بود. زمانی‌ که کشورها از هم جدا شدند، احساس خطر و آسیب‌پذیری می‌کردند که احساسی کاملاً به‌جا بود.

 

پاکستانی‌ها به صورت مرتب به دنبال برابری با کشوری بودند که جمعیت آن چندین برابر جمعیت کشور خودشان بود. آنها هند را تهدیدی برای کشور خود قلمداد می‌کردند. همه اینها باعث شد پاکستان نیروهایی برای مبارزه روانه کشمیر کند. در نهایت هردو کشور درگیر خصومت شدند در حالی‌که چیزی عاید هیچ‌کدامشان نمی‌شد. تنها چیزی که از این درگیری‌ها به دست آوردند «خطر» بوده‌است.

 

افسوس؛ این طلوعی نبود که انتظارش را می‌کشیدیم!

این روزها ژنرال‌های پاکستانی از هندی‌ها می‌ترسند و نگران‌اند که با افغانستانی‌ها دست‌به‌یکی کنند. از طرفی هند نیز از بدرفتاری‌های پاکستان حسابی عاصی شده و این روزها رفتاری خصمانه در پیش گرفته‌است. در این شرایط بعید به نظر می‌رسد معاملات تجاری میان این کشورها وضعیت مناسبی پیدا کند. ۷۰سال از روزی که هند به استقلال رسید، می‌گذرد اما این کشور هنوز نتوانسته آن‌طور که باید خودش را نشان بدهد. کارشناسان به همین خاطر معتقدند که این دو کشور باید روابط خود را به روابط حسنه تبدیل کنند.

 

اما واقعیت این است که ایجاد روابط دوستانه نیازمند حل مشکلات در خانه است. تجربه به خوبی نشان می‌دهد که هرچه زمان می‌گذرد، ایجاد صلح میان این دو کشور نیز سخت‌تر می‌شود. در واقع گذر زمان تنها خصومت را ریشه‌دارتر می‌کند و مانع گفت‌وگوی دو کشور می‌شود. هرچه جمعیت دو کشور جوان‌تر می‌شود، بیشتر به این فکر می‌کنند که از اساس با کشور دیگر دشمن هستند و در نتیجه تنها به فکر ایجاد تنش و ادامه جنگ هستند.

 

هرچه خصومت میان هندی‌ها و پاکستانی‌ها ریشه‌دارتر شود، احتمال بهبود اوضاع و آشتی دو کشور نیز کمرنگ‌تر می‌شود. شاید از ابتدا نباید این اتفاقات رخ می‌داد. از همان زمان که فائز احمد فائز شاعر پاکستانی گفت: «افسوس؛ این طلوعی نبود که به دنبال آن بودیم!» حق با اوست؛ طلوع اقتصادی، سیاسی و اجتماعی که هندی‌ها و پاکستانی‌ها به دنبال آن هستند از راهی به‌جز جدایی به دست خواهد آمد.

 

 

  • 23
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
خودمونیم ولی هندی ها با جدا شدن از پاکستانی ها خوشبخت شدند
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش