جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۴۶ - ۰۳ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۰۶۴۵
بین الملل

بانوی آهنین آلمان

آنگلا مركل,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

از هم‌اكنون مي‌توان گفت كه آنگلا مركل ۴سال ديگر صدراعظم آلمان خواهد بود. بانويي كه توانسته براي چهارمين بار پياپي در انتخابات سراسري اين كشور پيروز شود و حكومت خود را نيز ۱۶ساله كند.

 

طبق نتايج اوليه آراي ائتلاف دموكرات مسيحي به رهبري آنگلا مركل توانسته حدود ۷/۳۴ درصد آرا را كسب كند كه اين به معني تشكيل يك دولت ائتلافي در آلمان است كه براي اين كشور موضوع عجيبي نيست.

 

اما اتفاقي كه در اين بين رخ داده اين است كه آراي حزب آنگلا مركل با ريزش شديدي مواجه بوده است، چرا كه اين حزب در انتخابات سال ۲۰۱۳ حدود ۵/۴۱ درصد آرا را به خود اختصاص داد. از همين رو آمار جديد سقوط راي حدود ۷ درصدي را نمايان كرد. 

 

از سوي ديگر حزب سوسيال‌دموكرات آلمان به رهبري مارتين شولتز، رييس سابق پارلمان اروپا بدترين نتيجه خود را پس از جنگ جهاني دوم رقم زد. اين حزب كه در سال ۲۰۱۳ توانسته بود حدود ۲۵ درصد آرا را به خود اختصاص دهد و با اميد زيادي پا به عرصه رقابت در انتخابات سال جاري گذاشته بود، اما روز گذشته تنها توانست ۲۰درصد آرا را به خود اختصاص دهد، هرچند كه گفته مي‌شود مركل مي‌تواند دست به يك ائتلاف بزرگ با سوسيال‌دموكرات‌ها بزند اما بلافاصله پس از اعلام نتايج اوليه معاون حزب سوسيال‌دموكرات هرگونه ائتلاف بزرگ با دموكرات مسيحيان را رد كرده است. 

 

مارتين شولتز، رهبر حزب سوسياليست نيز با پذيرش شكست در انتخابات اعلام كرد با توجه به نتيجه به دست آمده همكاري ميان دموكرات‌مسيحي و سوسيال‌دموكرات به پايان مي‌رسد و همه ما توافق داريم كه تبديل به بزرگ‌ترين حزب مخالف دولت شويم. وظيفه بعدي ما اين است كه كارهايي در شأن يك حزب انجام دهيم. وي افزود: اين ساعتي تلخ در تاريخ ما است اما سوسيال دموكراسي باقي مي‌ماند و همواره توانسته قدرت خود را حتي زماني كه با يك حزب راست افراطي روبه‌رو مي‌شود نشان دهد. 

 

اما حزب سوم اين رقابت‌ها هيچ يك از احزاب سنتي در آلمان نبودند، بلكه اين حزب «نوپاي آلترناتيوي براي آلمان» بود كه توانست با كسب حدود ۱۴درصد آراي خود را به عنوان سومين حزب قدرتمند آلمان در نخستين حضور خود در انتخابات سراسري آلمان نشان دهد. حزبي كه مي‌تواند با ادامه اين روند خود حتي تبديل به رقيبي سرسخت براي احزاب بزرگ‌تر آلمان در دوره‌هاي بعدي انتخابات شود. در جايگاه چهارم نيز حزب دموكراتيك آزاد با ۹/۱۰ درصد قرار گرفت و به ترتيب احزاب سبز با ۸/۹درصد و چپ‌ها با ۴/۹ درصد در جايگاه‌هاي پنجم و ششم قرار گرفتند. 

 

در حال حاضر طبق نتايج اوليه آرا ائتلاف دموكرات مسيحي مي‌تواند ۲۱۹ كرسي بوندستاگ (مجلس ملي آلمان) را كسب كند. حزب سوسيال‌دموكرات نيز ۳۱۵ كرسي را خواهد داشت. همچنين حزب آلترناتيوي براي آلمان با ۸۷ كرسي تعداد قابل توجهي از صندلي‌هاي بوندستاگ را اشغال مي‌كند. احزاب دموكراتيك آزاد، سبزها و چپ‌ها نيز به ترتيب ۶۹، ۶۲ و ۵۹ كرسي از بوندستاگ را به دست آوردند. 

 

در حال حاضر با توجه به اينكه سوسيال‌دموكرات‌ها از ائتلاف با مركل سرباز زده‌اند، مركل براي تشكيل دولت نيازمند آن است كه با دو حزب وارد ائتلاف شود. نخستين حزب دموكرات‌هاي آزاد هستند كه تفكرات ليبرالي را دنبال مي‌كنند و سبزها دومين حزبي است كه مركل نيازمند ائتلاف با آنها براي تشكيل دولت است.

 

از آنجايي كه اين دو حزب در حدود ۱۲سال است كه چندان جايگاهي در قدرت نداشته‌اند علاقه بسيار زيادي خواهند داشت كه وارد ائتلاف با مركل شوند تا سهمي از قدرت را داشته باشند. در چنين شرايطي سوسيال‌دموكرات‌ها كه چاره‌اي براي خود نمي‌بينند مجبور هستند به عنوان يك اپوزيسيون قدرتمند در بوندستاگ كار خود را ادامه دهند. 

 

گفتني است در انتخابات روز گذشته آلمان حدود ۶۱ميليون نفر از جمعيت اين كشور واجد شرايط راي دادن بودند كه برآورد مي‌شود كه به مانند انتخابات سال ۲۰۱۳ حدود ۷۱ درصد واجدين شرايط در انتخابات شركت كرده باشند. 

آنگلا مركل در نخستين واكنش به چهارمين پيروزي خود گفت: ما براي كسب يك نتيجه بهتر اميدوار بوديم، اما نبايد فراموش كنيم كه ما در يك چالش فوق‌العاده به اهداف استراتژيك خود در انتخابات دست يافتيم.

 

ما اكنون قوي‌ترين حزب هستيم و ما داراي مجوز تشكيل دولت جديد هستيم و دولت جديد را نيز تشكيل خواهيم داد. وي در ادامه افزود: ما ۱۲سال مسووليت دولتي داشته‌ايم و نتيجه‌اي پيش بيني نشده بود كه ما دوباره بزرگ‌ترين حزب را داشته باشيم. اما اين انتخاباتي بود كه شاهد ورود حزب AFD (آلترناتيوي براي آلمان) بوديم. (گفتني است پس از جنگ جهاني دوم اين براي نخستين‌بار است كه يك حزب راست افراطي در آلمان وارد بوندستاگ مي‌شود.) 

 

مركل در ادامه تاكيد كرد كه ما يك تحليل كامل انجام خواهيم داد، كساني كه به AFD راي داده‌اند چرا اين كار را انجام دادند، بايد نگراني‌هاي آنها را كشف كنيم و راي آنها را باز گردانيم. ما مي‌خواهيم خواسته‌هاي هواداران AFD را از طريق سياست‌هاي خوب برآورده كنيم. 

 

ما اكنون نياز داريم كه براي يك كشور آزاد كار كنيم. اما اين بدان معنا نيست كه ما بايد همه كشورهاي عضو اتحاديه اروپا را براي مبارزه با علل مهاجرت و مبارزه با مهاجرت غيرقانوني با خود همراه كنيم. واضح است كه موضوع امنيت نيز به مانند رفاه به عنوان يك نگراني براي مردم است. با اين وجود ما توان مسووليت‌پذيري داريم و اكنون هم با همراهي همكاران‌مان اين كار را انجام خواهيم داد. 

 

لازم به ذكر است نتايج اعلامي تا لحظه نگارش اين گزارش است. 

 

ميثم سليماني

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش