دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۴۹ - ۰۴ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۰۹۱۷
بین الملل

انتخابات آلمان و آينده مهاجران مسلمان

انتخابات آلمان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 دو سال قبل در اوج بحران پناهندگان در آلمان بسياري از مردم اين كشور فكر مي‌كردند كه روزهاي حضور آنگلا مركل در قدرت به شماره افتاده است. آغوش باز مركل براي پناهندگان سوري شاخه محافظه‌كار حزب دموكرات مسيحي را خشمگين كرد و البته منجر به قدرت گرفتن حزب «آلترناتيو براي آلمان» شد كه يك حزب تند و تيز راستگرا بود.

 

اگر فيلم را اندكي به جلو ببريم مي‌بينيم كه حزب دموكرات مسيحي در ٢٤ سپتامبر ٢٠١٧ ميليون‌ها راي را از دست داد اما همچنان بزرگ‌ترين حزب آلمان با باقي ماندن مركل در راس آن ماند. به گزارش واشنگتن پست، كمپين‌هاي انتخاباتي بسيار كسل‌كننده شده بودند و يك دليل عمده آن هم اين بود كه حزب راست ميانه دموكرات‌مسيحي و حزب چپ ميانه سوسيال‌دموكرات به اين توافق رسيده بودند كه چگونه بايد با مساله مهاجران برخورد كنند.

 

با اين وجود ائتلاف اين ميانه‌هاي راست و چپ بسياري از راي‌دهندگان را با هم متحد كرد و به حزب آلترناتيوي براي آلمان جايگاه مناسبي براي به دست آوردن اندكي بيش از ١٢ درصد آرا را داد. آلترناتيوي براي آلمان در حال حاضر سومين حزب بزرگ در اين كشور است و بيش از ٩٠ سياستمدار را راهي پارلمان كرد. اكنون اصلي‌ترين سوالي كه يك روز پس از برگزاري انتخابات به ذهن متبادر مي‌شود اين است كه تا چه اندازه مسائل مربوط به پناهندگان، مهاجران و اصولا اسلام در عرصه سياسي آلمان در حال رخ نمايي است. در آلمان به شكل سنتي هميشه راست‌هاي تندرو در گوشه رينگ بوده‌اند و البته نمي‌توان ادعا كرد كه با اين نتيجه مي‌توانيم در مورد وضعيت مهاجران در آلمان يا آينده نقش مسلمانان در عالم سياسي اين كشور به قطعيت رسيد.

 

دليل آن هم اين است كه احزاب در آلمان تازه در حال دست و پنجه نرم كردن با ايده حضور و نقش مسلمانان در راي‌گيري‌ها و ائتلاف‌هاي ميان احزاب متفاوت هستند. براساس آخرين آمار اعلام شده، يك و نيم ميليون نفر از واجدان شرايط راي‌دهي در آلمان مسلمانان هستند كه ٥/٢ درصد از سهم راي را به خود اختصاص مي‌دهند. يك ديدگاه سنتي و قديمي مي‌گويد كه پيوستگي سياسي دست در دست انسجام اجتماعي رخ مي‌دهد. همزمان با كمك مهاجران به احزاب بزرگ براي برنده شدن در انتخابات، آنها به داخل جامعه ادغام نيز مي‌شوند. با اين‌همه دلايلي وجود دارد تا باور كنيم كه اين شكل از توسعه و تحول در آلمان يا ديگر كشورهاي غرب اروپا يك پديده رايج نيست.

 

يك ايده وجود دارد مبني بر اينكه به كارگيري انتخاباتي مسلمانان مي‌تواند بر ادغام اجتماعي آنها در جوامع اروپايي اثر معكوس بگذارد. اين مساله به دليل كمپين‌هاي نفرت‌انگيزي نيست كه توسط احزاب با گرايش‌هاي ضدمهاجرتي به راه افتاده است بلكه مي‌توان گفت كه توفان احزاب سياسي نيز بخش عمده از اين تقصير را بر گردن دارد. مشكل اينجاست كه جذب سياسي مسلمانان مي‌تواند احزاب اروپايي را با برخوردهاي تند و تيز روبه رو سازد چرا كه مسلمانان يكي از منزوي‌ترين گروه‌ها در غرب اروپا هستند و اگر احزاب تنها روي راي مسلمانان حساب باز كنند احتمال اينكه با بازخورد منفي روبه رو شوند بسيار خواهد بود.

 

مساله ديگر اين است كه هرچند كه مسلمانان اروپايي در ريشه و نگاه متنوع و متعدد هستند اما مذهبي‌تر هستند، از نظر اجتماعي محافظه‌كارتر هستند و البته از متوسط راي‌دهندگان نيز بيشتر حامي برخي ارزش‌ها هستند و اين در حالي است كه ما كمتر در راي‌دهندگان متنوع پيشرو ديگر شاهد چنين مساله‌اي هستيم. به بيان ديگر راي‌دهندگاني كه تنوع را مي‌پسندند براي راي دادن به مسلمانان محافظه‌كار معذوريت‌هايي دارند. اين تضاد ارزش‌ها در شهرهاي اروپايي جدي‌تر است. اينجا مسلمانان در محيط‌هايي هستند كه محافظه‌كارترند و اين در حالي است كه در كنار آدم‌هاي شسته و رفته‌اي زندگي مي‌كنند كه محافظه‌كاري كمتري دارند.

 

با اينهمه راي مسلمانان در شهرها مشخص و قابل سايزدهي است و البته مي‌تواند انتخابات را هم تكان بدهد. شكست در گرفتن راي قابل توجهي از جمعيت پاكستاني‌ها در بيرمنگهام يا مراكشي‌ها در بروكسل مي‌تواند به شكست يك حزب منتهي شود. 

 

سوال اينجاست كه آيا احزاب اين دوگانگي‌هاي ادغام را حل و فصل كرده‌اند. نگاهي به نتيجه انتخابات در اتريش، بلژيك، آلمان و بريتانيا نشان مي‌دهد كه كانديداهاي مسلمان براي جذب آرا دست به چه اقدام‌هايي زده‌اند. نتيجه اين تحقيقات نشان مي‌دهد كه احزاب با نگاه ايدئولوژيك اصولا از تضادهاي ارزشي كه ادغام مسلمانان مي‌تواند ايجاد كند چشم‌پوشي مي‌كنند، اگر مطمئن شوند كه به راي مسلمانان براي پيروزي نياز دارند. نتيجه تحقيقات نشان مي‌دهد كه زماني كه احزاب بر راي مسلمانان براي برنده شدن در انتخابات تكيه مي‌كنند، حضور زنان آسيب مي‌بيند.

 

اين مساله براي احزاب چپ نيز زماني كه بحث برابري جنسيتي را به سكويي براي پرتاب خود بدل مي‌كنند، مصداق دارد. اما زماني كه انتخاب ميان برنده شدن در انتخابات يا توسعه برابري جنسيتي قرار مي‌گيرد، احزاب گزينه نخست را انتخاب مي‌كنند. كانديداهاي مسلماني كه مي‌توانند آراي خاموش را به نفع خود بيرون بكشند معمولا مردها هستند. هرچند كه جايگاه زنان در جوامع مسلمان مي‌تواند نقطه مهمي در تحقيقات در مورد يكپارچگي مسلمانان باشد اما احاطه و شمول سياسي نمي‌تواند نگاه به تبعيض‌هاي جنسيتي در زنان را تغيير دهد. 

 

احزابي كه خود را درگير راي‌دهندگان مسلمان يا كانديداهاي مسلمان مي‌كنند عمدتا نشانه‌هايي از تقسيم‌هاي فرهنگي را هم نشان مي‌دهند. مسلمانان و غيرمسلمانان عمدتا زندگي‌هاي اجتماعي متفاوتي دارند. در نتيجه كانديداهاي سياسي ترجيح مي‌دهند مسلمانان را يكپارچه ببينند حتي اگر مجبور باشند كه جوامعي را به تصوير بكشند كه بيشتر مذهبي و محافظه‌كارتر از متوسط مسلمانان اروپايي هستند. در برخي كشورهاي اروپايي كه مسلمانان به عنوان بخشي از جامعه راي‌دهنده مدت‌هاست كه در انتخابات شركت مي‌كنند مانند بريتانيا و فرانسه، اين تضادها ميان ارزش‌ها و راي‌ها احزاب سياسي را از هم منفك كرده است.

 

در آلمان كه بخش عظيمي از جمعيت اخيرا حق شهروندي دريافت كرده‌اند، احزاب اندك اندك در حال دست و پنجه نرم كردن با ادغام مسلمانان هستند. بنابراين مي‌توان گفت كه مركل يكي از خوش‌شانس‌ترين‌ها در اين انتخابات بوده است اما انتخابات روز يكشنبه مي‌تواند آخرين انتخاباتي باشد كه در آن احزاب مي‌توانند از اين دوگانه‌هاي اجتماعي و سياسي بگريزند.

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 9
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش