پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۴۶ - ۰۶ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۱۳۵۳
بین الملل

بررسی انتشار اسناد درباره قتل رییس‌جمهور کندی

جان اف کندی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

پس از کش و قوس های فراوان، سرانجام بخشی از اسناد مربوط به ترور کندی، رییس جمهور اسبق آمریکا منتشر شد اما هنوز همه چیز در هاله ای از ابهام قرار دارد. نکته مهم این است که حالا تاحدودي منتشر شده که چه سازمانی پشت ترور کندی قرار دارد اما شاید همان بخش‌های منتشر نشده اسناد، مربوط به همان سازمان و هویت باشد که‌اكنون ‌از انتشار آن خودداری شده است.

 

ترامپ که خودش از همان روزهای نخست ریاست جمهوری‌اش تا به امروز ، سایه ترور بر سرش، سنگینی می‌کرده ، دستور انتشار اسناد «ترور» رییس‌جمهوری را داده که با کنار رفتن او از صحنه سیاسی آمریکا، مسیر سیاست داخلی، امنیتی و سیاست خارجی ایالات متحده، دست خوش تغییر و تحولاتی اساسی شد.

 

کنگره ایالات متحده در سال ۱۹۹۲ تصویب کرده بود که تمام پرونده‌های مربوط به قتل کندی باید ۲۵ سال بعد، علنی شود و برای انتشار آن‌ها، تاریخ ۲۶ اکتبر ۲۰۱۷ را تعیین کرده بود.

 

درباره ترور کندی

جان اف کندی، رییس جمهور دموکرات آمریکا، روز ۲۲ نوامبر ۱۹۶۳ در دالاس ترور شد.

 

کمیته تحقیقی که برای بررسی عوامل جنایت تعیین شده بود، اعلام کرد که قاتل( آسوالد) به تنهایی عمل کرده و همدست نداشته است. آسوالد دو روز بعد در شرایطی مبهم کشته شد.

 

موانع انتشار اسناد

پیشتر ۹۰ درصد از این اسناد منتشر شده بودند اما گویا ۱۰ درصد باقی مانده و حتی به عبارت دیگر، پنج درصد منتشر نشده، بخش مهم اسناد را شامل می‌شوند. بخش‌هایی که «اصل ماجرا» در آن آورده شده و پرده از تروری اسرار آمیز بر می دارد.

 

با این حال، به نظر می‌رسد برخی سازمان‌ها به‌دليل بعضی نكات امنیتی و بین المللی، مانع از انتشار کامل اسناد می شوند.

 

گزارش شده که وزارت خارجه، سازمان اطلاعاتی آمریکا (سی آی ای)، پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) و سازمان‌های دیگر ترامپ را متقاعد کرده‌اند که از خیر انتشار کامل اسناد بگذرد. این موضوع نشان می‌دهد که «گزارش ترور»، برخی دوستی ها و اتحادها را نشانه می‌رود و برای مردم جهان روشن می کند که چه کسانی پشت ماجرای ترور کندی بوده اند.

 

شباهت های لیندون جانسون و فرانک آندروود

شاید شما دست کم، فصلی از سریال خانه پوشالی را دیده و شخصیتی به نام فرانک آندروود یعنی نقش اول سریال( معاون رییس جمهور آمریکا) را به یاد داشته باشید .بخشی از سناریونویسان پس از ترور کندی، سعی عمیقی دارند که قتل آقای رییس جمهور را بر گردن معاون او یعنی «لیندون جانسون» بیندازند. درست مثل سریال خانه پوشالی که آندروود در مقام معاون رییس جمهور، سعی دارد با انواع و اقسام توطئه‌ها، رییس جمهور قانونی را کنار بزند و خودش به‌جای او در کاخ سفید، فرمانروای شماره یک شود.

 

اما جانسون و آندروود، چه شباهت‌ها و تفاوت‌هایی با يكديگر دارند؟ جانسون، معاون جان اف کندی بود و در پی قتل او در ۲۲ نوامبر ۱۹۶۳ به ریاست جمهوری رسید و پس از پایان دوره کندی در دوره بعدی انتخابات مقابل بری گلدواتر با اختلاف بالا پیروز شد. جانسون در مقام ریاست جمهوری، مورد حمایت قوی حزب دموکرات بود.

 

تا اینجای کار متوجه می‌شویم که هم جانسون و هم آندروود، هر دو دموکرات هستند اما نقطه اختلاف دو داستان، بحث ترورهاست. اگر سناریوی خرابکاری جانسون علیه کندی را باور کنیم، آن وقت آقای معاون از طریق ترور ( حذف فیزیکی) به مطلوب خود رسیده، در حالی که آندروود با شیوه ترور شخصیتی، رییس جمهور مستقر یعنی «گرت‌واکر» را کنار می‌زند.

 

با این حال تمام سناریو از اساس، غلط است و کسانی هستند که بیش از جانسون از کشته شدن کندی، سود می بردند. همان هایی که همین حالا نيز صاحب نفوذ هستند و گاهي رییس‌جمهور آمریکا را تعیین می کنند!

 

برای بررسی انتشار اسناد ترور کندی، سعی کردم از طریق تلفنی و ایمیل ، گفت‌وگوی کوتاهی با دختر وی یعنی «کرولاین کندی» داشته باشم اما او که در دولت باراک اوباما، سفیر ایالات متحده در ژاپن بود، هرگز صحبت کردن در این مورد را نپذیرفت!

 

کندی؛ شخصیتی شناخته شده برای ایرانی‌ها

رییس جمهور ترور شده آمریکایی برای ایرانی ها، فردی شناخته شده است؛ نه مثل اوباما یا ترامپ بلکه مثل خودش! او عکس‌هایی در کنار شاه مخلوع ایران دارد و از این حیث در بخشی از تاریخ معاصر ایران، بارها از او نام برده شده است. کندی در آذر ۱۳۴۲ به قتل رسید و پیش از آن با محمد رضا پهلوی، دیدار و گفت‌وگوهای متعددی داشت.

 

درباره روز ترور

شهر دالاس در ایالت تگزاس، ساعت ۱۲:۳۱دقیقه به وقت محلی. جان اف کندی، رییس‌جمهور آمریکا درحالی که دیدار وی از دالاس به‌طور زنده از شبکه‌های تلویزیونی پخش می‌شود، مورد اصابت چند گلوله قرار می‌گیرد. او به همراه همسرش، ژاکلین و جان کانلی، فرماندار تگزاس و همسر وی، سرنشین یک خودروی روباز بودند.

 

گلوله‌ها به سر و گلوی کندی اصابت کردند اما در مورد شمار و ترتیب شلیک آن‌ها، نتیجه‌ای قطعی به دست نیامد.قلب کندی هنگام انتقال فوری وی به بیمارستان پارک‌لند هنز می‌تپید اما گلوله‌هایی که به سر و مغز او اصابت کرده بود، هرگونه تلاشي برای نجات وی را با شکست روبه‌رو کرد. کندی درزمان مرگ، ۴۶سال بیشتر نداشت.

 

گلوله‌های مرگبار که کندی را هدف قرار داده بود، از طبقه ۶ یک ساختمان و از سلاحی شلیک شده بود که به لی هاروی اسوالد تعلق داشت. یک مامور پلیس به نام جی دی تیپیت یک ساعت و نیم پس از ترور کندی، اسوالد را بازداشت کرد. او در جریان بازجویی به قتل کندی متهم شد اما دخالت در این ماجرا را انکار کرد. کمیسیون وارنر نیز، اسوالد را یگانه قاتل کندی دانست اما تحقیقاتی دیگر در دهه ۷۰، نتایج متفاوتي ارائه داد.

 

روز ۲۴ نوامبر (دو روز پس از قتل کندی)، تیمی از یک شبکه تلویزیونی سراسری، مشغول فیلمبرداری و پخش خبر انتقال اسوالد به زندان دیگري بود که وی در ایستگاه پلیس توسط شخصی به نام جک روبی به ضرب گلوله به قتل رسید. میلیون‌ها بیننده به‌طور زنده شاهد این رویداد بودند.

 

ترور برادر کندی؛ نقطه مبهم دیگر

جالب است بدانید که رابرت کندی، برادر رییس‌جمهور آمریکا نیز پنج سال پس از قتل برادرش، خودش نیز مورد سوء قصد قرار گرفت و کشته شد. اینکه شاید او اطلاعاتی داشته که چگونه برادرش ترور شده، شايددلیل اصلی کشتن رابرت بوده است. رابرت، شباهت زیادی از لحاظ ظاهری به شخص جان کندی داشت.

 

مهدی دل روشن

 

 

ghanoondaily.ir
  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش