جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۲۲:۲۵ - ۱۷ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۴۴۸۷
بین الملل

شانس الیزابت وارن رقیب ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰

الیزابت وارن,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

بزرگ‌ترین پاشنه آشیل ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا تصمیمات عجیب و دردسرسازش در حوزه بین الملل و سیاست خارجه به ویژه فرمان مهاجرت او و خروج از برجام است که انتقادات بسیاری از جمله حزب رقیب دموکرات‌ها را طی دو سال اخیر نسبت به خود برانگیخت تا آنجا که رقیب انتخاباتی ترامپ از هم اکنون برای رقابت با او اعلام آمادگی می‌کند.

 

از این رو، الیزابت وارن سیاستمدار، حقوقدان و سناتور دموکرات ایالت ماساچوست در سنای آمریکا که نخستین بار قبل از انتخابات میاندوره‌ای کنگره، احتمال ریاست جمهوری ‌اش را مطرح کرد، طی روزهای اخیر از کاندیداتوری خود به طور جدی در انتخابات ۲۰۲۰ سخن به میان آورد. بنا به گفته یک مقام در کاخ سفید «خانم وارن در قلب‌ و اذهان فعالان لیبرال آمریکا رهبر یک حزب تلقی می‌شود و به همین خاطر اظهارات او وزنی دارد که باید آن را در رقابت‌های انتخاباتی لحاظ کرد. به گفته این مقام، نادیده گرفتن خانم وارن رویکرد مناسبی نیست.»

 

اما به هر روی داوود هرمیداس باوند تحلیلگر و استاد دانشگاه معتقد است اوضاع اقتصادی آمریکا در تصمیم گیری مردم این کشور تاثیرگذار است. بنابراین آینده انتخاباتی آمریکا بیش از هر چیز با وضعیت اقتصادی این کشور تا سال ۲۰۲۰ ارتباط مستقیم دارد. 

 

انتقادها نسبت به عملکرد ترامپ

دونالد ترامپ در حالی توانست رقیب خود هیلاری کلینتون بانوی اول حزب دموکرات را شکست دهد و به کاخ سفید راه یابد که نتایج نظرسنجی‌ها از بخت بالای کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ حکایت می‌کرد. به هر روی ورود ترامپ به کاخ سفید تنها برای جامعه کارگری آمریکا خوشایند بود اما رویکرد سلبی‌اش نسبت به رسانه‌ها برای اهالی قلم و نخبگان ایالات متحده حیرت برانگیز بود. به هر روی رئیس کنونی کاخ سفید که ریاستش در ساختار سیاسی آمریکا برای جوامع جهانی و به ویژه جامعه نخبگان آمریکا به کاخ سفید غیر منتظره بود از همان روزهای نخست ورود خود به کاخ سفید حجم وسیعی از انتقادها را متوجه خود ساخت. دونالد خودشیفته از همان بدو ورود بیش از اظهارات و رفتارهای نامرسوم خود، دست به اقداماتی به ویژه در سیاست خارجه زد که انتقاد نه تنها مردم آمریکا بلکه حتی جامعه جهانی را نسبت به خود برانگیخت. یکی از مهمترین اقدامات دونالد ترامپ در روزهای نخست ریاست جمهوری‌اش فرمان جنجال برانگیز مهاجرت بود که اعتراض‌های بسیاری را متوجه خود ساخت. اما خروج یکباره او از بسیاری از معاهدات بین المللی مانند قرارداد پاریس و سپس برجام و مواضع سودجویانه‌اش در قبال پرونده جمال خاشقچی روزنامه نگار سعودی با انتقاد فراوان نه تنها رقبای حزب دموکرات بلکه حتی برخی از حامیانش مواجه گردید. به نظر این روزها کاسه صبر جامعه نخبگان و دموکرات‌ها نسبت به اقدامات عجیب و غریب ترامپ لبریز شده است به طوری که از هم اکنون برخی از اعضای حزب دموکرات نامزدی خود را در انتخابات ریاست جمهوری آتی اعلام کردند. 

 

الیزابت وارن رقیب احتمالی ترامپ!

در کنار رقبای سابق رئیس‌جمهور کنونی آمریکا از جمله برنی سندرز، هیلاری کیلنتون دموکرات خواه و تدکروز جمهوری خواه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ اکنون یک رقیب دیگر به رقبای سابق رئیس خودشیفته کاخ سفید اضافه شده است. بر این اساس، الیزابت وارن، نماینده چپگرای کنگره آمریکا برای شرکت در رقابت‌های انتخابات آتی ریاست جمهوری این کشور اعلام آمادگی کرد. «الیزابت وارن»، نماینده ایالت ماساچوست در مجلس نمایندگان آمریکا نامزدی خود برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ این کشور را اعلام کرد. الیزابت وارن به انتقادات شدید علیه سیستم بانکی آمریکا معروف است و اعلام کرده که طبقه متوسط آمریکا زیر هجوم نظام بانکی این کشور قرار دارد. نماینده ایالت ماساچوست که در صورت پیروزی در حزبش، رقیب آتی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود، در اظهارات خود گفته است که میلیاردرها و شرکت‌های بزرگ آمریکایی مسئول کاهش قدرت خرید و تضعیف طبقه متوسط این کشور می‌باشند. بر این اساس، سناتور وارن ماه گذشته از تصمیم پرزیدنت ترامپ در به کارگیری قدرتمندترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان انتقاد کرده بود که منجر به واکنش شدید از سوی کاخ سفید شده بود. گفتنی است که در جریان مذاکرات هسته‌ای ایران با اعضای توافق هسته‌ای در حالی که گروهی از سناتورهای آمریکایی به دنبال تهدید باراک اوباما، رئیس‌جمهور وقت ایالات متحده، مبنی بر وتوی طرح تشدید تحریم‌های ایران اعلام کرده بودند که به مدت دو ماه طرح خود را به تاخیر می‌اندازند تا طرفین مذاکره به توافقی دیپلماتیک دست پیدا کنند، وارن یکی از کسانی بود که به این طرح رای منفی داد.

 

شانس وارن در انتخابات ۲۰۲۰

وارن در جریان انتخابات ۲ سال پیش آمریکا در کنار هیلاری کلینتون بود و به شدت از کلینتون در برابر ترامپ حمایت می‌کرد. او یکی از رهبران اصلی مخالف ترامپ در آمریکاست و بسیاری او را صدای زنان و لیبرال‌ها در جامعه سیاسی آمریکا می‌دانند. همچنین عده‌ای بر این باورند که وارن توانایی جذب بخشی از آرایی که در سال ۲۰۱۶ به سبد ترامپ رفت را دارد. این بانوی حزب دموکرات طی ۲ سال گذشته انتقادات تندوتیزی را از ترامپ مطرح کرده و آمریکای عصر ترامپ را یک دوره تاریک از تاریخ آمریکا توصیف کرده است. از این رو، به گفته یک مقام کاخ سفید که از فاش کردن نامش خودداری کرده، خانم وارن در قلب و اذهان فعالان لیبرال آمریکا رهبر یک حزب تلقی می‌شود و به همین خاطر اظهارات او وزنی دارد که باید آن را در رقابت‌های انتخاباتی لحاظ کرد. به گفته این مقام، نادیده گرفتن خانم وارن رویکرد مناسبی نیست. در حالیکه حزب دموکرات آمریکا هنوز رهبر معینی ندارد، سناتور وارن تبدیل به صدایی برای اپوزسیون مخالف پرزیدنت ترامپ شده است. حتی برخی دموکرات‌ها خانم وارن را یک منبع تحرک برای لیبرال‌ها و به‌ویژه زنان می‌بینند، بسیاری معتقدند او می‌تواند همچنین حمایت کسانی که در انتخابات گذشته به ترامپ رای دادند را به سوی خود سوق دهد. به هر روی اگرچه برخی از وزن قابل توجه وارن برای کرسی ریاست جمهوری سخن به میان می‌آورند اما او در حالی خود را برای رقابت با ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ آماده می‌سازد که هیلاری کلینتون وزیر خارجه دولت اوباما به عنوان فردی که برای نخستین بار نامزدی زنان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را کلید زد، برخلاف سوابق قابل اعتنا و بالایش در ساختار نظام سیاسی ایالات متحده بازهم موفق به پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ نشد. حال آنکه اکثریت، احتمال را به پیروزی کلینتون بانوی نخست آمریکا به عنوان رقیب اصلی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری اخیر می‌دادند، برخلاف تصور این پیروزی دونالد ترامپ بود که جامعه جهانی را غافلگیر کرد. به هر روی به اعتقاد برخی از رسانه‌های آمریکایی، شانس وارن ۶۹ساله برای پیروز شدن در رقابت‌های درون حزبی دموکرات‌ها در مقایسه با دیگر نامزدان احتمالی این حزب از جمله جو بایدن و برنی سندرز کمتر به نظر می‌رسد. با این همه شانس برد الیزابت وارن در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا را با داوود هرمیداس باوند مورد بررسی قرار دادیم که در ادامه آن را می‌خوانید.

 

وارن به دنبال برآورد جامعه آمریکا

داوود هرمیداس باوند تحلیلگر مسائل بین الملل و استاد دانشگاه درباره شانس برد وارن در انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا به آفتاب یزد گفت: در جامعه آمریکا تابوهایی وجود دارد. برای نخستین بار هیلاری کیلنتون به عنوان یک زن در انتخابات ۲۰۱۶ شرکت کرد که حضور او علیرغم تجربه‌ها و شانس بالایش برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری اخیر ناموفق بود. او افزود: وارن اکنون هدفش این است که یک برآوردی از جامعه آمریکا نسبت به خود پیدا کند و در نهایت به یک شناخت جامع از جامعه آمریکا دست یابد.

 

حد و وزن وارن برای نامزدی 

این تحلیلگر مسائل بین الملل با اشاره به اینکه برنامه‌های وارن روی تصمیمات رای دهندگان اثرگذار خواهد بود، گفت: اما با این همه پیروزی این نامزد حزب دموکرات بستگی به این مهم دارد که او چه برنامه‌ای در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به مردم ایالات متحده ارائه دهد. باوند افزود: اما به هر روی موفقیت او بستگی به رقبایش به ویژه از جریان مقابل یعنی حزب جمهوری خواه و همچنین جایگاهش در جامعه آمریکا دارد.

 

احتمال کاندیداتوری اوباما در ۲۰۲۰

باوند با بیان اینکه ممکن است اوباما هم در انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا کاندیدا شود، گفت: زیرا اوباما کم و بیش خط مشی و تصمیمات حزب خود را دنبال می‌کند. او در دوران ریاست جمهوری خود دستاوردهای بسیار مطلوبی داشت بنابراین در صورت کاندیداتوری احتمال پیروزی‌اش وجود دارد. اما با این همه اوضاع اقتصادی آمریکا در تصمیم گیری مردم این کشور تاثیرگذار است. او افزود: به طور مثال بوش پدر بعد از فروپاشی شوروی با وجود اینکه اعتبار آمریکا را در جامعه جهانی احیا و در نهایت به فراموشی اذهان عمومی نسبت به دخالت ایالات متحده در جنگ ویتنام کمک کرد اما علیرغم این دستاوردهای بزرگ او در سیاست خارجه به غفلت از امور داخلی نیز متهم شد در نهایت، در پی عمل نکردن به وعده انتخاباتی خود برای افزایش ندادن مالیات‌ها، در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۹۹۲ از بیل کلینتون شکست خورد. باوند در پایان گفت: آینده انتخاباتی آمریکا بیش از هر چیز با وضعیت اقتصادی این کشور تا سال ۲۰۲۰ ارتباط مستقیم دارد. متاسفانه ترامپ دستاوردهای مطلوبی در حوزه اقتصادی تاکنون داشته است که نمی‌توان از آن غافل بود.

 

 

aftabeyazd.ir
  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش