جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۳۸ - ۰۷ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۱۰۴۱
بین الملل

وزیر اخراج شده نیروی دریایی آمریکا: فهم ترامپ از حضور در ارتش و مبارزه اخلاقی بسیار اندک است

ریچارد اسپنسر,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
وزیر اخراج شده نیروی دریایی آمریکا با بیان جزییات اقداماتش برای ممانعت از مداخله دونالد ترامپ در پرونده یک کماندوی متخلف نیروی دریایی، بر لزوم رسیدگی به این اتهامات و اهمیت این امر در جلوگیری از تکرار چنین تخلفاتی تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، ریچارد اسپنسر، وزیر سابق نیروی دریایی آمریکا در یادداشتی که ار سوی روزنامه واشنگتن پست منتشر شده، با اشاره به پرونده ادوارد گلگر، رهبر یکی از تیم‌های عملیات ویژه آمریکا که به جرایم جنگی متعددی متهم شده و تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای عفو این نیروی خاطی و حفظ نشان او اظهار کرد، اتفاقاتی که به اخراج او به عنوان وزیر نیروی دریایی آمریکا انجامیده "حامل درس‌هایی برای او و همچنین برای ملت آمریکا" است.

وی خاطرنشان کرد، قدرت نیروی دریایی آمریکا بر مبنای "ترفیع رهبران خوب، برکناری رهبران بد و مجازات رهبرام مجرم" شکل گرفته است و احتمال تخطی نیروها در شرایط جنگی بیشتر از حالت عادی است که به همین دلیل نیروها برای حفظ جان غیرنظامیان و  برخورد عادلانه با بازداشت‌شدگان آموزش می‌بینند.

اسپنسر که بر سر پرونده گلگر از سمت خود اخراج شده، اظهار کرد: ما از آنان که سرپرستی نیروهایمان را بر عهده دارند انتظار داریم که قضاوت بسیار خوب داشته باشند. سربازان و ملوانانی که تحت رهبری آن‌ها هستند باید بتوانند روی قضاوت درست آن‌ها حساب کنند.

او اشاره کرد که گلگر اوایل سال جاری میلادی به طور رسمی به بیش از ۱۰ جرم متهم شد و در ماه ژوئیه از همه این اتهامات به جز عکس گرفتن با جسد یک شبه‌نظامی داعش تبرئه و برای این جرم نیز به چهار ماه زندان محکوم شد که با توجه به دوران بازداشتش در زمانی که در انتظار محاکمه به سر می‌برده، آزاد شد.

به گفته اسپنسر، دونالد ترامپ از همان ابتدا مداخله در این پرونده را آغاز کرد. او در این باره نوشت: پیش از آغاز محاکمه، در ماه مارس در تماس از رئیس جمهوری دریافت کردم که طی آن از من درخواست شد که بازداشت او در زندان نیروی دریایی را لغو کنم. من دو بار از این کار سر باز زدم زیرا قاضی مسؤول رسیدگی به این پرونده بر اهمیت بازداشت او تاکید کرده بود. در نهایت رئیس جمهوری به من دستور داد که او را به یک سربازخانه منتقل کنم. من به این باور رسیدم که علاقه ترامپ به این پرونده تا حدی به دلیل تلاش وکیل این متهم و دیگران برای حفظ این پرونده در دایره تمرکز رسانه‌ای است.

این وزیر برکنار شده خاطرنشان کرد که پس از صدور حکم در این پرونده، گلگر به صورت داوطلبانه درخواست بازنشستگی کرد اما در این میان سوالاتی مطرح شدند مبنی بر اینکه آیا او باید با همین درجه نظامی و با حفظ مدال نیروهای عملیات ویژه بازنشسته شود یا باید با تنزل رتبه نیروی دریایی را ترک کند؟

اسپنسر توضیح داد که در روز ۱۴ نوامبر در یادداشتی از ترامپ درخواست کرده که از مداخله در این سوالات اجتناب کند اما روز بعد، یکی از مشاوران کاخ سفید با او تماس گرفته و گفته، رئیس جمهوری در این پرونده مشارکت خواهد داشت. اندکی بعد، این مشاور کاخ سفید در تماس دیگر با اسپنسر به او اطلاع می‌دهد که ترامپ دستور خواهد داد که درجه نظامی گلگر حفظ شود.

وی در خصوص این اقدام از سوی ترامپ نوشته: این یک مداخله شگفت‌آور و بی‌سابقه و نشانگر فهم بسیار اندک رئیس جمهوری از حضور در ارتش، مبارزه اخلاقی و کنترل شدن بر مبنای قوانین و مقررات است.

او در ادامه اظهار کرد، تلاش کرده تا راهی برای جلوگیری از مداخله بیشتر ترامپ در این پرونده بیاید چرا که معتقد است نشانی که به افراد هم‌رتبه گلگر به عنوان کماندوهای نیروی دریایی ویژه داده شده، تنها در اختیار آنان است و حتی وزیر دفاع یا رئیس جمهوری هم چنین نشانی را ندارند پس شایستگی گلگر برای برخورداری از این نشان باید بررسی می‌شد.

او در روز ۱۹ نوامبر درباره برنامه‌هایش به مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا و میک مولوینی، رئیس دفتر ترامپ اطلاع داده و روز بعد، نیروی دریایی هیئتی را برای تصمیم‌گیری درباره خلع نشان گلگر تشکیل داد اما دونالد ترامپ در روز ۲۱ نوامبر در توییتر اظهار کرد که گلگر نشان نظامی‌اش را حفظ خواهد کرد و این "سومین مداخله ترامپ در این پرونده بود".

اسپنسر می‌گوید، این توییت قصد ترامپ را آشکار کرد اما او تصور نکرده که این توییت یک دستور رسمی باشد زیرا هر اقدامی که تاکنون از سوی رئیس جمهوری در این پرونده صورت گرفته بود، به صورت "فرمانی لفظی یا کتبی" مطرح شده بود.

او در این یادداشت تاکید کرد که چنین مواردی از تخلف نیروهای نظامی باید در سیستم قضایی نظامی بررسی شوند تا از بروز مجدد چنین خطاهایی جلوگیری شود.

  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش