چهارشنبه ۰۸ بهمن ۱۴۰۴
۰۹:۱۸ - ۰۵ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۱۲۰۲
خاورمیانه

نگاهی به سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا در دوره «دونالد ترامپ»

سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
پایه ریزی ائتلاف منطقه ای علیه تهران و کشاندن بازیگران متعدد به عرصه تقابل مشترک با جمهوری اسلامی ایران از دید برخی رسانه های عربی مهمترین محور همکاری ریاض و واشنگتن را در وضعیت کنونی شکل داده است؛ همکاری هایی که از اساس با موانعی از جنس واقعیت های منطقه روبرو است.

به گزارش ایرنا، نگاهی به سیاست خاورمیانه ای آمریکا در دوره «دونالد ترامپ» مشخص می سازد که ائتلاف سازی گرد محور عربستان سعودی و تقابل با جمهوری اسلامی ایران گرانیگاه این سیاست را تشکیل می دهد. 

 

مهمترین هدف مورد نظر ریاض و واشنگتن مقابله با قدرت روز افزون جمهوری اسلامی ایران در منطقه است. این در حالی است که پیروزی همپیمانان ایران در منطقه نشان می دهد سیاست های ضدایرانی راه به جایی نخواهد برد. رسانه های عربی با اشاره به تحرک های ضد ایرانی ترامپ، تحلیل هایی را در این ارتباط منتشر ساختند که این گزارش به آن ها می پردازد. 

 

 

** ناکامی ائتلاف سازان علیه تهران 

روزنامه های «تشرین» سوریه، «الوطن» مصر و نشریه های «المنار» فلسطین و «الانوار» لبنان با اشاره به قدرت یابی و نفوذ روز افزون ایران، ائتلاف آمریکا و همپیمانان را در رویارویی با ایران، ناکام و شکست خورده معرفی کردند. 

روزنامه تشرین در گزارشی به قلم «محی الدین محمد» نوشت: درخواست ائتلاف سازی تازه برای رویارویی با ایران، اعترافی آشکار به شکست ائتلاف سابق آمریکا و گروه های تروریستی در رسیدن به اهداف است.

 

در این زمینه، شکست و ناامیدی نصیب ائتلاف سازان شده است. در صورتی که ائتلافی برای رویارویی با ایران شکل گیرد با صخره پایداری ایران روبرو خواهد شد. از طنز های روزگار این است که دزدان جهان خود را حامیان مشروعیت معرفی می کنند. پرورش دهندگان و حامیان تروریسم دم از خیرخواهی می زنند. این در شرایطی که خون بی گناهانی که با دست های پلید آنان ریخته شده هنوز خشک نشده است. آمریکا که با همکاری عربستان در دهه هشتاد سده گذشته القاعده را به وجود آورد و پس از جنگ افغانستان و عراق هرج و مرج و آشوب را گسترش داد اکنون برای ائتلاف سازی برای رویارویی با ایران تلاش می کند. 

 

به نوشته المنار، طی سال های گذشته آمریکا با اصرار عربستان و رژیم صهیونیستی برای ائتلاف سازی علیه قدرت روزافزون ایران تلاش کرده است اما تلاش های آمریکا و تحریم های ضد ایرانی با هدف منزوی کردن این کشور تاکنون نتیجه بخش نبوده است و آنها نتوانسته اند جلوی قدرت روزافزون ایران را بگیرند. اکنون هم دور از ذهن است که شماری از کشورهای فرسوده و گرفتار بتوانند با ایران مقابله کنند. در شرایط کنونی ائتلاف سازی علیه ایران ماموریت آسانی نیست و نتیجه بخش نخواهد بود. 

 

روزنامه الوطن در گزارشی با عنوان «ائتلاف تناقض ها» از قول «طارق فهمی» استاد علوم سیاسی دانشگاه قاهره آورد: ائتلافی که آمریکا قرار است تشکیل دهد با سختی های بسیاری روبرو است. آمریکا هرگز نمی تواند رژیم اسرائیل و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را در یک ائتلاف ادغام کند. نمی توان ترکیه را به ائتلاف ضد ایرانی وارد کرد. زیرا ترکیه و ایران در بسیاری از مسائل منطقه با هم منافع مشترکی دارند. 

 

به نوشته این روزنامه مصری، «ایمن سمیر» استاد روابط بین الملل دانشگاه قاهره هم پیش بینی کرد کشورهایی مانند چین، روسیه، مصر، عمان و قطر به شدت با این ائتلاف سازی مخالفت کنند. دلیل مخالفت این کشورها متفاوت است. چین به دلیل پیگیری روابط سیاسی و ادامه دیپلماسی نرم در این ائتلاف وارد نخواهد شد. روسیه هم به دلیل اعتماد بالا به ایران در این ائتلاف وارد نخواهد شد. 

 

الوطن افزود: آمریکا می خواهد با این رویکرد بیان کند که در خاورمیانه کنشگر فعالی است و می تواند به ائتلاف سازی علیه دشمن خود وارد شود اما ساختار این ائتلاف و سازوکارهای آن مشخص نیست. 

 

به نوشته نشریه الانوار، رویکرد آمریکا علیه ایران نتیجه معکوسی به دنبال داشته است. شرط بندی «باراک اوباما» رئیس جمهوری سابق آمریکا روی توافق هسته ای برای تضمین اعتدال ایران و تفاهم با آمریکا درباره مسائل منطقه ای سبب شد تهران از توافق هسته ای برای رهایی از تحریم ها استفاده کند. اکنون آمریکا از طرحی شکست خورده بر برنامه ای متمرکز شده که از میزان موفقیت یا شکست آن هیچ اطلاعی ندارد. طرح ترامپ برای رویارویی با نفوذ ایران همراه با تصمیم غیرعاقلانه ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس بزرگترین برگ برنده را به تهران داد. 

 

**افزایش تنگناهای عربستان 

صفحه عربی تارنمای «دویچه وله» آلمان با اشاره به شکست های پی در پی عربستان در منطقه، این کشور را در رویارویی با ایران ناتوان معرفی کرد و نوشت: ولیعهد عربستان بیش از هر زمان دیگری احساس می کند ایران از طریق یمن، عراق، قطر، سوریه و لبنان حلقه محاصره را بر عربستان تنگ تر کرده است. 

 

حمله موشکی گروه مردمی انصارالله به عربستان، ولیعهد این کشور را زیر فشار قرار داده است. ولیعهد بلند پرواز عربستان که با شتاب مسیر رسیدن به کاخ پادشاهی را طی می کند به عنوان معمار جنگ یمن در تنگنا قرار گرفته است. بسیاری از کشورهای همپیمان عربستان در جنگ یمن و نهادهای حقوق بشری او را زیر فشار قرار داده اند تا به جنگ پرهزینه یمن و محاصره این کشور پایان دهد. او در رویارویی با ایران و گروه مردمی انصارالله گزینه های بسیاری در اختیار ندارد. 

 

 

 

 

 

  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش