علی جدی در گفتوگو با ایلنا، در پاسخ به این پرسش که آیا مجلس نظارتی بر بازار خودرو اعمال کرده تا از این شرایط آشفته خارج شود؟ گفت: تا زمانیکه تولید و عرضه خودرو افزایش پیدا نکند همین روال در بازار ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به تلاشهای مجلس برای هموار کردن مسیر واردات خودرو، افزود: مجلس به دولت فشار وارد کرد تا واردات خودرو را تسریع بدهد و بخشی از نیاز بازار از طریق واردات تامین شود؛ مطابق با آخرین اخباری که به مجلس رسیده است بخشی از خودروها وارد گمرکات میشوند.
این نماینده مجلس ادامه داد: مجلس افزایش تولید از سوی خودروسازان را ماه به ماه رصد میکند هم اکنون بخشی از افزایش تولید اتفاق افتاده است. همچنین مجلس دولت را تحت فشار قرار داده است که از صنعت خودروسازی خارج و خودروسازی را به بخش خصوصی واگذار کند.
به گفته جدی؛ سالیانه کشور به یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو نیاز دارد این در حالیست که سالیانه یک میلیون دستگاه تولید و در بازار عرضه میشود تردیدی وجود ندارد که در این شرایط خودرو، کمیاب و قیمت آن افزایش پیدا میکند.
وی افزایش قیمت خودرو را به دلالبازیها در بازار نسبت داد و افزود: مجلس نمیتوان برای کنترل دلالیها اقدامی انجام دهد.
نماینده خراسان شمالی در پاسخ به این پرسش که افزایش نرخ خودرو تا چه میزان متاثر از تورم موجود در کشور است؟ خاطر نشان کرد: استیضاح وزیر اقتصاد از سوی نمایندگان مجلس امضا شده است؛ دولت باید پاسخگو باشد نمیتوان با طرح این سخن که حباب در بازار ایجاد شده مسائل را منتفی کرد اگر حباب داریم چرا ماندگار شده است؟ باید این قضیه تعیین تکلیف شود و شرایط را تعدیل کنند.
وی با اشاره به نوسانهای نرخ ارز و تاثیر آن در بازار خودرو، افزود: عدم انسجام دولت باعث شد آنها نتوانند بازار ارز را مدیریت کند؛ تضاد در سخنان بانک مرکزی زیاد است از سوی سازمان برنامه و بودجه و صندوق توسعه ملی خودمختارانه عمل میکنند و این عدم هماهنگی این شرایط را ایجاد کرده است؛ به عبارت دیگر در بدنه دولت یک انسجام اقتصادی دقیقی وجود ندارد و انتظار داریم که دولت در زمینه انسجام حرکتی انجام بدهد.
جدی با بیان اینکه نمایندگان مجلس در جلسه استیضاح وزیر صمت درباره مسائل اصلی حوزه صنعت از او پرسش کردند، گفت: وزارت صمت بسیاری از بازارها از جمله فولاد، پتروشیمیها، لوازم خانگی، سیمان و ... را تعدیل کرده است اما فاطمی امین نتوانست مجلس را در بحث خودرو قانع کند و کارت زرد در این زمینه دریافت کرد. مردم در بحث خودرو رضایت ندارند و مجلس هم باید پیام مردم را انتقال بدهد.
این نماینده مجلس ادامه داد: پیشبینیها حاکی از این مهم است که در تابستان سال آینده بازار خودرو منطقیتر شود و در بحث عرضه خودرو به مانند ۴ سال قبل شویم. زمانیکه عرضه افزایش پیدا کند قیمت آن نیز متعادل میشود و با عرضه خودرو از سوی خودروسازان تقاضا برای خرید در بازار کاهش پیدا میکند.
جدی با بیان اینکه کمیسیون صنایع و معادن مجلس موافق عرضه خودرو در بورس نیست، گفت: عرضه بر تقاضا باید جلو بیفتد سپس تنظیم قیمت صورت بگیرد. سایپا بدون قرعهکشی چند خودرو را عرضه میکند آیا این خودروها را باقیمت حاشیه بازار فروخته میشوند یا به قیمت کارخانه؟ اگر عرضه افزایش پیدا کند و نیاز کمتر از عرضه شود قیمتها متعادل میشود.
- 14
- 1