چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۴۸ - ۲۰ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۱۵۹۹
مجلس

فلاحت پیشه: برخی می‌خواهند مجلس را هم دیکتاتوری کنند

حشمت الله فلاحت پیشه فعال سیاسی,مجلس یازدهم
یک نماینده سابق مجلس درباره طرح مجلس مبنی بر ممنوعیت ورود افرادی که سابقه ۳ دوره نمایندگی داشتند به اصلاحات نیوز می گوید: تجربه نشان داده طرح های مجلس که در سال انتخابات شکل می‌گیرد، بسیار زود رنگ و بوی انتخابات به خود می‌گیرد و معمولا هم به نتیجه نمی‌رسد.

حشمت الله فلاحت پیشه فعال سیاسی و نماینده سابق مجلس با اشاره به طرح مجلس مبنی بر ممنوعیت ورود افرادی که سابقه ۳ دوره نمایندگی داشتند، به اصلاحات نیوز میگوید: تجربه نشان داده طرح های مجلس که در سال انتخابات شکل می‌گیرد، بسیار زود رنگ و بوی انتخابات به خود می‌گیرد و معمولا هم به نتیجه نمی‌رسد. به ویژه اینکه وعده بسیاری از نمایندگان عملی نشده است و اکنون نیز کشور در شرایطی به سر می‌برد که مشکلات اقتصادی، مهمترین مسئله مردم است.

وی ادامه داد: در این طرح انتخاباتی منافع محدودی از افراد دیده می‌شود و عمدتا به دنبال حذف رقیب هستند اما در نهایت هم نتیجه نمی‌دهد و رد می‌شود. لذا آن چیزی که در کمیسیون شوراها شکل گرفت، به طور طبیعی و با توجه به سابقه گذشته تصویب نمی‌شود، اما چند اثر بر جای می‌گذارد. اثر اول این است که بار دیگر کارنامه مجلس یازدهم را زیر ذره بین می‌برد و نشان می‌دهد که به جای اینکه به فکر حل مشکل مردم باشند، به دنبال این هستند که در آینده نیز در شرایطی بدون رقیب، این شرایط را ادامه دهند.

فلاحت پیشه با بیان اینکه  این مجلس در حاشیه تحولات سیاست خارجی، داخلی و اقتصادی کشور قرار داشت، تصریح کرد: جنبه های انتخابی سیاست در ایران روز به روز در حال تضعیف شدن است. شجاع ترین و شفاف‌ترین سیاستمداران در دنیا افرادی هستند که خودشان  و کارنامه عملکردشان را در معرض انتخاب قرار می‌دهند و در هر نظامی که بیشترین مناصب انتخابی است، شرایط اعتراضی کمتر است. در شرایط کنونی کشور نیازمند پایان دادن به قهر سیاسی گسترده ای است که در کشور وجو دارد این قهر سیاسی نیز ناشی از عملکرد هر دو جناح است. جناح مدعی اصلاح طلبی بیشتر شعارهای سیاسی می‌دهد و جناح مدعی اصولگرایی نیز شعارهای اقتصادی و عملکرد هر دو جناح در این دو حوزه عملکرد غیرقابل دفاعی است و نتیجه آن قهر تا اعتراض خیابانی است. 

نماینده سابق مجلس ادامه داد: کشور با توجه به ناآرامی‌های گسترده‌ای که واقعا بغض آلود بود و در تاریخ کشور کم سابقه بود، اکنون باید به دنبال جذب حداکثری باشند نه اینکه به دنبال این باشند که صرفا خودشان حضور داشته باشند. بنابراین معتقدم هرچند که این چنین طرح‌هایی به نتیجه نمی‌رسد اما نشان دهنده این است که کشورمان به جای اینکه به سمت انتخابی شدن حرکت کند، به سمت خطرناک تبدیل انتخابات به انتصابات حرکت می‌کند. تبدیل انتخابات به انتصابات بزرگترین آفت دموکراسی است که در کشور ما افراد بسیاری در تلاش هستند تا این کار صورت بگیرد. 

وی در ادامه می‌گوید: برخی از طراحان به جای اینکه سیاست عمومی کشور را ببینند، صرفا حوزه انتخابیه خودشان را می‌بینند.حالا برخی از نماینده‌ها می‌بینند کسی سوابق سیاسی و اجرایی کمتری دارد، شرط سوابق سیاسی و اجرایی را زیاد می‌کنند، یه زمانی بحث مدرک بود و افراد سعی می‌کردند تا شرط مدرک را بالاتر ببرند، یه زمانی سعی می‌کردند رقبا را در تنگنا قرار دهند تا از پست خود سریعتر کنار بروند! در حالی که خودشان حقوق نمایندگی دریافت می‌کردند، رقبایشان را وادار می‌کردند تا ۹ ماه قبل از انتخابات استعفا دهند و ۹ ماه بدون دریافت حقوق ،فعالیت‌های انتخاباتی انجام دهند، لذا بسیاری از افراد منصرف می‌شدند. 

فلاحت پیشه نیز با اشاره به اینکه این طرح مجلس اکنون واقعا طرح نادری است، تصریح کرد: یکی از دلایلی که در دنیای امروز هیچ وقت برای نمایندگی مجلس و سنا و پارلمان سقف گذاشته نمی‌شود، این است که هیچگاه از دل این مجالس دیکتاتوری بیرون نمی‌آید. مجالس محلی برای تجربه تبدیل می‌شود و اتفاقا بزرگترین ضعف مجالس به جایی برمی‌گردد که پوپولیسم بدون تجربه در آن شکل می‌گیرد. شما ببینید برای مناصب اجرایی همواره سقف وجود دارد. مثلا ریاست جمهوری فقط دو دوره است. در جایی مثل آمریکا برخی از سناتورها تجربه حضور دو رقمی دارند و باعث پختگی در رای گیری و قانون گذاری می‌شود  یکی از مصادیق همین ناپختگی در کشور ما، همین طرح ها است. این افراد آبروی مجلس را هم می‌برند. در مجلس قبل نیز به افرادی که به دنبال چنین طرح‌هایی بودند تذکر می‌دادیم که فقط آبروی مجلس را می‌برید.

این کارشناس سیاسی و سیاست خارجی کشورمان، با بیان اینکه بعید می‌دانم عقل سیاسی کشورمان در این حد افت کرده باشد که بخواهد چنین طرح‌هایی را تصویب کند، گفت: این یک طرح حقیر است و در پشت آن یک جریانی است که همواره در کشور وجود داشته و سعی کرده تا انتخابات فدای انتصابات شود. هر زمان که کشور به سمت انتخابات حرکت کرده، شور و شوق عمومی هم افزایش پیدا کرد، اما هر زمان که انتخابات حداقلی بوده، مردم خواسته‌هایشان را در خیابان مطرح می‌کنند. 

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش