پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
۰۸:۲۳ - ۰۹ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۲۱۲۸
مجلس

رییس و نواب ابقا می شوند

 اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس,مجلس
 یک‌سال است که نمایندگان و هیات‌رییسه مجلس بر کرسی خانه ملت تکیه زدند و حالا امروز وقتش رسیده تا فراکسیون‌های مجلس لیست خود را برای معرفی اعضای هیات‌رییسه مجلس ارائه دهند‌، این انتخاب طبق روال همیشگی با بازار داغ لابی فراکسیون‌های مجلس همراه بوده است.

در این چند روز اخیر زمزمه‌های رسمی و غیر رسمی مبنی بر تغییر نایب رییس مجلس یعنی علی مطهری شنیده شد که نتیجه ائتلاف فراکسیون ولایی مجلس با مستقلین بود؛ موضوعی که موجب نگرانی فراکسیون امید و خود شخص مطهری شد. کسی که به نظر می‌رسد همراهی‌اش با اصلاح‌طلبان نسبت به اصولگرایان بنیادی‌تر است.

 

او در مبحث آزادی‌های سیاسی و مساله ضرورت نقد رفتار ارکان حکومت با اصلاح‌طلبان هم‌اندیشه است و همین موضوع سبب شده که تندروهای داخلی از جمله مخالفانش باشند و با وجود پذیرفتن او به عنوان هیات‌رییسه مجلس هیچ‌گاه او را از خود ندانسته‌اند. مطهری از جمله نمایندگانی است که پیگیر رفع حصر و ممنوع‌التصویری بزرگان اصلاحات بوده است. او شرایط دیدار نمایندگان با آقای خاتمی را فراهم کرد؛ دیداری که موجب دشمنی بیشتر اصولگرایان با او شد چرا‌که اصولگرایان به شدت با آقای خاتمی در عناد هستند و این موضوع سبب شد بگویند علی مطهری نباید در هیات‌رییسه مجلس باشد!

 

مستقلین مجلس که در راس آنها کاظم جلالی قرار گرفته با اصولگرایان نزدیک به پایداری برای حذف مطهری گفت‌و‌گو کردند و به یک نتیجه ۱۲ گانه رسیدند‌؛ نتیجه‌ای که خبر از معرفی شش نامزد از فراکسیون مستقلین و شش نامزد از فراکسیون اصولگرایان برای انتخابات هیات‌رییسه می‌داد موضوعی که می‌توانست به حذف مطهری و وکیلی بینجامد اما رایزنی‌های فراکسیون امید به برکناری مطهری از هیات‌رییسه پایان داد. 

 

پس از ائتلاف ظاهری فراکسیون مستقلین برخی اعضای فراکسیون امید از احتمال ریاست پزشکیان بر مجلس خبر دادند. به گفته بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید در این فراکسیون تصمیم گرفته شده در صورتی که کف مطالبات این فراکسیون که حفظ وضع موجود هیات‌رییسه است محقق نشود، مسعود پزشکیان به عنوان کاندیدای ریاست مجلس معرفی شود. این در حالی است که خود نایب رییس اول مجلس تمایلی به ریاست ندارد و لاریجانی را شایسته‌تر برای تکیه زدن بر صندلی سبز مجلس می‌داند.

 

به نظر می‌رسد سخن از ریاست پزشکیان از جانب اعضای این فراکسیون نیز می‌تواند صرفا بهانه‌ای باشد تا بتوانند زمینه رایزنی با مستقلین را فراهم کنند تا نهایتا برای هیات‌رییسه لیستی مشترک با فراکسیون مستقلین بدهند. چرا‌که توافق فراکسیون ولایی و مستقلین که به دنبال تقسیم کرسی‌های هیات‌رییسه مجلس به نسبت شش به شش میان خود هستند می‌تواند موجب متضرر شدن اعضای امید شود البته طبق پیش‌بینی همان شد که انتظار می‌رفت؛ الیاس حضرتی نماینده مردم تهران اعلام کرد که فراکسیون مستقلین مطهری را برای نایب رییسى در لیست‌شان پذیرفته‌اند.

 

الیاس حضرتی در توئیتر خود نوشت: «ظاهرا تا الان برادران عزیز ما در فراکسیون مستقلین علی مطهری را جهت نایب رییسى در لیست‌شان پذیرفته‌اند. » غلامعلی جعفرزاده‌ ایمن‌آبادی نیز در رابطه با اظهارات نقوی حسینی سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مبنی بر اینکه این فراکسیون در انتخابات هیات‌رییسه به صورت مشترک با فراکسیون مستقلین لیست خواهد داد، گفت: فرمایش ایشان را قبول ندارم و اگر این توافق هم صورت گرفته باشد، آن را قبول نداریم. وی ادامه داد: من از صحت این توافق خبری ندارم. نماینده مردم رشت در پاسخ به این سوال که یکی از اعضای فراکسیون امید گفته است که فراکسیون مستقلین به نایب رییسی علی مطهری رضایت داده است، اظهار داشت: این مساله درست است. 

 

البته ناگفته نماند که در فراکسیون مستقلین نیز همه موافق ائتلاف با اصولگرایان نبودند و بر حفظ هیات‌رییسه موجود اصرار داشته و دارند. در همین راستا جعفرزاده ایمن‌آبادی نائب رییس فراکسیون مستقلین گفته بود آنچه این روزها درباره حذف آقای مطهری از هیات‌رییسه شنیده شد، کذب محض بوده و به هیچ عنوان ریشه در واقعیت ندارد. 

 

 

حال باید منتظر بمانیم و ببینیم کسانی که برای حذف مطهری با برخی از اعضای مستقلین رایزنی کردند موفق خواهند شد او را از هیات‌رییسه برکنار کنند‌ یا همچنان مطهری در سمت خود باقی می‌ماند. اما فارغ از نتیجه تصمیم‌گیری نمایندگان نباید از موثر بودن علی مطهری در هیات‌رییسه مجلس غافل بود چرا‌که او یکی از صریح‌ترین نمایندگان مجلس دهم است. انتخاب او از جانب مردم به عنوان نماینده تهران به گونه‌ای بود که طرفداران هرجریانی نام او را در لیست ۳۰ نفره جا‌ دادند و مستقل بودن او یکی از مزیت‌هایی است که مردم را با هر جریان فکری به سمت خود جلب کرد‌. لذا بهتر است سه کرسی اصلی ریاست و نواب رییس بین سه فراکسیون تقسیم شود و مطهری در جایگاه خود باقی بماند. لذا به نظر می‌رسد این بار نیز جای رییس و نواب در هیات‌رییسه مجلس تغییر نکند.

 

 

 

  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش