پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۴۴ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۴۰۱۳
مجلس

وضعيت ادمين‌هاي تلگرامي وزير اطلاعات را به صحن مي‌كشد

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس,محمود علوی

به گزارش شرق، امضاي ٢٢ نماينده پاي نامه اعتراض به دستگيري ادمين‌هاي تلگرامي است. آنها را پيش از نوروز ٩٦ بازداشت کردند و تا اکنون نه مرجع دستگيري مشخص شده و نه دلايل آن. نمايندگان وزير اطلاعات را به کميسيون امنيت مجلس فراخوانده‌اند تا پاسخ‌گوي چند پرسش باشد.

 

يکي از مهم‌ترين‌ها حول دستگيري ١٢ جواني مي‌چرخد که ماه‌هاست در زندان به سر مي‌برند و هنوز وضعيت‌شان تعيين تکليف نشده است. وزير هم به صراحت توپ را در زمين نهادي انداخته که ١٢ ادمين تلگرامي را بازداشت کرده است.

 

به صراحت گفته «وقتي ما آنها را بازداشت نکرديم، اينجا چه توضيحي بدهيم». علي مطهري، سؤال درباره بازداشت ادمين‌ها را از محمود علوي، وزير اطلاعات، مي‌پرسد. سيدحسين نقوي‌حسيني، سخنگوي کميسيون امنيت، شرح ماوقع اين نشست را با «خانه ملت» در ميان گذاشته. «علي مطهري به‌عنوان نماينده سؤال‌کنندگان ابتدا سؤال مربوط به مديران کانال‌هاي تلگرامي را مطرح کرد. سال ٩٥ ما شاهد بازداشت تعدادي از مديران کانال‌هاي تلگرامي بوديم که مخاطبان بسياري داشتند.

 

ما موضوع را پيگيري کرديم، گفتند اين بازداشت‌ها از طرف وزارت اطلاعات نبوده؛ بلکه از سوی اطلاعات سپاه بوده؛ ولي ما از وزير اطلاعات مي‌توانيم سؤال کنيم. البته گفته شده که مدير کانال تلگرامي وزير اطلاعات هم بازداشت شده است. اين مسائل اشکال دارد که به ضعف وزارت اطلاعات برمي‌گردد». روايت نمايندگان حاضر در اين نشست نشان از آن دارد که وزير اطلاعات در جريان بازداشت ادمين کانال‌هاي تلگرامي نبوده است. نمايندگان از توضيح او قانع نمي‌شوند و بناست تا علوي به‌زودي ميهمان صحن علني مجلس باشد و جزئيات بازداشت ادمين‌ها را براي نمايندگان و البته افکار عمومي بازگو کند. يکي از نمايندگاني که نمي‌خواهد نامي از او به ميان آيد، به «شرق» گفته «مشخص است که وزير در جريان بازداشت نيست؛ اما بايد همين مسئله نيز مطرح شود و موازي‌کاري در مسائل امنيتي به صلاح کشور نيست».

 

دستگاه اطلاعات براي نگير و نبند است

محمود علوي در بخشي از سخنانش در نشست کميسيون امنيت گفته «معتقديم دستگاه پليس با دستگاه اطلاعات متفاوت است. تشکيلات اطلاعاتي براي بگيروببند نيست؛ بلکه براي نگير و نبند است. ما بايد کاري کنيم که کار به اينجاها نرسيد. با هزينه کمتر بايد مسائل حاکميت را حل کرد و قبل از اينکه ماهيت امنيتي پيدا کند، بايد حل شود تا هزينه آن در پايين‌ترين سطح بماند».

 

او همچنين شيوه وزارت اطلاعات در برخورد با فعالان مدني را چنين توضيح داده «با فعالان مدني نشست مي‌گذاريم، گفت‌وگو مي‌کنيم، با هنرمندان و با فعالان اقتصادي همين‌طور. نظرات آنها را مي‌شنويم و با آنها گفت‌وگو مي‌کنيم و پس از آن اگر گروهي در مسيري برخلاف امنيت ملي حرکت کند، تذکر مي‌دهيم، اخطار مي‌دهيم، احضار مي‌کنيم که بيش از ٩٠ درصد موارد جواب مي‌دهد و اگر جواب نداد، اقدامات بعدي را انجام مي‌دهيم».

 

وزير همچنين در بخش ديگري از سخنانش به صراحت گفته «بازداشت‌شدگان که در کانال‌هاي آنها نه مسائل ضدارزش‌ها بوده و نه مسائل ضداخلاقي بوده و نه مسائل ضددين بوده؛ بلکه اغلب آنها افراد بسيار خوبي هستند و جزء خانواده انقلاب و نظام محسوب مي‌شوند». به گفته نقوي‌حسيني، وزير اطلاعات همچنين گفته «اين بازداشت‌ها به وسیله وزارت انجام نشده و ما نبايد پاسخ‌گوي اقداماتي باشيم که دستگاه ديگر انجام داده است». عليرضا رحيمي، عضو کميسيون امنيت مجلس، نيز به ايلنا گفته «با توجه به حضور وزير اطلاعات در جلسه کميسيون امنيت ملي و طولاني‌شدن مدت بازداشت و از‌آنجا‌که هيچ پاسخي به نمايندگان سؤال‌کننده از سوي مراجع ذي‌ربط داده نشد، قرار است اين سؤال در دستور کار صحن علني مجلس نيز قرار گيرد».

 

 

پرسش عجيب کريمي‌قدوسي درباره بازداشت ادمين‌ها

در شرايطي که اکثر نمايندگان حاضر در نشست در پي آن هستند تا براي آزادي ادمين‌هاي بازداشت‌شده کاري کنند، جواد کريمي‌قدوسي، عضو جبهه پايداري، سؤال عجيبي مطرح مي‌کند. سؤال او برخلاف ٢٢ نماينده منتقد به بازداشت‌ها درباره دلايل همکاري و همراهي دولتي‌ها با ادمين‌هاي تلگرامي است.

 

ماجراي ادمين‌هاي تلگرامي به کنار، لغو سخنراني علي مطهري در مشهد از ديگر نکاتي است که در نشست مشترک با علوي مطرح مي‌شود. به روايت نقوي‌حسيني، وزير اطلاعات تأکید کرده «ما مسائل سخنراني‌ها را بررسي مي‌کنيم؛ در‌صورتي‌که با منافع ملي و منطقه‌اي مغايرت نداشته باشد، مانعي براي برگزاري آن نمي‌بينيم و براي سخنراني مطهري هم آماده بوديم و هيچ منعي هم براي انجام آن نمي‌ديديم، ولي برگزارنشدن آن براي نظام هزينه داشت».

 

١٠٠ هزار ايراني دوتابعيتي در دنيا داريم

حاجي‌دليگاني، از نمايندگان اصولگراي مجلس دهم، نيز سؤالي درباره مديران دو‌تابعيتي مطرح مي‌کند. پاسخ وزير اين است که «ما صد هزار ايراني دوتابعيتي در دنيا داريم. اغلب آنها هم علاقه‌مند ايران و انقلاب و نظام و کشور هستند؛ ولي دو تابعيت دارند. اگر فردي را شناسايي کنيم که دوتابعيتي است، نبايد در سمت مديريت قرار گيرد. از سال ٩٥ حدود ٣٠٠ نفر را احتمال مي‌داديم دوتابعيتي باشند، بررسي کرديم، حدود ٥٠ نفر آنها دوتابعيتي بودند و برکنار هم شده‌اند و در اين زمينه کوتاه هم نيامديم و نخواهيم آمد؛ اما قبل از اثبات دو‌تابعيتي نمي‌توانيم با آبروي مردم بازي کنيم».

 

 

 

  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش