جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۵۸ - ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۵۷۴۲
مجلس

فضای مثبت بهارستان برای رای اعتماد به کابینه دوازدهم

مجلس شورای اسلامی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

خبرها برای کابینه پیشنهادی دوازدهم رنگ و بوی بهتری گرفته است. هر چند هنوز فراکسیون‌های مجلس جمع‌بندی خود درباره وزرای پیشنهادی را اعلام نکرده‌اند اما دیروز اعضای دو فراکسیون مستقلین و امید در اظهار نظرهایی تأکید داشتند که احتمال دارد کل کابینه پیشنهادی از مجلس رأی اعتماد بگیرد.

 

این اظهار نظرها در حالی انجام شده که دیروز کار رایزنی‌های وزرای پیشنهادی با فراکسیون‌ها و کمیسیون‌های مجلس به پایان رسید و از صبح امروز کار بررسی صلاحیت آنها در صحن علنی آغاز خواهد شد. روندی که احتمال دارد حتی تا روز یکشنبه هفته آینده هم به طول بینجامد. آنجا در جریان بررسی رأی اعتماد به وزرا در صحن مجلس مجال کمتری برای رایزنی‌های جدی و گسترده وجود دارد.

 

با این حساب باید گفت که قسمت اعظم رایزنی‌ها برای رأی اعتماد به نمایندگان تا همین دیشب در بهارستان انجام شده و از اینجا به بعد بیشتر نتیجه این رایزنی‌ها خود را در صحن علنی مجلس به نمایش خواهد گذاشت.تجربه ۴ سال پیش هم البته می‌تواند حاکی از افزایش امید دولت به گرفتن رأی اعتماد وزرای پیشنهادی‌اش باشد.

 

 مخالفت‌های ضعیف شده

۴ سال پیش وقتی حسن روحانی لیست کابینه پیشنهادی خود را تقدیم مجلس کرد، وزن طیف مخالف او در پارلمان بیشتر از موافقان او بود. آن زمان تنها سه وزیر پیشنهادی نتوانستند رأی اعتماد بگیرند. حالا در مجلسی که طیف حامیان دولت به صورت آشکاری افزایش یافته و مجموعاً در قامت اکثریت هستند، به نظر می‌رسد کابینه پیشنهادی مشکل کمتری داشته باشد.

 

هر چند هنوز در این بین همان نمایندگان طرفدار دولت هم ابهاماتی را درباره برخی گزینه‌ها مطرح می‌کنند اما نکته مهم این است که از یک سو تعداد گزینه‌ها از یک الی دو نفر تجاوز نمی‌کند و از سوی دیگر حجم تأکید بر این ابهامات بعد از جلسات برگزار شده اخیر توسط وزرای پیشنهادی در مجلس کاهش یافته است. از سوی دیگر اشاره به این مورد هم مهم است که هنوز از درون فراکسیون اصولگرایان، به عنوان طیف منتقد و رقیب دولت، مخالفت جدی و مورد خاصی درباره وزرای پیشنهادی بیرون نیامده است.

 

در روزهای اخیر این مجموعه پارلمانی هر چند انتقاداتی کلی مانند متوسط سنی وزرای پیشنهادی را پیش کشیده اما اعضای آن به شکل هماهنگ روی گزینه خاصی برای دادن رأی منفی انگشت نگذاشته‌اند. چهار سال پیش زمانی که سه وزیر پیشنهادی حسن روحانی موفق به کسب رأی اعتماد نشدند، مخالفان او در مجلس از همان روز تقدیم اسامی به هیأت رئیسه چند نفر از این وزرای پیشنهادی را زیر ضرب انتقادات خود برده بودند و اعلام می‌کردند که به این گزینه‌ها رأی نخواهند داد. عدم تکرار این وضعیت در شرایط کنونی هم می‌تواند نقطه امیدواری دیگری برای رئیس جمهوری باشد تا بلکه بتواند تمام ۱۷ گزینه پیشنهادی خود را از سد رأی اعتماد عبور دهد.

 

 چراغ سبز امیدی‌ها

در آخرین روز رایزنی‌های فراکسیونی و کمیسیونی وزرای پیشنهادی، برخی چهره‌های فراکسیون امید در گفت‌وگوهایی پیش‌بینی کردند که تمام وزرای پیشنهادی بتوانند رأی اعتماد مجلس را بگیرند. از جمله محمدرضا تابش، نایب رئیس این فراکسیون که چنین حالتی را کاملاً محتمل ارزیابی کرده است. در همین حال سهیلا جلودارزاده نیز به «جماران» گفته که «برآورد من این است که همه وزرا رأی می‌آورند.»

 

او این ارزیابی را با اشاره به این موضوع گفته که هنوز ابهاماتی درباره برخی وزرا در مجلس مطرح است اما جلودارزاده پیش‌بینی کرده که این ابهامات با توضیحات بعدی وزرای پیشنهادی رفع شود. همین طور پروانه مافی نیز به خبرگزاری «ایرنا» گفته است: «همه وزیران پیشنهادی رأی اعتماد قابل قبولی می‌‌گیرند.»

 

این ارزیابی‌ها اما هنوز یک ارزیابی نهایی نیستند. فراکسیون امید اعلام کرده که روز چهارشنبه موضع نهایی خود را بر اساس نظر تمام اعضایش اعلام خواهد کرد. در روزهای گذشته انتقادات در این مجموعه پارلمانی به برخی وزرای پیشنهادی کاسته شد و دولت می‌تواند امیدوار باشد که با ادامه همین روند، رأی مجموع فراکسیون امید که چیزی حدود ۱۱۰ نماینده را شامل می‌شود، به نفع وزرای پیشنهادی رقم بخورد.

 

 حمایت مستقلین از زبان جلالی

در همین حال نیز دیروز کاظم جلالی، رئیس فراکسیون مستقلین در گفت‌وگو با «انتخاب» کابینه پیشنهادی دوازدهم را قابل دفاع دانست و گفت: با توجه به اقتضای جامعه، انتخاب‌های دکتر روحانی برای کابینه دوازدهم خوب و قابل دفاع است. امیدواریم در ۴ سال پیش رو بتوانیم از این فرصت ایجاد شده برای کشور به خوبی استفاده کنیم. پیش‌تر هم این طور به نظر می‌رسید که فراکسیون مستقلین راحت‌تر از دو مجموعه دیگر از کلیت وزرای پیشنهادی دفاع کند و با این اظهار نظر جلالی، به عنوان رئیس فراکسیون  این ارزیابی قدری رنگ واقعیت می‌گیرد.

 

 او  در پاسخ به این پرسش که آیا کابینه پیشنهادی را کابینه ۲۴ میلیونی می دانید که بتواند مطابق خواست این آرا قدم بردارد هم تصریح کرده است: «همیشه پس از انتخابات هر کسی طبق علاقه و سلیقه خودش آرا را تعبیر می‌کند و همه کشور اعم از ۲۴ میلیون حامی دکتر روحانی و سایر افراد جامعه، تمایل دارند که مسئولان برای پیشرفت کشور حرکت کنند و خصوصاً در حوزه‌هایی که مشکلات اصلی کشور از جمله اقتصاد و اشتغال در آن متمرکز است، به دنبال این هستند که دولت این مشکلات را رفع کند و فضای کسب و کار داخلی را رونق دهد.»

 

فراکسیون مستقلین هر چند کوچک‌ترین مجموعه سیاسی پارلمان به لحاظ تعداد اعضایش محسوب می‌شود اما به یک دلیل دیگر در تعیین نظر نهایی مجلس حتی می‌تواند مهم‌ترین فراکسیون هم باشد. چرا که مجلس دهم با سه فراکسیون سیاسی دارای طیف اکثریت مطلق نیست و اکثریت مجلس جایی مشخص می‌شود که دو فراکسیون با هم ائتلاف مقطعی تشکیل دهند.

 

ائتلافی که احتمال وقوع آن بین دو فراکسیون امید و اصولگرایان بسیار کم و در موضوعی مانند رأی اعتماد به وزرا تقریباً محال است. همین جاست که نظر فراکسیون مستقلین اهمیت پیدا می‌کند و آنها به هر طرفی که متمایل شوند، آن طرف می‌تواند جایگاه اکثریت را در اختیار بگیرد. با همین ویژگی است که موضعگیری مثبت کاظم جلالی می‌تواند اتفاقی امیدوارکننده برای گرفتن رأی اعتماد کل کابینه دوازدهم باشد.

 

 

iran-newspaper.com
  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش