چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۳:۲۴ - ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۵۳۰۶
مجلس

سگرمه‌های‌تان را باز کنید آقای مطهری!

علی مطهری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
علی مطهری، نایب‌رئیس مجلس با انتقاد از انتشار کلیپی که دانش‌آموزان را در حال بالا و پایین پریدن و بازخوانی ترانه لس‌آنجلسی نشان می‌دهد، گفت: «وزیر آموزش‌وپرورش باید پاسخگو بوده و مدیران این‌گونه مدارس نیز برکنار شوند.»

به گزارش شهروند، «آقای مطهری عزیز! دغدغه شما قابل درک است. همه ما دل‌مان می‌خواهد بچه‌های‌مان موسیقی فاخر گوش بدهند و با ادبیات وزین فارسی دمخور باشند و از دیدن این‌که بچه‌های یک مدرسه در منطقه ٢٢ تهران، ظاهرا، این‌طور با یک ترانه نامتعارف با تعبیرات عجیب محشورند و آن را از حفظ می‌خوانند شگفت‌زده‌ایم؛ اما نتیجه‌ای که می‌گیرم ممکن است با نتیجه‌گیری شما متفاوت باشد.

 

به نظر من این‌که چنین اوضاعی داریم، بیشتر از آن‌که ناشی از عملکرد مدیران آن مدرسه باشد و وزیری را پاسخگو بدانیم که تازه دو سال است بر مصدر کار آمده، ناشی از فرهنگی چند ده ساله است. سیستم آموزشی که سال‌هاست در همه کشور اجرا می‌شود تا امروز بچه‌های‌مان با این شور و شوق «آقامون جنتلمنه» را بخوانند و ما با دهان باز نگاه‌شان کنیم.  آقای مطهری عزیز! شما را خطاب قرار می‌دهیم چون اغلب نشان داده‌اید که آزاده‌اید و بر اساس مصلحت‌سنجی و عافیت‌طلبی نظر نمی‌دهید.

 

هر چند که اخیرا نظر به شلاق‌زدن تماشاگران متخلف فوتبال هم داده بودید که حاشیه‌ساز شده بود و آدم احساس می‌کند ممکن است کمی عصبانی باشید! اما شاید شما بهتر از خیلی‌ها بدانید که این بچه‌ها محصول همین نظام آموزشی‌‌اند. با ادبیات همین مدارس و همین کتاب‌ها بزرگ شده‌اند و در همه عمرشان صداوسیمای آشنای خودمان را در مقابل داشته‌اند. این‌که چه شده است که ناگهان -از نظر ما ناگهان، نه از نظر خودشان- سر از «آقامون جنتلمنه» درآورده‌اند، نه تقصیر آنهاست و نه تقصیر معلم و مدیر‌شان.

 

 مگر این‌که اصل را بر این بگذاریم که چنین اتفاقی استثناست و فقط در این مدرسه افتاده و دلیلش هم این بوده که مسئولان مدرسه اصرار داشته‌اند دختربچه‌ها هر روز به چنین موسیقی‌هایی گوش بدهند تا آن را از بر شوند. مطمئنا هم مثل بعضی بزرگواران گمان نمی‌کنید که چنین فضایی ناشی از عمل‌کردن به اسناد پیشنهادی یونسکوست. آقای مطهری عزیز! گفته‌اید مدیران این‌گونه مدارس باید برکنار شوند، چشم؛ اما فکر می‌کنید مدیران این مدارس برکنار شوند بچه‌ها استحاله پیدا می‌کنند، با خودشان فکر می‌کنند که چه مسیر غلطی را رفته بودیم و از این به بعد می‌روند به سرودهای مورد علاقه ما گوش کرده و آن را همخوانی می‌کنند؟ مطمئنم شما جزو آن دسته از دوستانی نیستید که فقط می‌خواهند صورت مسأله را پاک کنند. بله مشکل این است که عده‌ای از عزیزانی که برانگیخته شده‌اند، نه حاضرند به عمق فاجعه فکر کنند و آن را بپذیرند و نه اصلا حاضرند قبول کنند که بچه مدرسه‌ای چه غریزه و روحیاتی دارد و از چه چیزهایی خوشش می‌آید و چقدر ممکن است نگاه و خواسته‌هایش با ما فرق داشته باشد.

 

 این بزرگواران گمان می‌کنند نیازی به همه این تأملات نیست و مهم هم نیست که هست که می‌خواند و چه می‌خواند و این اراجیف چطور تبدیل شده است به ترانه مورد علاقه نسل جوان؛ چطور هیت شده است. این دوستان از هیت‌شدن و علاقه و نسل جوان هم نمی‌خواهند بیشتر بدانند. فکر می‌کنند همان تصویری که در ذهن دارند کفایت می‌کند. جوان و نوجوان همانی است که این عزیزان تجربه کرده‌اند و برخورد با آن هم باید همان چهار مورد تجویزی باشد که آنها بلدند.

 این‌که زمانه عوض شده است و بچه‌ها این روزها وقت‌شان را چطور می‌گذرانند و به چه چیزهایی توجه نشان می‌دهند و کجا می‌روند و چه می‌گویند برای این اساتید محلی از اعراب ندارد. پس وقتی چنین تصاویری منتشر می‌شود که بچه مدرسه‌ای‌ها را بیرون از کلیشه‌های محبوب‌شان نشان می‌دهد، همین که تصاویر را پاک کنیم و با وزیر و مدیر و فیلمبردار و منتشرکننده‌اش برخورد کنیم، همه چیز حل است و خودمان می‌مانیم و کلیشه‌های‌مان.

 

 آقای مطهری عزیز! شما لابد باید بدانید و به جای نهیب‌زدن یا حداقل در کنار نهیب‌زدن خوب است کمی هم از واقعیت بگویید. این‌که بچه‌های ما، بخشی از آنها حداقل، به مسیری رفته‌اند که ما نمی‌خواهیم  که نمی‌شناسیم؛ اما برای این‌که بفهمیم با آنها چه باید کرد، اول باید بفهمیم چه می‌گویند و چه می‌خواهند. وزیر آموزش‌وپرورش در مدت زمان کوتاه حضورش تلاش زیادی کرده تا نشاط را به محیط آموزش برگرداند که فضای خشک و سنتی مدارس را بشکند؛ با کم‌کردن مشق شب و تکلیف عید با اصرار برای تلطیف فضاهای آموزشی، سعی کرده مطابق با نیازهای زمانه حرکت کند. درست رفته یا نه، نیتش خیر بوده.

 

 شاید صحبت‌های وزیر بهداشت و درمان را در دو سه روز اخیر دیده باشید که چطور از افسردگی جامعه نالیده بود. این جمله‌ها را بخوانید: «روان‌های افسرده برای انحراف، اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی آمادگی دارند؛ چرا آمار مسمومیت با الکل دست‌ساز در کشور رو به افزایش است؟ چرا این واقعیت را نمی‌پذیریم که روح‌های افسرده به سوی مواد مخدر گرایش دارند؟ چرا روان‌پریشی‌ها را جدی نمی‌گیریم و برنامه‌ها را شاد نمی‌کنیم؟ بارها از دوستانم در سازمان صداوسیما خواهش کرده‌ام که تولیدات خود را با پیام‌های شادمان‌کننده به جامعه عرضه کنید.» در به وجود آمدن این جامعه من و شما هم بی‌تقصیر نبوده‌ایم دکتر مطهری عزیز. آن‌وقت با برکنار کردن مدیر و استیضاح وزیر می‌خواهیم درستش کنیم؟ فکر کرده‌ایم که برای آن بچه‌ها چه ارایه کرده‌ایم که از آنها انتظار داریم. شاید دیده باشید، چند وقت پیش تصاویری هم منتشر شد که همه بچه‌ها داشتند سیروان خسروی می‌خواندند و جنب‌وجوشی داشتند؛ اما بیشتر از آن حزن آنها را با ترانه‌های مرتضی پاشاییدیده‌ایم.

 

 آقای مطهری عزیز! این‌که دانش‌آموزان ما چنین ترانه حیرت‌انگیز و غیرقابل قبولی را از چنین خواننده‌ای در فضای آموزشی بخوانند و پایکوبی کنند، مطلقا مثبت و شایسته نیست. شاید تنبیه هم لازم داشته باشند اما بپذیرید تقصیر ماست که برای این نسل محصول شاد و سالم تولید نکرده‌ایم که دل‌شان را به دست نیاورده‌ایم. تقصیر ماست که به دل‌شان راهی پیدا نکرده‌ایم. اگر سیروان می‌پسندند، می‌شد بخشی از این بودجه‌های فرهنگی را به تکثیر امثال سیروان اختصاص داد.

 

اگر نیاز به شادی و تحرک دارند، می‌شد برایش برنامه‌ریزی بهتری کرد و به آنها خوراک دلپذیرتری ارایه کرد. اگرنه، این‌که ما فکر کنیم هر چه ما بدهیم آنها باید بپسندند و استفاده کنند، نتیجه‌اش همین می‌شود که دکتر نمکی وزیر بهداشت می‌گویند. خلاصه که ما خیلی ارادت داریم جناب مطهری عزیز. اما شما و دیگر دوستان مسئول هم کمی به این بچه‌ها حق بدهید. کمی بیشتر به فکرشان باشید. کمی هم سگرمه‌های‌تان را باز کنید.»

 

  • 11
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش