سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
۱۴:۴۸ - ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۶۳۵۶
مجلس

هدف پناهیان و هم‌فکرانش از تخریب حسن روحانی و نمایندگان مجلس چیست؟

سهیلا جلودارزاده,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

انتشار سخنرانی علیرضا پناهیان، واعظ مشهور و منبری معروف در فضای مجازی که در آن مجلس شورای اسلامی را مورد خطاب و توهین خود قرار داده بود، واکنش‌های مختلفی را به همراه داشت. هنوز التهاب این سخنان از بین نرفته بود که رئیس حوزه علمیه «دارالحکمه»، در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران، حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان را «صهیونیست» و رفتار او را «منافق‌گونه» خواند. با توجه به معادلات سیاسی و مناسباتی که برای به دست‌گیری قدرت در این روزها برقرار است، اتاق تخریب دولت سخت مشغول به کار است و این اقدامات تنها به علیرضا پناهیان خلاصه نمی‌شود.

صداوسیما، فضا و آنتن را در اختیار کسانی قرار می‌دهد که بارها ثابت کرده‌اند؛ هجمه به دولت برای آنها با اهمیت‌تر از منافع ملی است. در جایی دیگر اشخاصی با هویت‌های حقیقی و حقوقی همچون علیرضا پناهیان، کمر همت به تخریب دولت بسته‌اند. این افراد و هم‌فکرانشان به بهانه انتقاد در تریبون‌های مختلف سعی کرده‌اند در جبران شکست‌هایی که در انتخابات‌های پیشین از اصلاح‌طلبان خورده‌اند، به‌ویژه علیه روحانی و کابینه‌اش قد علم کنند و حتی عملکردهای مثبت او را منفی جلوه دهند و به آن‌ها بتازند.

همگان می‌دانیم نماز جمعه، فریضه‌ای سیاسی ـ عبادی است و در این هویت شکی نیست؛ اما تریبون نماز جمعه نباید در اختیار یک جریان فکری یا حزب خاص قرار گیرد. موضوعی که مورد اعتنای مسئولان ستاد اقامه نماز جمعه نیست و در عین حال پناهیان هم جایگاه نماز جمعه به عنوان تریبون همه ملت ایران را حفظ نکرد. او که چند روز پیش‌تر مورد واکنش تند نمایندگان مجلس قرار گرفت، در راستای تحقق اهداف دولت در سایه، یک روز روحانی را داری «ذهن بیمار» و روزی دیگر و در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه، رئیس جمهوری اسلامی ایران را «صهیونیست» و «منافق‌گونه» خواند. آنچه مشهود است، این است که افرادی همچون پناهیان در قالب مفهومی به نام «انتقاد» سعی در تخریب رئیس جمهور قانونی مردم دارند، رئیس جمهوری که مورد تایید رهبری است. برای تحلیل چرایی این سخنان با سهیلا جلودارزاده، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت‌وگویی انجام دادیم که مشروح آن را در زیر می‌خوانید:

نظر شما درباره سخنان تند و تهمت‌هایی که علیرضا پناهیان نسبت به رئیس جمهور روا داشته است چیست و آیا کسی می‌تواند در تریبون نماز جمعه چنین سخنانی را نسبت به رئیس جمهور قانونی کشور مطرح کنند؟

به‌عنوان یک شهروند و یک نماینده مجلس سخنان آقای پناهیان را به هیچ وجه قبول ندارم و به عنوان یک فرد مسلمان این رفتار و این‌گونه سخنان را در تریبون نماز جمعه نمی‌پسندم. اصلا بیایید به علیرضا پناهیان به عنوان یک فرد مسلمان نگاه کنیم، یعنی خارج از اینکه چه کسی است و از چه موضعی سخنرانی می‌کند تنها به‌عنوان یک مسلمان او را مد نظر خود قرار دهیم. من به‌عنوان یکی از مخاطبان این منبری معروف انتظار دارم که ایشان طبق آنچه در اسلام از اخلاق گفته‌اند، عمل کند. این حرکت پسندیده‌ای نیست که به رئیس جمهور تهمت بزنیم یا به او فحاشی کنیم. این کار نه تنها اخلاقی نیست؛ بلکه هیچ اصل قانونی به ما چنین اجازه‌ای نمی‌دهد که از تریبون بسیار ارزشمند و مهمِ نماز جمعه به منتخب قانونی مردم تهمت و توهین بکنیم. هنوز برایم سوال است که آیا ایشان و دیگر هم‌فکرانش از این همه حمله و تخریب علیه دولت و از همه مهم‌تر مجلس خسته نشده‌اند؟

هدف پناهیان و به قول شما هم‌فکرانش از تخریب حسن روحانی و همچنین نمایندگان مجلس چیست؟

یکی از اهداف اصلی تخریب دولت و نمایندگان مجلس، به‌خاطر نزدیک شدن به انتخابات مجلس است. قصد دارند با تخریب نمایندگان مجلس و دولت و اقدامات دولت، اعتماد مردم به آنها را خدشه‌دار کنند تا بتوانند از این طریق کاندیداهای خود را معرفی کنند.

این اقدام به هیچ وجه کار پسندیده‌ای نیست. یادمان نرفته که حضرت امام (ره) در واکنش به انتقادهای تندی که علیه دولت و مجلس شورای اسلامی وقت طرح می‌شد، آن سخن مهم و طلایی را به زبان آوردند و گفتند؛ «مجلس در راس امور است» و همچنین تاکید نمودند که مخالفت با ارگان‌هایی که در جمهوری اسلامی است، مخالفت با اسلام است و موجب تباهی این کشور و این ملت خواهد شد. خب با توجه به این سخن، وقتی آقای پناهیان می‌گوید؛ رئیس جمهور حسن روحانی تقوای سیاسی ندارد و از سوی دیگر در نقد نمایندگان مجلس، به صراحت می‌گوید «مجلس آدم نیست» دیگر چه چیزی باقی می‌ماند؟ این گونه حرف زدن و ارگان‌های مردمی و مهم نظام را زیر سوال بردن، موجب بی‌اعتمادی مردم نسبت به دولت و مجلس است.

اعتقاد تخریب‌کنندگان دولت بر این است که در حال نقد سازنده هستند در حالیکه در سخنانشان نوعی حمله دیده می‌شود. به نظر شما فرق این‌ گونه حملات با انتقاد در چیست و منتقدان به عملکرد دولت چگونه باید رفتار کنند؟

افرادی نظیر آقای پناهیان و هم‌فکرانش اگر انتقادی به عملکرد روحانی و دولت او و حتی اگر انتقادی به مجلس دارند، می‌توانند از طریق رهبر معظم انقلاب و همچنین مراجع قانونی مربوطه، دست به اقدام بزنند. ما نیز به برخی اقدامات دولت و عملکرد رئیس جمهور و حتی به بخشی از مجلس و عملکرد آن انتقاد داریم، اما راه انتقاد این نیست که در تریبون نماز جمعه با هر ادبیاتی دست به تخریب این دو نهاد بزنیم. اصلا قانون به ما اجازه چنین کاری را نمی‌دهد. در کجای دنیا با رئیس جمهو و نمایندگان مجلس چنین اقدامی صورت می‌گیرد که در ایران به بهانه نقد از تخریب و توهین و افترا استفاده می‌کنند؟ این کار به هیچ وجه زیبنده نیست.

به عنوان یک فرد مسلمان نسبت به سخنان تند پناهیان، این باور را دارم که نمی‌توان به بهانه انتقاد از رئیس جمهوری و مجلس، رفتارها و سخنان غیرمتعارف و دور از شان و منزلت یک مسلمان را بروز داد و هر چیزی که دلمان بخواهد را به زبان بیاوریم و هر طوری که خواستیم با آن برخورد کنیم؛ چون نه قانونی است و نه اسلامی.

با توجه به اقداماتی که علیه دولت در این مدت صورت گرفته، تا چه حد سخنان اخیر پناهیان را در راستای اهداف و اقدامات دولت در سایه می‌دانید، کسانی که در مجموعه قدرت پنهان در حال فعالیت هستند و به بهانه انتقاد، دست به تخریب دولت رسمی و عملکرد آن می‌زنند و سعی دارند با این اقدام به مردم نشان دهند که دولت روحانی و حامیان آن باعث مشکلات اخیر جامعه هستند؟

من در این باره صحبت خاصی ندارم و بهتر است صحبتی هم نکنم.

پناهیان برای توجیه حملات خود به حسن روحانی بر این باور است که رفتار و عملکرد روحانی باعث دو قطبی کردن جامعه و ذلیل کردن یک قطب و عزیز کردن قطب دیگر شده است، آیا شما با این سخنان ایشان موافق هستید؟

باید بگویم که خودِ همین سخنان آقای پناهیان، باعث می‌شود تا در جامعه همان دو قطبی شکل گیرد که خود او نسبت به آن‌هم انتقاد دارد.

به نظر شما چرا پناهیان چنین سخنانی غیرمتعارف و تندی را نسبت به روحانی می‌زند؟

در سال‌های اخیر بارها نقدها و اعتراضات شدید این واعظ مشهور علیه دولت و مجلس در رسانه‌ها مطرح شده است و موضوع تاختن او به رئیس جمهور و مجموعه دولت و همچنین حمله به نمایندگان مجلس، موضوع تازه‌ای نیست. شما بهتر از من یادتان هست که آقای پناهیان در سخنان تندِ خود در نقد نمایندگان مجلس که به طرح شفافیت آرا رای نداده بودند، نمایندگان ملت را با ادبیاتی که دور از شان یک روحانی است مورد خطاب قرار داد. اگر آقای پناهیان درد مردم را داشت، بهتر بود از طریق مراجع قانونی پیگیر این مساله باشد و علیه نمایندگان مجلس اقامه دعوی کند. در حالی که نه تنها این کار را نکرد بلکه نمایندگان ملت را «جاهل» و «احمق» خواند. او همچنین در بخشی دیگر از سخنانش، خطاب به نمایندگان ملت گفت: «غلط کردید. رای‌ات را بگو به چی رای دادی به چی رای ندادی. غلط می‌کنید شما بر اساس عقاید رای بدهی، بر اساس کار کارشناسی باید رای بدهی.

و من می‌خواهم بدانم تو برای چی رای دادی. آی مجلس شورای اسلامی آدم باش. کی به شما حق داده شفاف رای ندهی؟! کی به شما حق داده شفاف رای دادن را تفتیش عقاید بدانی؟! رای بر اساس کار کارشناسی! چی را از ملت دارید پنهان می‌کنید؟». به نظر من این ادبیات دور از شان یک روحانی اسلامی و مسلمان است.

محسن فیض‌‌اللهی

hamdelidaily.ir
  • 21
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
بیژن بنفشه خواه بیوگرافی بیژن بنفشه خواه بازیگر خوش سابقه سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱ فروردین ۱۳۵۲

محل تولد: دروازه شمیران، تهران، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۳

تحصیلات: فارغ‌التحصیل رشته نمایش از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد

ادامه
یان کوم بیوگرافی یان کوم؛ بنیانگذار برنامه واتس اپ

تاریخ تولد: ۲۴ فوریه ۱۹۷۶

محل تولد: اوکراین، کی یوف

ملیت: آمریکایی

حرفه: تاجر، برنامه نویس، کارآفرین

دلیل شهرت: راه اندازی واتساپ

ثروت: ۱۵/۱ میلیارد دلار

ادامه
جلال الدین مارشاریپوف بیوگرافی جلال الدین مارشاریپوف بازیکن قوی ازبکی

تاریخ تولد: ۱ سپتامر ۱۹۹۳

محل تولد: گرگانج، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: استقلال تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
بیوگرافی و اشعار عثمان بختیاری زندگینامه عثمان بختیاری شاعر سده پنجم و ششم

تاریخ تولد: بین سال های ۴۵۷ تا ۴۶۹ هجری قمری

ملیت: ایرانی

زمینه فعالیت: شاعر و حماسه سرا

آثار: شهریار نامه - هنرنامه یمینی

وفات: بین سال‌ های ۵۱۲ تا ۵۴۸

ادامه
ابو حتوف بن حارث انصاری زندگینامه ابوحتوف بن حارث انصاری از دشمنی با امام علی تا شهادت در کربلا

محل زندگی: کوفه

دوران زندگی: همزمان با دوران زندگی امام حسین (ع)

از یاران: امام حسین (ع)

شهادت: روز دهم محرم

ابو حتوف بن حارث انصاری در سپاه عمر سعدزندگینامه ابو حتوف بن حارث انصاری

ادامه
محمد نادری بیوگرافی محمد نادری بازیگر سینما و تلویزیون

تاریخ تولد: ۱۰ تیر ۱۳۵۷

محل تولد: اردبیل

حرفه: بازیگر، فیلمنامه نویس، صدا پیشه، مجری

تحصیلات: کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر از دانشگاه تربیت مدرس

آغاز فعالیت: ۱۳۸۸ تاکنون

ادامه
محمد بن راشد آل مکتوم بیوگرافی محمد بن راشد آل مكتوم حاکم موفق دبی

تاریخ تولد: ۱۵ ژوئیه ۱۹۴۵

محل تولد: دبی

ملیت: امارات متحده عربی

لقب: والاحضرت شیخ محمد

حرفه: حاکم دبی

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش