جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۰۹:۵۳ - ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۱۹۵۵
مجلس

جلسه پرحاشیه صحن مجلس بعد از روزها تعطیلی/ لاریجانی غایب بود؛ طرح فاصله گذاری اجتماعی رعایت نشد

جلسه علنی مجلس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
اولین جلسه مجلس درباره کرونا با حواشی همراه بود و تاخیر دولتمردان برای حضور در صحن مجلس با گلایه رئیس جلسه همراه شد.

به گزارش خبرآنلاین، جلسه علنی مجلس بعد از چند هفته تعطیلی برای نخستین بار در سال ۹۹ آن هم با موضوع کرونا تشکیل شد. جلسه‌ای که غایبانی هم داشت و حواشی از همان دقایق اول دامن‌گیرش شد.

ساعت حدودا ۹ و ۱۵ دقیقه بود که پزشکیان زنگ علنی شدن مجلس را به صدا درآورد در این جلسه قرار بود وزیر کشور، وزیر بهداشت و رئیس سازمان برنامه و بودجه سخنرانی کنند. وقتی قاضی‌زاده عضو هیات رئیسه از نمکی وزیر بهداشت دعوت کرد تا پشت تریبون قرار بگیرد امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور اعلام کرد وزیر در مسیر است و هنوز نیامده است. همین موضوع موجب شد تا پزشکیان که ریاست مجلس را به عهده داشت با لحنی انتقادی بگوید: یعنی وزرا نمی‌توانستند ساعت ۹ به مجلس برسند؟ قرار بو وزیر ساعت ۹ در مجلس حضور داشته باشند و الان ساعت ۹ و نیم است؛ خیابان ها هم که خلوت است. 

در همین لحظه قاضی‌زاده خواست نوبخت معاون رئیس جمهور صحبت کند که اعلام شد او نیز هنوز به مجلس نرسیده است. پزشکیان بلافاصله گفت: گویا مسئله را دولت جدی نگرفته است.

درخواست برای قانونی شدن ماسک

حاضر نبودن وزرا موجب شد تا هیات رئیسه از روسای کمیسیون‌ها بخواهند صحبت‌های خود را آغاز کنند و قرعه اول به نام الیاس حضرتی رئیس فراکسیون اقتصادی افتاد.

حضرتی گفت: نکته‌ی اول گلایه از هیات رییسه است که چرا مجلس شورای اسلامی تا الان تعطیل بوده و اینقدر با تاخیر شروع به کار کرده است؟ درست است که ستاد مرکزی مبارزه با کرونا اجازه تشکیل جلسه را نداد، اما می‌شد با رعایت تمامی اصولی پروتکل بهداشتی جلسه را برگزار کرد. در اداره مملکت باید هر کسی مسئولیت خود را انجام دهد؛ به همین دلیل اولین اقدام ناقص و گلایه از مجلس شورای اسلامی است که چرا جلسه با تاخیر برگزار شده است؟

او ادامه داد: نکته دوم اینکه باید از وزرات بهداشت و درمان و کسانی که در مقابله با کرونا قرار دارند تشکر کرد.

حضرتی تصریح کرد: اما بحث بر سر از این به بعد است. حاشیه‌نشین‌ها و کسانی که شغل ثابت نداشته و مشمول درآمدهای روزمزد بودند در حال نابودی هستند، اگر حکومت برای آنها به عنوان سطح اول در خطر بودن ماجرا فکری نکند نابود می‌شوند؛ باید ولو در حد یک وعده غذای کم به آنها کمک کرد، کارتن‌خواب‌ها و حاشیه‌نشین‌ها را با دقت شناسایی کرد و به یاری آنها رسید.

رییس کمیسیون اقتصادی افزود: افرادی که روزانه درآمد داشتند همچون پیک موتوری، کارگران رستوران و ساختمان و حتی لبوفروش با مشکل مواجه شدند و حتی همان درآمد مختصر را ندارند. کسانی که کارگاه‌های کوچک داشتند تعطیل شده و کارگران‌شان بیکار شدند. افراد شاغل در کارخانه‌های ۲۰۰ نفره هم با مشکل مواجه شدند باید برای همه اینها فکری کرد چون هدف اولیه ویروس منحوس کرونا، اشتغال جامعه و رکود اقتصادی است. امروز باید مجلس شورای اسلامی تدبیر کند و کمیسیون‌های تخصصی فعال شوند.

در این لحظه وقتی پزشکیان به حضرتی پایان وقتش را تذکر داد حضرتی در پاسخ به پزشکیان گفت: میهمانان‌تان که هنوز نیامده، بلاخره یکی باید حرف بزند تا آنها بیایند.

حضرتی خطاب به پزشکیان گفت: اگر فکر می‌کنید لازم است زدن ماسک را به عنوان یک قانون اجباری اعلام کنید چون اکثر صاحب‌نظران می‌گویند با زدن ماسک می‌توان ۹۹ درصد انتقال بزاق دهان را کنترل کرد.

پیشنهاد او با اعتراض نمایندگان رو به رو شد که حضرتی آنها را به نشستن دعوت کرد. 

وی در ادامه با اشاره به اختصاص تعطیلات دولت برای بهبود وضعیت معیشتی ناشی از ویروس کرونا، اظهار کرد: این‌که دولت تسهیلاتی برای تعدادی از خانواده‌ها در نظر گرفته خوب است، اما ما از دو سال قبل در کمیسیون اقتصادی تاکید کرده و نامه نوشته‌ایم که کوپن تهیه شود تا اقلام ضروری با قیمت و مقدار ثابت در اختیار مردم قرار گیرد که این اتفاق رخ نداده است؛ از طرف دیگر موضوع درآمدهای حاصل از فروش نفت و فرآورده‌های نفتی است که با مشکل مواجه شده است. درآمد دولت به شدت افت کرده با تعطیلی صنوف و مراکز تولیدی هم حداقل تا خردادماه امکان گرفتن مالیات نیست. باید مجلس یک تصمیم اساسی بگیرد؛ ساده‌ترین راه آن است که به سیستم بانکی فشار آورده که اوراق منتشر کرده و بخشی از نقدینگی از مردم جذب شود تا دست دولت برای ایجاد خدمات و انجام وظیفه بازتر شود.

درخواست برای پایان سال تحصیلی

محمد مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات از جمله افرادی بود که در جلسه علنی صبح امروز سه شنبه مجلس گزارشی ارائه کرد او  گفت : ۸۰ درصد سرفصل های درسی آموزش و پرورش تدریس شده و در مورد کلاس‌های آخر دبیرستان گاهی صد در صد سرفصل‌ها گفته شده است. ما همچنین پیشنهاد دادیم که آزمونها بر اساس ۸۰ درصد تدریس شده گرفته شود. در واقع مسائل آموزشی آموزش و پرورش تمام است و باید این را اعلام کنم تا خیال همه راحت شود.

نماینده مردم کرمان در مجلس با اشاره به ارائه پیشنهادی برای برگزاری آزمونهای آنلاین  برای کنکور یادآور شد: موسسات غیر انتفاعی وابسته به وزارت علوم و دانشگاه آزاد دچار خسارت سنگین اقتصادی شده‌اند و باید به آنها تسهیلاتی داده شود. مثلا دانشجو می خواهد ترمش را حذف کند ولی دانشگاه نمی تواند پولش را پس بدهد لذا باید یارانه خاص به آنها تعلق بگیرد.

زاهدی با اشاره به جلسات خود با مسئولان وزارت علوم و آموزش و پرورش گفت: اصل مطلب حفظ سلامتی دانشجویان، دانش آموزان، فرهنگیان، اساتید و پرسنل است و سلامتی بالاتر از این است که کلاس تشکیل بدهیم  و بچه‌ها مبتلا یا ناقل بیماری شوند. مهم این است که پروتکل های وزارت بهداشت ملاک عمل قرار گیرد.

وی همچنین پسا کرونا را یک تهدید اجتماعی، امنیتی، سیاسی و اقتصادی عنوان و خاطر نشان کرد: متاسفانه پسا کرونا نادیده گرفته شده است؛ الان همه توجهات به کرونا است و غفلت از پسا کرونا برای کشور تبعات سنگینی دارد. مجلس باید برای این موضوع وقت بگذارد؛ چرا که درغیر این صورت آیندگان ما را نمی بخشند.

وی با بیان این که وزارتخانه‌های بهداشت، علوم  و معاونت علم و فناوری اقدامات بزرگی در این مدت انجام دادند گفت: شرکت های دانش بنیان، پژوهشکده‌ها، پارک‌های علم و فناوری پای کار آمدند و کارهای بزرگی مثل ساخت کیت‌های تشخیص کرونا، دستگاه‌های تنفس مصنوعی، استریل و ضد عفونی انجام دادند که جای قدردانی وجود دارد.

وام یک میلیونی به بچه‌شان بدهند قهر می‌کنند

وقتی عزیز اکبریان رئیس کمیسیون صنایع پشت تریبون قرار گرفت تا گزارش و پیشنهادات این کمیسیون را ارائه کند وزیر بهداشت هم تازه وارد مجلس شده بود و صحن بسیار شلوغ بود همین موضوع انتقاد عزیز اکبریان را به دنبال داشت و او خطاب به نمایندگان گفت: بگذارید گوش کند شما چرا کاغذتان را آوردید.

او بعد از آرام شدن صحن گفت: حدود ۴۰ روز است که صنعت نیمه‌جان کشور تعطیل شده، صنعت ما پویا و قدرتمند نبود که بگوییم با همه ظرفیت کار می‌کرد و امروز با تعطیلی مشکلی ندارد. ادامه تعطیلی صنایع یک سم بزرگ است. باید یکسری پروتکل‌های بهداشتی ابلاغ شده و صاحبان مشاغل و صنایع را وادار به رعایت آن کرد تا کشور از این حالت بیرون آید.

بنا به گزارش ایسنا، این نماینده مجلس شورای اسلامی توضیح داد: اگر قرار به قرنطینه بود باید دوماه پیش انجام می‌شد نه این‌که تازه امروز صحبت از قرنطینه یک ماهه کنیم این کار در آینده و در پسا کرونا مشکلات غیرقابل جبرانی را برای کشور ایجاد می‌کند. مهم آن است که مسائل بهداشتی رعایت شود. کما این‌که اکنون هم به کوری چشم دشمن ما با وجود تحریم‌ها توانسته‌ایم در مقایسه با کشورهای سایر دنیا وضعیت را کنترل کنیم.

اکبریان با بیان این‌که بسیاری از صاحبان صنایع و کسبه چک‌هایشان برگشت خورده است، ادامه داد: همه بسیاری از کسبه و صاحبان صنایع را دیده‌ایم که از ۱۰ و ۲۰ تا ۳۰۰ میلیون در طی دو ماه گذشته چک برگشتی داشتند چه‌طور می‌خواهید این وضعیت را جبران کنید؟ باید دولت و مجلس شورای اسلامی فکری برای پساکرونا کنند. این‌که گفته شده وام یک میلیون تومانی می‌دهند چه فایده‌ای دارد که دو روز است که تلویزیون هم مدام درباره‌ی آن حرف می‌زند؟ اگر همین یک میلیون تومان را به بچه رییس بانک مرکزی بدهند قهر می‌کند این مقدار پول تنها می‌تواند صرف خرید مایحتاج چند روز خانواده شود. باید چرخه تولید، اقتصاد و صنعت کشور را به حرکت درآورد.

وی تاکید کرد: اگر چرخه تولید، اقتصاد و صنعت کشور به مرور فعال نشود در آینده به نابودی کشیده می‌شود اکنون بسیاری از کارخانجات و کسبه با کارگران متعدد هستند که حداکثر می‌توانند سه ماه با این وضعیت حقوق دهند. آنهایی که مغازه‌های استیجاری داشتند دچار مشکل شده‌اند، صاحبان املاک حداکثر دوماه اجاره نگیرند ولی آنها هم زندگی دارند باید دولت یکسری پروتکل‌هایی را ارائه دهد و تصمیم‌گیری کند تا کشور به زودی از این وضعیت عبور نماید. باید به سمت فعال شدن رویم. ما در سال جهش تولید هستیم نباید از همان ابتدای سال همش بگوییم همه چیز تعطیل شود.

رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت خودروسازان اظهار کرد: قطعه‌سازان خودرو در ماه بالغ بر ۳۰۰ میلیارد حقوق می‌دهند خودروسازان هم در ماه ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد پرداخت می‌کنند، آنها می‌خواهند از کجا پول بیاورند؟ تعطیل کردن به تولید ضربه می‌زند پیشنهاد آن است که وام‌های کم‌بهره با تسهیلات مناسب به کسبه و تولید کنندگان داده شود.

وی در پایان گفت: کارکنان دولت بیشترین نیرو با کمترین بهره‌دهی را دارند تا پایان رمضان با یک دوم ظرفیت و به صورت یک روز در میان کار کنند و به جای آن کارگران کارخانجات با ظرفیت کامل به کار خود ادامه دهند.

فولادگر: راهکار برون رفت از رکود تورمی کرونا، جهش تولید است

حمیدرضا فولادگر، رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس نیز که پشت تریبون رفته بود راهکار برون رفت از آثار سوء اقتصادی کرونا را جهش تولید عنوان کرد و گفت: مهمترین اثر اقتصادی کرونا بیکاری است و به دنبال آن رکود تورمی می‌آید.

بنا به گزارش ایسنا، این نماینده مجلس دهم با بیان اینکه در بررسی «آثار اقتصادی کرونا نظر بخش خصوصی، اتاق اصناف و اتاق بازرگانی را گرفته‌ایم» ما آثار اقتصادی کرونا را در سه حالت خوش بینانه، بدبینانه و واقع بینانه بررسی کردیم. ما کارهایی را که کشورهای دیگر کرده‌اند رصد کردیم و نقدهایی به عملکرد و تصمیمات دولت گرفتیم. در بحث جهش تولید باید به تعریف واحدی می‌رسیدیم که شتابان کردن رشد اقتصادی، رسیدن به رشد پایدار و استفاده از ظرفیت‌ها از الزامات جهش تولید است.

فولادگر گفت: ما ظرفیت جهش تولید را در ۱۰ بخش صنعت، معدن، نفت، گاز، پتروشیمی، مسکن و ساختمان، انرژی، کشاورزی و صنایع غذایی، توسعه روستایی، گردشگری و حمل و نقل و فناوری اطلاعات را بررسی کردیم و آسیب شناسی کردیم که چرا از ظرفیت‌های این بخش‌ها به درستی استفاده نمی‌شود.

قربانی: دانشگاه‌ها یک ترم تعطیل باشند

محمدحسین قربانی، نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم در ادامه جلسه علنی مجلس با تاکید بر لزوم ادامه پیدا کردن موضوع فاصله ‌گذاری اجتماعی پیشنهاد داد که دانشگاه‌ها یک ترم تعطیل باشند.

​بنا به گزارش ایسنا نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بهداشت و درمان در شرایط عادی می‌تواند درآمدزا هم باشد و درصدی از بودجه عمومی سالانه را تامین کند. این بحران نشان داد که باید به صورت ویژه به زیرساخت‌ها، بخش تعلیم و تربیت نیروی متخصص در حوزه بهداشت و درمان توجه شود.

قربانی اظهار کرد: در جلسه پنجم اسفندماه کمیسیون بهداشت و درمان خواستار تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها شد. در کمیسیون بهداشت عزیزانی مامور شدند که در حوزه‌های تخصصی کنار وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی تلاش لازم را داشته باشند. چهار نفر از اعضاء نیز در کمیته مرکزی ستاد مبارزه با کرونا حضور دارند. اکنون که با اذن رهبری یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی دریافت می‌شود پیشنهاد دارم ۶۰ درصد از این منابع را به زیرساخت حوزه بهداشت و درمان اختصاص دهیم.

نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حاکمیت وظیفه دارد در مقابل سلامت جامعه حساس باشد. درخواست می‌شود تا زمانی که از سوی سازمان بهداشت جهانی پروتکلی برای کنترل این ویروس داده نشد الزاما قرنطینه در دستور کار باشد به خصوص تصمیم‌گیران در مجلس شورای اسلامی، دولت و قوه قضاییه موضوع قرنطینه را تا زمانی که واکسن مورد قبول به دست نیامده در دستور کار قرار دهند.

وی تاکید کرد: آنچه امروز قابل توجه است بحث رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی است. دانشگاه و مدارس نیز همچنان باید تعطیل باشند. پیشنهاد دارم با توجه به این‌که بعد از انقلاب سابقه دو بار تعطیلی دانشگاه‌ها را داریم این‌بار نیز دانشگاه‌ها یک ترم تعطیل شوند. همچنین از مردم درخواست داریم که رعایت اصول بهداشتی و به رعایت قرنطینه توجه لازم را داشته باشند.

رعایت نکردن طرح فاصله گذاری اجتماعی در مجلس!

در جلسه صبح امروز مجلس برخی نمایندگان علیرغم تاکیدهای فراوان بر رعایت فاصله مناسب و موازین بهداشتی این موضوع را رعایت نکردند.

جلسه علنی مجلس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

رحمانی فضلی: روند کرونا در خیلی از استان‌ها کاهشی شده است

عبدالرضا رحمانی فضلی در جلسه علنی امروز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی برای بررسی وضعیت کشور با شیوع کرونا ضمن تبریک عید شعبان و سال نو گفت: وزارت کشور با توجه به جایگاهش در ساختار اداری استانداری و فرمانداری شهرداری و بخشداری‌ها هماهنگی و پیگیری‌ها در سطح استان‌ها انجام داد. از همان روز اول که آقای نمکی در ۳۰ بهمن اولین گزارش را درباره کرونا ارائه کرد، وزارت کشور در یک اسفند ستاد مقابله با کرونا را با توجه به جایگاه سازمان مدیریت بحران تشکیل داد و دستور العمل‌های لازم ابلاغ شد برای رئیس جمهور هم گزارشاتی تهیه شد.

وزیر کشور ادامه داد: در اوایل امکانات و تجهیزات و شرایط بستری شدن در بیمارستان‌ها و مشکلات احتمالی تخت‌های بیمارستانی دغدغه و نگرانی برای پزشکان و پرستاران ایجاد کرده بود اما اکنون وزارت بهداشت در آمادگی لازم و شناخت مناسب و تامین مقدمات و تجهیزات کامل است. این موضوعات با هماهنگی تمامی دستگاه‌های اجرایی رخ داده است آگاهی مردم هم افزایش پیدا  کرد و آنها توانستند با خود کنترلی و مدیریت به ما کمک کنند.

رحمانی افضلی افزود: در روزهای اول اقدامات زیادی در طرح کاهش فاصله اجتماعی از جمله تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و مراکز تجمع صورت گرفت در مرحله دوم که از ۷ فروردین شروع شد. این طرح با شدت بیشتری  دنبال شد هماهنگی‌های خوبی بین مردم، مسوولان و دستگاه‌های اجرایی وجود داشت ۱۰ روز از این طرح می‌گذرد و شرایط خیلی مناسب‌تر است لازم است از نیروی انتظامی، بسیج، سپاه، وزارت بهداشت، فرمانداران، استانداران و شهرداران تشکر کنم.

وی یادآور شد: وزارت کشور و استانداری‌ها علاوه بر موضوعات مربوط به بحث کرونا مسدئولیت‌های دیگری داشتند از جمله موضوع مواجه با سیل اخیر  یا بحث مرزها که وزارت کشور اقداماتش را انجام داد.

وی خاطر نشان کرد: با اجرای طرح جدید فاصله گذاری هوشمند اصناف را به سه دسته ریسک پایین، متوسط و بالا تقسیم کردیم از ۲۳ فروردین اصناف با ریسک پایین به جز تهران شروع به کار کردند پروتکل‌های لازم را به استانداران و فرمانداران دادیم تا نظارت دقیق داشته باشند این طرح برای تهران از  از ۳۰ فروردین خواهد بود. در سایر حوزه‌ها یعنی برگزاری تجمعات و تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها هم تا ۳۰ فروردین تمدید شد برای بعد از آن مجددا تصمیم گیری می‌کنیم.

به گفته رحمانی فضلی، هماهنگ  کردن مردم،  افزایش سطح اطلاعات، آگاهی، اقناع سازی و هماهنگی دستگاه‌های اجرایی در سراسر کشور از جمله اقداماتی است که برای آن تلاش‌های را صورت گرفت.

وزیر کشور همچنین گفت: جلساتی در قالب کمیته امنیتی و انتظامی برعهده وزارت کشور گذاشته شد این مصوبه‌ای شورای عالی امنیت ملی بود که به تصویب رهبری هم رسیده است مبنی بر این که وزارت کشور عهده دار هماهنگی استان‌ها بوده و آن را تحت سیاست‌های ستاد مبارزه با کرونا انجام دهد. اکنون که جلسات ستاد ملی کرونا به ریاست آقای روحانی برگزار می‌شود پیگیری‌های خوبی صورت گرفت. ایشان جلسات متعددی در سطح ملی و تماس‌های با استانداران وارتباطاتی با  کارخانجات و  واحدهای تولیدی داشته مه موفق هم بوده است. امیدواریم در این مرحله روند کار در کل کشور به خوبی پیش برود ضمن آن که تسلط کافی و کامل و تجربه و آگاهی خوب و امکانات  ومنابع داریم.

رحمانی فضلی ادامه داد: روند کرونا در خیلی از استان‌ها کاهشی است مثلا از گیلان پرسیدم که گفتند در ایام عید ۲۰۰۰ نفر در تخت بیمارستانی بستری بودند که الان به ۴۰۰ تخت رسیده است. وضعیت مازندران وخراسان هم همین گونه است البته این بدان معنا نیست که شرایط به گونه‌ای است که فعالیت‌ها عادی باشد باید  کار را ادامه دهیم؛ از یک طرف نظام حاکمیت و مسوولان هستند و از طرف دیگر مردم که به خوبی مشارکت داشته و باید ادامه دهند. امیدواریم طول عمر بیماری و میزان فوتی‌ها و هزینه‌های انسانی کم شود.

وزیر کشور در پایان از پرستاران و پزشکان، مسوولان در وزارت بهداشت، بسیج، نیروی انتظامی ، وزارت اطلاعات، شهرداران و استانداران و فرمانداران قدردانی کرد و به خانواده‌های که عزیزانشان را به خاطر بیماری از دست داده‌اند، تسلیت گفت.

نوبخت: دولت در حساس‌ترین مرحله‌ی مدیریت منابع خود است

محمدباقر نوبخت در جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی با اشاره به آثار مالی و اقتصادی کرونا در کشور یادآور شد: این آثار یکی بر دولت و دیگری بر مردم و جامعه بوده است. در خصوص دولت باید عرض کنم کرونا تا الان روی منابع دولت اثرگذار بوده است. با توجه به این‌که یکی از مولفه‌های تامین منابع در بودجه سال جاری فروش نفت و فرآورده‌ها بوده و با عنایت به کاهش تقاضای جهانی و افت قیمت نفت می‌توان گفت در این زمینه به شدت بر منابع ریالی و سهم نفت اثر منفی داشته است.

وی ادامه داد: مولفه بعدی مالیات است؛ با توجه به شرایط رکودی و تصمیمی که دولت برای هماهنگی با بنگاه‌های تولیدی، مشاغل و کسب‌وکارهای خرد داشته، یک امحال سه ماهه صورت گرفت لذا ما از نظر درآمدی از محل مالیاتی با عدم تحقق مواجه شدیم و در این میان مخارج غیرقابل اجتنابی هم وجود دارد.

معاون رییس جمهور یادآور شد: در واقع این بحران نه تنها بر خزانه ما اثرگذار بوده بلکه در بخش دیگری از منابع که در قانون بودجه پیش‌بینی شده تاثیرگذار بوده است؛ ضمن این‌که باید تعهداتی مثل پرداخت یارانه ۴۵ هزار تومانی، بیش از ۳۱ هزار میلیارد تومان حمایت معیشتی، ۱۲.۵ هزار میلیارد تومان خرید تضمینی گندم، ۵۱۰۰ میلیارد تومان طرح تحول سلامت و ۱۵ هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان سهمی که باید به نهادهای حمایتی داده شود نیز محقق شود. فردا ۲۰ فروردین‌ماه باید ۴۴۰۰ میلیارد تومان برای یارانه‌ها پرداخت شود؛ ما یک پرداخت نیز در دهم فروردین‌ماه داشتیم ضمن این‌که مصرف بنزین از بیش از ۹۰ میلیون لیتر به ۴۲ میلیون لیتر در روز رسیده و آنچه از محل صرفه‌جویی بنزین می‌شد عرضه کرد با توجه به کاهش تقاضا در کشورهای همسایه مشکلات خود را دارد.

رییس سازمان برنامه و بودجه خاطر نشان کرد: دولت در یکی از حساس‌ترین مراحل مدیریت منابع خود است تا به حال در خاطر ندارید که پرداخت حقوق‌ها به تاخیر بیفتد یا یارانه‌ها با تاخیر مواجه شود. وظیفه دولت این است که هنر مدیریت خود را روی مدیریت منابع و مصارف بگذارد و طرح‌های عمرانی را هم تا جایی که می‌شود آماده کند.

نوبخت با اشاره به ضرورت حمایت‌های بهداشتی، درمانی و همچنین حمایت از کسب‌وکار مردم، اظهار کرد: ما در حوزه سلامت تلاش کردیم اعتبارات بخش سلامت را پرداخت کنیم. به خصوص که بیمه سلامت اگر تخصیص را دریافت کند می‌تواند کارانه کادر بیمارستان را پرداخت کند؛ لذا پرداخت ۱۰۰ درصد اعتبارات بیمه سلامت سیاست دولت است و امروز یا فردا ۱۰۰ درصد اعتبار حوزه ردیف‌های حوزه بهداشت و درمان تسویه می‌شود. از این جهت تا الان ۳۵۶۰ میلیارد تومان ویژه تقویت ستاد ملی، ستاد تهران بزرگ و استان‌ها به عنوان تنخواه اختصاص پیدا کرده همچنین ۶۰۰ میلیارد تومان دیگر برای برخی دانشگاه‌ها که نیاز به تنخواه دارد در نظر گرفتیم و ۱۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای تجهیزات بیمارستان‌ها جهت مقابله با کرونا، دارو، البسه، پوشاک ویژه کادر درمان، کیت‌های آزمایشگاهی و جبران کمبود درآمدهای اختصاصی دانشگاه‌ها در ماه‌های آینده اختصاص می‌یابد.

رییس سازمان برنامه و بودجه با بیان این‌که دولت از جهت منابع در معرض آسیب سختی قرار گرفت، تاکید کرد: ما به شرکت‌های داخلی دانش‌بنیان لیست نیازهای وزارت بهداشت اعم از تجهیزات، البسه، دارو و موارد ویژه بیمارستان‌ها ارائه می‌کنیم و اگر شرکت‌های داخلی هم بتوانند آن را تامین کنند یک سنت هم از خارج وارد نمی‌کنیم. همچنین یک میلیارد یورو برای وزارت بهداشت در ماه‌های آینده جهت مقابله و مدیریت بیماری کرونا اختصاص خواهد یافت.

نوبخت همچنین گفت: دولت با همه سختی‌ها خود را موظف کرد که جامعه هدف را شناسایی و در حد مقدور به آنها کمک کند اولین شناسایی سه میلیون نفر کسانی بودند که حقوق ثابت و مالکیت نداشتند که به این افراد (حدود سه میلیون نفر) از ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان در اسفندماه پرداخت کردیم و یک بسته هم در چند روز آینده پرداخت خواهد شد. گروه دوم کسانی هستند که درآمد فصلی یا روزمزد داشتند و حدود چهار میلیون نفر هستند که برای اینها در کارت یارانه‌شان یک تا دو میلیون تومان شارژ می‌کنیم و با تنفس چند ماهه طی دو سال آن را از یارانه‌شان کسر خواهیم کرد که هشت درصد سود تسهیلات آن را سازمان برنامه و بودجه به عهده خواهد گرفت. همچنین مقرر شد برای ۷۸ میلیون نفر در صورت تقاضا در کارت خریدشان یک میلیون تومان با سود ۱۲ درصد شارژ کنیم.

وی همچنین اضافه کرد: در مورد کسبه و بنگاه‌ها نیز ممکن است اگر حمایتی صورت نگیرد کارگران‌شان را اخراج کنند لذا مقرر شد ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای حمایت از تولید اختصاص داده شود.

رییس سازمان برنامه و بودجه در پایان اضافه کرد: دولت در حال مدیریت است که خودش به تعهداتی که به کارگران و کارمندان دارد عمل کند و طرح‌های عمرانی را سرپا نگه دارد چرا که در غیر این صورت برخی مشاغل از دست خواهند رفت. امیدواریم که بتوانیم با کمک هم از این دوره سخت عبور کنیم.

  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش